藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6434|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

好多人都關心藍澄灣 [複製鏈接]

[quote:44ae16c068="中原"]如果d 人講到自己咁勁 仲叻過經紀.
物業資料自己一個搵晒料 收風快過地產代理
咁呢班人買樓賣樓唔駛搵我地地產架喇 因為佢地仲專業!
自己登報賣樓啦......[/quote]

只不過係發展商一定要我地經經紀買嗟....
只不過係我地自己冇得揀嗟...

Re: 好多人都關心藍澄灣

[quote:9713d8364f="dick&queenie"]唔係好明, :?: 好多人都好關心藍澄灣,但關心既人多,擔心既人都多。 :|
好怕燥音問題。唉~~~~上環保署網頁睇過。
發現好多私人樓宇,都有燥音問題 :em05: ,而且亦因為燥音問題而作出相應措施。 :em11:
佢地就不聞不問,點解藍澄灣咁多人關心.........。 :em21:

http://www.epd.gov.hk/epd/tc_chi ... hous_design7_2.html[/url][/quote]

呢句真呀...真係唔明點解rc好似特別多新聞....
講嘈既話...冇人講宇晴/昇悅既呢?
講view....冇人講港灣豪庭既呢??
講交通...冇人講帝琴既呢??
呢個世界好多野都好難明的......
不過RC都差唔多可以成為本年十大是非樓盤之一......哈~

[quote:c15de656aa="H&H"]又係喎對住三星hotel好過對住殯儀館呀!(不過我唔知係咪真係望到只知好近咋)[/quote]
對面馬路就係...."做野"果時如果底層係會"聞到味""聽到歌""見到火"...
有o的人唔介意既.....我以前屋企都係對到正(紅磡) 其實習慣左就冇乜野

百無禁忌~~百無禁忌~~

[quote:d659f3cc7c="H&H"]oh sorry sorry 似乎講錯野! sorry sorry

所以咪話羅對hotel都只不過係樓景之一 都唔明有乜出奇 介意d乜???[/quote]

係囉..."除左高層可以望到海景之外" 其它最多只係山景 內園景 樓景
o依? 好多屋苑都係喎.....海景 山景 樓景 內園景 仲未講齊哂咩??? :?:
阿~仲有馬場境 河景 馬路景 商場景.....