藍澄灣業主社群

標題: 三週年版聚 [打印本頁]

作者: Robert    時間: 2006-7-11 14:49:24     標題: 三週年版聚

唔知大家仲記唔記得我地舊年既兩週年版聚呢?

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=7599&postdays=0&postorder=asc&start=0

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=7698&postdays=0&postorder=asc&start=0

睇番之後,當時既熱鬧及興奮既心情又再洶湧澎湃咁出黎啦! :twisted:
如果又好似舊年咁訂會所及叫到會既形式,唔知大家有冇興趣及時間呢?

歡迎所有已經認識或者未認識既鄰居報名參加!

日期及時間為︰二零零六年八月六日 ( 星期日 ) 晚上七時至十時
地點為︰盛逸酒店

報名人士如下︰

1 ) R & M x 2
2 ) Billy & Sure Win x 2
3 ) Tomato x 2
4 ) jessica & burns x 2
5 ) hales & bikbark x 2
6 ) Ice x 1
7 ) FireFire x 2
8 ) H&H x 1
9 ) Patrick、Cherry & Jonathan x 3 (兩大一細)
10) stephenyeong x 2
11) 二座陳生 x 4 (兩大兩細仲有一個兩歲大既BB :em04: )
12) Hotcake x 2
13) 一座李生 x 2
14) Cora x 1
15) turbowing X 2 + 一個十個月大既BB :em04:
16) Jeffrey & Shirley x 2
17)leemoksau x 1
18 ) wychan x 1<---陳太臨時有要事
19) dick&queenie x 3
20) Saga x 1
21) Suzuki x 2
22) J&amp x 2 + 一個細及一個BB :em04:
23) John Esther & Hei Hei  x 3 (兩大一細)
24) 小恐龍 x 1
25) RangerX x 2
26) dracula x 1
27) FD x 2
28 )Eunice x 2
29) Ho & Serene x 2
30) Candy-Cheung x 3 (兩大一細)

暫時人數︰ 五十三大 六細三個BB
作者: Billy    時間: 2006-7-11 14:57:51

唔知老婆到時重方唔方便報住一個先.

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 )
4 )
5 )
6 )
7 )
8 )
9 )
10)
11)
12)
13)

暫時人數︰ 2 大

TBC:
1 )
2 )
作者: Jess and Burns    時間: 2006-7-11 15:28:58

預我地2個.
作者: grassman    時間: 2006-7-11 15:29:01

有D 7.1 feel!
作者: wychan    時間: 2006-7-11 16:26:24

[quote:f5406bf3c1="grassman"]有D 7.1 feel![/quote]

支持伯七連任主席....  8)  支持羅拔競選特首... :

打倒企鵝 反對企鵝連任委員... :em09:
作者: Tomato    時間: 2006-7-11 16:38:46

咁高興ge日子 咁美好ge月份 :em09:  我一要參加啦 :yeah:
不過我未問我隻佬 暫時一位0Y 唔該 ops:

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 ) Tomato
4 )
5 )
6 )
7 )
8 )
9 )
10)
11)
12)
13)

暫時人數︰ 2 大
作者: Robert    時間: 2006-7-11 17:52:04

[quote:507680e288="wychan"][quote:507680e288="grassman"]有D 7.1 feel![/quote]

支持伯七連任主席....  8)  支持羅拔競選特首... :

打倒企鵝 反對企鵝連任委員... :em09:[/quote]

報告版面管理員 Saga火生︰以上企鵝之文章實屬離題、發佈虛假消息、妖言惑眾、反清復明.............,請兩位給予企鵝一個警告,以正視聽。

一個熱血友善的鄰居上 :face13:

如果是這樣,呀,你不要悲哀,共和國的旗幟上有我們血染的風采...... :em12:
作者: bikbark    時間: 2006-7-11 18:00:07

[quote:6e1126b34b="Tomato"]咁高興ge日子 咁美好ge月份 :em09:  我一要參加啦 :yeah:

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 ) Tomato
4 ) jessica & burns
5 ) hales & bikbark
6 )
7 )
8 )
9 )
10)
11)
12)
13)

