藍澄灣業主社群

標題: 南丫島遊船河 [打印本頁]

作者: Robert    時間: 2006-9-1 18:25:34     標題: 南丫島遊船河

一位熱心鄰居既公司可以免費 book 船去船河,所以本人決定攪一個船河聚會,純係吹 o下水,睇 o下星,吹 o下海風,聽 o下浪聲,有興趣既仲可以釣 o下夜魚,船上除左冰箱呀、燈呀、椅呀、呀、廁所呀...等等基本設施之外,沒有其他設施啦!

日期︰二零零六年九月十五日(星期五)
時間及地點︰晚上七時三十分(開船-皇后碼頭)至晚上十一時正(落船-皇后碼頭)
費用︰每人港幣七十元正(到會用)
限額人數︰三十位(不論大小)

請報名︰

1 & 2 ︰ Milk & Robert
作者: grassman    時間: 2006-9-1 18:46:44

3 GM

青衣碼頭落得唔得?
作者: Robert    時間: 2006-9-1 20:13:45

[quote:1c14abf139="grassman"]1 & 2 ︰ Milk & Robert
3 GM

青衣碼頭落得唔得?[/quote]

唔可以,因為船長話唔得! :dead:
作者: Patrick Cherry    時間: 2006-9-1 21:09:17

--------------------------------------------------------------------------------
3 GM
45 & 6: patrick's family
作者: Tomato    時間: 2006-9-1 21:17:45

喂 我查過喇 0個晚我唔得呀!!我隻佬都唔得啦 星期五晚7點佢都未放得工....
作者: grassman    時間: 2006-9-1 23:11:18

[quote:208a903cb2="Tomato"]喂 我查過喇 0個晚我唔得呀!!我隻佬都唔得啦 星期五晚7點佢都未放得工....[/quote]

佢份工要番咁夜架咩!
作者: dick queenie    時間: 2006-9-1 23:33:37

以上其實係一位鄰居0既公司福利...公司原來有一隻JUNK(係中式但sorry冇冷氣)可以免費比staff申請嚟玩...咁當然出海嗰日嗰位鄰居都要一路在場至得...踓然係公司福利...但人情上都要係咁椅比hk$200左右tips 個boat boy...因為個boat boy唔係公司正式員工...佢當日都要幫手執頭執尾...招呼吓咁多位上落船呀咁... 8)

個route 大概會係中環Queen's Pier ~ Lamma Islands (上岸食海鮮都得)~ Queen's Pier...

3 GM
7 & 8: Dick&Queenie
作者: H and H    時間: 2006-9-2 00:11:28

3 GM
7 & 8: Dick&Queenie
9 : H&H x 1

(上岸食海鮮都得) <<< Good Idea
作者: leemoksau    時間: 2006-9-2 09:12:33

七點正我未必趕得切喎
作者: grassman    時間: 2006-9-2 09:37:25

[quote:169d501403="leemoksau"]七點正我未必趕得切喎[/quote]

自己坐船入Lamma囉! :
作者: Tomato    時間: 2006-9-2 09:43:31

[quote:16a1061afe="grassman"][quote:16a1061afe="Tomato"]喂 我查過喇 0個晚我唔得呀!!我隻佬都唔得啦 星期五晚7點佢都未放得工....[/quote]

佢份工要番咁夜架咩![/quote]

而家老師唔易做0架 好多行政野都要做埋!! :face13:
作者: Robert    時間: 2006-9-2 10:01:30

[quote:ea4fcd30d5="grassman"][quote:ea4fcd30d5="leemoksau"]七點正我未必趕得切喎[/quote]

自己坐船入Lamma囉! :[/quote]

lee 個都不失為冇辦法之中既辦法喎! :
作者: dick queenie    時間: 2006-9-2 12:25:29

[quote:2cd4898223="leemoksau"]七點正我未必趕得切喎[/quote]

你要幾點至嚟到?  如果唔係踭好遠...我諗可以等埋你至開...好果好冕0既話...或者叫boat boy再開番過嚟queen's pier接你又得...你講個時間嚟聽吓先啦

q.
作者: candy-cheung    時間: 2006-9-2 16:22:32

candyx2
作者: Robert    時間: 2006-9-2 18:13:46

時間及地點︰晚上七時三十分(開船-皇后碼頭)至晚上十一時正(落船-皇后碼頭)

