藍澄灣業主社群

標題: 秋季BBQ ~ 白石燒烤埸 [打印本頁]

作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-21 02:08:33     標題: 秋季BBQ ~ 白石燒烤埸

白石燒烤埸

昔日的白石難民營,今天已成為香港人之遊樂園地-白石俱樂部。總佔地160萬平方呎,背靠馬鞍山,遠眺船灣淡水湖大壩及八仙嶺,風景如畫。

場內共有160條高爾夫球綀習球道及4洞果嶺。會所設有會議室、貴賓休息室、桌球室、更衣室和高球用品專賣店。高爾夫球學院定期開辦初學者及進階訓綀班,由專業教綀執教,教法新穎、課程精要,學員進步顯著。

沿海岸而建之燒烤場,分有海邊燒烤區,每爐皆可觀賞到怡人海景,而有蓋燒烤區可確保不受天氣影響,無懼日曬雨淋。燒烤場提供各式各樣食物及飲品,專人代為開爐,服務週到齊全。海風伴美景,盡享燒烤樂。

海邊小徑及30萬呎活動空間,可任意遊玩適合漫步、踏單車放風箏,以及集體活動。場地設有大型表演台,完善燈光及音響配套,適合學校郊遊活動,公私營機構聚會、演唱會、車展及盆菜宴等等活動。

http://www.whiteheadclub.com/index.php

http://www.whiteheadclub.com/map-big.html

一般星期六及日都有爐 視乎大家時間(星期六可以選擇下午至晚上 星期日可以早上(中午)至黃昏)

燒烤爐大約十個人一個爐 $80.00開爐費 ~ 包括炭兩包 蜜糖及燒烤餐具各十份 若首張單消費滿$500.00(套餐或自選食物及飲品) 即可免收$80.00
開爐費. 平均每人消費大約($50.00~$100.00) 可以燒乳豬($198.00) 需時大約1小時.

九巴參考路線

http://www.kmb.hk/chinese.php?page=search/

路線 (藍澄 ~ 白石)

~ 葵芳地鐵巴士總站(葵芳地鐵站) 搭 九巴 "46X" 或 "47X" => 城門隧道(城門隧道轉車站) => 九巴 "43X" => 馬鞍山市中心 => 馬鞍山新港城四期地下 => 免費穿梭巴士 => 白石燒烤埸

~ MTR(九龍塘站) => 大圍火車站 => 馬鐵(烏溪沙方向) => 馬鞍山站 => 馬鞍山新港城四期地下=> 免費穿梭巴士 => 白石燒烤埸

~ 香港站 => 九巴 "681" => 直達總站 (馬鞍山新港城四期地下) => 免費穿梭巴士 => 白石燒烤埸

作者: MandyG室    時間: 2006-9-21 15:33:10

我朋友去過 仲可以燒乳豬呀.
作者: grassman    時間: 2006-9-21 15:35:43

咁多活動,要3日2夜先得! :mrgreen:
作者: MandyG室    時間: 2006-9-21 15:36:48

隻乳豬仲要係一整隻ga~
作者: Robert    時間: 2006-9-21 16:52:55

[schild=4 fontcolor=000000 shadowcolor=C0C0C0 shieldshadow=1]Thank You[/schild] 唔該哂 kitty 幫我地搵倒咁多資料,我諗最好每個大人預八十蚊及小朋友預四十蚊燒野食會好d,唔計燒乳豬播,至於其他活動就各自消費啦!

舉行日期︰二零零六年十月七日(農曆八月十六),星期六(中秋節補假)

集合地點︰藍澄灣小巴站

集合時間︰中午十二點

交通︰乘搭88G-->葵芳搭47X-->沙田新城市落行過去大會堂搭免費穿梭巴士(穿梭巴士係二十四座黎架,座位先到先得,希望可以搭倒一點或者一點半既車);如果自己車去,可參考kitty既地圖,園地有大量車位泊。

活動內容︰預算下午兩點前可以到達園地,燒烤爐會訂六點,而位置會選擇海邊燒烤區(海風陪美景~月圓中秋~繁星點點~oh my god~)在兩點至六點呢段時間內,各人可因應自己所好而選擇自己既活動,細節如下~~

