藍澄灣業主社群

標題: 影鏡 [打印本頁]

作者: hales    時間: 2006-8-21 20:13:58     標題: 影鏡

忽然戚起條根想搵野影o下 :?
同一影法兩個...角度................. :?

作者: 一家四口    時間: 2006-8-21 20:20:46

請問 如果我想用數碼相機近距離影(想影大隻D)隻介子或者鍊咀咁細既野 點樣可以影到大得來又清楚既呢?
作者: hales    時間: 2006-8-21 20:51:37

[quote:ff41b66a9f="一家四口"]請問 如果我想用數碼相機近距離影(想影大隻D)隻介子或者鍊咀咁細既野 點樣可以影到大得來又清楚既呢?[/quote]

部DC開macro mode 要俾o的耐性慢慢對焦
一路將部相機移近你既主體 再一路做focusing
直到佢無辦法focus之前 就係極限了

如果想再放大o的 有方法的 係鏡頭前面放一個放大鏡 真係work的
作者: Eddy Lam    時間: 2006-8-21 21:49:58

睇唔到第2張...
作者: hales    時間: 2006-8-21 23:31:31

[quote:cb59308337="Eddy Lam"]睇唔到第2張...[/quote]

should be ok now :mrgreen:
作者: 一家四口    時間: 2006-8-22 13:34:58

[quote:5307877d66="hales"][quote:5307877d66="一家四口"]請問 如果我想用數碼相機近距離影(想影大隻D)隻介子或者鍊咀咁細既野 點樣可以影到大得來又清楚既呢?[/quote]

部DC開macro mode 要俾o的耐性慢慢對焦
一路將部相機移近你既主體 再一路做focusing
直到佢無辦法focus之前 就係極限了

如果想再放大o的 有方法的 係鏡頭前面放一個放大鏡 真係work的[/quote]

LET ME TRY TRY SIN TKS A LOT

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2