藍澄灣業主社群

標題: 燈座自己碎裂... [打印本頁]

作者: saga    時間: 2006-7-20 00:15:00     標題: 燈座自己碎裂...

有無人識得點換? :?:

p.s. 幅圖係 hales 既 借來一用
作者: calvin and mei    時間: 2006-7-20 01:44:40

無得換因為大陸製hk無得賣我同一case上過長青村街市果間电器連五金鋪問過成組野一齊換$250可以上去問下價!!!!!我末換住用防水膠紙貼住先哈!又得喎! :em12:
作者: calvin and mei    時間: 2006-7-20 01:46:25

sorry!!我係厨房呢!!!
作者: saga    時間: 2006-7-20 10:07:46

慘  :em06:
唯有好似積肥咁 用住單邊先啦...

我個座碎得太勁 貼返無用 唔夠力承托個慳電膽
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-20 13:35:48

[quote:b7eb8687de="saga"]慘  :em06:

我個座碎得太勁 貼返無用 唔夠力承托個慳電膽[/quote]
我都等緊高手黎幫手。 ops:  :dead:
有方法再話過你知啦! :wink:
作者: hales    時間: 2006-7-20 13:57:29

[quote:ab132faaa0="saga"]慘  :em06:

我個座碎得太勁 貼返無用 唔夠力承托個慳電膽[/quote]

要配既話 你出去新填地街果o的地方搵 應該搵到既
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-20 14:08:36

[quote:a459454776="hales"][quote:a459454776="saga"]慘  :em06:

要配既話 你出去新填地街果o的地方搵 應該搵到既[/quote]
玄關位o個個燈座連住晒,可能除吾到出黎配! :dead:  ops:
作者: hales    時間: 2006-7-20 14:30:17

[quote:382ebd9853="Jeffrey & Shirley"][quote:382ebd9853="hales"][quote:382ebd9853="saga"]慘  :em06:

要配既話 你出去新填地街果o的地方搵 應該搵到既[/quote]
玄關位o個個燈座連住晒,可能除吾到出黎配! :dead:  ops:[/quote]

一定除到既........... :em05:
除唔到落黎既野 佢又點裝上去呢?..... :nowords:

只不過佢個燈罩同假天花之間 "sin"左灰 你除出黎再裝上去 就會
見到圍住個燈罩一條痕

saga refer我果張圖咪係囉 有2 or 3個閂的 解開個閂之後
就可以成組野拉落黎的 再甩左o的線 就可以成組走去配過一set
只要個直徑係fit返果個位就ok的了

佢個原理係用兩三隻閂 再加埋個燈罩既外框 將個假天花夾係個閂同外框之間
以作固定的

維修是沒有難度的 不過你要小心o的電.... :mrgreen:
作者: hales    時間: 2006-7-20 14:39:41

[quote:e3875f0db0="calvin&mei"]無得換因為大陸製hk無得賣我同一case上過長青村街市果間电器連五金鋪問過成組野一齊換$250可以上去問下價!!!!!我末換住用防水膠紙貼住先哈!又得喎! :em12:[/quote]

呢o的野你去屋村五金舖係一定配唔到的 :mrgreen:
因為佢地賣既係一組組成set既燈 無零件賣的
你如果出去旺角果o的電工舖搵既話 係一定搵到的
因為所有不講係國產或者係來路貨 個socket係 standard size的 :mrgreen:

果個其實亦只係一般既 筷子管socket...
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-20 14:43:48

[quote:416530fe2a="hales"][quote:416530fe2a="Jeffrey & Shirley"][quote:416530fe2a="hales"][quote:416530fe2a="saga"]慘  :em06:

玄關位o個個燈座連住晒,可能除吾到出黎配! :dead:  ops:[/quote]

一定除到既........... :em05:
除唔到落黎既野 佢又點裝上去呢?..... :nowords:

只不過佢個燈罩同假天花之間 "sin"左灰 你除出黎再裝上去 就會
見到圍住個燈罩一條痕

saga refer我果張圖咪係囉 有2 or 3個閂的 解開個閂之後
就可以成組野拉落黎的 再甩左o的線 就可以成組走去配過一set
只要個直徑係fit返果個位就ok的了

佢個原理係用兩三隻閂 再加埋個燈罩既外框 將個假天花夾係個閂同外框之間
以作固定的

維修是沒有難度的 不過你要小心o的電.... :mrgreen:[/quote]
Saga 我先上你屋企幫你解決,然後如果可以的話你過黎再幫我手解決吖。
:wink:
作者: Robert    時間: 2006-7-20 16:45:27

[quote:7e5a67924b="Jeffrey & Shirley"]
Saga 我先上你屋企幫你解決,然後如果可以的話你過黎再幫我手解決。
:wink:[/quote]
兄弟,洗唔洗幫手呀?今晚八點半後我有時間喎!
作者: wychan    時間: 2006-7-20 17:07:37

[quote:be499400d2="R & M"][quote:be499400d2="Jeffrey & Shirley"]
Saga 我先上你屋企幫你解決,然後如果可以的話你過黎再幫我手解決。
兄弟,洗唔洗幫手呀?今晚八點半後我有時間喎! [/quote]

MUK 你咁多野要解決既.... 咪降決羅... 唔即係未解決啦...
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-20 17:58:19

[quote:d9de7f5c89="wychan"][quote:d9de7f5c89="R & M"][quote:d9de7f5c89="Jeffrey & Shirley"]
兄弟,洗唔洗幫手呀?今晚八點半後我有時間喎! [/quote]

MUK 你咁多野要解決既.... 咪降決羅... 唔即係未解決啦...[/quote]
好!大家先解決佢! :hit:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-21 00:33:44

今晚經過 Robert 協助下,終於將成個野冊左出黎,然後解體。 :wink:
聽日落去鴨記,睇下有無得配番 D 零件先! ops:

PS. 吾該晒 Robert 冒住生命危險來協助 :face13:  :em21: ,另外多謝幾位借野o既鄰居。 :em14:
作者: hales    時間: 2006-7-21 10:43:13

[quote:380f81ba98="Jeffrey & Shirley"]今晚經過 Robert 協助下,終於將成個野冊左出黎,然後解體。 :wink:
聽日落去鴨記,睇下有無得配番 D 零件先! ops:

PS. 吾該晒 Robert 冒住生命危險來協助 :face13:  :em21: ,另外多謝幾位借野o既鄰居。 :em14:[/quote]

我都話拆到咖啦 :

如果有人係成set換既話 睇o下個socket無爛既話 拆返出黎俾第個人換上去
咁就可以慳返一支燈 :mrgreen:
作者: saga    時間: 2006-7-21 11:02:07

[quote:810ab535c1="Jeffrey & Shirley"]

我尋晚無 online 睇唔到呢幾個 post  :em06:
我都要太家既幫忙
但我屋企
1. 無梯
2. 無手電桶

所以都要問大家借埋工具
作者: saga    時間: 2006-7-21 11:04:21

[quote:b5b00e47fd="Robert"]兄弟,洗唔洗幫手呀?今晚八點半後我有時間喎! [/quote]

我都想要幫手  :em06:
作者: saga    時間: 2006-7-21 11:26:22

積肥 睇圖 你另一個座好似都有裂紋

爛開既座同我既情況一樣
唔知係咪d質料有問題... 因為我係無搞過佢 佢自己有日突然爛的  :shock:

如果你係鴨記配到燈座 (if only 換燈座 is enough) 順手幫我買多兩個 返來俾返錢你

如果你搵到好似廁所咁既燈罩 請幫我買一個 廚房多油煙  本身廚房同走廊係無燈罩

thx
作者: Robert    時間: 2006-7-21 11:29:49

[quote:54d3f28a92="saga"][quote:54d3f28a92="Robert"]兄弟,洗唔洗幫手呀?今晚八點半後我有時間喎! [/quote]

我都想要幫手  :em06:[/quote]

冇問題!今晚等我九點鐘開完會,我過幫你手嗯!不過你屋企冇摺椅咩?唔駛用梯咁高咖!記得要買電線膠布喎!O.K. 今晚再電聯啦!
作者: Robert    時間: 2006-7-21 11:33:28

[quote:b8d143c501="saga"]積肥 睇圖 你另一個座好似都有裂紋

爛開既座同我既情況一樣
唔知係咪d質料有問題... 因為我係無搞過佢 佢自己有日突然爛的  :shock:

如果你係鴨記配到燈座 (if only 換燈座 is enough) 順手幫我買多兩個 返來俾返錢你

thx[/quote]

冇錯!佢係一次過換兩個燈咀(你地講既燈座行內叫燈咀)。
作者: saga    時間: 2006-7-21 11:42:22

[quote:30c40557a5="Robert"]
冇問題!今晚等我九點鐘開完會,我過幫你手嗯!不過你屋企冇摺椅咩?唔駛用梯咁高咖!記得要買電線膠布喎!O.K. 今晚再電聯啦! [/quote]

Thx Robert.