可選擇既自由活動如下︰

1) 高爾夫球 (到時o係佢地個會所訂)
      a) 球道 (假日︰HK$70 / 小時) / 真草 (假日︰HK$100 / 小時),三人同行八折優惠,四人同行三人收費(人代表球道,其實到時可以兩三個人一齊玩一條球道)
     b) 租桿 (鐵桿︰HK$10 / 桿,按金 HK$100) (木桿︰HK$30 / 桿,按金 HK$300)
     c) 訓練班︰可以預訂教練,費用$500 / 小時,唔包球道及租桿費用,教練建議最適合學習人數為八個人,當然多過八個人都冇問題;不過我估你地唔需要搵教練掛!

2) 桌球 (到時o係佢地個會所訂)
      HK$50 / 小時,按金 HK$50  

3) 單車︰園內有單車區,可出街去單車徑,但要經一段馬路
   HK$12 / 小時,按金 HK$100

4) 風箏︰園內有風箏區(可以自己攜帶風箏)
   HK$30

5) 其他娛樂設施($10一張遊戲票),由上午十點至下午七點提供︰
a)  金魚池($10三個網)
b)  吹氣大象滑梯($60 / 全日,$20 / 15分鐘)
c)  小龜彈彈床($60 / 全日,$20 / 15分鐘)
還有其他攤位

6)  自行到海邊垂釣,自備器材,遊樂園地唔包此事項

備註︰如果有參加者要遲D到,可自行車或者搭車去,免費穿梭巴士逢搭正及搭半會o係沙田大會堂開出,而馬鞍山火車站對面既新港城就由兩點開始逢搭四開出(未必有加班車)

歡迎所有認識或者未認識既鄰居參加!因為燒烤爐要預訂,所以要事前點人數,如果有興趣參加既鄰居請報名(如果選擇自己去既話,請在自己個名度加粒*,方便數o係藍澄灣小巴站出發既人數)︰

1 & 2 ) Kitty & Raymond
3 & 4 ) Milk & Robert(高爾夫球~球道︰有冇人同我一齊玩)
作者: grassman    時間: 2006-9-21 17:21:12

Don't count me! 玩得開心D! :!:
作者: Robert    時間: 2006-9-21 17:22:12

[quote:63a24f396a="grassman"]Don't count me! 玩得開心D! :!:[/quote]
Why?Come on baby! :em12:
作者: grassman    時間: 2006-9-21 17:29:12

[quote:ced81b7ffe="Robert"][quote:ced81b7ffe="grassman"]Don't count me! 玩得開心D! :!:[/quote]
Why?Come on baby! :em12:[/quote]
早一晚要去睇星! :mrgreen:
當日老婆又無假放,我會好掛住佢,無心機玩! :mrgreen:
作者: Eddy Lam    時間: 2006-9-21 21:51:15

呢日要去飲 又去唔到喇...  :poor:

另外西貢有個地方叫"西貢繽紛樂園" 有得BBQ 仲有好多野玩 俾你地參考下啦:
http://www.pleasurewonderland.com/chi/main.html
http://singpao.com/20060917/feature/874822.html
作者: H and H    時間: 2006-9-21 23:18:33

count 住我一個先得唔得呀? 我驚我果日要返工OT 比錢前再FIRM你地去唔去得啦~
作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-22 00:06:07

[quote:b4056f9c2e="MandyG室"]我朋友去過 仲可以燒乳豬呀.[/quote]

上年年尾Raymond公司舉辦燒烤活動(Kitty都有出席) 半年前Kitty私人舉辦燒烤活動(Raymond工幹). 總括來說都未試過燒乳豬 不過見到隔離爐原隻义住乳豬來燒 好過癮呀!  :roll: ....... 之後用菜刀斬斬斬 好有風味. 不過需要好長時間及炭. :em05:

MandyG室 咁您join唔join我哋呢? :?:

作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-22 00:12:09

[quote:e35f283e77="Robert"][schild=4 fontcolor=000000 shadowcolor=C0C0C0 shieldshadow=1]Thank You[/schild] 唔該哂 kitty 幫我地搵倒咁多資料,我諗最好每個大人預八十蚊及小朋友預四十蚊燒野食會好d,唔計燒乳豬播,至於其他活動就各自消費啦!