暫時人數︰ tbc (費事成日改 所以tbc住先)[/quote]
作者: 一家四口    時間: 2006-7-11 19:59:23

[quote:fbd2a33b11="bikbark"][quote:fbd2a33b11="Tomato"]咁高興ge日子 咁美好ge月份 :em09:  我一要參加啦 :yeah:

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 ) Tomato
6 ) 一家四口 x 4 (兩大兩細)
7 )
8 )
9 )
10)
11)
12)
13)

暫時人數︰ tbc (費事成日改 所以tbc住先)[/quote][/quote]
作者: Ice    時間: 2006-7-11 20:51:48

[quote:74ae06b4ef="一家四口"][quote:74ae06b4ef="bikbark"][quote:74ae06b4ef="Tomato"]咁高興ge日子 咁美好ge月份 :em09:  我一要參加啦 :yeah:

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 ) Tomato
7 ) Ice
8 )
9 )
10)
11)
12)
13)

暫時人數︰ tbc (費事成日改 所以tbc住先)[/quote][/quote][/quote]
作者: diedsee    時間: 2006-7-11 21:00:09

well...我想去 但我又怕以下 situation 出現
1) 放飛機; or
2) 又一大棚人殺到
作者: Robert    時間: 2006-7-11 21:36:17

暫定日期及時間為︰二零零六年八月六日 ( 星期日 ) 晚上七時至十時
暫定地點為︰藍澄灣會所

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 ) Tomato
4 ) jessica & burns <--都係o個句,係咪會有火辣辣拉丁舞表演娛賓 jack? :em12:
5 ) hales & bikbark <--都係o個句,負責集體遊戲籌備!  :mrgreen:  
7 ) Ice
8 )
9 )
10)
11)
12)
13)

暫時人數︰ 十一大兩細

TBC:
1 ) diedsee
2 )
作者: FireFire    時間: 2006-7-11 22:15:21

[quote:3cdaffd28d="R & M"][quote:3cdaffd28d="wychan"][quote:3cdaffd28d="grassman"]有D 7.1 feel![/quote]

打倒企鵝 反對企鵝連任委員... :em09:[/quote]

報告版面管理員 Saga火生︰以上企鵝之文章實屬離題、發佈虛假消息、妖言惑眾、反清復明.............,請兩位給予企鵝一個警告,以正視聽。

一個熱血友善的鄰居上 :face13:

如果是這樣,呀,你不要悲哀,共和國的旗幟上有我們血染的風采...... :em12:[/quote]

:nowords:  ...
作者: FireFire    時間: 2006-7-11 22:16:36

暫定日期及時間為︰二零零六年八月六日 ( 星期日 ) 晚上七時至十時
暫定地點為︰藍澄灣會所

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 ) Tomato
7 ) Ice
8 ) FireFire x 2
9 )
10)
11)
12)
13)

暫時人數︰ 十一大兩細

TBC:
1 ) diedsee
2 )
作者: bikbark    時間: 2006-7-12 10:41:19

我第一年諗完之後 舊年已經無idea啦.
俾其他街坊幫手諗o下有咩節目 投入度都高d o架.
如果逼到埋身 最多到時唔到o架咋  :em05:
作者: leemoksau    時間: 2006-7-12 13:28:08

[quote:7471dd821b="bikbark"]我第一年諗完之後 舊年已經無idea啦.
俾其他街坊幫手諗o下有咩節目 投入度都高d o架.
如果逼到埋身 最多到時唔到o架咋  :em05:[/quote]

我地有個娛樂組長--才子嘛. 你地當佢死架?
作者: leemoksau    時間: 2006-7-12 13:31:24

[quote:38c5e7a404="R & M"]

一個熱血友善的鄰居上 :face13: [/quote]

咁埋便宜咗佢? 建議對企鵝陳施行丐幫幫主接任儀式

一個泠血友善的鄰居上
作者: grassman    時間: 2006-7-12 13:34:46

[quote:fcc8cf5a6f="leemoksau"]建議對企鵝陳施行丐幫幫主接任儀式

一個泠血友善的鄰居上[/quote]

舉腳支持! :em11:
作者: Robert    時間: 2006-7-12 13:39:07

[quote:508052a1e9="leemoksau"][quote:508052a1e9="R & M"]

咁埋便宜佢? 建議對企鵝陳施行丐幫幫主接任儀式

丐幫咁自在?咁不如強制佢修練"葵花寶典"吧啦!

