藍澄灣業主社群

標題: 恆指插水! [打印本頁]

作者: grassman    時間: 2006-10-12 11:36:09     標題: 恆指插水!

未係住! 但你估係幾時? :detective
作者: Billy    時間: 2006-10-12 12:15:27     標題: Re: 恆指插水!

[quote:44f47d1f2a="grassman"]未係住! 但你估係幾時? :detective[/quote]

創造神話人人入市既時候.
我覺得會係18400以上.
但係會高出18400幾多唔敢估.

1997年係16xxx插水
2000年就184xx插水
2006年會唔會過20000先插水呢???

我就過18000會先出一部份.
升得急就會出晒....
作者: Billy    時間: 2006-10-13 10:54:01

今日過左萬八~~~ :em09:
作者: 肥度    時間: 2006-10-13 11:14:02

未 咁 快 呀 ! 仲有工商銀行IPO … 我諗聖誕前會有一小插
作者: Eddy Lam    時間: 2006-10-13 12:55:54

升穿o左18000點喇~
作者: grassman    時間: 2006-10-13 14:04:47

現在的公司業績,更本支持唔到股票的價值,股值超賣,音樂盒的音樂已經開始!
作者: 一家四口    時間: 2006-10-13 18:38:00

本來已經驚驚地 比你地講下tim真係仲驚 今日放晒D港交所 唔洗再諗 :em05:
作者: grassman    時間: 2006-10-13 20:15:05

[quote:f97bb63f85="一家四口"]本來已經驚驚地 比你地講下tim真係仲驚 今日放晒D港交所 唔洗再諗 :em05:[/quote]

港交所又唔洗驚喎,有成交就有收入,上落都無乜所謂,最好就大上大落,你唔真係放左呀! :roll:
作者: 一家四口    時間: 2006-10-13 20:53:28

[quote:1388e3fb16="grassman"][quote:1388e3fb16="一家四口"]本來已經驚驚地 比你地講下tim真係仲驚 今日放晒D港交所 唔洗再諗 :em05:[/quote]

港交所又唔洗驚喎,有成交就有收入,上落都無乜所謂,最好就大上大落,你唔真係放左呀! :roll:[/quote]

真係放左架 呢幾個月都唔係點郁啦 成日都56個幾至58個幾 悶死 :roll: 初初都諗住呢輪咁多新股會有D衝擊 但係都失望 而家執少少 都好啦 :mrgreen: 。
作者: grassman    時間: 2006-11-1 18:19:36

又創新高!

港股創收市新高升129點     
11月 1日 星期三 16:40 更新

港股在金融類股份帶動下升至新高,尾市稍回,恒指收市報18453,升129點,成交387億元。

人民幣今早再創匯率改革以來新高,人民幣升值憧憬下,內地房地產股連續兩天揚升,本地的金融類股份亦造好,恒指一度升至18494歷史高位,雖然收市稍回,但亦是歷來最高的收市指數。
作者: grassman    時間: 2006-11-3 16:12:47

頂唔順啦,好大壓力呀!雖然成日同自己講,只睇公司唔睇市,但個恆指Day Day新高,唔玩啦,除中長線股票外,其他通通走人,再升都唔關我事,有d錢唔係我呢種人賺! :em02:
作者: Eddy Lam    時間: 2006-11-7 17:17:03

[大市]港股波動大全日僅升2點     
11月 7日 星期二 16:55 更新

港股全日波幅甚大,高開百多點,但收市恆指僅升2.76,報18939.31的收市新高,成交517億元。

港股連續四個交易日創新高後,今早一開市已突破19000點的水平,主要是受到美股上升帶動。到下午,指數一度升逾二百點,但在高位遇阻力,尾市一度不升倒跌數十點,最終僅升兩點,仍是收市新高。本港昨日銀行率先減息,今日再有銀行跟隨,個別地產股受惠,長實(新聞 - 網站 - 圖片)、新鴻基等大幅造好,但早上成為升市火車頭的中移動下午成沽售對象。全日的高低位是19161.38和18855.88。

長實(0001)(0001.HK - 新聞 - 公司資料)報88.75元,升1.8元,和黃(0013)(0013.HK - 新聞 - 公司資料)報70.6元,升0.75元;新地(0016)(0016.HK - 新聞 - 公司資料)報91.3元,升2.95元;太古A(0019)(0019.HK - 新聞 - 公司資料)報82.95元,跌0.2元。

匯豐(0005)(0005.HK - 新聞 - 公司資料)報151.2元,升0.8元;恆生(0011)(0011.HK - 新聞 - 公司資料)報101.1元,升1元;中銀香港(新聞 - 網站 - 圖片)(2388)(2388.HK - 新聞 - 公司資料)報17.44元,跌0.26元;東亞(0023)(0023.HK - 新聞 - 公司資料)報37.15元,升0.15元;建行(0939)(0939.HK - 新聞 - 公司資料)報3.59元,無升跌。

中國移動(新聞 - 網站 - 圖片)(0941)(0941.HK - 新聞 - 公司資料)報67.05元,跌1.7元;中國聯通(新聞 - 網站 - 圖片)(0762)(0762.HK - 新聞 - 公司資料)報8.77元,跌0.16元;港交所(0388)(0388.HK - 新聞 - 公司資料)報62.4元,升0.05元。
作者: grassman    時間: 2006-11-28 13:12:53

終於來囉!

作者: cliff    時間: 2006-11-28 22:47:40

好在前兩天放了 - 中國及工仔 ...
作者: 肥度    時間: 2006-11-28 23:40:24

個人認為這一個只是很少的插...較大的應該會係12月中左右
作者: grassman    時間: 2006-11-28 23:43:07

我就等有呢日!
作者: dracula    時間: 2006-11-28 23:49:40

[quote:22dae28a73="grassman"]我就等有呢日![/quote]

咁你咪好開心??
作者: grassman    時間: 2006-11-29 00:47:45

平常心喇!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2