藍澄灣業主社群

標題: 新婚與結婚照 [打印本頁]

作者: sunday    時間: 2006-9-25 23:11:51     標題: 新婚與結婚照

藍澄灣其實很特別的 :detective ,好像是一條新婚夫婦 / young partners 的村落。
:em21:
碰口撞面很多都是一對對的 :em21: ,或是大肚子的...很幸福喔 :em21: 。

大家結了婚多久呢? :em18:

結婚後,還會再拍婚紗照嗎? :em18:
作者: milk    時間: 2006-9-26 00:43:53

結左︰17個月零25日      

結婚相︰無影過~
作者: dracula    時間: 2006-9-26 01:28:43

結婚係咪一定要影結婚相?
:?: 唔影係咪會比人怨一世? :?
作者: Billy    時間: 2006-9-26 08:15:02

[quote:8c39d29a48="dracula"]結婚係咪一定要影結婚相?
:?: 唔影係咪會比人怨一世? :?[/quote]

你問d咁既問題係咪..... :em12:

如果你想知咪問o下robert囉... :
作者: Jess and Burns    時間: 2006-9-26 09:28:05

我都想再影呀
我老公話到我30歲可以去影多一次 .
作者: wychan    時間: 2006-9-26 09:33:32

[quote:30ad752561="Jess&Burns"]我都想再影呀
我老公話到我30歲可以去影多一次 . [/quote]

你打錯字啦... 應該係..

我老公話到我個仔30歲可以去影多一次 :
作者: Jess and Burns    時間: 2006-9-26 09:36:55

[quote:ec8c26b43d="wychan"][quote:ec8c26b43d="Jess&Burns"]我都想再影呀
我老公話到我30歲可以去影多一次 . [/quote]

你打錯字啦... 應該係..

我老公話到我個仔30歲可以去影多一次 :[/quote]

我唔排除佢到時會多多事實. 所以我已經錄左佢音. 唔可以食言架啦.
作者: Eddy Lam    時間: 2006-9-26 12:45:55

[quote:06dafc6240="dracula"]結婚係咪一定要影結婚相?
:?: 唔影係咪會比人怨一世? :?[/quote]

我覺得係要影o既 留番個紀念都好嘛... ops:
作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-26 13:47:45

今年"除夕"...... 結婚3週年! 不過已經好似老夫老妻咁!  :em21: 可能拍o左好耐......6年7個月才結婚. :em08:
我覺得結婚一定......要影結婚相 :roll:  擺酒  :em19: (註卌同擺酒同一日會好開心呀!). 我o地結婚影了兩輯結婚相 (法國及俏佳人~pretty women). 好開心呀!
:yeah:

一生人一次 值得! 值得! :
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-26 14:21:08

[quote:0e87c5e052="kitty&Raymond"]今年"除夕"...... 結婚3週年! 不過已經好似老夫老妻咁!  :em21: 可能拍o左好耐......6年7個月才結婚. :em08:
我覺得結婚一定......要影結婚相 :roll:  擺酒  :em19: (註卌同擺酒同一日會好開心呀!). 我o地結婚影了兩輯結婚相 (法國及俏佳人~pretty women). 好開心呀!
:yeah:

一生人一次 值得! 值得! :[/quote]
咁橋! :em04: 我地都係 "除夕" 喎,不過我地就只係一週年。
上年結婚前就影左幾間,本來 plan 左今年都會影多一間,不過到現在仍未進行,可能會 delay。 :poor:
作者: Tomato    時間: 2006-9-27 08:20:08

我結左兩年零7個月.....點解時間過得咁快??
我都想影多次0架 尤其係見到自己身型越來越向橫發展...好想扮得靚靚咁影多次...
不過我都影過兩間....影相過程又麻煩 所以隻佬一定唔去...
其實結婚之前0個輯相影唔影都無所謂 或者隨時都影得啦
但係結婚擺酒0個日就真係要影多d (勁影!!!) 因為一生人得一次......
作者: grassman    時間: 2006-9-27 11:57:20

