藍澄灣業主社群

標題: 裁員~~~ [打印本頁]

作者: 咩咩豬    時間: 2003-10-3 01:25:37     標題: 裁員~~~

咩咩豬做part-time o個間公司話要縮皮所以今日老細裁左咩咩豬~~~
好唔開心呀...咩咩豬好俾心機做野架...咁大間銀行竟然咁樣對待d員工無厘人情味~~~
大家有無part-time可以介紹呀??咩咩豬想keep住做paet-time呀~~
作者: Tomato    時間: 2003-10-3 02:03:00

雖然我無part-time介紹比你 但希望你唔好灰心
我今日 (應該係尋日)都見一份工 仲係second in
但in 完至知個post0既工作範圍同first in 及廣告所講的不同
雖然有d失望 但我會再接再勵
你都要努力!比心機讀書呀!
作者: AngusZire    時間: 2003-10-3 09:29:15

咩咩豬
發表於: 星期五 十月 03 2003 1:25 am   文章主題: 裁員~~~

--------------------------------------------------------------------------------

咩咩豬做part-time o個間公司話要縮皮所以今日老細裁左咩咩豬~~~
好唔開心呀...咩咩豬好俾心機做野架...咁大間銀行竟然咁樣對待d員工無厘人情味~~~
大家有無part-time可以介紹呀??咩咩豬想keep住做paet-time呀~~  

I also want to find a part-time job too! pls advise.
作者: wicyh    時間: 2003-10-3 09:35:57

馬會售票員啦!
hk$4x/hr
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2003-10-3 11:27:30

喵~
但係要小心錢銀 聽講要自負盈虧!!
作者: wicyh    時間: 2003-10-3 11:36:40

[quote:4f4648500e="貓貓仔&貓貓女"]喵~
但係要小心錢銀 聽講要自負盈虧!![/quote]

係呀!我以前做過好彩無乜事 :mrgreen:
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-10-3 12:46:27

我諗而家最多請part-time都係飲食同零售..........要拋頭露面........如果撞得d 熟人都有d尷尬...........
作者: hales    時間: 2003-10-3 15:36:32

[quote:540769f656="貓貓仔&貓貓女"]喵~
做電話投注果o的嘛...
作者: wicyh    時間: 2003-10-3 15:40:13

[quote:45f7a17629="hales"][quote:45f7a17629="貓貓仔&貓貓女"]喵~
做電話投注果o的嘛...[/quote]
聽錯 入錯機一樣大鑊
作者: 咩咩豬    時間: 2003-10-4 13:19:19

錢銀我就唔驚因為我份part-time係o係銀行做teller所以對錢銀我應該無大問題;其實我以前都做過電話投注但係唔想再做馬會喇跑夜馬要好夜先放工第二朝我會無精神上堂而家馬會又減左四蚊一個鐘人工所以都係唔好喇~~~
不過琴日有另一間銀行打黎問我做唔做佢地既part-time喎仲唔駛做分行唔駛對住d客如果請我就好啦 :em12:
作者: 咩咩豬    時間: 2003-10-4 13:25:16

其實咩咩豬一收到俾人裁既消息真係好唔開心話哂咩咩豬做野就算唔叻都算係賣力班full-time個個o係counter sell客就得咩咩豬一個去清出面排隊條龍自己唔駛sell野但係每年開學都o係學校搵一大疊credit card form返去交差喧大個女第一次俾人炒真係好唔開心有$$$養埋d full-time懶人又犧牲我呢d唔懶既part-time好忟呀 :cry:
作者: saga    時間: 2003-10-4 14:19:23

[quote:679be49d9f="咩咩豬"]其實咩咩豬一收到俾人裁既消息真係好唔開心話哂咩咩豬做野就算唔叻都算係賣力班full-time個個o係counter sell客就得咩咩豬一個去清出面排隊條龍自己唔駛sell野但係每年開學都o係學校搵一大疊credit card form返去交差喧大個女第一次俾人炒真係好唔開心有$$$養埋d full-time懶人又犧牲我呢d唔懶既part-time好呀 :cry:[/quote]

佢地唔聘用你係佢既損失...
作者: POON    時間: 2004-11-11 10:45:52

被人裁員後晤知做乜好 ?  :em08:  :em08:
搵工最困難 !  :em01:  :em01:
作者: BLUE    時間: 2004-11-11 13:04:43

有同感 ! 最辛苦就係搵工。
作者: Alvin and Janis    時間: 2004-11-11 13:36:58

airport exchange shop  請人 可以 try try
作者: saga    時間: 2004-11-11 16:42:42

我都要搵工  :x
雖然而家份工幾好做 ..  :em04:
作者: POON    時間: 2004-11-11 16:59:49

大家有無好工介紹 ??
POST 出黎比想搵工D人啦 !
作者: bikbark    時間: 2004-11-11 17:24:07

我都想轉工呀﹐有無marketing o既工好介紹?
作者: Tulip    時間: 2004-11-12 00:12:34

其實做part-time同做低級full time都一樣0甘慘 又要俾人點又要受人氣(高級過自己果0的) 所以咩咩豬千祈唔好灰心 俾心機讀書 有料去到邊都唔使怕!!
希望你快0的搵到份好工!!
作者: SEVEN    時間: 2004-11-12 10:58:28

機場請人喎 !
作者: dick queenie    時間: 2004-11-12 13:06:52

[quote:aaa528d852="SEVEN"]機場請人喎 ![/quote]

請問請咩人呀?

q.
作者: bikbark    時間: 2004-11-12 14:02:39

[quote:a4be05576f="SEVEN"]機場請人喎 ![/quote]
請marketing呀?
作者: POON    時間: 2004-11-18 15:47:07

請shipping嗎 ?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2