一個熱血友善的鄰居再上 8)
作者: Robert    時間: 2006-7-12 13:40:47

喂!你地兩個仲未報名咖?
作者: wychan    時間: 2006-7-12 16:55:33

[quote:3f6e99dba7="R & M"][quote:3f6e99dba7="leemoksau"][quote:3f6e99dba7="R & M"]

咁埋便宜佢? 建議對企鵝陳施行丐幫幫主接任儀式

丐幫咁自在?咁不如強制佢修練"葵花寶典"吧啦!

一個熱血友善的鄰居再上 8)[/quote]

只見秘笈第一頁寫上...

若練神功 必需自宮

第二頁...
若然自宮 未必成功

最後一頁
若已自宮 自費武功....  

李莫愁字.

:em14:
作者: Robert    時間: 2006-7-12 18:04:47

[quote:14791493ea="wychan"]

若練神功 必需自宮<---必先自宮呀

第二頁...
若然自宮 未必成功

最後一頁

李莫愁字.

:em14:[/quote]

一早叫你平時讀多 o的書咖啦! :x
作者: saga    時間: 2006-7-12 22:24:47

[quote:7787ae70fc="R & M"][quote:7787ae70fc="wychan"]

若練神功 必需自宮<---必先自宮呀

第二頁...
若然自宮 未必成功

最後一頁
若已自宮 自費武功....  <--- 仲有呢個別字

李莫愁字.

一早叫你平時讀多 o的書咖啦! :x[/quote]

saga  TBC
作者: H and H    時間: 2006-7-12 23:03:23

我又去~ 唔該UPDATE個LIST啦  
作者: Robert    時間: 2006-7-12 23:21:59

[quote:2304505ea8="saga"]saga  TBC[/quote]
[quote:2304505ea8="H&H"]我又去~ 唔該UPDATE個LIST啦  [/quote]

Done!
作者: leemoksau    時間: 2006-7-13 00:46:06

[quote:f29b7f35b2="wychan"]

若練神功 必需自宮

第二頁...
若然自宮 未必成功

最後一頁

李莫愁字.

"葵花寶典"唔關李莫愁事架. :x

一早叫你平時讀多o的書 唔好抄功課咖啦! :sweat:

一個泠血友善的鄰居再上

我應該冇問題. 唔該秘書 :mrgreen:
作者: Robert    時間: 2006-7-13 18:14:45

唔知 o的舊會員可唔可以話俾我知以下 o個二十九隻豬同賣揸相機係邊個呀?
我淨係估倒兩個炸! :?: 純粹百掛炸!唔好打呀 :mrgreen:
作者: milk    時間: 2006-7-14 07:56:28

一家四口
我地終於有幸見面喇 :face13:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

喂~未報名o既就快o的o黎啦,等大家可以見o下大家o既真面目嘛~ :em04:
各樣o野大致上會同上年一樣,照舊 book function room(睇人數而定 book 幾多間啦),叫到會,有興趣整o野食到o既就無任歡迎添呀! :yeah:
作者: grassman    時間: 2006-7-14 10:02:42

個個都發到豬頭咁! :yeah:
作者: Tomato    時間: 2006-7-14 11:57:57

[quote:09ef813868="R & M"]唔知 o的舊會員可唔可以話俾我知以下 o個二十九隻豬同賣揸相機係邊個呀?
我淨係估倒兩個炸! :?: 純粹百掛炸!唔好打呀 :mrgreen:[/quote]

嘩....自己去過都認唔返tim....
講開又講....舊年張全體大合照去左邊???
作者: Sure Win    時間: 2006-7-14 14:08:25

嘩,個個都咁省鏡,舊年又變成點呢?
作者: milk    時間: 2006-7-16 23:56:23

上年好似無影大合照呀!
作者: bikbark    時間: 2006-7-17 09:38:16

張相......我大約認到自己係邊隻豬頭
舊年有大合照o架 不過唔係週年版聚 係好似"愚人節"嘉年華先有影相咋.
作者: Tomato    時間: 2006-7-17 11:55:43

係喎......咁張相去左邊??
:HIT: 拎返出0黎!!
作者: bikbark    時間: 2006-7-17 12:05:54

應該係主角出相機......
愚人節嘛 可能個相機無入卡o架
等你班友笑晒咁影 原來無影到
:yeah:
作者: milk    時間: 2006-7-17 22:52:01

大合照?正確o的講,應該係愚人節翌日(2/4/2005 Saturday)影o既!

