藍澄灣業主社群

標題: 大家寫blog或不寫blog的原因? [打印本頁]

作者: sunday    時間: 2006-9-13 12:25:37     標題: 大家寫blog或不寫blog的原因?

寫blog,因為: :?:

不寫blog,因為: :?:
作者: Robert    時間: 2006-9-13 13:10:35

不寫blog,因為:
1) 冇耐性
2) 唔夠互動性
3) 生活比較死板,唔夠趣味性......
作者: sunday    時間: 2006-9-13 13:46:04

私のBLOG

歡喜網上尋覓  講我最近遊歷
新幹線憶記   一一寫進手記
沉溺這告白營地  不會再自卑
留連日記  留言我逛於涉谷悲與喜

Set me free  字落帶點感慨
時常上載  我心裡色彩

#常守候在螢幕裡  公開我的心窩
從空空版身一個  填滿每頁有關你最多

和誰聊天亦未能動搖著我  一片一片愛戀花火
好天轉播  陰天都播
經這網站時  記低你一秒行過
當心意愈迴避  心牽掛愈難避

翻看我手記  一幅幅對手戲
誰觀賞也沒防備  因我有動機
祈求日記  成為我發表心聲通訊機

Set me free 未懼半天失散
還是習慣  這一處空間

Repeat #
誰守候在螢幕裡  想觀察我心窩
回覆多少都不錯  誰也發現我心裡更多
猶如長篇浪漫連續肥皂戲  一次一次網中穿梭
幾番轉播  多少走過
當我倦時  覆我一句經已來過
作者: Tomato    時間: 2006-9-13 23:30:33

我寫blog 因為我有好多野想講 有好多野想記得
想有個地方同朋友保持聯絡 想佢地知道我ge近況lor...
作者: milk    時間: 2006-9-15 00:01:54

寫︰想人家知道我做過乜!

唔寫︰懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶懶...
作者: grassman    時間: 2006-9-15 00:08:44

呀!見你個sign先記起有業主委員會會議 !
作者: milk    時間: 2006-9-15 00:23:40

咁下次記住早o的到啦!

喂~改左下星期五喎! :
作者: grassman    時間: 2006-9-15 00:31:33

冇意義的生存!
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-15 01:08:36

[quote:f1307ba2a2="grassman"]冇意義的生存![/quote]
咁即係 - 冇生存的意義。 :
作者: bikbark    時間: 2006-9-15 11:18:27

寫係因為"懶"係想表達自己o既感受
不過寫得唔好又無恆心 所以寫o下又唔寫o下咁
作者: MandyG室    時間: 2006-9-15 14:45:15

我以前一向係鍾意睇人地o的blog 自己唔寫 但當身邊朋友寫blog朋友一天比一天多 仲add埋一班入bloging時 我就開始慢慢寫了. 寫下寫下 就成為習慣 因為知有邊o的人click入黎睇過 哈哈 即係有固定讀者啦.. : ..有時,朋友仲會主動關心下你..所以都幾好...
如今,仲差一個月, 我個blog便一周年了 ...

作者: hales    時間: 2006-9-15 14:56:00

不如你地share哂個blog address出黎正add link :
作者: RangerX    時間: 2006-9-15 17:34:51

寫blog是因為知道有朋友在看 知道那些感動自已的生活點滴同樣可以感動他們.
有時自己懶 一兩個月無寫blog. 會有朋友send email黎"追稿"... 好搞笑~
作者: grassman    時間: 2006-9-15 17:44:36

[quote:6b66c9d11c="RangerX"]寫blog是因為知道有朋友在看 知道那些感動自已的生活點滴同樣可以感動他們.
有時自己懶 一兩個月無寫blog. 會有朋友send email黎"追稿"... 好搞笑~[/quote]

我都十分喜歡你的Blog,選最佳Blog的話我會選光影記事!
作者: sunday    時間: 2006-9-15 22:36:20

me tooooooooooooooo :face13:

