藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: diedsee
打印 上一主題 下一主題

好唔適應... [複製鏈接]

就係太忙 loi
我都用插花去令自己開心ga
其實我想養狗
但平日返工冇時間 怕害死佢
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:51aaf00927="Tomato"]diedsee 你煮飯叻唔叻0架??[/quote]

一般炒菜+肉 ge 餸都 ok  :mrgreen:
但整嚟整去都係果幾味................... :nowords:
不過見紅 ge 如劏魚就咪攪 lu :dead:

[quote:5c5f721750="女"]通常魚販都會幫你劏埋架......... [/quote]

我係連洗都唔制 :mrgreen:

[quote:48bc1d0ac4="Jeffrey & Shirley"]煮餐飯真係吾易,以前有亞媽煮埋,拍下個 "law" 就有得食,而家自己落手落腳去煮,都攪成幾個鐘,但係都覺得未夠好。

不過終於知道亞媽煮一餐好既,真係好吾容易,不過都希望終有個日,自己可以! :face13:[/quote]

不如................................................... :poor:

你煮埋我果份 我去你到食 :zdevil:

[quote:28a92c965e="Tomato"]

有一次我又扮勁走去買綾魚煲湯 個魚販已經幫劏好條魚 點知一路行條魚仲垂死掙扎.....佢仲大力過我 佢fing兩fing 已經fing穿左個袋 嚇死我 我要返去個魚販到叫佢幫我 之後過程十分殘忍....我以後都唔敢買新鮮魚 :em07:

仲有呀 d魚返到屋企仲要刮鱗 d人刮得唔乾淨 好鬼煩......所以多數食急凍魚柳lor ops:

(下次真係開個post講整野食蝦碌大全...... :em17: )[/quote]

exactly 係我想講 ge 嘢

最好有車由 rc 去啦 :

[quote:430d38c713="milk"]急凍銀雪魚同急凍三文魚排都有煮,因為貪其方便嘛 ops: o的魚鱗洗兩洗就冇o架喇!

新鮮就多數都煮桂花魚,又係貪方便 :[/quote]

煮過一次....爛晒

[quote:d1c1e7a8a9="milk"][quote:d1c1e7a8a9="diedsee"][quote:d1c1e7a8a9="milk"]急凍銀雪魚同急凍三文魚排都有煮,因為貪其方便嘛 ops: o的魚鱗洗兩洗就冇o架喇!
新鮮就多數都煮桂花魚,又係貪方便 :[/quote]煮過一次....爛晒[/quote]妳意思係指急凍魚定還是桂花魚,用煎定蒸 :?:
我今晚都蒸左條桂花食 ops:[/quote]

煎到散晒 :poor:

係煎急凍銀雪魚同急凍三文魚煎到散晒 :poor:

[quote:8b06b7bc63="Ice"]
哈哈哈哈哈哈..........  :em17:  :em17:  :em17:
想像到個情景應該好好笑  :
但同時 如果自己係個主人翁 又會好慘  :nowords:[/quote]
傻啦 你係當時人ge話一定要 hales 攪掂啦 仲比佢笑咩 :
睇佢仲有冇得笑 :zdevil: