藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: bunnud
打印 上一主題 下一主題

XP question [複製鏈接]

你個係咪MP3既player?
你意思話個driver係跟機 即係跟mp3機送既driver??
如果係既話 好多時佢話support XP 但係事實上有機會唔support的...

[quote:ef3f72cd62="bunnud"]同埋我發覺開機好慢大約要3分鐘 :?: 之前用ME都唔使1分鐘就ok. 唉
M$的Product就預左係咁 :em13: 所以有時間的話我都想試下用Linux :em04:[/quote]
同一部機計....開winme當然快過winxp呢..... :em05:
linux好睇唔好用...真咖 你用左就會覺得煩 事實上linux唔suitable
for desktop user...

嗯....其實睇你用邊個distribution既linux
而家好多都做到好user friendly了 其實用唔到既主要大問題
係唔習慣呢 而且要找support比較麻煩(身邊唔多朋友識)

[quote:4302439621="Crystal"][quote:4302439621="saga"][quote:4302439621="Crystal"]
我都有這個問題 自從裝了 xp 之後 開 關機慢左 上網出網頁慢左好多 開softwares 又係慢左.... 但我部機只有 120 MB Ram Intel PIII 1.00GHz 我需要upgrade 任何東西嗎?? :?:[/quote]

120MB 咁神奇 ?? :[/quote]

係呀 不是128MB Ram 呀 我都唔知點解....[/quote]
你係用乜野板?
係咪internal display card??
應該係有8M分左俾張display card做memory