3 ︰GM
4 5 & 6︰patrick's family
7 & 8︰Dick&Queenie
9︰H&H x 1
10 & 11︰Candy & Candy's仔仔  

尚餘十九個名額
作者: dracula    時間: 2006-9-2 21:31:26

[quote:59881553a5="leemoksau"]七點正我未必趕得切喎[/quote]

坐駁艇o黎囉~
作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-3 09:59:15

我哋都好想join ...   :cry:  但係我老公又要北上 快要晚上9時半 夜則11時許才返家 我要煮飯等佢返來食 唔可以獨自偷歡嗎? :em16: 下次再join :em12:
作者: Robert    時間: 2006-9-3 10:52:03

[quote:b01b050f3a="kitty&Raymond"]我哋都好想join ...   :cry:  但係我老公又要北上 快要晚上9時半 夜則11時許才返家 我要煮飯等佢返來食 唔可以獨自偷歡嗎? :em16: 下次再join :em12:[/quote]

Kitty,我地約莫十二點前番到黎RC ,記得煮定我地 o的宵夜喎! :mrgreen:
作者: Robert    時間: 2006-9-3 10:57:57

[quote:8ae44225f5="dracula"][quote:8ae44225f5="leemoksau"]七點正我未必趕得切喎[/quote]

坐駁艇o黎囉~[/quote]

你 Lee 隻彊屍吖,又話黎報名,報左去邊呀?去報左坐艇呀?成日掛住撩女仔! :em20:
作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-3 11:33:20

[quote:7f49a3a158="Robert"][quote:7f49a3a158="kitty&Raymond"]我哋都好想join ...   :cry:  但係我老公又要北上 快要晚上9時半 夜則11時許才返家 我要煮飯等佢返來食 唔可以獨自偷歡嗎? :em16: 下次再join :em12:[/quote]

Kitty,我地約莫十二點前番到黎RC ,記得煮定我地 o的宵夜喎! :mrgreen:[/quote]

Robert 您哋唔駛開業委會咩?  milk milk 成日提提我哋 唔通改了期? :?:
作者: Robert    時間: 2006-9-3 11:49:54

[quote:1e25aa5633="kitty&Raymond"][quote:1e25aa5633="Robert"][quote:1e25aa5633="kitty&Raymond"]我哋都好想join ...   :cry:  但係我老公又要北上 快要晚上9時半 夜則11時許才返家 我要煮飯等佢返來食 唔可以獨自偷歡嗎? :em16: 下次再join :em12:[/quote]

Kitty,我地約莫十二點前番到黎RC ,記得煮定我地 o的宵夜喎! :mrgreen:[/quote]

Robert 您哋唔駛開業委會咩?  milk milk 成日提提我哋 唔通改了期? :?:[/quote]
係呀,改左去十四號星期四開會呀! :em12:
唔好炸炸帝帝講左去第二度 o下,記得煮宵夜等我地番黎食呀! :x
作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-3 12:07:03

[quote:f3a5cd2831="Robert"][quote:f3a5cd2831="kitty&Raymond"][quote:f3a5cd2831="Robert"][quote:f3a5cd2831="kitty&Raymond"]我哋都好想join ...   :cry:  但係我老公又要北上 快要晚上9時半 夜則11時許才返家 我要煮飯等佢返來食 唔可以獨自偷歡嗎? :em16: 下次再join :em12:[/quote]

Robert 您哋唔駛開業委會咩?  milk milk 成日提提我哋 唔通改了期? :?:[/quote]
係呀,改左去十四號星期四開會呀! :em12:
唔好炸炸帝帝講左去第二度 o下,記得煮宵夜等我地番黎食呀! :x[/quote]

係呀! 啱啱我都查到資料 原來真係改咗期喎! 好啦! 記得上嚟食宵夜 不過 我怕你被風吹到無胃口喎! :em12:
作者: leemoksau    時間: 2006-9-3 23:11:26

[quote:e789d55eee="dick&queenie"]你要幾點至嚟到?  如果唔係踭好遠...我諗可以等埋你至開...好果好冕0既話...或者叫boat boy再開番過嚟queen's pier接你又得...你講個時間嚟聽吓先啦

q. [/quote]

如冇意外應該七點半穩陣.
作者: candy-cheung    時間: 2006-9-4 09:45:47

[quote:3cd78621b8="Robert"][quote:3cd78621b8="candy-cheung"]candyx2[/quote]