舉行日期︰二零零六年十月七日(農曆八月十六),星期六(中秋節補假)

集合地點︰藍澄灣小巴站

集合時間︰中午十二點

交通︰乘搭88G-->葵芳搭47X-->沙田新城市落行過去大會堂搭免費穿梭巴士(穿梭巴士係二十四座黎架,座位先到先得,希望可以搭倒一點或者一點半既車);如果自己車去,可參考kitty既地圖,園地有大量車位泊。

活動內容︰預算下午兩點前可以到達園地,燒烤爐會訂六點,而位置會選擇海邊燒烤區(海風陪美景~月圓中秋~繁星點點~oh my god~)在兩點至六點呢段時間內,各人可因應自己所好而選擇自己既活動,細節如下~~

可選擇既自由活動如下︰

a) 球道 (假日︰HK$70 / 小時) / 真草 (假日︰HK$100 / 小時),三人同行八折優惠,四人同行三人收費(人代表球道,其實到時可以兩三個人一齊玩一條球道)
     b) 租桿 (鐵桿︰HK$10 / 桿,按金 HK$100) (木桿︰HK$30 / 桿,按金 HK$300)
     c) 訓練班︰可以預訂教練,費用$500 / 小時,唔包球道及租桿費用,教練建議最適合學習人數為八個人,當然多過八個人都冇問題;不過我估你地唔需要搵教練掛!

HK$30

5) 其他娛樂設施($10一張遊戲票),由上午十點至下午七點提供︰
b)  吹氣大象滑梯($60 / 全日,$20 / 15分鐘)
c)  小龜彈彈床($60 / 全日,$20 / 15分鐘)
還有其他攤位

備註︰如果有參加者要遲D到,可自行車或者搭車去,免費穿梭巴士逢搭正及搭半會o係沙田大會堂開出,而馬鞍山火車站對面既新港城就由兩點開始逢搭四開出(未必有加班車)

歡迎所有認識或者未認識既鄰居參加!因為燒烤爐要預訂,所以要事前點人數,如果有興趣參加既鄰居請報名(如果選擇自己去既話,請在自己個名度加粒*,方便數o係藍澄灣小巴站出發既人數)︰

3 & 4 ) Milk & Robert(高爾夫球~球道︰有冇人同我一齊玩)[/quote]

:em11: Well done! 放心啦! 我哋會陪您玩. :em17:
作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-22 00:16:49

[quote:4d73f96c65="Eddy Lam"]呢日要去飲 又去唔到喇...  :poor:

另外西貢有個地方叫"西貢繽紛樂園" 有得BBQ 仲有好多野玩 俾你地參考下啦:
http://www.pleasurewonderland.com/chi/main.html
http://singpao.com/20060917/feature/874822.html[/quote]

係呀! 十月份有好多人結婚 BBQ當日都有兩個Client結婚. :em19:
作者: Robert    時間: 2006-9-22 09:28:44

1 & 2 ) Kitty & Raymond(高爾夫球~球道)
3 & 4 ) Milk & Robert(高爾夫球~球道)
5 ) H&H(妳係咪同我地一齊o係藍澄灣小巴站等呀?)
作者: Billy    時間: 2006-9-22 10:00:05

我地一家三口當日都有節目喇.
你地玩得開心d啦. :em02:
作者: saga    時間: 2006-9-22 10:00:09

等我問實  Ice 使唔使好忙 or 出trip 先  :?
唔好count 我地住
作者: Robert    時間: 2006-9-22 10:10:13

[quote:d1584208c0="saga"]等我問實  Ice 使唔使好忙 or 出trip 先  :?
唔好count 我地住[/quote]
收到! :wink:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-22 12:54:30

