藍澄灣業主社群

標題: 弊喇!草孩新聞台0瓜左! [打印本頁]

作者: grassman    時間: 2006-8-1 11:55:19     標題: 弊喇!草孩新聞台0瓜左!

弊喇!昨日開始,我個新聞台0瓜左!所有文章&相片都沒有做Backup。 D文章寫唔返架喇,如果就咁無哂就真係............. :poor:
作者: Jess and Burns    時間: 2006-8-1 12:02:25

好似修理緊呀. 都未開得.

我果個都未開得啦.
作者: grassman    時間: 2006-8-1 12:16:34

Tomato Jess RangeX 請注意!

PChome通告

PChome 網路家庭將於 2006 年9月1日 起停止「個人網站」免費服務  

親愛的會員您好:

特此通知您,因應網站業務經營調整,PChome 網路家庭『個人網站』頻道 即將於 2006年9月1日 起全面停止該頻道「免費用戶」會員服務,並自即日起,停止辦理「PChome Online個人網站」服務申請。

唯曾購買「個人網站代管」加值服務且未到截止日之「付費用戶」會員不受以上時間影響,仍可繼續正常使用該服務至有效到期日。

為確保所有會員權益,PChome 網路家庭訂於 2006年8月14日12:00 起至 2006年8月29日12:00止 共為期15天,提供會員下載『個人網站』資料工具,請會員務必於此期限內完成個人資料備份。

不便之處,敬請見諒。
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-8-1 13:52:24

Tomato 好似係比錢o個隻,好似係吾受影響。 :wink:
作者: grassman    時間: 2006-8-1 14:13:50

[quote:d1d3bd49b6="Jeffrey & Shirley"]Tomato 好似係比錢o個隻,好似係吾受影響。 :wink:[/quote]

佢D舊野仲係0個邊,唔知佢會唔會要返!所以提埋佢。

唉!睇黎..舊址冇得留抵架喇,要搵地方搬! :cry:
作者: Jess and Burns    時間: 2006-8-1 14:18:38

[quote:be13cc5624="grassman"][quote:be13cc5624="Jeffrey & Shirley"]Tomato 好似係比錢o個隻,好似係吾受影響。 :wink:[/quote]

唉!睇黎..舊址冇得留抵架喇,要搵地方搬! :cry:[/quote]

Yahoo 好似唔使比錢..
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-8-1 16:28:15

[quote:aa143a8894="grassman"][quote:aa143a8894="Jeffrey & Shirley"]Tomato 好似係比錢o個隻,好似係吾受影響。 :wink:[/quote]

唉!睇黎..舊址冇得留抵架喇,要搵地方搬! :cry:[/quote]
你好似已經搬左喎! :em12:
作者: RangerX    時間: 2006-8-1 16:42:04

唔係呱 我有好多野係上面...  :dead:
btw 阿草你話想要barb wire果張相做wallpaper 你pm個email address我寄俾你丫~  
作者: grassman    時間: 2006-8-1 16:47:04

[quote:6658d49b56="Jeffrey & Shirley"][quote:6658d49b56="grassman"][quote:6658d49b56="Jeffrey & Shirley"]Tomato 好似係比錢o個隻,好似係吾受影響。 :wink:[/quote]

你好似已經搬左喎! :em12:[/quote]

只是臨時頂住一陣,好多野未抄過過黎!

[quote:6658d49b56="RangerX"]唔係呱 我有好多野係上面...  :dead:
btw 阿草你話想要barb wire果張相做wallpaper 你pm個email address我寄俾你丫~  [/quote]

你大鑊喇!
PMed!
作者: H and H    時間: 2006-8-1 22:23:29

[quote:fec815c5b1="Jess&Burns"][quote:fec815c5b1="grassman"][quote:fec815c5b1="Jeffrey & Shirley"]Tomato 好似係比錢o個隻,好似係吾受影響。 :wink:[/quote]

Yahoo 好似唔使比錢..[/quote]仲有msn...
作者: Eddy Lam    時間: 2006-8-2 00:30:31

花o左咁多心機落去 如果冇o左好可惜 希望你救得番晒啦.
作者: milk    時間: 2006-8-2 08:04:29

我o依家都尋覓緊新地方開新報台,
因為自從兩星期多前我做開報台o個個網佢upgrade左之後,我就入唔返去喇~ :em06:
作者: Tomato    時間: 2006-8-2 10:53:10

有無搞錯......我d舊野都無backup喎!!!
哎吔....乜而家個個台都要比錢先用得咁絕情!!
作者: Jess and Burns    時間: 2006-8-2 11:54:34