3 ︰GM
9︰H&H x 1
10 & 11︰Candy & Candy's仔仔 / Tommy:?:

尚餘十九個名額[/quote]

係我同個仔 老公要OT :em06:
作者: Robert    時間: 2006-9-5 12:19:44

3 ︰GM
9︰H&H x 1

尚餘十九個名額
作者: Hotcake    時間: 2006-9-5 14:08:48

老婆星期五晚要成10點先收工 我星期五會從東莞回來 所以未肯定得唔得 要等老婆成功調動佢d學生 先可以再confirm
作者: Robert    時間: 2006-9-5 14:36:14

[quote:b89fd2bacf="Hotcake"]老婆星期五晚要成10點先收工 我星期五會從東莞回來 所以未肯定得唔得 要等老婆成功調動佢d學生 先可以再confirm[/quote]
等你地消息 :mrgreen:
作者: LamHidi    時間: 2006-9-5 15:20:42

Hidi's family X 4

Thanks
作者: Robert    時間: 2006-9-5 15:39:12

3 ︰GM
9︰H&H x 1
12 ~ 15︰Hidi's family X 4

尚餘十五個名額
作者: dick queenie    時間: 2006-9-5 18:34:43

我果日可能要ot  (>_<);...............

你地出海先,到時睇下我條遊艇出到公海邊度先join埋你地(-_-)

D.
作者: hales    時間: 2006-9-5 20:28:30

3 ︰GM
9︰H&H x 1
16 & 17:bikbark & Hales

尚餘十三個名額
作者: dracula    時間: 2006-9-5 22:06:44

3 ︰GM
9︰H&H x 1
18: Dracula

尚餘十二個名額
作者: grassman    時間: 2006-9-5 22:31:52

作死囉,工都唔番!
作者: wychan    時間: 2006-9-6 14:17:13

3 ︰GM
9︰H&H x 1
19 & 20: bearbearx 2 (可能ok 待覆)

尚餘十個名額
作者: J and P    時間: 2006-9-6 23:05:32     標題: Re: 南丫島遊船河

睇 o下星,吹 o下海風,聽 o下浪聲.....
哇,好有興趣呀!

預我兩公婆2位 - Janice & Philip (放一晚假,唔做揍仔婆) :mrgreen:

3 ︰GM
9︰H&H x 1
19 & 20: bearbearx 2 (可能ok 待覆)
21&22 Janice & Philip

尚餘八個名額
作者: leemoksau    時間: 2006-9-7 00:36:06     標題: Re: 南丫島遊船河

3 ︰GM
9︰H&H x 1
21&22 Janice & Philip
23~25 leemoksau x 3

尚餘五個名額
作者: grassman    時間: 2006-9-7 01:19:23

哇!一拖二呀,至勁係你囉!
作者: Robert    時間: 2006-9-7 09:09:53

3 ︰GM
9︰H&H x 1
18︰Dracula
19 & 20︰bearbearx 2 (可能ok 待覆) <---陳生,唔好意思,報左名唔黎都要俾錢,仲要雙倍,因為要賠償各參加者心靈上既創傷。  召集人示
21 & 22︰Janice & Philip
23 ~ 25︰leemoksau x 3
26 & 27︰Hotcake x 2

尚餘三個名額
作者: dick queenie    時間: 2006-9-7 11:55:29

我會有兩個friend一齊嚟(1對couple)

3 ︰GM
9︰H&H x 1
18︰Dracula
19 & 20︰bearbearx 2 (可能ok 待覆) <---陳生,唔好意思,報左名唔黎都要俾錢,仲要雙倍,因為要賠償各參加者心靈上既創傷。 召集人示
28 & 29: Q's friends

人數差唔多喇...現在截止報名!

q.多謝各位支持...踴躣參加
作者: Robert    時間: 2006-9-7 13:33:08

有冇人知 o係遮打花園斜對面既和記大廈裏面有冇百佳呀?我要搵 o的義工同埋我一齊去買飲品,七點前可以到既鄰居邊個可以幫倒手?
作者: wychan    時間: 2006-9-7 13:41:38

[quote:ebdbd6cc2a="Robert"]有冇人知 o係遮打花園斜對面既和記大廈裏面有冇百佳呀?我要搵 o的義工同埋我一齊去買飲品,七點前可以到既鄰居邊個可以幫手? [/quote]

到定倒呀 :
作者: Robert    時間: 2006-9-7 13:46:39

[quote:502582113d="wychan"][quote:502582113d="Robert"]有冇人知 o係遮打花園斜對面既和記大廈裏面有冇百佳呀?我要搵 o的義工同埋我一齊去買飲品,七點前可以到既鄰居邊個可以幫手? [/quote]

到定倒呀 :[/quote]
這是口語化的形容詞,願君不需認真! 8)
作者: Robert    時間: 2006-9-7 13:53:03

陳君,你為什麼還不出外用膳呢?是否想相約本人噢?
作者: Robert    時間: 2006-9-7 14:24:37

Check 過百佳同埋惠康既網頁,原來最近係惠康︰
惠康 ~ 香港中環干諾道中8號交易廣場3號2樓
百佳 ~ 中環德輔道中 77 號 恒生大廈G 7 地下

有冇人知有冇第三個選擇?
作者: LamHidi    時間: 2006-9-7 16:47:44

Robert

I can help you after 6:00 pm just call me up.
作者: Robert    時間: 2006-9-7 16:50:44

[quote:56207eba1a="LamHidi"]Robert

I can help you after 6:00 pm just call me up. [/quote]
Sure thank you!
作者: dick queenie    時間: 2006-9-7 17:02:19

[quote:370916c32a="Robert"]Check 過百佳同埋惠康既網頁,原來最近係惠康︰

有冇人知有冇第三個選擇?[/quote]

秘書...你唔記得我呢中環地頭蟲喇咩...你老婆大人都係中環人嚟架噃...

照地理環境都應該係exchange square forum上面嗰間惠康...即係你講嗰第一間...我六點三倒都應該走得...

咁你哋係咪唔諗住响南丫島食海鮮架喇...如果食既話我試吓揾個朋友仔朋友幫手訂枱...睇吓有冇得免加一呀荼芥呀咁...我同佢同啲friend食嗰次都有折呀咁...好似佢老豆識嗰間唔知啲咩阿姐...

q.
作者: grassman    時間: 2006-9-7 17:05:10

皇后碼頭唔係大會堂咩?

點解去Excharge Square既? 
作者: Robert    時間: 2006-9-7 17:10:17

[quote:54073b8a74="dick&queenie"][quote:54073b8a74="Robert"]Check 過百佳同埋惠康既網頁,原來最近係惠康︰

秘書...你唔記得我呢中環地頭蟲喇咩...你老婆大人都係中環人架...

照地理環境都應該係exchange square forum上面間惠康...即係你講第一間...我六點三倒都應該走得...

咁你係咪唔諗住南丫島食海鮮架喇...如果食既話我要zM朋友幫手訂...睇有冇得免加一呀荼芥呀咁...

q. [/quote]

來回船程差唔多要成個半鐘架喎,咁咪得番唔夠兩個鐘上岸同埋行去食海鮮,佢地又冇得釣夜魚;食海鮮既話每人要夾幾多錢呀?
作者: Robert    時間: 2006-9-7 17:13:26

[quote:2ae22bb852="grassman"]皇后碼頭唔係大會堂咩?

點解去Excharge Square既? [/quote]

講緊買飲品喎!皇后碼頭o個邊冇平既飲品賣丫馬?
作者: dick queenie    時間: 2006-9-7 17:26:04

[quote:40f9393069="Robert"][quote:40f9393069="dick&queenie"][quote:40f9393069="Robert"]Check 過百佳同埋惠康既網頁,原來最近係惠康︰

秘書...你唔記得我呢中環地頭蟲喇咩...你老婆大人都係中環人架...

照地理環境都應該係exchange square forum上面間惠康...即係你講第一間...我六點三倒都應該走得...

