藍澄灣業主社群

標題: 今期Take me Home有報導藍澄灣噪音問題 [打印本頁]

作者: son    時間: 2006-7-28 13:51:54     標題: 今期Take me Home有報導藍澄灣噪音問題

報導話藍澄灣無隔音屏係因為土地用途既問題令政府唔認藍澄灣係民居~~~大家可以留意下~~~~ :x
作者: kwanhoho    時間: 2006-7-28 17:15:18

咁係唔係唔使交差餉同地稅?
作者: taftkwan    時間: 2006-7-28 17:18:25

[quote:d4390296fa="kwanhoho"]咁係唔係唔使交差餉同地稅?[/quote]

good point
作者: dracula    時間: 2006-7-28 21:33:42

呢個政府....我都死心好耐喇~
作者: leemoksau    時間: 2006-7-28 22:01:53

[quote:4b356fab5a="taftkwan"][quote:4b356fab5a="kwanhoho"]咁係唔係唔使交差餉同地稅?[/quote]

good point[/quote]

仲可以申請公屋添
作者: dracula    時間: 2006-7-28 22:06:17

[quote:927eff8519="leemoksau"][quote:927eff8519="taftkwan"][quote:927eff8519="kwanhoho"]咁係唔係唔使交差餉同地稅?[/quote]

仲可以申請公屋添[/quote]

都好呀~ 用番佢地個 point 之嘛~
作者: H and H    時間: 2006-7-29 20:21:59

其實我真係唔覺有噪音~~反而我有製造噪音 :
作者: milk    時間: 2006-7-30 02:37:14

[quote:52ad360caa="H&H"]其實我真係唔覺有噪音~~反而我有製造噪音 :[/quote]我都係 :
好彩我o既里係非常之咁胸襟廣闊、和藹可親、深明大義、明白事理...! :mrgreen:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-30 02:42:41

咁將來我地可吾可以,以酒店遊客身份減銷售稅呢! :
作者: Henry So    時間: 2006-7-30 20:54:58

政府不嬲輸打嬴要 :em13:  :em13:  :em13:
作者: son    時間: 2006-8-1 12:55:45

好似話第6座比較嘈~~不過都死啦開窗又唔係好空氣關窗又要聞佢「鮮風」系統D廢氣~~~
作者: saga    時間: 2006-8-1 13:11:21

[quote:5e297e2f45="dracula"][quote:5e297e2f45="leemoksau"][quote:5e297e2f45="taftkwan"][quote:5e297e2f45="kwanhoho"]咁係唔係唔使交差餉同地稅?[/quote]

仲可以申請公屋添[/quote]

都好呀~ 用番佢地個 point 之嘛~[/quote]

用呢幾個 point  夠唔夠力去話佢地 等佢唔可以勿視我地呢?
作者: gp    時間: 2006-8-1 13:13:12

[quote:8241808857="son"]好似話第6座比較嘈~~不過都死啦開窗又唔係好空氣關窗又要聞佢「鮮風」系統D廢氣~~~[/quote]

將來應該係第1座比較嘈
作者: Henry So    時間: 2006-8-5 19:53:05

今期Take me Home又講藍澄灣噪音問題喇環保署同運輸署大家推卸責任其實我地應該係時候反擊政府如果認我地係居民就應該加番個屏障比我地如果唔認我地係居民就冇理由收我地差响. :twisted:  :evil:  :x  :em10:  :em13:  :em20:  :hit:  :HIT:
作者: taftkwan    時間: 2006-8-7 16:55:08

[quote:0bfb2b5918="Henry So"]今期Take me Home又講藍澄灣噪音問題喇環保署同運輸署大家推卸責任其實我地應該係時候反擊政府如果認我地係居民就應該加番個屏障比我地如果唔認我地係居民就冇理由收我地差响. :twisted:  :evil:  :x  :em10:  :em13:  :em20:  :hit:  :HIT:[/quote]

我地認真 D 簽名 嘈下政府.
作者: Billy    時間: 2006-8-7 17:24:58

[quote:cd1add9777="taftkwan"][quote:cd1add9777="Henry So"]今期Take me Home又講藍澄灣噪音問題喇環保署同運輸署大家推卸責任其實我地應該係時候反擊政府如果認我地係居民就應該加番個屏障比我地如果唔認我地係居民就冇理由收我地差响. :twisted:  :evil:  :x  :em10:  :em13:  :em20:  :hit:  :HIT:[/quote]

我地認真 D 簽名 嘈下政府.[/quote]

好耐以前都已經簽過喇.... :em05:
作者: Henry So    時間: 2006-8-8 19:39:02

[quote:cb9642b6ee="Billy"][quote:cb9642b6ee="taftkwan"][quote:cb9642b6ee="Henry So"]今期Take me Home又講藍澄灣噪音問題喇環保署同運輸署大家推卸責任其實我地應該係時候反擊政府如果認我地係居民就應該加番個屏障比我地如果唔認我地係居民就冇理由收我地差响. :twisted:  :evil:  :x  :em10:  :em13:  :em20:  :hit:  :HIT:[/quote]

我地認真 D 簽名 嘈下政府.[/quote]

好耐以前都已經簽過喇.... :em05:[/quote]

有幾多個名先
如果今次找阿朱總 (朱家樑主席) +黃光武議員+正個藍澄灣居民又會點呢真係好難想像 :yeah:  :yeah:  :yeah:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2