提供相機o既草人上年已經話會 send 返幅相俾我o架喇,但係到 e 家我都未到手呀~ :x

milk:快o的俾相呀~ :HIT:    GM
作者: Patrick Cherry    時間: 2006-7-19 00:24:02

甘高興 2大1細唔該... :mrgreen:
作者: stephenyeong    時間: 2006-7-19 09:01:33

預我2個啦.
作者: Robert    時間: 2006-7-19 09:36:44

[quote:fbcc507bc4="atrick & Cherry"]甘高興 2大1細唔該... :mrgreen:[/quote]
[quote:fbcc507bc4="stephenyeong"]預我2個啦.[/quote]

O.K.

各位街坊:因場地規條列明,最早可在兩星期前預約,積係本星期日(七月二十三日)  :nowords: ;本人認為如果可以早 o的 Confirm 人數加上準時預訂場地,就唔會好似舊年咁,頭一個鐘要迫 o係 Function Room #2 (Small) 裏面。所以希望未報名的街坊盡快報名。
作者: Robert    時間: 2006-7-19 12:33:03

最新報名人數

日期及時間為︰二零零六年八月六日 ( 星期日 ) 晚上七時至十時
地點為︰藍澄灣會所

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 ) Tomato
7 ) Ice
9 ) H&H x 1
10) Patrick、Cherry & Jonathan x 3 (兩大一細)
11) stephenyeong x 2
12) 二座陳生 x 4 (兩大兩細)
13) Hotcake x 2
14) 一座李生 x 2
15) Cora x 1
16)
17)
18 )
19)

暫時人數︰ 二十五大 五細

TBC:
1  ) diedsee
2  ) Saga
作者: turbowing    時間: 2006-7-19 17:01:47

報名!

兩大加一個10個月大的BB!!

謝謝~
作者: bikbark    時間: 2006-7-19 17:05:31

有bb玩呀!
作者: Robert    時間: 2006-7-19 17:38:21

[quote:e5d04dd30d="R & M"]最新報名人數

地點為︰藍澄灣會所

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 ) Tomato
7 ) Ice
9 ) H&H x 1
10) Patrick、Cherry & Jonathan x 3 (兩大一細)
12) 二座陳生 x 4 (兩大兩細仲有一個兩歲大既BB :em04: )
16) turbowing X 2 + 一個十個月大既BB :em04:
17)
18 )
19)

暫時人數︰ 二十七大 五細二個BB

TBC:
2  ) Saga[/quote]
作者: milk    時間: 2006-7-19 19:26:54

[quote:364808b892="turbowing"]報名!
謝謝~[/quote]嘩~寶寶滿面笑容,好得意呀,好想快o的見o下你個寶寶呀! :yeah:
作者: dracula    時間: 2006-7-19 22:23:44

[quote:acd98e5b35="milk"][quote:acd98e5b35="turbowing"]報名!
謝謝~[/quote]嘩~寶寶滿面笑容,好得意呀,好想快o的見o下你個寶寶呀! :yeah:[/quote]

turbowing~ 三年前第一次版聚係咪坐o係我隔離o架??
作者: grassman    時間: 2006-7-19 23:39:43

[quote:8c88003dcd="milk"]大合照?正確o的講,應該係愚人節翌日(2/4/2005 Saturday)影o既!