[quote:b1f156afb0="Tomato"]我結左兩年零7個月.....點解時間過得咁快??
我都想影多次0架 尤其係見到自己身型越來越向橫發展...好想扮得靚靚咁影多次...
不過我都影過兩間....影相過程又麻煩 所以隻佬一定唔去...
其實結婚之前0個輯相影唔影都無所謂 或者隨時都影得啦
但係結婚擺酒0個日就真係要影多d (勁影!!!) 因為一生人得一次...... [/quote]

同意!試問一生人有幾何可以有咁多咖哩啡,俾埋錢做佈景版,主角是你自己! :mrgreen:
作者: chicken    時間: 2006-9-27 19:03:49

哈哈 草人講得好搞笑,又係喎,比埋錢你做佈景板

我結左婚7個月,又係老夫老妻感覺,因為拍左8年幾拖...

我影左3輯婚紗相,結婚個日就得17筒(註冊+擺酒23圍)>.<
作者: Billy    時間: 2006-9-27 19:51:26

[quote:727a47b2d0="chicken"]結婚個日就得17筒(註冊+擺酒23圍)>.<[/quote]

好似我都係咁上下咋...(因為下午有d意外)
作者: m and e    時間: 2006-9-27 22:00:31

我地今年9月2日先結婚咋影左一次相但好想再影一次
作者: Robert    時間: 2006-9-27 22:33:00

[quote:0acbeaea63="chicken"]哈哈 草人講得好搞笑,又係喎,比埋錢你做佈景板

我結左婚7個月,又係老夫老妻感覺,因為拍左8年幾拖...

我影左3輯婚紗相,結婚個日就得17筒(註冊+擺酒23圍)>.<[/quote]

[quote:0acbeaea63="m&e"]我地今年9月2日先結婚咋影左一次相但好想再影一次 [/quote]

噢!原來chicken同埋m&e你地都係啱啱新婚呀,恭喜哂喎! :em19:  :em19:
作者: sunday    時間: 2006-9-28 09:43:26

m&e

新婚快樂呀!就快結婚一週月la wow,好好enjoy蜜月期喔。 :em04:

heartfelt congrats! :face13:
作者: grassman    時間: 2006-9-28 10:08:10

m&e 恭喜哂!
作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-28 13:49:56

[quote:593dc094f5="m&e"]我地今年9月2日先結婚咋影左一次相但好想再影一次 [/quote]

影呀! 影呀! 好開心o架! :zdevil:
作者: J and P    時間: 2006-9-28 22:54:27

我結婚好耐,今年5月影了2輯婚紗全家幅,有對仔女一齊影好開心,真係好滿意!   最近才scan完第一輯相(Monalisa底片影),埋第二輯(soinlove數碼影)。

好想同大家分享,(部份網友已經係八月版聚的時侯看過Monalisa果輯。) 如有興趣看看,可PM給我,Send條link比你。

PS: 多謝 Milk 、 Shirley 借出花球拍攝。Thank you.
作者: Tomato    時間: 2006-9-29 00:11:49

[quote:badc0e89d9="J&"]我結婚好耐,今年5月影了2輯婚紗全家幅,有對仔女一齊影好開心,真係好滿意!   最近才scan完第一輯相(Monalisa底片影),埋第二輯(soinlove數碼影)。

好想同大家分享,(部份網友已經係八月版聚的時侯看過Monalisa果輯。) 如有興趣看看,可PM給我,Send條link比你。

PS: 多謝 Milk 、 Shirley 借出花球拍攝。Thank you.[/quote]

第時我有仔女都想帶埋佢地再影一次婚紗相 好似你地同草人咁....好鬼開心呀!!!
作者: milk    時間: 2006-9-29 00:13:11

J&

婚紗照影得好靚,再加上妳有對可愛o既仔女一齊影,感覺份外溫馨美滿,就連我家古老石山o既皇上都大贊一番呢 :em11:

多謝妳同我地分享啊! :em19:
作者: J and P    時間: 2006-9-29 00:14:38

[quote:814bcec471="Tomato"][quote:814bcec471="J&"]我結婚好耐,今年5月影了2輯婚紗全家幅,有對仔女一齊影好開心,真係好滿意!   最近才scan完第一輯相(Monalisa底片影),埋第二輯(soinlove數碼影)。

PS: 多謝 Milk 、 Shirley 借出花球拍攝。Thank you.[/quote]