咁你係咪唔諗住南丫島食海鮮架喇...如果食既話我要zM朋友幫手訂...睇有冇得免加一呀荼芥呀咁...

q. [/quote]

來回船程差唔多要成個半鐘架喎,咁咪得番唔夠兩個鐘上岸同埋行去食海鮮,佢地又冇得釣夜魚;食海鮮既話每人要夾幾多錢呀?[/quote]

唔駛...單程都係半個鐘倒...幾多$好視乎order啲咩野食...我都講唔倒比你聽...係一般海鮮價囉...我就食唔食海鮮都冇所謂...還惦我自己都會响屋企整嚟比老公食 :

q. 8)
作者: Robert    時間: 2006-9-7 17:47:59

[quote:c6b1716c0e="dick&queenie"]
唔駛...單程都係半個鐘倒...幾多$好視乎order咩野食...我都講唔多比你聽...係一般海鮮價囉...我就食唔食海鮮都冇所謂...還惦我自己都會屋企整比老公食 :

q. 8)[/quote]
據有南丫島食海鮮經驗既鄰居報料,保守估計每人最少要預一百五十蚊倒,如果其他參加者唔反對既話都無妨 o既!有冇人反對呢?
贊成既參加者請表態︰

PS︰點解我 quote 既內容唔同左 o既? :
作者: grassman    時間: 2006-9-7 18:11:16

食海鮮開心D!贊成!

但到會都唔反對!
作者: Robert    時間: 2006-9-7 18:12:48

[quote:af8b755d86="grassman"]食海鮮開心D!贊成!

但到會都唔反對![/quote]
一個贊成! :idea:
作者: hales    時間: 2006-9-7 18:20:38

[quote:257e9fb687="Robert"][quote:257e9fb687="dick&queenie"]
唔駛...單程都係半個鐘倒...幾多$好視乎order咩野食...我都講唔多比你聽...係一般海鮮價囉...我就食唔食海鮮都冇所謂...還惦我自己都會屋企整比老公食 :

據有南丫島食海鮮經驗既鄰居報料,保守估計每人最少要預一百五十蚊倒,如果其他參加者唔反對既話都無妨 o既!有冇人反對呢?
贊成既參加者請表態︰

PS︰點解我 quote 既內容唔同左 o既? :[/quote]

如果食海鮮既話減兩位......... :em09:
bikbark唔食得海鮮 到時我地島上再搵野食 :mrgreen:
作者: grassman    時間: 2006-9-7 18:24:43

叫龍蝦伊面,我地食龍蝦,你地食面囉!  又或者我買個雪芳蛋糕俾你地坐埋黎一齊食囉! :
作者: dracula    時間: 2006-9-7 21:28:12

食公仔麵!
作者: dick queenie    時間: 2006-9-7 22:26:23

[quote:75f27e78a3="hales"][quote:75f27e78a3="Robert"][quote:75f27e78a3="dick&queenie"]

贊成既參加者請表態︰

PS︰點解我 quote 既內容唔同左 o既? :[/quote]

bikbark唔食得海鮮 到時我地島上再搵野食 :mrgreen:[/quote]

咁咪叫番到會囉...我就好欣賞嗰啲細心同愛錫老婆0既男人架喇... :em11:

q.
作者: grassman    時間: 2006-9-7 23:01:27

:nowords:
作者: dick queenie    時間: 2006-9-7 23:22:06

bikbark

你好幸福呀...我腦工就... :dead:

q.
作者: bikbark    時間: 2006-9-8 11:13:53

[quote:bcda6cf0a3="Robert"][quote:bcda6cf0a3="grassman"]皇后碼頭唔係大會堂咩?

點解去Excharge Square既? [/quote]

講緊買飲品喎!皇后碼頭o個邊冇平既飲品賣丫馬?[/quote]
和記大廈地下有watson's
金鐘廊有百佳喎
作者: bikbark    時間: 2006-9-8 11:16:03

[quote:adb2747050="dick&queenie"][quote:adb2747050="hales"][quote:adb2747050="Robert"][quote:adb2747050="dick&queenie"]

贊成既參加者請表態︰

bikbark唔食得海鮮 到時我地島上再搵野食 :mrgreen:[/quote]

咁咪叫番到會囉...我就好欣賞細心同愛錫老婆0既男人架喇... :em11:

q.[/quote]
qq 多謝你 不過我o地兩個唔食海鮮 你o地可以照去食o架 我諗你o地都好多人鍾意食海鮮 唔好掃興啦.
作者: bikbark    時間: 2006-9-8 11:17:04

[quote:157b89f6fa="dick&queenie"]bikbark

q.[/quote]
但你有得去旅行喎 :poor:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-8 12:51:53