提供相機o既草人上年已經話會 send 返幅相俾我o架喇,但係到 e 家我都未到手呀~ :x

milk:快o的俾相呀~ :HIT:    GM[/quote]

有D咁既事? :shock:
作者: milk    時間: 2006-7-20 00:20:02

[quote:575427ff21="grassman"]有D咁既事? :shock:[/quote]係呀~有次(好似係飲茶時候)你話幅相o響你樹,你仲話︰阿 milk 我遲o的 send返幅相俾你啦!
(係男性記性特別差呀,定係... :nowords: )

不過...e 家睇o黎都係無左幅相o架喇,算啦!!!
作者: turbowing    時間: 2006-7-20 11:41:48

[quote:535df290f0="dracula"][quote:535df290f0="milk"][quote:535df290f0="turbowing"]報名!
謝謝~[/quote]嘩~寶寶滿面笑容,好得意呀,好想快o的見o下你個寶寶呀! :yeah:[/quote]

turbowing~ 三年前第一次版聚係咪坐o係我隔離o架??[/quote]

到時再確認確認~
作者: turbowing    時間: 2006-7-20 11:43:21

[quote:70b8f6be02="milk"][quote:70b8f6be02="turbowing"]報名!

但係佢唔係成日笑的啊~好睇心情 :?:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-7-20 14:24:56

吾該加多兩位....積肥與雪梨。 ops:
作者: Robert    時間: 2006-7-20 17:54:58

[quote:50f6af60ef="R & M"][quote:50f6af60ef="R & M"]最新報名人數

地點為︰藍澄灣會所

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 ) Tomato
7 ) Ice
9 ) H&H x 1
12) 二座陳生 x 4 (兩大兩細仲有一個兩歲大既BB :em04: )
16) turbowing X 2 + 一個十個月大既BB :em04:
17) Jeffrey & Shirley x 2
18 )
19)

暫時人數︰ 二十九大 五細二個BB

TBC:
2  ) Saga[/quote][/quote]
作者: leemoksau    時間: 2006-7-20 23:34:29

[quote:642059a64c="leemoksau"]

一個泠血友善的鄰居再上

我應該冇問題. 唔該秘書 :mrgreen:[/quote]

何解朱秘書仲未加我個名入去呀? :em06:
唔該朱秘書again :zdevil:
作者: Robert    時間: 2006-7-20 23:53:29

[quote:140eaad764="leemoksau"][quote:140eaad764="leemoksau"]

一個泠血友善的鄰居再上

我應該冇問題. 唔該秘書 :mrgreen:[/quote]

何解朱秘書仲未加我個名入去呀? :em06:
唔該朱秘書again :zdevil:[/quote]

我以為妳話紅色o個o的字冇寫錯字或者意思咋! : 唔好意思吓!咁除左妳之外仲有冇其他人呀? :em12: 
作者: milk    時間: 2006-7-21 00:51:49

[quote:a5cf35590c="turbowing"][quote:a5cf35590c="milk"][quote:a5cf35590c="turbowing"]報名!
謝謝~[/quote]嘩~寶寶滿面笑容,好得意呀,好想快o的見o下你個寶寶呀! :yeah:[/quote]但係佢唔係成日笑的啊~好睇心情 :?:[/quote]
我會努力逗佢發笑o架~ :face13:
作者: leemoksau    時間: 2006-7-21 01:05:17

[quote:5e9908af56="Robert"]

咁除左妳之外仲有冇其他人呀? :em12: [/quote]

:nowords: 有~

仲有二十九大 五細二個BB 嘛
作者: Robert    時間: 2006-7-21 12:11:30

[quote:a2de587e79="Robert"][quote:a2de587e79="R & M"][quote:a2de587e79="R & M"]最新報名人數

地點為︰藍澄灣會所

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 ) Tomato
7 ) Ice
9 ) H&H x 1
18 )leemoksau x 1
19)
20)
21)

暫時人數︰ 三十大 五細二個BB

TBC:
2  ) Saga[/quote][/quote][/quote]
作者: Jess and Burns    時間: 2006-7-21 12:56:29

[quote:77e87b17e5="turbowing"][quote:77e87b17e5="dracula"][quote:77e87b17e5="milk"][quote:77e87b17e5="turbowing"]報名!

turbowing~ 三年前第一次版聚係咪坐o係我隔離o架??[/quote]

到時再確認確認~[/quote]

