藍澄灣業主社群

標題: 948的奇女子 [打印本頁]

作者: frankiesuen    時間: 2007-3-20 22:12:00     標題: 948的奇女子

小弟發現有一位四眼女子,大約四十歲中等長度頭髮,衣著都算整理啦個樣就奪奪地有d似輕度弱智果種,大家明架啦 ,但應該身心都好正常的都係RC住戶,經常都很遲先去到948巴士站大約8:20am左右,但948經常都很爆,她見排隊的人慢慢逼上車時,便會好賤格的從龍尾或不排隊的沖上車狂逼進去,但其實龍尾的人也很想上車的只不過是他們守規矩,而被賤人得逞.
如果大家見到似女人,請用手機拍下她的容貌,Post上討論區,等RC其他住戶知道此人之獸行. :em10:  :em13:  :HIT:  :em20:

作者: Eddy Lam    時間: 2007-3-20 22:43:20

我知你講邊個 我同我老婆幫佢改左個名叫"死雞王" 因為佢專執死雞... :
作者: Robert    時間: 2007-3-20 23:21:39

估唔到我地 RC 又多一個!:dead: http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=9611
作者: frankiesuen    時間: 2007-3-21 09:04:15

"死雞王" 好名好名
作者: Tomato    時間: 2007-3-21 15:50:12

"死雞王"...好精警!!
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2007-3-22 13:42:52

其實 42A 站都有好多 D 咁o既人! :dead:
作者: ye    時間: 2007-3-22 15:28:48

無錯我昨日先話完個女人(話時話應該無40 30似d) 但她盼聽唔到 賤格! :em13:
作者: Robert    時間: 2007-3-22 16:35:19

[quote:862c00d70c="ye"]無錯我昨日先話完個女人(話時話應該無40 30似d) 但她盼聽唔到 賤格! :em13:[/quote]
哩 D 人真係冇家教! :em16:
作者: bikbark    時間: 2007-3-22 18:06:56

有時真係唔明d人 明知會遲就早10分鐘落樓
咁唔想早d落樓就搭的士啦
日日打尖 仲要俾d街坊認得 好核突.
有時見到呢d 話佢實聲大夾無準 唔話佢又惡頂.
之前我搭7:40左右o既42a同43c 都有人係咁
成堆人企o係站頭 一有車就擁埋去
你話全部人唔排隊就無辦法 明明有條人龍o係度
無可能唔知要排隊o卦?!
不過我通常都會心諗 算啦 讓人o地先啦 可能人o地真係好趕
但如果日日都同一時間好趕 咪即係遲o左出門口要打尖囉
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2007-3-22 19:56:34

[quote:b46af3b8bd="bikbark"]有時真係唔明d人 明知會遲就早10分鐘落樓
但如果日日都同一時間好趕 咪即係遲o左出門口要打尖囉[/quote]
頭先o係美孚番黎,我排0係 43C 個站,有車到o既時候,有位排o係 42A 站o既亞嬸,竟然走到 43C 站頭打尖,當時個 43C 站都有成十幾人排緊隊,佢都吾會吾好意思o既! :dead:
作者: Eddy Lam    時間: 2007-3-22 22:51:37

[quote:af4376a75e="Jeffrey & Shirley"][quote:af4376a75e="bikbark"]有時真係唔明d人 明知會遲就早10分鐘落樓
但如果日日都同一時間好趕 咪即係遲o左出門口要打尖囉[/quote]
頭先o係美孚番黎,我排0係 43C 個站,有車到o既時候,有位排o係 42A 站o既亞嬸,竟然走到 43C 站頭打尖,當時個 43C 站都有成十幾人排緊隊,佢都吾會吾好意思o既! :dead:[/quote]

所以我地唔好成日話d自由人唔識排隊 其實連香港人都係咁... :dead:
作者: 肥度    時間: 2007-3-23 00:40:16

其實撘地鐵都好多係咁....
雖然有4行線..但大家都知最出兩行係假架啦..係中間兩行先可以輪住入..有時朝早好多人都有共識剩係排呢兩行...排到長一長..就有d人自己走去排出面嗰兩行..一有車黎即刻迫入去...其實真係同打尖無分別...真係希望地鐵改下1佢

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2