我情況係廚房假天花 (所以高過走廊) 屋企個摺椅唔夠高 ... (其實用另一張木椅應該緊緊夠高換慳電膽)

我諗住等 Jeffrey 配到個座之後先拆 以免廚房無燈用  

電線膠布老家有 係咪紅色o個種 用來包住拆左舊野之後既電線? 要幾吋闊o個種?

Thx
作者: Robert    時間: 2006-7-21 11:58:40

[quote:b78683b715="saga"]

Thx Robert.

我情況係廚房假天花 (所以高過走廊) 屋企個摺椅唔夠高 ... (其實用另一張木椅應該緊緊夠高換慳電膽)

我諗住等 Jeffrey 配到個座之後先拆 以免廚房無燈用  

電線膠布老家有 係咪紅色o個種 用來包住拆左舊野之後既電線? 要幾吋闊o個種?

Thx[/quote]

唔好意思,因為成篇文你冇講到係廚房燈壞,所以我以為你同Jeffrey 一樣係壞走廊燈潻! h: 如果你諗住等埋個燈咀先至換,咁樣電線膠布都可以唔洗用,要用 o個 o的都係好似普通藥水膠布咁闊既咋! :mrgreen:
作者: saga    時間: 2006-7-21 12:05:26

積肥 羅拔

到時積肥配完燈咀
準備裝返上去時 可唔可以叫埋我黎睇野呀?  ops:

Thx
作者: hales    時間: 2006-7-21 12:41:05

[quote:0ce4234d68="saga"]積肥 羅拔

到時積肥配完燈咀
準備裝返上去時 可唔可以叫埋我黎睇野呀?  ops:

Thx[/quote]

何解你唔搵jeffery順便幫你配多一set? :mrgreen:

果舊野其實用耐左就會裂的了 因為支燈會發熱個咀用耐左會乾
o的膠就會變脆 :mrgreen:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-21 15:56:57

其實,今日放工我有時間就會去一去鴨記,試試搵下個燈咀有無得配。 ops:
Saga:幫你配埋兩個咀沒有問題,不過有個問題係,你肯吾肯定個燈咀 ARM 你用呀? :?: 另外你有心理準備我地熄晒你成屋既燈,我地先開工。 : 工具方面我都應該齊,不過昨晚就欠左電線膠布,最後都搵到鄰居解決左。 :em11: 另外,燈罩就吾知配吾配到喎,因為我現在吾o係手。 ops: 如果今晚搵到燈咀,而且有時間裝o既話,就搵埋你啦! :wink:
作者: saga    時間: 2006-7-21 17:41:07

[quote:bf66e0158c="Jeffrey & Shirley"]其實,今日放工我有時間就會去一去鴨記,試試搵下個燈咀有無得配。 ops:
Saga:幫你配埋兩個咀沒有問題,不過有個問題係,你肯吾肯定個燈咀 ARM 你用呀? :?: 另外你有心理準備我地熄晒你成屋既燈,我地先開工。 : 工具方面我都應該齊,不過昨晚就欠左電線膠布,最後都搵到鄰居解決左。 :em11: 另外,燈罩就吾知配吾配到喎,因為我現在吾o係手。 ops: 如果今晚搵到燈咀,而且有時間裝o既話,就搵埋你啦! :wink:[/quote]

乜o個三 set 假天花燈唔係一樣既咩?
如果搵到燈咀 之前個post 話兩個 但想想下 學hales 話齋... 配夠四個穩陣  :
作者: hales    時間: 2006-7-21 19:50:17

[quote:d78361cd6a="saga"][quote:d78361cd6a="Jeffrey & Shirley"]其實,今日放工我有時間就會去一去鴨記,試試搵下個燈咀有無得配。 ops:
Saga:幫你配埋兩個咀沒有問題,不過有個問題係,你肯吾肯定個燈咀 ARM 你用呀? :?: 另外你有心理準備我地熄晒你成屋既燈,我地先開工。 : 工具方面我都應該齊,不過昨晚就欠左電線膠布,最後都搵到鄰居解決左。 :em11: 另外,燈罩就吾知配吾配到喎,因為我現在吾o係手。 ops: 如果今晚搵到燈咀,而且有時間裝o既話,就搵埋你啦! :wink:[/quote]

乜o個三 set 假天花燈唔係一樣既咩?
如果搵到燈咀 之前個post 話兩個 但想想下 學hales 話齋... 配夠四個穩陣  :[/quote]

有需要幫手出聲..... :detective
基本上架撐我有齊(除左電線膠布 h: )
作者: saga    時間: 2006-7-21 21:21:31

[quote:aa7454e69d="hales"]有需要幫手出聲..... :detective
基本上架撐我有齊(除左電線膠布 h: )[/quote]

好 如果積肥配到我問你借工具
其本上我乜工具都無 只係有電線膠布   
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-22 12:39:24

昨晚深夜,終於都等吾切親自動手,係無乜人理我o既情況下換左個新燈咀。 ops: (老婆掛住睇電視。 :em06: )
但係安裝完之後,發現其中一個燈咀吾著,之後就因為間屋太熱,停左手。 :dead:
不過有點要同 Saga 講既,就係昨日去鴨記搵左一晚都只係搵到兩個燈咀,而且要o係 D 檔口仔 D 亞叔搵左一排o既情況下先搵到。(前事完) :em18:
可能今日會去新填地街再搵個燈咀,到時再幫你買啦! :wink: 不過我今朝都係吾記得攞埋個燈罩出黎配。 ops:  :poor:
作者: hales    時間: 2006-7-22 13:34:38

[quote:5dd64af57c="Jeffrey & Shirley"]昨晚深夜,終於都等吾切親自動手,係無乜人理我o既情況下換左個新燈咀。 ops: (老婆掛住睇電視。 :em06: )
但係安裝完之後,發現其中一個燈咀吾著,之後就因為間屋太熱,停左手。 :dead:
不過有點要同 Saga 講既,就係昨日去鴨記搵左一晚都只係搵到兩個燈咀,而且要o係 D 檔口仔 D 亞叔搵左一排o既情況下先搵到。(前事完) :em18:
可能今日會去新填地街再搵個燈咀,到時再幫你買啦! :wink: 不過我今朝都係吾記得攞埋個燈罩出黎配。 ops:  :poor:[/quote]

你唔打大掣就換.....小心觸電.......... :nowords:
咪以為支燈無開就無電....果條黑線係會有回路的 回路電仲易電死人過火線...
小心 :nowords:
作者: Robert    時間: 2006-7-22 14:03:20

[quote:15b238a31d="hales"]

你唔打大掣就換.....小心觸電.......... :nowords:
咪以為支燈無開就無電....果條黑線係會有回路的 回路電仲易電死人過火線...
小心 :nowords:[/quote]

唔駛驚!唔一定要打大掣 o既,我之前教佢打左相關既 fuse 掣咖勒,唔會有電 o既,放心。 8)
作者: saga    時間: 2006-7-22 17:55:06

[quote:66d27bc672="Jeffrey & Shirley"]昨晚深夜,終於都等吾切親自動手,係無乜人理我o既情況下換左個新燈咀。 ops: (老婆掛住睇電視。 :em06: )
可能今日會去新填地街再搵個燈咀,到時再幫你買啦! :wink: 不過我今朝都係吾記得埋個燈罩出黎配。 ops:  :poor:[/quote]

點都好 Thx 定你先  
(你唔叫我上來睇野既?  :? )
作者: dick queenie    時間: 2006-7-22 20:10:02

robert佢真係一條好漢,
屋企濾水器都係搵佢裝。
平時請大家去佢度Garther
高大型仔真係唔大隻講。
作者: milk    時間: 2006-7-23 01:39:19

[quote:d784f72abe="dick&queenie"]robert佢真係一條好漢,
屋企濾水器都係搵佢裝。
高大型仔真係唔大隻講。[/quote]係咩?咁真係要搵佢幫幫手喇!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Robert

地點︰二座中層C單位
事項︰廚房的趟門

上述單位廚房趟門已壞了一整年之多,該單位女戶主亦在一年前已多次要求該單位男戶主請盡快幫忙修妥,而該單位男戶主也多次口頭承諾會盡可能辦妥;
祇可惜該單位女戶主到現在也沒看過該名男戶主有丁點兒會動手的跡象,就此事實在已令該名女戶主甚為氣結,
由於上述問題己存在甚久,所以現希望閣下能出手相助,如閣下沒時間協助,請盡快告知,好等該女戶主找師傅上門修妥!

特別消息︰該名女戶主剛發出一項重要聲明「若該名男戶主還是施以"拖"字決,將不排除他在短時期內會受到恐怖襲擊!」

謝謝觀看!

milk
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-24 01:18:48

[quote:4edac796a0="milk"][quote:4edac796a0="dick&queenie"]robert佢真係一條好漢,
屋企濾水器都係搵佢裝。
高大型仔真係唔大隻講。[/quote]係咩?咁真係要搵佢幫幫手喇!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Robert

地點︰二座中層C單位
事項︰廚房的趟門

上述單位廚房趟門已壞了一整年之多,該單位女戶主亦在一年前已多次要求該單位男戶主請盡快幫忙修妥,而該單位男戶主也多次口頭承諾會盡可能辦妥;
祇可惜該單位女戶主到現在也沒看過該名男戶主有丁點兒會動手的跡象,就此事實在已令該名女戶主甚為氣結,
由於上述問題己存在甚久,所以現希望閣下能出手相助,如閣下沒時間協助,請盡快告知,好等該女戶主找師傅上門修妥!

特別消息︰該名女戶主剛發出一項重要聲明「若該名男戶主還是施以"拖"字決,將不排除他在短時期內會受到恐怖襲擊!」

謝謝觀看!

milk[/quote]
哩位 Milk 女士:
多謝妳既來信,有關閣下o既心情,我同亞 Robert 先生都心感明白。 :face13:
我相信我同亞 Robert 先生亦會盡量抽時間協助亞 Milk 女士妳,請待為稍等..........一年半載。 :
謝謝來信!
作者: milk    時間: 2006-7-26 00:22:00

[quote:609f395538="Jeffrey & Shirley"]哩位 Milk 女士:
多謝妳既來信,有關閣下o既心情,我同亞 Robert 先生都心感明白。 :face13:
我相信我同亞 Robert 先生亦會盡量抽時間協助亞 Milk 女士妳,請待為稍等..........一年半載。 :
謝謝來信![/quote]積肥生

感謝你極有深度但起不了作用的回覆!

謝謝回函!
作者: 維也納    時間: 2006-7-27 00:00:54

大家都係呢個時候懷燈,同發現燈座碎裂,我都係懷廚房,換左一支燈和兩個燈座
作者: saga    時間: 2006-7-28 23:48:45

[quote:4c9b71cd27="維也納"]大家都係呢個時候懷燈,同發現燈座碎裂,我都係懷廚房,換左一支燈和兩個燈座[/quote]

想問問你d 燈咀係邊度配到?
因為我搵左好耐都搵唔到  :em14:
作者: saga    時間: 2006-7-28 23:49:44

多謝積肥同Robert 既示範  
作者: saga    時間: 2006-8-1 11:57:20

終於自己一個人換左兩個燈咀

多謝各位幫忙既朋友 包括 Robert 積肥 及 Hales 及其他俾 information 既朋友.  
作者: saga    時間: 2006-8-1 12:05:51

[quote:1d4f38b154="Jeffrey & Shirley"]昨晚深夜,終於都等吾切親自動手,係無乜人理我o既情況下換左個新燈咀。 ops: (老婆掛住睇電視。 :em06: )
[/quote]

你叫好好架喇
起碼出事有人幫你打 999 唔會死左都無人知 ...