個b 好得意喎~
作者: wychan    時間: 2006-7-21 13:20:52

x2 pls
作者: Sure Win    時間: 2006-7-21 13:41:05

[quote:6283f215a9="milk"][quote:6283f215a9="turbowing"][quote:6283f215a9="milk"][quote:6283f215a9="turbowing"]報名!
謝謝~[/quote]嘩~寶寶滿面笑容,好得意呀,好想快o的見o下你個寶寶呀! :yeah:[/quote]但係佢唔係成日笑的啊~好睇心情 :?:[/quote]
我會努力逗佢發笑o架~ :face13:[/quote]

真係好可愛呀!
你個bb似你定你太太呢?
作者: Robert    時間: 2006-7-21 17:51:50

[quote:4dcfc5a9e5="Robert"][quote:4dcfc5a9e5="Robert"][quote:4dcfc5a9e5="R & M"][quote:4dcfc5a9e5="R & M"]最新報名人數

地點為︰藍澄灣會所

報名人士如下︰

2 ) BILLY
3 ) Tomato
7 ) Ice
9 ) H&H x 1
19) wychan x 2
20)
21)

暫時人數︰ 三十二大 五細二個BB

TBC:
2  ) Saga[/quote][/quote][/quote][/quote]
作者: mandy    時間: 2006-7-21 22:56:15

:em01: 好想參加 但撞岩我同家人去旅行 你地玩個晚夜機先返到 HK 趕唔切見大家
希望有機會下次見 其實我真係覺得今次係好機會 因之前見你地在網上約埋
一齊睇波 寫到今晚去我屋企 見到都想話我又去 但始終都覺得好唐突 都唔
知真係要住幾耐先有機會認織大家. ops:  ops:
作者: milk    時間: 2006-7-22 01:03:40

mandy

去旅行咁正,介唔介意講o下去邊樹玩玩呀? :em12:

今次版聚 join 唔到就 join 其他活動啦,我地今個星期日有BB焦活動喎,唔知妳有冇興趣參加呢?
BB焦活動--->http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=8952

其實之前我地倆公婆咁公開o係度邀請鄰居o黎我地屋企睇世界盃,即亦都唔介意其他未見過面o既鄰居一齊o黎睇o架!(我諗呢度無乜壞人呱 ops: )
大家一齊您一言我一語,突然全部人都變晒客席評術員 8) 一齊睇真係熱鬧好多o架,而且仲可以防眼"訓"添呀 :yeah:
作者: mandy    時間: 2006-7-22 10:08:54

我同老公同仔仔去菲律賓玩 趁仔放暑假.
之前都睇到你地攪個BBQ 只不過覺得好熱 所以冇報到名.
不如下次落去游水 約埋睇下見唔見到 跟住織左你 我相信好快就可以織到
好多鄰居....
作者: dick queenie    時間: 2006-7-22 10:18:30

潛左水咁奈,我真係好想參加架,如果我老婆黎,我一定黎。
搵人傾掂佢先啦.... :em12:
作者: dick queenie    時間: 2006-7-22 10:19:39

[quote:f7eb803090="mandy"]我同老公同仔仔去菲律賓玩 趁仔放暑假.
不如下次落去游水 約埋睇下見唔見到 跟住左你 我相信好快就可以
好多鄰居.... [/quote]

:em17:  :em17:
作者: grassman    時間: 2006-7-22 10:49:14

[quote:3773ce9cd5="dick&queenie"]潛左水咁奈,我真係好想參加架,如果我老婆黎,我一定黎。
搵人傾掂佢先啦.... :em12:[/quote]

如果唔係前日見你兩公婆朝早等車,仲以為你搬左! ops:

女人0既野,好簡單,愛、時間、錢!