[quote:a47066032d="Billy"]我地一家三口當日都有節目喇.
你地玩得開心d啦. :em02:[/quote]
係吾係擺滿月酒呀?BB 咁快就一個月大啦!
作者: Billy    時間: 2006-9-22 13:51:17

[quote:38409e3b87="Jeffrey & Shirley"][quote:38409e3b87="Billy"]我地一家三口當日都有節目喇.
係吾係擺滿月酒呀?BB 咁快就一個月大啦! [/quote]

唔打算擺滿月酒lor~~
去個friend屋企gathering姐.
作者: Robert    時間: 2006-9-23 15:19:15

[quote:3e35fcecab="Eddy Lam"]呢日要去飲 又去唔到喇...  :poor:

http://singpao.com/20060917/feature/874822.html[/quote]

Eddy,唔好意思,唔記得唔該你潻! :em14:  :em14:  :em14:
作者: Robert    時間: 2006-9-24 16:48:38

[quote:43d1ac4787="Jeffrey & Shirley"][quote:43d1ac4787="Billy"]我地一家三口當日都有節目喇.
係吾係擺滿月酒呀?BB 咁快就一個月大啦! [/quote]
係喎!肥仔你仲未報名播! :em20:
作者: Eddy Lam    時間: 2006-9-24 21:41:54

[quote:691ca4cb98="Robert"][quote:691ca4cb98="Eddy Lam"]呢日要去飲 又去唔到喇...  :poor:

Eddy,唔好意思,唔記得唔該你潻! :em14:  :em14:  :em14:[/quote]

You are welcome la~  
作者: saga    時間: 2006-9-25 10:47:37

1 & 2 ) Kitty & Raymond(高爾夫球~球道)
3 & 4 ) Milk & Robert(高爾夫球~球道)
6 & 7 ) Ice & Saga
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-25 11:10:42

8 & 9 ) Shirley & Jeffrey
作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-25 13:47:57

我o地想請問大家係咪 ...... 大家已有節目 時間太迫近(不適合) 地點問題 抑或沒有興趣呢?   :?: :?:  :?: 好似沒有回應咁??   :em01: 比d意見啦! :x

現在至少都可以book一個爐 ... 不過多d人好玩d喎!  :em19:

係咪要set個deadline?  :?: 不如10月2日中午前 決定book爐 改期抑或取消 好嗎?

作者: milk    時間: 2006-9-25 14:00:12

我無乜問題,照妳意思都OK! :wink:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-25 14:40:45

咁都好吖 :em11: !吾該晒! :wink:
作者: Robert    時間: 2006-9-25 17:41:00

[quote:bdb5b5e495="kitty&Raymond"]我o地想請問大家係咪 ...... 大家已有節目 時間太迫近(不適合) 地點問題 抑或沒有興趣呢?   :?: :?:  :?: 好似沒有回應咁??   :em01: 比d意見啦! :x

現在至少都可以book一個爐 ... 不過多d人好玩d喎!  :em19:

係咪要set個deadline?  :?: 不如10月2日中午前 決定book爐 改期抑或取消 好嗎?
[/quote]
後生女,妳唔駛咁心急喎!妳冇發覺以往攪活動既時候,好多鄰居都係o係最後階段先至報名o既咩?佢地係咁架啦!因為可能好多人要安排好自己既行程,先至黎報名,唔想放飛機姐;閱覽過呢段文章有成三十三位註冊會員,而以遊客身份既閱覽次數都有二百七十幾次(直至我出呢段文既時候),所以過埋呢個禮拜再睇點先啦,就算係十幾個人去都冇問題既!
作者: Ice    時間: 2006-9-25 23:52:43

[quote:55b0a5620e="Robert"]
3 & 4 ) Milk & Robert(高爾夫球~球道︰有冇人同我一齊玩)[/quote]

我都想打 golf 呀 但我唔識打.......... 咁侵唔侵我玩呀~  :face13:  
或者唔打 golf 我地可以放風箏  

其實呢 我最想就係返母校行下 哈哈   h:
作者: grassman    時間: 2006-9-26 00:07:32

乜你係越南難民咩?
作者: Ice    時間: 2006-9-26 00:09:14

你會唔會因為咁而歧視我架?
作者: grassman    時間: 2006-9-26 00:16:16

[quote:b5556b9082="Ice"]你會唔會因為咁而歧視我架?[/quote]
唔會,想問你有冇野要幫你帶返去姐!
作者: Ice    時間: 2006-9-26 00:22:10

你最近會返去越南?
多謝你呀 不過我係果邊無人無物....