第時我有仔女都想帶埋佢地再影一次婚紗相 好似你地同草人咁....好鬼開心呀!!![/quote]

咁努力喇,等你好消息 :em19: !
作者: Tomato    時間: 2006-9-29 00:17:12

[quote:60f2a646a3="J&"][quote:60f2a646a3="Tomato"][quote:60f2a646a3="J&"]我結婚好耐,今年5月影了2輯婚紗全家幅,有對仔女一齊影好開心,真係好滿意!   最近才scan完第一輯相(Monalisa底片影),埋第二輯(soinlove數碼影)。

第時我有仔女都想帶埋佢地再影一次婚紗相 好似你地同草人咁....好鬼開心呀!!![/quote]

咁努力喇,等你好消息 :em19: ![/quote]

哈哈 ops: 我地會努力.... :zdevil:
作者: milk    時間: 2006-9-29 00:24:51

[quote:50391c856b="Tomato"]第時我有仔女都想帶埋佢地再影一次婚紗相[/quote]咁妳就快o的生個啦

[quote:50391c856b="Tomato"]好似你地同草人咁....好鬼開心呀!!![/quote]係呀,草人o既婚紗全家幅都好正(我會稱為"型" 8) ),全家總動員去影婚紗相,出來o既效果特別溫馨! :em04:
作者: Tomato    時間: 2006-9-29 09:33:03

[quote="milk"][quote:ae1954eafb="Tomato"]第時我有仔女都想帶埋佢地再影一次婚紗相[/quote]咁妳就快o的生個啦

蕃茄+薯仔=生個蕃薯 :
作者: grassman    時間: 2006-9-29 15:09:19

[quote:85ce3ca6ae="milk"]係呀,草人o既婚紗全家幅都好正(我會稱為"型" 8) ),全家總動員去影婚紗相,出來o既效果特別溫馨! :em04:[/quote]

h: 過獎啦!
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-29 22:55:36

[quote:b5d074e344="J&"]我結婚好耐,今年5月影了2輯婚紗全家幅,有對仔女一齊影好開心,真係好滿意!   最近才scan完第一輯相(Monalisa底片影),埋第二輯(soinlove數碼影)。

吾洗客氣! h:
你地影 D 相好溫馨呀! :em04: 第日都要學似你地咁大大細細一齊影先得!
作者: grassman    時間: 2006-9-30 00:02:27

我鍾意Monalisa果輯!
作者: J and P    時間: 2006-9-30 01:46:55

[quote:2df22f3b62="milk"]....草人o既婚紗全家幅都好正(我會稱為"型" 8) ),全家總動員去影婚紗相,出來o既效果特別溫馨! :em04:[/quote]

Grassman

可否share你輯"型"婚紗全家幅比我睇呀,好想睇呀!

[quote:2df22f3b62="grassman"]我鍾意Monalisa果輯![/quote]
因為Monalisa無論佈景、攝影器材、攝影師、化妝師都比另一間好好多。
作者: grassman    時間: 2006-9-30 09:36:44

[quote:cb954cf2b7="J&"]Grassman

[/quote]

等等,等我搵地方放,size好大!
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-30 12:26:48

[quote:b623e357e4="J&"][quote:b623e357e4="grassman"]我鍾意Monalisa果輯![/quote]
因為Monalisa無論佈景、攝影器材、攝影師、化妝師都比另一間好好多。[/quote]
可能 Monalisa 個別攝影師問題,我覺得我地o個輯相就麻麻喇!
:em01: [quote:b623e357e4="grassman"][quote:b623e357e4="J&"]Grassman

[/quote]

等等,等我搵地方放,size好大![/quote]
我都想見識下。 ops:
作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-1 10:13:49

點型? :em17: 快啲同我哋分享吓啦!好心急! :yeah:  :yeah:
作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-7 10:38:33

[quote:324b47dab0="kitty&Raymond"]點型? :em17: 快啲同我哋分享吓啦!好心急! :yeah:  :yeah: [/quote]

睇咗草人啲相 好開心呀! 完全感受到那份溫馨.   :em21: 如果我哋將來有BB的話一定都會影輯全家溫韾相. 究竟幾多影最適合呢? 因為BB比較不定性. :em16:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2