我要自己一個人整 四下無人
跌親 or 電死左都無人知 ..   :nowords:
因為有舊ice 要去睇軟硬 + 早一日就懶惰叫都唔到
結果我無人支援唯有自己上  :nowords:

sin dan  喇 :nowords:
作者: Robert    時間: 2006-8-1 12:13:49

[quote:9eb629e700="saga"]
你叫好好架喇
起碼出事有人幫你打 999 唔會死左都無人知 ...

我要自己一個人整 四下無人
跌親 or 電死左都無人知 ..   :nowords:
因為有舊ice 要去睇軟硬 + 早一日就懶惰叫都唔到
結果我無人支援唯有自己上  :nowords:

sin dan  喇 :nowords:[/quote]

你買倒燈咀 o拿!唔出聲,做嘜唔叫我過黎幫手呀? :x
作者: saga    時間: 2006-8-1 12:59:16

[quote:5295fc1ba1="Robert"]

你買倒燈咀 o拿!唔出聲,做嘜唔叫我過黎幫手呀? :x[/quote]

買到兩個
積肥又幫我買到四個方形既

十一十二點叫你過來 standby 假若 touch wood幫下手打 999 實在太大材小用喇  
所以唔敢麻煩你 但點都好 thx Robert  :cry:

我只係需要一個人係度涼下冷氣睇下電視 唔使理我 必要時 識得打電話求救而已  :cry:
咁都搵唔到 我要返屋企坐係個整返好既廚房燈下沉思 反省下  :
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-8-1 13:50:35

[quote:6730a7f152="saga"][quote:6730a7f152="Robert"]

你買倒燈咀 o拿!唔出聲,做嘜唔叫我過黎幫手呀? :x[/quote]

買到兩個
積肥又幫我買到四個方形既

十一十二點叫你過來 standby 假若 touch wood幫下手打 999 實在太大材小用喇  
所以唔敢麻煩你 但點都好 thx Robert  :cry:

我只係需要一個人係度涼下冷氣睇下電視 唔使理我 必要時 識得打電話求救而已  :cry:
咁都搵唔到 我要返屋企坐係個整返好既廚房燈下沉思 反省下  :[/quote]
好抱歉吾能夠幫你添! ops:
不過下次沃手就出聲喇!攞下交剪、鑼絲批都吾洗走黎走去吖麻! :wink:
作者: saga    時間: 2006-8-1 15:29:36

[quote:2bfab95bd4="Jeffrey & Shirley"]下交剪、鑼絲批都吾洗走黎走去麻! :wink:[/quote]

一手鑼絲批 一手手電筒 一手拎住舊野
咦...少隻手喎  :shock:
有時有多幾對手係唔错  :
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-8-1 15:56:36

[quote:0faad87836="saga"][quote:0faad87836="Jeffrey & Shirley"]下交剪、鑼絲批都吾洗走黎走去麻! :wink:[/quote]

有時有多幾對手係唔错  :[/quote]
電筒可以用口咬住,不能電話響既時候就....  :zdevil:
作者: hales    時間: 2006-8-1 16:14:32

[quote:dcf4641159="saga"][quote:dcf4641159="Jeffrey & Shirley"]下交剪、鑼絲批都吾洗走黎走去麻! :wink:[/quote]

我有頭燈阿.....出聲嘛 :sweat:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-8-1 16:24:38

[quote:58e6af8b28="hales"][quote:58e6af8b28="saga"][quote:58e6af8b28="Jeffrey & Shirley"]下交剪、鑼絲批都吾洗走黎走去麻! :wink:[/quote]

我有頭燈阿.....出聲嘛 :sweat:[/quote]
下次借黎探險。 :
作者: calvin and mei    時間: 2006-8-2 01:37:36

SAGA 你在那裹買到燈咀!請PM我!
作者: saga    時間: 2006-8-2 03:23:36

[quote:cbc6d762ea="calvin&mei"]SAGA 你在那裹買到燈咀!請PM我![/quote]

PM -ed
作者: chee    時間: 2007-10-19 10:08:05

calvin&mei 寫到:
SAGA 你在那裹買到燈咀!請PM我!
謝謝

PM -ed

可以話比我知邊度買燈座呀  我2個都爆裂 :em14:
作者: yymau    時間: 2007-12-1 21:42:49

請問在那處有得買燈座
作者: grassman    時間: 2007-12-2 00:10:30

長青!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2