等我參加今次個bb蕉活動 返母校緬懷一下就得架啦 謝謝
作者: Robert    時間: 2006-9-26 10:18:31

天文台昨日就公布今年迎月、中秋節及追月的最佳時辰︰在十月六日的中秋節,月亮在傍晚五點半開始出來,至晚上十一點四十五分,月亮就是全日升得最高的時候,也是就是月球橫越本地子午線的時刻,其時月球位於正南方,仰角為全晚最高的「上中天」。但當晚要賞月,就不要遲過翌晨六點,因為當日在六點零六分開始月落。

至於想在十月五日「迎月」的市民,當天月亮出得更早,在下午四點五十一分開始月出,晚上十點五十三分便是「上中天」時候,當天則於翌晨五點零二分月落。

在「追月」那天,月亮會在傍晚六點零九分走出來,至凌晨零時三十七分便是「上中天」,月落則在翌晨七點十二分。

二零零六年中秋節期間月出、月上中天及月落時間﹝2006年9月25日﹞

以下列出今年中秋節期間月出、月上中天及月落時間,「上中天」即月球橫越本地子午線的時刻,其時月球位於正南方,仰角為全晚最高。

十月五日(星期四)
月出時間 下午 4 時 51 分
上中天(仰角 64 度) 當晚 10 時 53 分
月落時間 翌晨 5 時 02 分

十月六日(星期五)中秋節
月出時間 下午 5 時 30 分
上中天(仰角 71 度) 當晚 11 時 45 分
月落時間 翌晨 6 時 06 分

十月七日(星期六):em04:
望月(其時月球在香港地平線以下) 上午 11 時 13 分
月出時間 下午 6 時 09 分
上中天(仰角 79 度) 翌晨 0 時 37 分
月落時間 翌晨 7 時 12 分

有關中秋節期間的天氣情況,請留意香港天文台的最新「七天天氣預報」,網址如下:

http://www.weather.gov.hk/wxinfo/currwx/fndc.htm
作者: Tomato    時間: 2006-9-27 08:01:44

大家好....我今次去唔到喇!!
大家玩得開心d啦 !!
作者: Robert    時間: 2006-9-28 11:10:28

[quote:e73b9d50c6="Ice"]
我都想打 golf 呀 但我唔識打.......... 咁侵唔侵我玩呀~  :face13:  
或者唔打 golf 我地可以放風箏  

其實呢 我最想就係返母校行下 哈哈   h:[/quote]
如果今次 BBQ 打 golf 既話,我都係第二次打炸,第一次o係成年前打過咁大把,仲係練習開球o個隻,所以要靠識打o個 D 高人再教先至得;記得如果要放風箏既話,最好自己帶去,因為o個度買要成三十蚊,好貴同埋係普通o個 d 款式! :em18:
作者: Hotcake    時間: 2006-9-29 09:47:42

我老婆果日要開工 冇咁早收 再加上果晚同屋企人去唔成海洋公園 :em01:  改左食飯做節 所以都係黎唔到 你地玩得開心d! (如果有燒乳豬食唔哂 記得打包返來啊 h: )
作者: John and Esther    時間: 2006-9-29 22:58:50

可能要黃昏先到。

8 & 9 ) Shirley & Jeffrey
101112) John Esther Mars*
作者: Robert    時間: 2006-10-1 20:40:03

3 & 4 ) Milk & Robert
5 & 6 ) Ice & Saga
7 & 8 ) Shirley & Jeffrey
9 10 & 11 ) John Esther & Mars*
12 & 13 ) Jennifer & Joe
14 15 & 16 ) Patrick、Cherry & Jonathan

作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-2 13:46:19

我哋已經book咗兩個爐(下午2時左右 預留半小時)啦! ~~~後生女係性急啲囉!  :yeah: 不過以我哋現時嘅人數都可以用一個爐 熱鬧啲 親密啲 開心啲 ......  :em21: 到時再決定是否要取消 沒所謂 (應該不用收費~charges). 至於位置方面 ...... 不能預留海景  :em16: 新規矩 加上中秋節翌日 已有好多booking. FIRST COME

FIRST SERVE. 唔緊要啦! 我哋咁早入一家沒問題.