而家直情無得開既?
:poor: 無晒啦D 野!!! 唔整啦!!! :em06:
作者: grassman    時間: 2006-8-2 12:06:42

PCHOME的回答信。
作者: RangerX    時間: 2006-8-2 12:19:37

答左等於無答 =.="
作者: Tomato    時間: 2006-8-2 13:12:08

[quote:8b1fc9381e="Jess&Burns"]而家直情無得開既?
:poor: 無晒啦D 野!!! 唔整啦!!! :em06:[/quote]

唔好啦....去過第二d網站開啦!!
而且pchome都唔算多function :wink:
作者: Tomato    時間: 2006-8-2 13:14:47

有無搞copy & paste張通告就當回覆...
對pchome非常失望..........好彩走得快!!
作者: grassman    時間: 2006-8-2 13:29:53

記得有一期e-Zone介紹多個Blog,有compare各個function,有冇人有keep呀?
作者: RangerX    時間: 2006-8-3 10:58:07

PChome 仲down緊 睇黎呢次都係... 唉~ :dead:
作者: hales    時間: 2006-8-3 12:56:35

[quote:13ab47993e="Tomato"]有無搞copy & paste張通告就當回覆...
對pchome非常失望..........好彩走得快!![/quote]

基本上台灣既CS一向都係咁 :mrgreen:
作者: grassman    時間: 2006-8-4 09:31:05

通告更新了,但meaningless!
作者: grassman    時間: 2006-8-13 00:02:17

新聞台可以進入,但7月31日以前的文章還暫時無法點閱。

8/12 修復報告
http://mypaper.pchome.com.tw/news/webadm2/3/1272273213/20060812223843
作者: grassman    時間: 2006-8-14 14:34:48

現新聞台可看回昔日留言,要留底就回去睇下!

文章就只有個List of Content! :em08:

RangerX Jess 你幾時開返台呀?
作者: RangerX    時間: 2006-8-14 14:50:02

我要搬屋 無時間搬台 所以都係等緊個台自動復活... 如果唔得 先再做打算~ :dead:
作者: Tomato    時間: 2006-8-14 18:07:50

草人.....我勸你搬台啦!!
作者: grassman    時間: 2006-8-14 18:24:18

[quote:22d9edda95="Tomato"]草人.....我勸你搬台啦!![/quote]

我搬左架喇(我簽名條link已經係新架喇),我只係想羅番D舊文,D舊文寫唔番的!
作者: stephenyeong    時間: 2006-8-14 20:32:35

點解唔學Jeffrey 自記 host ?

近排玩緊DotNetNuke 好似幾好玩.
作者: Tomato    時間: 2006-8-16 10:02:03

[quote:506d4bd867="stephenyeong"]點解唔學Jeffrey 自記 host ?

近排玩緊DotNetNuke 好似幾好玩.[/quote]

咩來0架 :?:
作者: Tomato    時間: 2006-8-16 10:02:54

[quote:69318bfa78="grassman"][quote:69318bfa78="Tomato"]草人.....我勸你搬台啦!![/quote]

我搬左架喇(我簽名條link已經係新架喇),我只係想羅番D舊文,D舊文寫唔番的![/quote]

係喎....好似多左好多野睇喎!!
作者: RangerX    時間: 2006-9-1 14:13:51

草人 新聞台果邊話今日開始會逐步開返 我見我個台d野有返係度喇 但係你個台都仲未得! 同埋之前話1/9開始會收費既消息原來係流既~ 你上去睇睇啦~
作者: grassman    時間: 2006-9-1 14:38:01

[quote:df8d34b01d="RangerX"]草人 新聞台果邊話今日開始會逐步開返 我見我個台d野有返係度喇 但係你個台都仲未得! 同埋之前話1/9開始會收費既消息原來係流既~ 你上去睇睇啦~ [/quote]

你就好喇!

我有一直跟進PCHOME,在昨天之前,會員中心仍有一則公告(http://help.pchome.com.tw/notice/system.html) ,表示9/11後再沒有免費會員註冊服務,但今天不見了! 所以到底是流料還是延遲實施日期,現不得而知!
作者: hales    時間: 2006-9-3 23:48:46

其實點解唔考慮o下用 blogger.com? 嘿~
又唔駛錢自由度又大..........=.=
作者: grassman    時間: 2006-9-6 16:21:34

[quote:f769becea6="RangerX"]草人 新聞台果邊話今日開始會逐步開返 我見我個台d野有返係度喇 但係你個台都仲未得! 同埋之前話1/9開始會收費既消息原來係流既~ 你上去睇睇啦~ [/quote]

終於返來囉!
要一個一個copy番Yahoo,有排攪! 但可以睇番D舊文都十分回味! :mrgreen:
作者: grassman    時間: 2006-9-6 17:40:50

[quote:5d6d04e934="hales"]其實點解唔考慮o下用 blogger.com? 嘿~
又唔駛錢自由度又大..........=.=[/quote]

都幾好,但搬屋實在太辛苦了!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2