見到大家咁齊人,真係好想同大家一齊去呀! :em06:
作者: Robert    時間: 2006-9-8 12:58:42

我用電話咨詢過過半數既參加者,決定維持原本方案~食到會,而參加費用暫時不變,維持不論大小每人七十元;至於賣飲品方面,大家認為和記大廈地下既watson's,定係交易廣場3號2樓既惠康會平d同埋多d選擇呢?兩間既路程都差唔多!
作者: Robert    時間: 2006-9-8 12:59:17

[quote:ff373d3386="Jeffrey & Shirley"]見到大家咁齊人,真係好想同大家一齊去呀! :em06:[/quote] :  :  :
作者: bikbark    時間: 2006-9-8 13:41:36

[quote:c89f185302="Robert"]我用電話咨詢過過半數既參加者,決定維持原本方案~食到會,而參加費用暫時不變,維持不論大小每人七十元;至於賣飲品方面,大家認為和記大廈地下既watson's,定係交易廣場3號2樓既惠康會平d同埋多d選擇呢?兩間既路程都差唔多![/quote]
其實watson's係近好多o既 過條橋就差唔多到
但係選擇好少 亦無一pack六盒o既紙包飲品
我覺得不如飲品自己各自買 咁就唔駛拎咁遠
一程船頂多每人都係飲兩罐飲品 應該唔係好重
去到lamma island又可以去7-仔買.
作者: Robert    時間: 2006-9-8 13:53:07

[quote:a1d587e40c="bikbark"]其實watson's係近好多o既 過條橋就差唔多到
去到lamma island又可以去7-仔買.[/quote]

都好嫁!

有冇參加者反對?請提出︰
作者: bikbark    時間: 2006-9-8 14:07:55

啊......8卦問句 回程其實可唔可以o係青衣碼頭落船
然後叫"大計"(唔知係咪咁叫)自己返去皇后碼頭呢?
咁我o地咪唔駛去o左中環又返去青衣囉.

(唔得就當無問過啦 hehe)
作者: Billy    時間: 2006-9-8 15:17:29

[quote:184bf32c0b="Jeffrey & Shirley"]見到大家咁齊人,真係好想同大家一齊去呀! :em06:[/quote]

期實我都好想呀..... :em06:  :em06:  :em06:
作者: Robert    時間: 2006-9-8 15:59:09

[quote:2c7862e8f8="Billy"][quote:2c7862e8f8="Jeffrey & Shirley"]見到大家咁齊人,真係好想同大家一齊去呀! :em06:[/quote]

期實我都好想呀..... :em06:  :em06:  :em06:[/quote]

:em17:  :em17:  :em17:
作者: dick queenie    時間: 2006-9-9 12:26:49

[quote:907a9225cf="bikbark"][quote:907a9225cf="dick&queenie"]bikbark

q.[/quote]
但你有得去旅行喎 :poor:[/quote]

你夠有囉 8)

q.
作者: dick queenie    時間: 2006-9-9 12:31:11

[quote:5000ae5dec="Jeffrey & Shirley"]見到大家咁齊人,真係好想同大家一齊去呀! :em06:[/quote]

唔好喊喇...見係你咋...我嗰對朋友而家唔去喇...我下次先至再預佢哋...而家有兩個位...咁你同shirley仲嚟唔嚟呀...嚟就快啲覆...唔係我哋秘書同陳生就要預少兩個人到會嘢食0既份量(即係總共27人)...

q.
作者: dick queenie    時間: 2006-9-9 12:32:53

[quote:a38161d31c="Billy"][quote:a38161d31c="Jeffrey & Shirley"]見到大家咁齊人,真係好想同大家一齊去呀! :em06:[/quote]

期實我都好想呀..... :em06:  :em06:  :em06:[/quote]

下次囉...應該仲有機會0既...或者睇吓有冇機會下次book倒星期日囉...

q. :
作者: dick queenie    時間: 2006-9-9 12:38:02

[quote:bbcd966c13="Robert"][quote:bbcd966c13="bikbark"]其實watson's係近好多o既 過條橋就差唔多到
去到lamma island又可以去7-仔買.[/quote]

都好嫁!

