藍澄灣業主社群

標題: 藍澄灣自存倉?!! [打印本頁]

作者: Eddy Lam    時間: 2006-12-6 21:24:32     標題: 藍澄灣自存倉?!!

樓下商場儲物櫃又開番 應該係私人公司接左o黎做 不過價錢好貴... :em16:

Mini - $138/Month
Standard - $268/Month
Jumbo - $388/Month
作者: 一家四口    時間: 2006-12-7 09:11:34

之前就係冇咩人用 RC至停左呢樣野 如果有人接手做 佢係唔係傻瓜左D呢?
作者: grassman    時間: 2006-12-7 10:04:11

有冇唔係月租的?
作者: Eddy Lam    時間: 2006-12-7 17:43:24

[quote:594c9ff0ad="grassman"]有冇唔係月租的?[/quote]

唔係月租 你想點租? 你間屋咁大都唔夠位呀?
作者: grassman    時間: 2006-12-7 18:34:34

[quote:759539fbd0="Eddy Lam"][quote:759539fbd0="grassman"]有冇唔係月租的?[/quote]

唔係月租 你想點租? 你間屋咁大都唔夠位呀?[/quote]

我係諗,如果Target係酒店客,旅客唔會租成個月;如果Target係RC,又好似貴左D;如果Target係隔離寫字樓,又唔似;唯有是租俾商戶擺貨!
作者: 一家四口    時間: 2006-12-7 19:01:37

[quote:cd2b306a76="grassman"][quote:cd2b306a76="Eddy Lam"][quote:cd2b306a76="grassman"]有冇唔係月租的?[/quote]

唔係月租 你想點租? 你間屋咁大都唔夠位呀?[/quote]

我係諗,如果Target係酒店客,旅客唔會租成個月;如果Target係RC,又好似貴左D;如果Target係隔離寫字樓,又唔似;唯有是租俾商戶擺貨![/quote]

係就等執啦 得咁少舖,個個都幫趁佢,都冇廿個客喎。
作者: Tomato    時間: 2006-12-9 00:11:44

我覺得好唔抵呀個價錢.....情願自己執0下個床下底騰出d空位放野好過....
作者: vivian    時間: 2006-12-9 00:44:38

太貴了,負擔唔起  :em06:
我懷疑邊個會租呀?
不如摺埋佢,開其他舖頭,重好搵啦  :roll:
作者: dracula    時間: 2006-12-9 09:25:37

[quote:f176165dce="vivian"]太貴了,負擔唔起  :em06:
我懷疑邊個會租呀?
不如摺埋佢,開其他舖頭,重好搵啦  :roll:[/quote]

咁開咩舖頭好呀?
作者: Robert    時間: 2006-12-9 10:33:19

[quote:e2036f5ee8="dracula"][quote:e2036f5ee8="vivian"]太貴了,負擔唔起  :em06:
我懷疑邊個會租呀?
不如摺埋佢,開其他舖頭,重好搵啦  :roll:[/quote]

咁開咩舖頭好呀?[/quote]
金魚鋪! :em12:
作者: grassman    時間: 2006-12-9 11:35:22

[quote:d7fb84f62f="Robert"][quote:d7fb84f62f="dracula"][quote:d7fb84f62f="vivian"]太貴了,負擔唔起  :em06:
我懷疑邊個會租呀?

咁開咩舖頭好呀?[/quote]
金魚鋪! :em12:[/quote]

咁,我會嚴禁我個女進入商場! :em05:
作者: vivian    時間: 2006-12-9 11:40:48

我要茶餐廳!!   
作者: 一家四口    時間: 2006-12-9 11:54:37

[quote:66d0b13aec="vivian"]我要茶餐廳!!   [/quote]

好!! :em11:  茶餐廳多D野食 1月1日又開始全面禁煙 舉晒雙手雙腳讚成 :yeah:
作者: dracula    時間: 2006-12-9 22:24:45

開間按摩中心就似哂商業城啦~
作者: Robert    時間: 2006-12-11 09:43:47

[quote:8f2b3fd9f8="dracula"]開間按摩中心就似哂商業城啦~[/quote]
咁即係你開唔開金魚鋪jack? :
作者: Eddy Lam    時間: 2007-4-16 14:03:06

原來已經無聲無色咁執左... :em05:
作者: hales    時間: 2007-4-16 15:25:47

[quote:972e0cfcb7="Eddy Lam"]原來已經無聲無色咁執左... :em05:[/quote]

講起就把幾火
我仲有成5個月既pre-payment x 2 total 10個月係佢手
同管理處講 佢又彩你都傻.....話唔關佢地事 要直接contact佢追討
但係之前就好似燒左趨命符咁日日打黎叫我開返個locker俾佢
開之前又話會跟又話點又話點 開左之後影都無哂...

