藍澄灣業主社群

標題: 橋 action time!!!!! [打印本頁]

作者: unicorn    時間: 2006-10-1 00:35:42     標題: 橋 action time!!!!!

我同某專家傾過
原來 formal procedure 係
市民 -> 環保署
環保柱 -> 路政署
咁條死人橋通車之後
我地大家上環保署強調 好嘈好嘈好嘈好嘈好嘈好嘈好嘈

已經有successful case 係會 change material of road surface
最好搵埋 D議員一同去
:em11:  :em11:
作者: unicorn    時間: 2006-10-1 00:36:15

有心followup 既請pm 我
作者: Robert    時間: 2006-10-1 01:54:06     標題: Re: 橋 action time!!!!!

[quote:9095ac40c5="unicorn"]我同某專家傾過
原來 formal procedure 係
市民 -> 環保署
環保柱 -> 路政署
咁條死人橋通車之後
我地大家上環保署強調 好嘈好嘈好嘈好嘈好嘈好嘈好嘈

已經有successful case 係會 change material of road surface
最好搵埋 D議員一同去
:em11:  :em11:[/quote]
你既意思係唔係去爭取更換路面既材料呀? :em18:
作者: unicorn    時間: 2006-10-2 01:09:57

唔只架
因為 換路面既材料 之後
仲要搞埋 connection point 駁位
唔係都嘈架

其實路政署
大把錢
嘈下佢地d錢洗唔晒咪可以益下我地 lor
作者: Robert    時間: 2006-10-2 10:42:56

[quote:01b9bd5528="unicorn"]唔只架
因為 換路面既材料 之後
仲要搞埋 connection point 駁位
唔係都嘈架

其實路政署
大把錢
嘈下佢地d錢洗唔晒咪可以益下我地 lor[/quote]
但係路政署已經o係二零零五年頭回信回覆o左,佢地會在路面上鋪設低噪音物料,及減少接駁位置既數目,從而減少噪音影響囉播! :!:
作者: unicorn    時間: 2006-10-2 21:09:51

咁就keep in view...
等通左車再攪大佢 一直攪到有noise barrier 為此

佢地會在路面上鋪設低噪音物料,及減少接駁位置既數目,從而減少噪音影響囉播
^^^^^^^^^^^
一早知政府大把錢
我地係幇佢地洗錢炸
作者: josyuen    時間: 2006-10-7 11:13:58

totally agree

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2