藍澄灣業主社群

標題: 住藍澄灣幾好 [打印本頁]

作者: 小豬    時間: 2006-7-28 20:17:37     標題: 住藍澄灣幾好

住落之後覺得都幾好. :  :  :
唔貴 用料又幾好.     
仲有大大個有按摩池既泳池(初初都驚要同自由人share 原來都唔常見. 8)  8)  8)
交通都ok 都算近市區. 主要出沒(吃喝玩樂和工作)既地方都很快去到. :wink:  :wink:  :wink:
作者: dracula    時間: 2006-7-28 21:31:34

係呀~ 去旺角中環都算快~ 快大陸都快~
作者: milk    時間: 2006-7-29 17:41:20     標題: Re: 住藍澄灣幾好

[quote:61824acb39="小豬"]初初都驚要同自由人share 原來都唔常見. 8)  8)  8) [/quote]我直情未見過添 :em11:
作者: 小豬    時間: 2006-7-29 18:06:57

我的friends 都話正班人最初話嘈又話熱 嚟到結果又話喱度正 仲話幾方便添下次又嚟過
作者: 一家四口    時間: 2006-7-29 19:23:12

我仲發覺有個好處 就係當某天好晒好晒既時候 個泳池總有一"忽"係個太陽晒唔倒既 所以"你想晒住游又得" "你唔想晒黑" 都得
作者: diedsee    時間: 2006-7-29 23:41:00     標題: Re: 住藍澄灣幾好

[quote:87c48a9edd="milk"][quote:87c48a9edd="小豬"]初初都驚要同自由人share 原來都唔常見. 8)  8)  8) [/quote]我直情未見過添 :em11:[/quote]
我直情未去過添  :dead:
作者: milk    時間: 2006-7-30 02:26:01     標題: Re: 住藍澄灣幾好

[quote:8a6ca6a980="diedsee"][quote:8a6ca6a980="milk"][quote:8a6ca6a980="小豬"]初初都驚要同自由人share 原來都唔常見. 8)  8)  8) [/quote]我直情未見過添 :em11:[/quote]我直情未去過添  :dead:[/quote]咁妳快o的搵日落去試o下啦,雖然淺水o的,但總括來講真係唔錯o架~
作者: diedsee    時間: 2006-7-30 14:05:47     標題: Re: 住藍澄灣幾好

[quote:cd837fff24="milk"][quote:cd837fff24="diedsee"][quote:cd837fff24="milk"][quote:cd837fff24="小豬"]初初都驚要同自由人share 原來都唔常見. 8)  8)  8) [/quote]我直情未見過添 :em11:[/quote]我直情未去過添  :dead:[/quote]咁妳快o的搵日落去試o下啦,雖然淺水o的,但總括來講真係唔錯o架~ [/quote]
係唔係即日買飛即日游ga??定係要買定先?
作者: Henry So    時間: 2006-7-30 20:48:25

最慘在出面比人唱到一文不值 :cry:
作者: unicorn    時間: 2006-7-30 23:15:10

有sense都知
bin有同胞俾咁多錢去hk 用咁多時間心機
to use our swimming pool
呢度gor d係聖水咩
作者: milk    時間: 2006-7-31 08:20:32     標題: Re: 住藍澄灣幾好

[quote:e3152b3093="diedsee"]係唔係即日買飛即日游ga??定係要買定先?[/quote]買定又得,即日買亦得.....落水!
作者: unicorn    時間: 2006-8-5 16:34:04

d 地產佬而家日日都叫人減價
咩野壓價 口術 都有
但你如果上去 問佢地 "我有大把錢 買RC好唔好"
佢地自然講到RC 好一好
作者: 小豬    時間: 2006-8-6 11:38:47

其實哩度個會所都ok啦! 咁既價錢around$150就可以四個人成家人落去局sauna又得局steam又得做gym又得都幾靚呀!
作者: Eddy Lam    時間: 2006-8-7 12:09:56

[quote:63e761bcf2="Henry So"]最慘在出面比人唱到一文不值 :cry:[/quote]

係呀 有時放工搭車返o黎會聽到d C奶話RC呢樣唔好 o個樣唔掂 都幾無奈ga...
作者: POON    時間: 2006-8-7 13:38:24

[quote:8fa930392a="Eddy Lam"][quote:8fa930392a="Henry So"]最慘在出面比人唱到一文不值 :cry:[/quote]

係呀 有時放工搭車返o黎會聽到d C奶話RC呢樣唔好 o個樣唔掂 都幾無奈ga...[/quote]

係啦 ! 我朋友都來過RC 都不是外面講得咁差 ! 都係娛論唱衰 ! :em01:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-8-7 14:00:17

其實講真,相比其他好貴既屋苑,可能都好近工廠區,有時更是一街之隔,佢地都要四千幾蚊尺,個商場都吾係好大,只不過比較近地鐵站。 :wink:
簡單 D 講,居屋o既價錢私人樓質素,仲吾洗補地價,可以去邊道搵吖。 :em11:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2