最後 如果仲有街坊有興趣的話 都可以随時報名  沒有DEADLINE. 不過請大家最好事前聯絡我哋先.

(假若選擇自己去嘅話~可參考第1頁路線指示 並請在自己個名度加粒 方便喺藍澄灣小巴站出發前計人數.)

若然...當日要開工嘅話  :x 可以黃昏或晚上入嚟JOIN我哋 沒有記錯可以燒到凌晨2點鐘.  :em15:

又若然 你哋另有節目...OH! SORRY我哋都幫你哋唔到 錯過嚟個咁好玩 咁好FEEL 咁好VIEW嘅環境中BB蕉.  :em17:  :em17: 可自備HELLO KITTY單車 小雲風箏 紅白酒 ...... :em07:

請多多支持KITTY&RAYMOND攬嘅 "秋季BBQ ~ 白石燒烤埸"  15/16 唔去唔舒服. :yeah:  :yeah:  :yeah:

作者: leemoksau    時間: 2006-10-3 21:29:47

我都想打高爾夫球.

9 10 & 11 ) John Esther & Mars*
14 15 & 16 ) Patrick、Cherry & Jonathan
17 ) leemoksau
作者: Ice    時間: 2006-10-3 21:41:35

我想請問 如果我地兩點開始燒 咁幾時打 golf/放風箏呢?
同埋我地幾點係小巴站等?
作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-3 23:38:02

[quote:fe446f446e="Ice"]我想請問 如果我地兩點開始燒 咁幾時打 golf/放風箏呢?
同埋我地幾點係小巴站等?[/quote]

其實我book住2點鐘先啫! 根據第1頁第5篇ROBERT所提議我哋......(如果跟大隊的話) 如下:

1. 集合時間及地點: 中午12時正 藍澄灣小巴站; :em04:
2. 期望係沙田大會堂搭到1時或1時30分穿梭巴士入白石燒烤埸; :
3. 預計下午2時前到達白石燒烤埸; :em11:
4. 預計安排下午2時至6時期間自由活動(打GOLF 撈金魚 踏單車 放風箏 等等需自費.); :em03:
5. 預計晚上6時左右開始燒烤. :em19:

我諗入到去再作打算啦! 到時執山 初步下午各位團友自由時間 黃昏至晚上燒烤 所以可以隨時JOIN我哋喎!   請問各位有沒有新嘅IDEA呢? :?:

請多多支持KITTY&RAYMOND攬嘅 "秋季BBQ ~ 白石燒烤埸"  15/16 唔去唔舒服. :yeah:  :yeah:  :yeah:
作者: grassman    時間: 2006-10-3 23:58:05

[quote:91b9e0c0f1="kitty&Raymond"]
請多多支持KITTY&RAYMOND攬 "秋季BBQ ~ 白石燒烤埸"  15/16 唔去唔舒服. :yeah:  :yeah:  :yeah:[/quote]

你講到似議員攪齋宴! :mrgreen:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-10-4 01:23:32

[quote:5c1af26e54="leemoksau"]我都想打高爾夫球.

17 ) leemoksau[/quote]
剛好 14 個人,我地可以包架綠 VAN 都可以喎!
作者: Robert    時間: 2006-10-4 10:25:43

[quote:f0cb3b491f="Jeffrey & Shirley"][quote:f0cb3b491f="leemoksau"]我都想打高爾夫球.