老友...service provider 係管理處搵返黎既 大判係咪有責任保証搵
一個可靠既 service provider呢? 而家service provider走左佬
大判係咪有責任代追討呢? 又唔見有公開招標 投標公司又無合約保証金
都唔知係邊度搵個人返黎搞自存倉既...而家service provider走左佬
就同我講話唔關佢事....信佢係和黃委派先租咖咋 原來和黃係無責既...離哂譜!!
我點知會唔會求其搵個人返黎話佢係獨立公司然後cap完水走佬咖... :evil:

新儲物櫃又話安排要放係停車場某處 又唔會再有匙卡 無保安
又話應該只會就咁欄住 就咁得個自備鎖去鎖住個locker 搵鬼租都得喇 :evil:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2007-4-16 19:03:17

[quote:4b5fdbe4dc="hales"][quote:4b5fdbe4dc="Eddy Lam"]原來已經無聲無色咁執左... :em05:[/quote]

講起就把幾火
我仲有成5個月既pre-payment x 2 total 10個月係佢手
同管理處講 佢又彩你都傻.....話唔關佢地事 要直接contact佢追討
但係之前就好似燒左趨命符咁日日打黎叫我開返個locker俾佢

老友...service provider 係管理處搵返黎既 大判係咪有責任保証搵
一個可靠既 service provider呢? 而家service provider走左佬
大判係咪有責任代追討呢? 又唔見有公開招標 投標公司又無合約保証金
都唔知係邊度搵個人返黎搞自存倉既...而家service provider走左佬
就同我講話唔關佢事....信佢係和黃委派先租咖咋 原來和黃係無責既...離哂譜!!
我點知會唔會求其搵個人返黎話佢係獨立公司然後cap完水走佬咖... :evil:

又話應該只會就咁欄住 就咁得個自備鎖去鎖住個locker 搵鬼租都得喇 :evil:[/quote]
乜吾係管理處賣晒 D 野比佢咩?而且只係租左個地方比佢,而我地只係同佢有租務關係咩? :?:
乜你有好多野咩?要搵地方放野o既? :?:
作者: Eddy Lam    時間: 2007-4-16 21:57:41

[quote:f39e17d92c="hales"][quote:f39e17d92c="Eddy Lam"]原來已經無聲無色咁執左... :em05:[/quote]

講起就把幾火

又話應該只會就咁欄住 就咁得個自備鎖去鎖住個locker 搵鬼租都得喇 :evil:[/quote]

走佬咁大鑊呀?!! 都唔知有幾多人中左招添?
作者: vivian    時間: 2007-4-16 23:22:23

[quote:c72b55b9c3="hales"]我仲有成5個月既pre-payment x 2 total 10個月係佢手....[/quote]

咁大鑊?   :em07:
重兩個添?  :em07:
希望您快d追翻d錢啦
可唔可以兇佢,話佢違反合約,去消x會告佢呀?  :hit:
作者: hales    時間: 2007-4-17 00:23:39

[quote:cc0ac61b53="Jeffrey & Shirley"][quote:cc0ac61b53="hales"][quote:cc0ac61b53="Eddy Lam"]原來已經無聲無色咁執左... :em05:[/quote]

講起就把幾火

乜吾係管理處賣晒 D 野比佢咩?而且只係租左個地方比佢,而我地只係同佢有租務關係咩? :?:
乜你有好多野咩?要搵地方放野o既? :?:[/quote]

o的櫃 係管理處既物資
個舖 和黃係業主
service 係由某公司做的
各方面既關係就係...我係租locker既客人
某公司係管理locker 租務既公司
舖 和黃係業主(應該係) 佢租左個地方俾呢間野做自存倉
而locker 係管理處的 但其實o的locker係唔係業主們既物資??
而o的locker係以乜野形式俾呢間公司做 我就唔知喇....

我唔知道locker係以乜野形式provide俾呢間公司 但地方
就係和黃收呢間公司租既 我只係知道佢地而家都有官私打 因為呢間野
好似欠租未交..

你所指既"我地只係同佢有租務關係" 呢樣野我估應該唔係喇
我..係唔同你既.....哈哈~~~
我同呢間野係有租務關係 因為我租左佢地個locker.....
而你...or 其它業主同佢 應該算係完全無關係的

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2