但RangerX實在太耐都唔update喇!!! :dead:
作者: diedsee    時間: 2006-9-15 23:33:01

我都有ga
不過之前想有自己ge web site 所以一路冇用 yahoo & msn 個 blog
不過已經開左個新 blog 喇多多關照啦
http://hk.geocities.com/diedsee/
作者: Tomato    時間: 2006-9-16 00:55:02

好開心呀!突然好多blog浮現...我鍾意睇blog0架
喂....駛唔駛又整個list 呢?哈哈~~
to 朱師奶: 你個blog搞掂未?
to MandyG 你個blog條link係乜?我好想八下....
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-16 10:53:34

[quote:3aa995e529="diedsee"]我都有ga
不過之前想有自己ge web site 所以一路冇用 yahoo & msn 個 blog
http://hk.geocities.com/diedsee/[/quote]
妳都寫左好耐喎!努力呀! :em11:
我覺得個 LiTtLe TrAcY 好掂! :em12:
作者: MandyG室    時間: 2006-9-16 11:37:13

[quote:89b9c785d0="Tomato"]好開心呀!突然好多blog浮現...我鍾意睇blog0架
喂....駛唔駛又整個list 呢?哈哈~~
to 朱師奶: 你個blog搞掂未?
to MandyG 你個blog條link係乜?我好想八下....[/quote]

我個blog  h::  http://www.xanga.com/cometomandy

不過我想轉用yahoo 因為layout 靚o的.

xanga: 有blogings 方便click入o的fd度 只要一個week唔update 個bloging排名又會跌到好低(因為根據upate日子黎排) :zdevil:

msn :我都有唸過用 可以係msn度click入去..又幾方便 但又會比任何朋友友睇晒咁..
作者: diedsee    時間: 2006-9-16 20:08:54

[quote:7c3ca6aa33="Jeffrey & Shirley"][quote:7c3ca6aa33="diedsee"]我都有ga
http://hk.geocities.com/diedsee/[/quote]
妳都寫左好耐喎!努力呀! :em11:
我覺得個 LiTtLe TrAcY 好掂! :em12:[/quote]
多謝呀!
其實已經整左好耐
好多 function 我都記得點用
用 yahoo blog 就方便 d
msn 個 blog 呢排好慢 ar
作者: milk    時間: 2006-9-17 03:35:39

[quote:d7b17c8414="Tomato"]to 朱師奶: 你個blog搞掂未?[/quote]未~

我衰在重情義 :evil: ,當下還未忍心眼白白見住同我並肩作戰多年o既"懶惰"分開 :em21:
作者: Tomato    時間: 2006-9-17 14:52:44

[quote:f178d3d39f="milk"][quote:f178d3d39f="Tomato"]to 朱師奶: 你個blog搞掂未?[/quote]未~

我衰在重情義 :evil: ,當下還未忍心眼白白見住同我並肩作戰多年o既"懶惰"分開 :em21:[/quote]

:sweat:  :sweat:咁......辛苦晒你喇 :nowords:  :nowords:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-17 20:31:56

[quote:f6004ce025="diedsee"]msn 個 blog 呢排好慢 ar[/quote]
係呀! :dead:
作者: leemoksau    時間: 2006-9-17 23:07:20

寫︰想知道自己曾經做過乜!

唔寫︰唔記得自己做咗乜!
作者: grassman    時間: 2006-9-18 00:09:58

[quote:267d3332eb="leemoksau"]寫︰想知道自己曾經做過乜!

唔寫︰唔記得自己做乜![/quote]

:em17:
作者: sunday    時間: 2007-1-18 17:13:49

[quote:207536fe2c="hales"]不如你地share哂個blog address出黎正add link :[/quote]

my new blog開張啦 http://hk.myblog.yahoo.com/madame-bovary

welcome to visit and leave your message :em19:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2