有冇參加者反對?請提出︰[/quote]

飲品各自買都好...自己想飲幾多就預備幾多...不過提提大家一句...雖然而家我哋唔食海鮮0即...但都可以上岸(南丫島)行吓...咁夜都應該仲有嘢睇掛...但如果唔上岸0既話...就要準備多少少嘢飲喇... :yeah:

q.
作者: Billy    時間: 2006-9-9 13:17:19

[quote:b875998fde="dick&queenie"][quote:b875998fde="Billy"][quote:b875998fde="Jeffrey & Shirley"]見到大家咁齊人,真係好想同大家一齊去呀! :em06:[/quote]

下次囉...應該仲有機會0既...或者睇吓有冇機會下次book倒星期日囉...

q. :[/quote]

問題唔係星期日而係要湊bb呀... :em06:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-10 00:53:59

[quote:4441062166="dick&queenie"][quote:4441062166="Jeffrey & Shirley"]見到大家咁齊人,真係好想同大家一齊去呀! :em06:[/quote]

唔好喊喇...見係你咋...我嗰對朋友而家唔去喇...我下次先至再預佢哋...而家有兩個位...咁你同shirley仲嚟唔嚟呀...嚟就快啲覆...唔係我哋秘書同陳生就要預少兩個人到會嘢食0既份量(即係總共27人)...

q. [/quote]
吾該先! :em14:  :em14:
吾去得o既原因係因為 Shirley 會暈船浪,所以... ops:
作者: Robert    時間: 2006-9-11 10:45:55

再提一次

飲品︰請自備

3 ︰GM
9︰H&H x 1
18︰Dracula
19 & 20︰bearbearx 2

尚餘三個名額
作者: dick queenie    時間: 2006-9-12 14:53:50

[quote:b94fafd032="Robert"]再提一次

飲品︰請自備

3 ︰GM
9︰H&H x 1
18︰Dracula

尚餘三個名額[/quote]

秘書...你駛唔駛收$先...因為要叫到會...

q. :em18:
作者: Robert    時間: 2006-9-12 15:02:12

[quote:d12e749889="dick&queenie"]
秘書...你駛唔駛收$先...因為要叫到會...

q. :em18:[/quote]

唔駛,千靚蚊姐,到時先收未遲,我知道哂所有人既地址架,你地全部飛唔出我既手指拿既! :zdevil:
作者: dick queenie    時間: 2006-9-12 15:09:17

咁又係...對你嚟講...真係有限$嚟0既

q. :em02:
作者: Robert    時間: 2006-9-13 12:21:48

現正密切留意緊天氣情況,希望後日下午放晴兼且唔大浪啦! :face13:
星期四下午五點左右會確實今次既船河成行與否,敬希各參加者留意當日既宣佈,如有不便,敬請原諒! :em14:
作者: bikbark    時間: 2006-9-13 12:35:29

聽天氣報告講好似會落雨

http://mirror.weather.org.hk/chinese/currenthk.html
作者: Robert    時間: 2006-9-13 13:05:39

[quote:e5514112ed="bikbark"]聽天氣報告講好似會落雨

http://mirror.weather.org.hk/chinese/currenthk.html[/quote]

係亞! :dead:
作者: bikbark    時間: 2006-9-14 17:48:02

係咪要取消呀?
作者: Robert    時間: 2006-9-14 19:09:09

:em14: 唔好意思咁多位,.?琤僆}完個緊急會議,而家先有時間覆︰
活動如期舉行,請所有參加者準時晚上七點半前到達皇后碼頭。
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-15 01:15:36

祝你地一帆風順。 玩得開心 D 啦!
作者: Robert    時間: 2006-9-15 09:04:45

[quote:3324919b8d="Jeffrey & Shirley"]祝你地一帆風順。 玩得開心 D 啦! [/quote]
多謝哂!呀,係播,你諗住送我地船定係接我地船呀? :mrgreen:
作者: Robert    時間: 2006-9-15 12:29:12

再提一次

飲品︰請自備

3 ︰GM
9︰H&H x 1
18︰Dracula
28 & 29︰Kitty & Raymond

尚餘一個名額
作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-15 13:32:44

[quote:351ed76382="Robert"]再提一次

飲品︰請自備

3 ︰GM
9︰H&H x 1
18︰Dracula
28 & 29︰Kitty & Raymond

尚餘一個名額[/quote]

唔該晒 Robert 仔  :em11: 今晚我哋"皇后碼頭"見. :em04:
作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-15 15:34:32

