藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Maggie Johny
打印 上一主題 下一主題

電腦壞了.... 求救 [複製鏈接]

power 燈有着 :wink:
底板燈有着 :wink:
火牛風線有着 :wink:
cpu既風扇唔着 :dead:  
network card盞燈唔着 :dead:  
vga咭既風扇唔着 :dead:  
冇signal到mon :dead:  

如果底板燒左 底板燈會唔會着? :?:  

會唔會係粒cpu燒左? :?:  

:em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:
2座A - original \"M&J\"

[quote:13f4af816c="肥度"]借問聲. 開機既時候有無響呀 ? 響幾多聲呀 ?[/quote]

一聲都冇呀  :em06:  :em06:

[quote:17962075b4="stephenyeong"]1. 用post 咭check check.
2. 借隻火牛換來試試[/quote]

咩叫post咭?  :shock:

我都想試隻牛 但唔知點試??

[quote:d50b0f66fd="hales"]我估係底板燒左
底板燒左都會有機會會著燈...
因為可能你燒既地方食LED之後...[/quote]

希望唔好係底板燒啦 因為好大工程...... 不過如果係都冇辦法.... 唔該晒hales!!
:em14:

多謝街坊既幫忙 個"原兇"原來係個火牛!!!!!! 我係公司笠左個火牛返黎試 發現可以boot起機......... 結果將個問題火牛攞左去九龍灣......確實係+3v 同+12v燒左 個engineer仲話個火牛唔係好穩定 :em05:  :em05:  話要逐粒逐粒電容無了期咁check!!!

咩咩牛魔王 (model: HE370) 用左4個月就壞左真係兒嬉.......成6舊水架...... :em10:  :em10:  :em10:

anyway 真係好多謝各位既幫忙 :em14:  :em14: