藍澄灣業主社群

標題: 芒果糯米慈 [打印本頁]

作者: Robert    時間: 2006-7-17 09:56:44     標題: 芒果糯米慈

作者: Robert    時間: 2006-7-17 09:59:51

8)
作者: Robert    時間: 2006-7-17 10:03:40

作者: Robert    時間: 2006-7-17 10:06:12

作者: Robert    時間: 2006-7-17 10:08:43

:wink:
作者: Robert    時間: 2006-7-17 10:11:42

:mrgreen:
作者: Robert    時間: 2006-7-17 10:12:54

:em04:
作者: wychan    時間: 2006-7-17 11:23:58

[quote:3868096658="R & M"]:em04:[/quote]

點解冇得食架.... :twisted:
作者: bikbark    時間: 2006-7-17 11:30:53

嘩 係咪奶姑整o架?
作者: Robert    時間: 2006-7-17 11:42:57

[quote:f21cad2431="bikbark"]嘩 係咪奶姑整o架?[/quote]

我收既 e-mail 黎咖!我就係想睇 o下有冇人有興趣做俾我地試 o下 ops:
作者: Tomato    時間: 2006-7-17 12:13:01

唔怪得隻手咁唔似朱師奶... :
我鍾意個微波蓋......snoopy!!!
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-17 12:17:15

下次可以試下喎! :em04:
作者: bikbark    時間: 2006-7-17 12:25:36

[quote:a26af9dd1c="R & M"][quote:a26af9dd1c="bikbark"]嘩 係咪奶姑整o架?[/quote]

我收既 e-mail 黎咖!我就係想睇 o下有冇人有興趣做俾我地試 o下 ops:[/quote]
咁就要RC糯米慈大王 - jeffrey出手啦
作者: Sure Win    時間: 2006-7-17 13:46:41

[quote:b93b490c85="bikbark"][quote:b93b490c85="R & M"][quote:b93b490c85="bikbark"]嘩 係咪奶姑整o架?[/quote]

我收既 e-mail 黎咖!我就係想睇 o下有冇人有興趣做俾我地試 o下 ops:[/quote]
咁就要RC糯米慈大王 - jeffrey出手啦[/quote]

我都以為係milk milk整添!
RC糯米慈大王 - jeffrey 可否整0下其他味道呢?(例如: 士多啤梨 奇異果) :face13:
作者: grassman    時間: 2006-7-17 13:50:16

[quote:18f52580ca="Sure Win"][quote:18f52580ca="bikbark"][quote:18f52580ca="R & M"][quote:18f52580ca="bikbark"]嘩 係咪奶姑整o架?[/quote]

咁就要RC糯米慈大王 - jeffrey出手啦[/quote]

RC糯米慈大王 - jeffrey 可否整0下其他味道呢?(例如: 士多啤梨 奇異果) :face13:[/quote]

士多啤梨對BB皮膚唔好,忍0下口喇!
作者: Robert    時間: 2006-7-17 13:59:31

[quote:929e1087b6="grassman"]
士多啤梨對BB皮膚唔好,忍0下口喇![/quote]

佢都咁大個女落,你仲當佢係 BB? :em12:
作者: Sure Win    時間: 2006-7-17 14:30:43

[quote:f3abd9a43c="grassman"][quote:f3abd9a43c="Sure Win"][quote:f3abd9a43c="bikbark"][quote:f3abd9a43c="R & M"][quote:f3abd9a43c="bikbark"]嘩 係咪奶姑整o架?[/quote]

RC糯米慈大王 - jeffrey 可否整0下其他味道呢?(例如: 士多啤梨 奇異果) :face13:[/quote]

士多啤梨會對BB皮膚唔好,芒果又濕熱,唉!有咩野可以食架!! :em08:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-17 18:00:47

[quote:7501af4f33="Sure Win"][quote:7501af4f33="bikbark"][quote:7501af4f33="R & M"][quote:7501af4f33="bikbark"]嘩 係咪奶姑整o架?[/quote]

如果成事,請大家吃不成問題!
作者: Robert    時間: 2006-7-17 18:04:50

幾時呀! :em04:  :em04:  :em04:
作者: milk    時間: 2006-7-17 22:38:06

[quote:e2a99ece51="Tomato"]唔怪得隻手咁唔似朱師奶... : [/quote]噓~妳又睇得 o拙?
[quote:e2a99ece51="Sure Win"]士多啤梨會對BB皮膚唔好,芒果又濕熱,唉!有咩野可以食架!! :em08:[/quote]yo~芒果芝嘛,駛乜忍口呀,妳又唔係食成籮,唔怕o既,我煲個去濕湯水俾妳飲咪得o羅!

喂~肥仔,係睇你幾時整咋,整之前通知我,等我預備煲湯啦! :mrgreen:

肥仔今次你仲唔整硬~ :
作者: Tomato    時間: 2006-7-18 08:19:25

[quote:7dfe4c6be5="milk"][quote:7dfe4c6be5="Tomato"]唔怪得隻手咁唔似朱師奶... : [/quote]噓~妳又睇得 o拙?[/quote]

你隻手邊有咁肥 :  :  :  :
作者: milk    時間: 2006-7-18 08:23:40

[quote:fd609938e3="Tomato"][quote:fd609938e3="milk"][quote:fd609938e3="Tomato"]唔怪得隻手咁唔似朱師奶... : [/quote]噓~妳又睇得 o拙?[/quote]你隻手邊有咁肥 :  :  :  :[/quote]真係咁纖細! :face13:

其實我隻手係極之粗糙o架~ :em06:
作者: wychan    時間: 2006-7-18 12:14:51

[quote:d5606d9eaa="milk"][quote:d5606d9eaa="Tomato"][quote:d5606d9eaa="milk"][quote:d5606d9eaa="Tomato"]唔怪得隻手咁唔似朱師奶... : [/quote]噓~妳又睇得 o拙?[/quote]你隻手邊有咁肥 :  :  :  :[/quote]真係咁纖細! :face13:

其實我隻手係極之粗糙o架~ :em06:[/quote]

沙紙咁粗糙..... :em12:

:twisted: R  :HIT: W  :dead:
作者: Sure Win    時間: 2006-7-18 13:18:31

[quote:54e077b323="milk"][quote:54e077b323="Sure Win"]士多啤梨會對BB皮膚唔好,芒果又濕熱,唉!有咩野可以食架!! :em08:[/quote]yo~芒果芝嘛,駛乜忍口呀,妳又唔係食成籮,唔怕o既,我煲個去濕湯水俾妳飲咪得o羅![/quote]

多謝你! :em21:
不過我曾經食過一個芒果蛋糕 之後就肚痛 仲痛到入醫院急症室 所以對食芒果有0的驚. :em05:

[quote:54e077b323="grassman"]

[quote:54e077b323="R&M"]
佢都咁大個女落,你仲當佢係 BB? [/quote]

有時都係要聽0下阿爸講 忍0下口好0的0既! :poor:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-18 13:51:17

[quote:d9738efd36="milk"][quote:d9738efd36="Tomato"]唔怪得隻手咁唔似朱師奶... : [/quote]噓~妳又睇得 o拙?
[quote:d9738efd36="Sure Win"]士多啤梨會對BB皮膚唔好,芒果又濕熱,唉!有咩野可以食架!! :em08:[/quote]yo~芒果芝嘛,駛乜忍口呀,妳又唔係食成籮,唔怕o既,我煲個去濕湯水俾妳飲咪得o羅!

喂~肥仔,係睇你幾時整咋,整之前通知我,等我預備煲湯啦! :mrgreen:

肥仔今次你仲唔整硬~ :[/quote]
我可能用橙汁造隻橙味糯米磁,不過可能中間無"喊"。吾知橙埋類生冷野 SureWin 妳 Arm 吾 Arm 呢?因為要落橙汁喎 :roll:
亞 Milk:跟據妳提供個方法,係用 o丁o丁 黎整,吾知 D 糯米粉會吾會吾熟喎!
而且只係 o丁 四分鐘咁少添? :roll:  ops:
作者: hales    時間: 2006-7-18 15:35:13

[quote:f50d0bf65c="wychan"][quote:f50d0bf65c="milk"][quote:f50d0bf65c="Tomato"][quote:f50d0bf65c="milk"][quote:f50d0bf65c="Tomato"]唔怪得隻手咁唔似朱師奶... : [/quote]噓~妳又睇得 o拙?[/quote]你隻手邊有咁肥 :  :  :  :[/quote]真係咁纖細! :face13:

其實我隻手係極之粗糙o架~ :em06:[/quote]

[/quote]
洗碗唔駛百潔布 :
作者: Sure Win    時間: 2006-7-18 17:30:51

[quote:eeddfcc3dc="Jeffrey & Shirley"][quote:eeddfcc3dc="milk"][quote:eeddfcc3dc="Tomato"]唔怪得隻手咁唔似朱師奶... : [/quote]噓~妳又睇得 o拙?
[quote:eeddfcc3dc="Sure Win"]士多啤梨會對BB皮膚唔好,芒果又濕熱,唉!有咩野可以食架!! :em08:[/quote]yo~芒果芝嘛,駛乜忍口呀,妳又唔係食成籮,唔怕o既,我煲個去濕湯水俾妳飲咪得o羅!

我可能用橙汁造隻橙味糯米磁,不過可能中間無"喊"。吾知橙埋類生冷野 SureWin 妳 Arm 吾 Arm 呢?因為要落橙汁喎 :roll:
亞 Milk:跟據妳提供個方法,係用 o丁o丁 黎整,吾知 D 糯米粉會吾會吾熟喎!
而且只係 o丁 四分鐘咁少添? :roll:  ops:[/quote]

多謝Jeffrey :face13:
其實最好戒食生冷野,不過,你整到我當然會食少少啦! :zdevil:

[quote:eeddfcc3dc="wychan"]沙紙咁粗糙..... [/quote]

你又知,唔喺Robert 先知咩! :nowords:
作者: Robert    時間: 2006-7-18 17:48:32

[quote:aa1c1e5c7b="hales"][quote:aa1c1e5c7b="wychan"]
[/quote]
洗碗唔駛百潔布 :[/quote]

你地兩個死仔 :twisted: ,襯我今日連開四個會,唔得閑做藍澄網監察人 8) ,o係道亂 up 野 :x ;仲要講我老婆 :evil: ,你地係唔係認為自己打得贏我 8) ,定係想我 o係你地屋企門口寫大字報 :hit:

:em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  :em20:  
:em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  :em10:  
:em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13: :em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:  :em13:
:HIT:  :HIT:  :HIT:  :HIT:  :HIT:  :HIT: :HIT:
作者: Robert    時間: 2006-7-18 17:54:42

[quote:30a3a24a05="Sure Win"]
有時都係要聽0下阿爸講 忍0下口好0的0既! :poor:[/quote]

咁妳同亞 Billy 咪多 o左個阿爸(草爸),有冇問佢 "才羅" 零用錢呀? :
作者: Robert    時間: 2006-7-18 17:59:03

[quote:6eacd3d6a0="Jeffrey & Shirley"]亞 Milk:跟據妳提供個方法,係用 o丁o丁 黎整,吾知 D 糯米粉會吾會吾熟喎!
而且只係 o丁 四分鐘咁少添? :roll:  ops:[/quote]

係我既 e-mail 黎架!就係因為唔知得唔得,所以咪試 o下睇有冇人做 o羅! h:
作者: grassman    時間: 2006-7-18 18:07:43

[quote:314bb0b277="R & M"][quote:314bb0b277="hales"][quote:314bb0b277="wychan"]
[/quote]
洗碗唔駛百潔布 :[/quote]

你地兩個死仔 :twisted: ,襯我今日連開四個會,唔得閑做藍澄網監察人 8) ,o係道亂 up 野 :x ;仲要講我老婆 :evil: ,你地係唔係認為自己打得贏我 8) ,定係想我 o係你地屋企門口寫大字報 :hit: [/quote]

講0下隻手就喊打喊殺! :dead:
RX、John,如果你聽到any風吹草動,請第一時間鎖門報警! :detective
作者: Robert    時間: 2006-7-18 18:18:27

[quote:ea96847adb="grassman"]
講0下隻手就喊打喊殺! :dead:
RX、John,如果你聽到any風吹草動,請第一時間鎖門報警! :detective[/quote]

喂!你咁樣老點都得?你成日陏黎陏去,咁佢地咪每分鐘都要報警! :em12:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-18 21:14:49

[quote:9a8172196e="R & M"][quote:9a8172196e="Jeffrey & Shirley"]亞 Milk:跟據妳提供個方法,係用 o丁o丁 黎整,吾知 D 糯米粉會吾會吾熟喎!

係我既 e-mail 黎架!就係因為唔知得唔得,所以咪試 o下睇有冇人做 o羅! h:[/quote]
希望成功啦! ops:
作者: Kiliyan    時間: 2006-7-18 21:20:55

[quote:7da466fc98="Sure Win"][quote:7da466fc98="Jeffrey & Shirley"][quote:7da466fc98="milk"][quote:7da466fc98="Tomato"]唔怪得隻手咁唔似朱師奶... : [/quote]噓~妳又睇得 o拙?
[quote:7da466fc98="Sure Win"]士多啤梨會對BB皮膚唔好,芒果又濕熱,唉!有咩野可以食架!! :em08:[/quote]yo~芒果芝嘛,駛乜忍口呀,妳又唔係食成籮,唔怕o既,我煲個去濕湯水俾妳飲咪得o羅!

其實最好戒食生冷野,不過,你整到我當然會食少少啦! :zdevil:

[quote:7da466fc98="wychan"]沙紙咁粗糙..... [/quote]

你又知,唔喺Robert 先知咩! :nowords:[/quote]

有左bb?????? :em12:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-18 21:24:25

[quote:c442af1d4a="Sure Win"][quote:c442af1d4a="Jeffrey & Shirley"][quote:c442af1d4a="milk"][quote:c442af1d4a="Tomato"]唔怪得隻手咁唔似朱師奶... : [/quote]噓~妳又睇得 o拙?
[quote:c442af1d4a="Sure Win"]士多啤梨會對BB皮膚唔好,芒果又濕熱,唉!有咩野可以食架!! :em08:[/quote]yo~芒果芝嘛,駛乜忍口呀,妳又唔係食成籮,唔怕o既,我煲個去濕湯水俾妳飲咪得o羅!

其實最好戒食生冷野,不過,你整到我當然會食少少啦! :zdevil: [/quote]
咁!等我諗諗啦! ops:
[quote:c442af1d4a="Sure Win"]
[quote:c442af1d4a="wychan"]沙紙咁粗糙..... [/quote]

你又知,唔喺Robert 先知咩! :nowords:[/quote]
陳生,雖然大家咁熟,不過今次我吾講都吾得喇! :zdevil:
其實陳生佢.....係由 Connie 話佢知既。 :
作者: Billy    時間: 2006-7-19 08:30:06

[quote:d69e04d4d3="Kiliyan"]
有左bb?????? :em12:[/quote]

好耐喇喎
7個幾月喇.
個肚好大添喇.
預產期9月尾.

不過你都唔算好遲知.
火生火太同dick and queenie都你最近撞到至知咋....
作者: Robert    時間: 2006-7-19 10:17:29

[quote:fe0cf0e484="Billy"]
好耐喇喎
7個幾月喇.
個肚好大添喇.
預產期9月尾.

不過你都唔算好遲知.
火生火太同dick and queenie都係最近撞到至知咋....[/quote]

好 o羅!終於可以將 Lee 件開心事高談闊論 o羅!如果一 o的有經驗人士,可以分享或者提供一 o下這個過程或之後所遇到既問題就好啦!因本人冇經驗 ops: ,所以不能開一個新話題俾意見。 h:
作者: Tomato    時間: 2006-7-19 10:25:47

[quote:6a4d042c75="R & M"][quote:6a4d042c75="Billy"]
好耐喇喎
7個幾月喇.
個肚好大添喇.
預產期9月尾.

不過你都唔算好遲知.
火生火太同dick and queenie都係最近撞到至知咋....[/quote]

好 o羅!終於可以將 Lee 件開心事高談闊論 o羅!如果一 o的有經驗人士,可以分享或者提供一 o下這個過程或之後所遇到既問題就好啦!因本人冇經驗 ops: ,所以不能開一個新話題俾意見。 h:[/quote]

生完記得話比我地知....係咪好痛 :yeah: ????
作者: Robert    時間: 2006-7-19 10:32:23

[quote:4b3e33aa15="Tomato"]
生完記得話比我地知....係咪好痛 :yeah: ????[/quote]

聽人講,如果痛楚分十級的話,選擇自然分娩係屬於第十級喎!唔知真定假呢? :?:
作者: vivian    時間: 2006-7-19 11:42:02

B兄,你都鬼馬,唔聲唔聲,做老豆
恭喜恭喜
要多照顧老婆,粗重野你做,
Surewin就多些休息,食多d有營養的食物呀!!
諗定名未?
會唔會用個"藍"字,或者"澄"字呢?
作者: Sure Win    時間: 2006-7-19 13:52:59

[quote:922dce2842="vivian"]B兄,你都鬼馬,唔聲唔聲,做老豆    -----意外0既野時時都會發生. :poor:

恭喜恭喜
要多照顧老婆,粗重野你做,    -----講得好啱呀!
Surewin就多些休息,食多d有營養的食物呀!!
諗定名未?     -----仲未諗 有無意見呢?
會唔會用個"藍"字,或者"澄"字呢?[/quote]
作者: Sure Win    時間: 2006-7-19 13:57:09

[quote:955548c4f2="R & M"][quote:955548c4f2="Tomato"]
生完記得話比我地知....係咪好痛 :yeah: ????[/quote]

聽人講,如果痛楚分十級的話,選擇自然分娩係屬於第十級喎!唔知真定假呢? :?:[/quote]

睇黎 rc 瘟樣緊生bb潮 有好多人有意咁bor! :em12:
咁就要請有經驗之士出黎講啦 我哋又請草氏伉儷同企鵝陳氏伉儷同我哋分亨吓! :face13:
作者: Robert    時間: 2006-7-19 14:03:40

[quote:91e5aa8526="Sure Win"]
睇黎 rc 瘟樣緊生bb潮 有好多人有意咁bor! :em12:
咁就要請有經驗之士出黎講啦 我又請草氏伉儷同企鵝陳氏伉儷同我分亨! :face13:[/quote]

邊兩位陳氏伉儷呀?企鵝陳?佢冇經驗既 o播! :em05:
作者: Kiliyan    時間: 2006-7-19 16:16:26

[quote:642b7c091f="Billy"][quote:642b7c091f="Kiliyan"]
有左bb?????? :em12:[/quote]

好耐喇喎
7個幾月喇.
個肚好大添喇.
預產期9月尾.

不過你都唔算好遲知.
火生火太同dick and queenie都你最近撞到至知咋....[/quote]

嘩!! 好開心呀!! 恭喜晒呀!!!! :yeah:
真係好意外呀..意外都幾好丫...請問會係邊樹生呀??
攞定料先~ 呵~~~ :
我未見過surewin個大肚樣呀....surewin幾時得閒呀...
gathering丫.. :face13:
好緊張呀!!!! :yeah:

作者: Robert    時間: 2006-7-19 16:27:31

佢大住個肚再加上剪短 o左既髮型,個樣真係又可愛又幸福咖! :face13:
作者: Billy    時間: 2006-7-19 17:04:10

[quote:4d08acbc4d="Kiliyan"]

嘩!! 好開心呀!! 恭喜晒呀!!!! :yeah:
真係好意外呀..意外都幾好丫...請問會係邊樹生呀??
攞定料先~ 呵~~~ :
我未見過surewin個大肚樣呀....surewin幾時得閒呀...
gathering丫.. :face13:
好緊張呀!!!! :yeah:
[/quote]

會係廣華醫院生.

你call佢啦大家住咁近好方便姐.
佢十點後多數係屋企架喇.
作者: Sure Win    時間: 2006-7-19 17:05:51

[quote:6f457e97b3="R & M"][quote:6f457e97b3="Sure Win"]
咁就要請有經驗之士出黎講啦 我又請草氏伉儷同企鵝陳氏伉儷同我分亨! :face13:[/quote]

邊兩位陳氏伉儷呀?企鵝陳?佢冇經驗既 o播! :em05:[/quote]

當然係企鵝陳 佢同草爸教人點樣會生返個仔就知啦!
作者: Kiliyan    時間: 2006-7-19 17:16:12

[quote:1ba5fe305c="Sure Win"][quote:1ba5fe305c="R & M"][quote:1ba5fe305c="Sure Win"]

邊兩位陳氏伉儷呀?企鵝陳?佢冇經驗既 o播! :em05:[/quote]

當然係企鵝陳 佢同草爸教人點樣會生返個仔就知啦![/quote]

Surewin!!!!! 我要見你個大肚樣呀!!!! 你邊晚得閒呀???? pm你個電話比我丫..呵呵~  
作者: Andrew Jessica    時間: 2006-7-19 17:29:17

billy 我地同你真係夾呀  我地同一日結婚 而家我都有左bb呀 不過無你咁快生得 我要出年二月呀 我地兩pair真係夾呀 anyway 恭喜你先
作者: vivian    時間: 2006-7-19 17:45:35

嘩,恭喜恭喜!
又多一宗喜事啊
不久,藍澄灣就有好多bb呀 happy happy !!  :yeah:
作者: Robert    時間: 2006-7-19 17:45:50

[quote:7764e1fb7e="Andrew & Jessica"]billy 我地同你真係夾呀  我地同一日結婚 而家我都有左bb呀 不過無你咁快生得 我要出年二月呀 我地兩pair真係夾呀 anyway 恭喜你先[/quote]

恭喜晒 :em19: ,已經幾多個星期呀!
作者: milk    時間: 2006-7-19 19:33:55

恭喜 Andrew & Jessica  :yeah:

好o野~好多BB同我玩喇~ :yeah:  :yeah:  :yeah:
作者: Andrew Jessica    時間: 2006-7-19 20:41:53

而家接近三個月啦 我都希望第時BB多D小朋友同佢玩呀
作者: grassman    時間: 2006-7-19 23:16:40

恭喜你呀,Andrew&Jessica! :em19:
我好似無乜撞過你地,無緣睇到你個細路添!

要照顧老婆,唔好打咁多遊戲機啦,搬哂去我屋企喇! :mrgreen:
作者: Billy    時間: 2006-7-20 10:15:54

[quote:7829b4d80d="Andrew & Jessica"]billy 我地同你真係夾呀  我地同一日結婚 而家我都有左bb呀 不過無你咁快生得 我要出年二月呀 我地兩pair真係夾呀 anyway 恭喜你先[/quote]

真係夾呀.... :yeah:
我都恭喜你先.

係咁快講出黎唔怕bb小氣牙~~~~
我地過左4個月先至講咋.... ops:
作者: Billy    時間: 2006-7-20 10:16:40

[quote:13c0e3c047="Kiliyan"]

Surewin!!!!! 我要見你個大肚樣呀!!!! 你邊晚得閒呀???? pm你個電話比我丫..呵呵~   [/quote]

我pm左比你喇.
你call佢啦...
作者: Tomato    時間: 2006-7-20 10:46:26

RC生育大使草人近年ge鼓勵生育言論 終於陸續見到成績......恭喜你呀草人!!
作者: Tomato    時間: 2006-7-20 10:47:44

[quote:2dbcb4933c="Andrew & Jessica"]billy 我地同你真係夾呀  我地同一日結婚 而家我都有左bb呀 不過無你咁快生得 我要出年二月呀 我地兩pair真係夾呀 anyway 恭喜你先[/quote]

恭喜晒 恭喜晒 我第時要去你屋企同bb玩叮噹波波池 :yeah:
作者: Tomato    時間: 2006-7-20 10:49:49

[quote:f950122447="R & M"]佢大住個肚再加上剪短 o左既髮型,個樣真係又可愛又幸福咖! :face13:[/quote]

佢真係好cute呀 好想"miss"佢面豬仔!!
作者: grassman    時間: 2006-7-20 11:02:36

[quote:6d51124c66="Tomato"]RC生育大使草人近年ge鼓勵生育言論 終於陸續見到成績......恭喜你呀草人!![/quote]

你都未成事,我覺得我好失敗! :poor:
作者: bikbark    時間: 2006-7-20 12:15:33

嘩 rc街坊真係踴躍啦 又多一pair有o左 恭喜晒
第日有好多bb玩
作者: bikbark    時間: 2006-7-20 12:19:36

[quote:735b6cde2e="grassman"][quote:735b6cde2e="Tomato"]RC生育大使草人近年ge鼓勵生育言論 終於陸續見到成績......恭喜你呀草人!![/quote]

你都未成事,我覺得我好失敗! :poor:[/quote]
[quote:735b6cde2e="Tomato"]生完記得話比我地知....係咪好痛 :yeah: ????[/quote]
草蛇 呢個case你應該就成功o架啦
都問定痛唔痛囉......
作者: Billy    時間: 2006-7-20 12:58:24

究竟芒果糯米慈同生仔有咩關係呢.... :em18:
作者: grassman    時間: 2006-7-20 13:35:04

[quote:c13d5c6feb="Billy"]究竟芒果糯米慈同生仔有咩關係呢.... :em18:[/quote]

呢度係第五頁,你想知咩關係,你要從第一頁開始睇!
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=8975&postdays=0&postorder=asc&start=0

到你睇返呢頁既時候,你會發現"係無關係的",吹水池麻!
作者: vivian    時間: 2006-7-20 13:52:02

哩家見到"芒果糯米磁" 就會聯想起你們的bb  h:
作者: Sure Win    時間: 2006-7-20 14:18:23

[quote:8c5b97aa36="Tomato"][quote:8c5b97aa36="R & M"]佢大住個肚再加上剪短 o左既髮型,個樣真係又可愛又幸福咖! :face13:[/quote]

佢真係好cute呀 好想"miss"佢面豬仔!![/quote]

阿茄,你咁對我... :sweat:
作者: Sure Win    時間: 2006-7-20 14:22:31

[quote:fc408a4de7="Billy"][quote:fc408a4de7="Andrew & Jessica"]billy 我地同你真係夾呀  我地同一日結婚 而家我都有左bb呀 不過無你咁快生得 我要出年二月呀 我地兩pair真係夾呀 anyway 恭喜你先[/quote]

我都恭喜你先.

我地過左4個月先至講咋.... ops:[/quote]

恭喜晒!
果然無比我講錯,rc開始左生bb潮...   :em09:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-20 15:00:47

咁二座咪,將會有兩個 BB 出世囉!
早年幾前,我層某單位鄰居都有 BB 出世,早幾日見個 BB 已經可以自己行路,好可愛。 :wink:
作者: vivian    時間: 2006-7-20 15:04:38

[quote:af1e57f5fa="Sure Win"]rc開始左生bb潮...   :em09:[/quote]

可能還有一些醞釀緊....  :em18:

p.s. 太好喇~ 到時請我食薑醋得唔得?   
作者: Robert    時間: 2006-7-20 16:29:30

[quote:f3d03f24a8="vivian"][quote:f3d03f24a8="Sure Win"]rc開始左生bb潮...   :em09:[/quote]

可能還有一些醞釀緊....  :em18:

p.s. 太好喇~ 到時請我食薑醋得唔得?   [/quote]

妳係唔係講緊妳自己呀? :em12:
作者: Robert    時間: 2006-7-20 16:41:05

[quote:4f41b0d58b="grassman"][quote:4f41b0d58b="Billy"]究竟芒果糯米慈同生仔有咩關係呢.... :em18:[/quote]

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=8975&postdays=0&postorder=asc&start=0

到你睇返呢頁既時候,你會發現"係無關係的",吹水池麻![/quote]

冇錯,我就係知以我地 RC 鄰居既習慣實會離題,所以我擺 o係 藍澄吹水池開話題;咦......亞草果然有智慧喎! :em12:
作者: Sure Win    時間: 2006-7-20 17:25:15

[quote:af3bcb5adc="R & M"][quote:af3bcb5adc="grassman"][quote:af3bcb5adc="Billy"]究竟芒果糯米慈同生仔有咩關係呢.... :em18:[/quote]

到你睇返呢頁既時候,你會發現"係無關係的",吹水池麻![/quote]

冇錯,我就係知以我地 RC 鄰居既習慣實會離題,所以我擺 o係 藍澄吹水池開話題;咦......亞草果然有智慧喎! :em12:[/quote]

喺唔喺要俾個字你呀! :em11:
作者: grassman    時間: 2006-7-20 17:33:23

[quote:138a51fd90="R & M"][quote:138a51fd90="grassman"][quote:138a51fd90="Billy"]究竟芒果糯米慈同生仔有咩關係呢.... :em18:[/quote]

冇錯,我就係知以我地 RC 鄰居既習慣實會離題,所以我擺 o係 藍澄吹水池開話題;咦......亞草果然有智慧喎! :em12:[/quote]

妖!你的潛台詞係讚自己喎! :x
作者: Robert    時間: 2006-7-20 17:44:19

[quote:75a5deca52="grassman"][quote:75a5deca52="R & M"]

妖!你的潛台詞係讚自己喎! :x[/quote]

哎呀!咁都俾你發覺倒潻,都話你有智慧咖啦!同我一樣! :mrgreen:
作者: vivian    時間: 2006-7-20 17:58:55

不如叫 milk milk 改 topic 丫!
how about : 芒果糯米磁 -------> 生仔糯米磁
作者: Kiliyan    時間: 2006-7-21 00:06:27

[quote:e5deeb2af0="Sure Win"][quote:e5deeb2af0="Billy"][quote:e5deeb2af0="Andrew & Jessica"]billy 我地同你真係夾呀  我地同一日結婚 而家我都有左bb呀 不過無你咁快生得 我要出年二月呀 我地兩pair真係夾呀 anyway 恭喜你先[/quote]

我都恭喜你先.

