藍澄灣業主社群

標題: 水喉 [打印本頁]

作者: Kiliyan    時間: 2006-7-28 23:00:45     標題: 水喉

尋日開始 d水喉窒下窒下...唔知你地有無咁既情況呢??
作者: Eddy Lam    時間: 2006-7-28 23:05:35

冇bor...
作者: mandy    時間: 2006-7-28 23:07:00

我早3幾日前已有這問題淨係浴缸個位不過窒一陣好快就冇事
唔係太大影響所以冇理到佢.
作者: Jess and Burns    時間: 2006-7-28 23:48:59

我都有呀!! 我重以為我個水喉神左添..
作者: Hotcake    時間: 2006-7-29 00:53:38

Me too 喎 我重以為淨係我果座先會.  咁究竟點解 有冇壞影0架? 有冇專業人士可以講解下? 唔該哂 :em14:
作者: milk    時間: 2006-7-29 08:11:32

我都係早三日前已經有呢個問題出現喇!

二座
作者: Billy    時間: 2006-7-29 08:30:15

我地都係咁呀...
作者: Mo仔媽媽    時間: 2006-7-29 11:38:43

我屋企都係呀!幾日前已經係咁....今日洗衫就更明顯,怕整壞機,於是打咗去管理處問....但未有人回覆..
作者: Robert    時間: 2006-7-29 15:47:00

[quote:27ea2d7adb="Hotcake"]Me too 喎 我重以為淨係我果座先會.  咁究竟點解 有冇壞影0架? 有冇專業人士可以講解下? 唔該哂 :em14:[/quote]

我地宜家隆重邀請~~道理王~~出黎同我地解釋 o下 lee 個現象! :yeah:

例如︰大廈供水系統當因水壓過大,而令整個系統減低左個耐用性,所以當有關當局或者團體去試途減低個水壓既過程中,會否產生以上既現象呢? :face13:
作者: H and H    時間: 2006-7-29 20:17:40

係呀係呀 我呢幾日都發現呢個情況 (五座) 特別係開機洗衣時 窒下窒下咁 "典"解既???

道理王呢??? :
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-30 02:51:32

道理王先生:
本人二座 A 單位都有相同情況,請問是什麼原因啦!以你咁科學既頭腦,吾該提供一個方法比管業處解決佢啦! :
二座 A 單位租客上
作者: Alex Lam    時間: 2006-7-30 03:07:41

我屋企都係呀(六座)!前日已經係咁....打去管理處問....未有人回覆..
作者: hales    時間: 2006-7-30 17:41:42

我問過我公司既水喉匠
佢話係因為水壓唔夠先會咁 可以比較一下係咪...高層既問題嚴重過低層..

如果只係一座樓出現呢個問題就可能係天台水箱check水位果套野(好似係叫水銀制) 有事

但係如果好多座都係咁既話 可以打聽一下附近地區其它屋苑有無類似既問題
發生

但係應該都係要問問水務處果邊先得
作者: Kiliyan    時間: 2006-7-30 23:27:17

今日既情況好似已經改善了~

不過我記得幾日前,近美景果邊好似爆水管要封路,但就唔知對我地係咪有影響喇~

我居住的層數:30

作者: josyuen    時間: 2006-7-30 23:49:02

still has this problem.
作者: bikbark    時間: 2006-7-31 13:54:16

但係點解我唔係好覺有類似情況o既?
作者: POON    時間: 2006-7-31 14:22:17

[quote:2deec9a73d="Mo仔媽媽"]我屋企都係呀!幾日前已經係咁....今日洗衫就更明顯,怕整壞機,於是打咗去管理處問....但未有人回覆..[/quote]

我媽咪說在上星期五已經有此問題  佢仲已為洗衣機壞了 !
昨天仲同她睇新洗衣機! 好彩未買 !
作者: saga    時間: 2006-8-1 12:27:10

[quote:9ca52933bb="bikbark"]但係點解我唔係好覺有類似情況o既?[/quote]

你會唔會呢幾日無未開機?
作者: rstfung    時間: 2006-8-1 16:02:25

我問過保安 佢話近日大廈校過D水壓 所以可能有D問題 我已Complain咗 佢話遲D會跟進!
作者: bikbark    時間: 2006-8-2 12:21:11

[quote:c67faad20b="saga"][quote:c67faad20b="bikbark"]但係點解我唔係好覺有類似情況o既?[/quote]

你會唔會呢幾日無未開機?[/quote]
唔係呀 不過我尋日終於都覺啦 d水窒窒通咁
可能我之前以為係d水勁o左...... :mrgreen:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2