今朝天晴.  :wink: 午飯後報告驟雨及雷暴警告 雷暴警告係咪唔可以開船? :?:
作者: Robert    時間: 2006-9-15 15:52:56

[quote:5c9e628a1a="kitty&Raymond"]今朝天晴.  :wink: 午飯後報告驟雨及雷暴警告 雷暴警告係咪唔可以開船? :?: [/quote]
冇問題,活動照舊!
作者: Robert    時間: 2006-9-16 00:51:44

是次活動總收入(每人$70-)︰30人x$70=$2100-

蛋糕︰$170-
到會+運費︰$1500+$40-
香檳+紙杯︰$130+$20-
船家貼士︰$200-
--------------------------------
是次活動總支出︰$2060-
盈餘︰$40-

加上以前活動之盈餘$298-,聚首一堂版之活動營運基金總額為港幣 $338 元,寄望下次聖誕節活動時可以有機會用到!報告完畢!
作者: sunday    時間: 2006-9-16 11:02:29

恭喜順利出海 :roll:  :roll:  :yeah:  :yeah:
作者: kitty Raymond    時間: 2006-9-17 08:17:31

[quote:bb633262cb="Robert"]是次活動總收入(每人$70-)︰30人x$70=$2100-

蛋糕︰$170-
到會+運費︰$1500+$40-
香檳+紙杯︰$130+$20-
船家貼士︰$200-
--------------------------------
是次活動總支出︰$2060-
盈餘︰$40-

加上以前活動之盈餘$298-,聚首一堂版之活動營運基金總額為港幣 $338 元,寄望下次聖誕節活動時可以有機會用到!報告完畢![/quote]

唔該哂 Robert仔 今次辛苦哂您囉!  :em11: 我諗唔駛等到聖誕節嗎?  :?: 嚟個秋季燒烤之旅 ......不如我哋去白石(馬鞍山)BBQ 環境 什麼什麼都不錯 我已有資料 如果各位有興趣的話 我可以post上去. :em04:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-9-17 20:30:24

[quote:ac40b05e94="kitty&Raymond"]唔該哂 Robert仔 今次辛苦哂您囉!  :em11: 我諗唔駛等到聖誕節嗎?  :?: 嚟個秋季燒烤之旅 ......不如我哋去白石(馬鞍山)BBQ 環境 什麼什麼都不錯 我已有資料 如果各位有興趣的話 我可以post上去. :em04:[/quote]
咁就 POST 啦! :face13:
作者: Robert    時間: 2006-9-17 22:50:02

[quote:6cc525a7da="Jeffrey & Shirley"][quote:6cc525a7da="kitty&Raymond"]唔該哂 Robert仔 今次辛苦哂您囉!  :em11: 我諗唔駛等到聖誕節嗎?  :?: 嚟個秋季燒烤之旅 ......不如我哋去白石(馬鞍山)BBQ 環境 什麼什麼都不錯 我已有資料 如果各位有興趣的話 我可以post上去. :em04:[/quote]
咁就 POST 啦! :face13:[/quote]
好呀!咁今次你做發起人啦,如果啱日子我地會第一時間報名嫁! :face13:
另外,我話等到聖誕節,係指o個o的盈餘姐,唔係講活動! :
作者: leemoksau    時間: 2006-9-17 23:00:34

多謝秘書 多謝kitty&raymond.
作者: milk    時間: 2006-9-18 23:33:41

[quote:b45d0c5aa3="Robert"][quote:b45d0c5aa3="Jeffrey & Shirley"][quote:b45d0c5aa3="kitty&Raymond"]唔該哂 Robert仔 今次辛苦哂您囉!  :em11: 我諗唔駛等到聖誕節嗎?  :?: 嚟個秋季燒烤之旅 ......不如我哋去白石(馬鞍山)BBQ 環境 什麼什麼都不錯 我已有資料 如果各位有興趣的話 我可以post上去. :em04:[/quote]
咁就 POST 啦! :face13:[/quote]
好呀!咁今次你做發起人啦,如果啱日子我地會第一時間報名嫁! :face13:
另外,我話等到聖誕節,係指o個o的盈餘姐,唔係講活動! :[/quote]秋天燒巨翼好呀! :em11:

KITTY~快o的Post 啦~快o的Post 啦~好心急呀~
作者: kitty Raymond    時間: 2006-10-8 23:25:17

嘩! 咁耐都無相睇嘅? 請PM比我哋呀! :em20:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2