恭喜晒!
果然無比我講錯,rc開始左生bb潮...   :em09:[/quote]

我都覺得係呀!!!!開始見到好多靚靚大肚婆~~ 呵呵~~
前兩年就講結婚,而家就講生bb,時間過得真係快..幾時到我.. ops:
~~無期~~

作者: Kiliyan    時間: 2006-7-21 00:07:45

[quote:76b3c75442="Jeffrey & Shirley"]咁二座咪,將會有兩個 BB 出世囉!
早年幾前,我層某單位鄰居都有 BB 出世,早幾日見個 BB 已經可以自己行路,好可愛。 :wink:[/quote]

我住果層都係幾個月前有家人生左bb喇..應該好快會見到佢識行識走喇~
呵呵~~~ 要捕下佢先~~~ kakaa~~

作者: Kiliyan    時間: 2006-7-21 00:08:38

[quote:511c58710e="vivian"]不如叫 milk milk 改 topic 丫!
how about : 芒果糯米磁 -------> 生仔糯米磁[/quote]

haha..唔好意思..我扯開左個topic...~~ :
作者: milk    時間: 2006-7-21 01:03:28

[quote:5a58d73f0b="Sure Win"][quote:5a58d73f0b="Tomato"][quote:5a58d73f0b="R & M"]佢大住個肚再加上剪短 o左既髮型,個樣真係又可愛又幸福咖! :face13:[/quote]
佢真係好cute呀 好想"miss"佢面豬仔!![/quote]
阿茄,你咁對我... :sweat:[/quote]對妳咁好? :em12:
我都覺得妳好幸福同可愛 ga~ :face13:  :em21:

[quote:5a58d73f0b="vivian"]不如叫 milk milk 改 topic 丫!
how about : 芒果糯米磁 -------> 生仔糯米磁[/quote]ar.....今次唔關我事o架 h:  
個 topic 係 Robert 開o架! ops:
作者: Tomato    時間: 2006-7-21 10:15:32

[quote:5733907ea7="grassman"][quote:5733907ea7="Tomato"]RC生育大使草人近年ge鼓勵生育言論 終於陸續見到成績......恭喜你呀草人!![/quote]

你都未成事,我覺得我好失敗! :poor:[/quote]

呵呵~~咁你有排失敗lor........... :  :  :
作者: Tomato    時間: 2006-7-21 10:20:56

[quote:7115c56435="Sure Win"][quote:7115c56435="Tomato"][quote:7115c56435="R & M"]佢大住個肚再加上剪短 o左既髮型,個樣真係又可愛又幸福咖! :face13:[/quote]

阿茄,你咁對我... :sweat:[/quote]

真係好可愛 我好手痕 :em04:
作者: Sure Win    時間: 2006-7-21 13:47:19

[quote:e5b9d3a8e2="Tomato"][quote:e5b9d3a8e2="Sure Win"][quote:e5b9d3a8e2="Tomato"][quote:e5b9d3a8e2="R & M"]佢大住個肚再加上剪短 o左既髮型,個樣真係又可愛又幸福咖! :face13:[/quote]

阿茄,你咁對我... :sweat:[/quote]

真係好可愛 我好手痕 :em04:[/quote]

你手癢發作 唔好惦我呀! :em05:
作者: Sure Win    時間: 2006-7-21 13:50:26

[quote:1c762a2088="Kiliyan"][quote:1c762a2088="Sure Win"][quote:1c762a2088="Billy"][quote:1c762a2088="Andrew & Jessica"]billy 我地同你真係夾呀  我地同一日結婚 而家我都有左bb呀 不過無你咁快生得 我要出年二月呀 我地兩pair真係夾呀 anyway 恭喜你先[/quote]

我都恭喜你先.

恭喜晒!
果然無比我講錯,rc開始左生bb潮...   :em09:[/quote]

我都覺得係呀!!!!開始見到好多靚靚大肚婆~~ 呵呵~~
前兩年就講結婚,而家就講生bb,時間過得真係快..幾時到我.. ops:
~~無期~~
[/quote]

下一個可能係你!  :em09: 到時你就知自己都係其中一個靚靚大肚婆...

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2