剛好 14 個人,我地可以包架綠 VAN 都可以喎![/quote]
因為預計我地人多,所以我o係上兩個禮拜已經問過佢地,可唔可以預備架車俾我地,但係佢地既回覆係唔會額外book架車俾我地用! :dead:
作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-4 13:50:44

[quote:296e7c2955="Robert"][quote:296e7c2955="Jeffrey & Shirley"][quote:296e7c2955="leemoksau"]我都想打高爾夫球.

剛好 14 個人,我地可以包架綠 VAN 都可以喎![/quote]
因為預計我地人多,所以我o係上兩個禮拜已經問過佢地,可唔可以預備架車俾我地,但係佢地既回覆係唔會額外book架車俾我地用! :dead:[/quote]

緊o係唔會預備架車俾我o地啦!  :em20: 10幾 叮人 人o地比架旅遊巴我o地都坐唔晒啦!  h:

我問o左白石工作人員 原來沙田新城市=>白石需時15分鐘.  如果馬鞍山=>白石需時5分鐘 真係好快(上次搭過馬鞍山條線)
:em15:
作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-4 13:55:26

[quote:b3062aa65a="grassman"][quote:b3062aa65a="kitty&Raymond"]
請多多支持KITTY&RAYMOND攬 "秋季BBQ ~ 白石燒烤埸"  15/16 唔去唔舒服. :yeah:  :yeah:  :yeah:[/quote]

你講到似議員攪齋宴! :mrgreen:[/quote]

喂! 你o地夜D入o黎啦!  :em19: 多D小朋友好玩D喎!  :yeah: 議員攪齋宴都唔比面. :em16:
作者: Robert    時間: 2006-10-4 13:56:01

[quote:4b65675019="kitty&Raymond"]
緊o係唔會預備架車俾我o地啦!  :em20: 10幾 叮人 人o地比架旅遊巴我o地都坐唔晒啦!  h:

我問o左白石工作人員 原來沙田新城市=>白石需時15分鐘.  如果馬鞍山=>白石需時5分鐘 真係好快(上次搭過馬鞍山條線)
:em15:[/quote]
可惜馬鞍山條線既班次唔可靠,好多都係特別班次! :em05:
PS︰架車係二十四座黎嫁! :mrgreen:
作者: 小恐龍    時間: 2006-10-5 11:03:47

[quote:bdf2b73f6d="Robert"][quote:bdf2b73f6d="kitty&Raymond"]

:em15:[/quote]
可惜馬鞍山條線既班次唔可靠,好多都係特別班次! :em05:
PS︰架車係二十四座黎嫁! :mrgreen:[/quote]

活動真係好好啊
:em18:
可能去不到
不過來支持下
作者: Robert    時間: 2006-10-5 11:08:10

[quote:9c15b5d9a0="小恐龍"]
活動真係好好啊
可能去不到
不過來支持下[/quote]
今次唔得閑咪下次囉!大把機會喎! :wink:
作者: grassman    時間: 2006-10-5 11:14:46

[quote:bd5dcd946e="kitty&Raymond"]喂! 你o地夜D入o黎啦!  :em19: 多D小朋友好玩D喎!  :yeah: 議員攪齋宴都唔比面. :em16: [/quote]

舊工人星期日走,新工人星期六到,實在行唔開,你地玩得開心D啦!

小恐龍 ,你搬往那裡去了?
作者: 小恐龍    時間: 2006-10-5 11:30:14

[quote:6f4250149a="Robert"][quote:6f4250149a="小恐龍"]
活動真係好好啊
可能去不到
今次唔得閑咪下次囉!大把機會喎! :wink:[/quote]

不如遲d又玩單車?!
作者: 小恐龍    時間: 2006-10-5 11:31:50

[quote:42c064a53a="grassman"][quote:42c064a53a="kitty&Raymond"]喂! 你o地夜D入o黎啦!  :em19: 多D小朋友好玩D喎!  :yeah: 議員攪齋宴都唔比面. :em16: [/quote]

舊工人P期日走,新工人星期六到,實在行唔開,你地玩得開心D啦!

小恐龍 ,你搬往那裡去了?[/quote]

大角嘴
條件同RC差了太遠 :em06:
作者: Robert    時間: 2006-10-5 11:36:27

[quote:017b5704f5="小恐龍"][quote:017b5704f5="Robert"][quote:017b5704f5="小恐龍"]
活動真係好好啊
可能去不到
今次唔得閑咪下次囉!大把機會喎! :wink:[/quote]

不如遲d又玩單車?![/quote]

好呀!冇問題,可能月尾或者下個月頭,到時再約!
作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-5 13:38:42

[quote:a9ff189bf5="grassman"][quote:a9ff189bf5="kitty&Raymond"]喂! 你o地夜D入o黎啦!  :em19: 多D小朋友好玩D喎!  :yeah: 議員攪齋宴都唔比面. :em16: [/quote]

舊工人星期日走,新工人星期六到,實在行唔開,你地玩得開心D啦!

小恐龍 ,你搬往那裡去了?[/quote]

woo....實在真係好忙喎!  :poor: 下次再玩過啦! :em16:
作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-5 13:48:55

[quote:92ca90306c="小恐龍"][quote:92ca90306c="Robert"][quote:92ca90306c="小恐龍"]
活動真係好好啊
可能去不到

不如遲d又玩單車?![/quote]

踩單車都好喎!   :yeah: 不如由你"小恐龍"攪攪佢 我o地要下個月先得.  :em08:
作者: Robert    時間: 2006-10-6 09:42:51

再提大家一次,記住、記住、記住︰

集合地點︰藍澄灣小巴站

集合時間︰中午十二點

可選擇既自由活動如下︰

HK$30

還有其他攤位

18 ) KK ( Robert's fd )

作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-6 13:42:59

[quote:be8c5f3a6a="Robert"]再提大家一次,記住、記住、記住︰

集合地點︰藍澄灣小巴站

集合時間︰中午十二點

可選擇既自由活動如下︰

HK$30

還有其他攤位

18 ) KK ( Robert's fd )
[/quote]

唔該晒ROBERT仔.   :em11: 記得今晚唔好玩得太夜喎!  :em16:

中秋節快樂!! :em21:
http://www.bokee.net/includes/zhongqiu.jsp?stra=Kitty

明天藍澄小巴站或者白石燒烤場見. :em04:

作者: Robert    時間: 2006-10-6 14:09:58

[quote:5d4d8eec85="kitty&Raymond"]
唔該晒ROBERT仔.   :em11: 記得今晚唔好玩得太夜喎!  :em16:

http://www.bokee.net/includes/zhongqiu.jsp?stra=Kitty

[/quote]
o個個知名人仕肯定講大話,張紙邊可能咁乾淨架,連油漬都冇! :
作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-7 07:25:33

[quote:57f51e0cf8="Robert"][quote:57f51e0cf8="kitty&Raymond"]

[/quote]
o個個知名人仕肯定講大話,張紙邊可能咁乾淨架,連油漬都冇! :[/quote]

你真係心水清啫! :em12:
作者: saga    時間: 2006-10-8 00:00:05

返到RC 沖埋涼 而家係 Robert屋企等候  :
作者: Robert    時間: 2006-10-8 03:08:03

今日大家都玩得好開心,希望下一次既活動都好似咁開心,多謝所有參與既鄰居! :em14:
另外要講多一次︰亞john 生日快樂,祝您身體健康,身家越黎越多! :em19:
作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-8 08:40:43

好開心  :yeah: 多謝各位街坊(20位)出席是次燒烤活動 亦多謝未能出席街坊支持  :em11: 使我們是次活動順利進行. :em19:

更加開心  :yeah:  :yeah: 我哋真係有打GOLF 放(叮噹)風爭 BBQ(好多人呀! 好彩book咗兩個爐) 追月 ...... 之後去咗ROBERT屋企食月...餅. :em02:

作者: kwcha333    時間: 2022-10-7 14:36:45

感謝分享

Min pay,亦稱最低還款額,是指以較高者為準的情況下,持卡人於信用卡
信用卡 min pay免息期後需支付的所有利息(包括年費等費用),以及最少5%未償還本金的餘額總和,或某一指定金額

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2