1) 愛 - 你應該好夠o下啦! (除非你個底花左我唔知。 :em17: )
2) 時間 - 你部PSP係罪魁禍首,送左俾我,俾晒D時間QQ,QQ一定可以就0下你o既!
:em11:
3) 錢 - 你零用錢太多喇,理財又唔叻,一於俾哂QQ作中央分配! :em11:

方法2:
錄定D  e...e...唉...唉...聲落CD,到時到候,0羅隻CD入廁所播,再靜靜癙出門口! :zdevil:
作者: Tomato    時間: 2006-7-22 10:52:39

deadline未?
我隻佬會出現一陣 : 唔該計埋佢!!
作者: Robert    時間: 2006-7-22 12:11:05

[quote:4488325e37="Robert"]最新報名人數

地點為︰藍澄灣會所

報名人士如下︰

2 ) BILLY x 1
7 ) Ice & Saga x 2
9 ) H&H x 1
20) dick&queenie x 2
21)
22)
23)

暫時人數︰ 三十六大 五細二個BB

TBC:
2  ) [/quote]
作者: dick queenie    時間: 2006-7-22 12:43:48

[quote:0b5ed91f11="Robert"][quote:0b5ed91f11="Robert"]最新報名人數

地點為︰藍澄灣會所

報名人士如下︰

7 ) Ice & Saga x 2
9 ) H&H x 1
20) [glow=red]dick&queenie x 2[/glow]<===霸王硬上弓??  都未confirm :!:
21)
22)
23)

暫時人數︰ 三十六大 五細二個BB

TBC:
2  ) [/quote][/quote]
作者: dick queenie    時間: 2006-7-22 12:51:43

[quote:8cc23be83f="grassman"]
錄定D  e...e...唉...唉...聲落CD,到時到候,0羅隻CD入廁所播,再靜靜癙出門口! :zdevil:[/quote]

搵日襯澄澄唔響屋企,你地響庶 "e....e....唉....唉"時,順便幫我錄丫唔該。
最好轉埋做mp3添 :em12:
作者: grassman    時間: 2006-7-22 12:58:17

[quote:c7cdcbd968="dick&queenie"][quote:c7cdcbd968="grassman"]
錄定D  e...e...唉...唉...聲落CD,到時到候,0羅隻CD入廁所播,再靜靜癙出門口! :zdevil:[/quote]

搵日襯澄澄唔響屋企,你地響庶 "e....e....唉....唉"時,順便幫我錄丫唔該。
最好轉埋做mp3添 :em12:[/quote]

被你隔離鄰居聽到我把聲係你屋企度"e....e....唉....唉"就唔係幾好啦! :mrgreen:
作者: Robert    時間: 2006-7-22 13:52:57

[quote:795eadb3b7="dick&queenie"]潛左水咁奈,我真係好想參加架,如果我老婆黎,我一定黎。

咁你老婆應承左嗯嗎!又係你話你老婆黎,你一定黎,咩!唔認數呀......想打頂勒! :HIT:  :HIT:
作者: turbowing    時間: 2006-7-22 17:56:03

[quote:911374ca00="milk"][quote:911374ca00="turbowing"][quote:911374ca00="milk"][quote:911374ca00="turbowing"]報名!

作者: turbowing    時間: 2006-7-22 17:57:07

[quote:26b3e0a06d="Jess&Burns"][quote:26b3e0a06d="turbowing"][quote:26b3e0a06d="dracula"][quote:26b3e0a06d="milk"][quote:26b3e0a06d="turbowing"]報名!

到時再確認確認~[/quote]

個b 好得意喎~[/quote]

謝謝
作者: turbowing    時間: 2006-7-22 17:58:15

[quote:3f03576766="Sure Win"][quote:3f03576766="milk"][quote:3f03576766="turbowing"][quote:3f03576766="milk"][quote:3f03576766="turbowing"]報名!

真係好可愛呀!
你個bb似你定你太太呢?[/quote]

似媽媽呢~

作者: dick queenie    時間: 2006-7-22 19:42:19

[quote:0372a733e2="Robert"][quote:0372a733e2="dick&queenie"]潛左水咁奈,我真係好想參加架,如果我老婆黎,我一定黎。

咁你老婆應承左嗯嗎!又係你話你老婆黎,你一定黎,咩!唔認數呀......想打頂勒! :HIT:  :HIT:[/quote]

佢幾時有話佢會黎呀.....  :
作者: dick queenie    時間: 2006-7-22 19:46:32

[quote:a6859af677="grassman"][quote:a6859af677="dick&queenie"][quote:a6859af677="grassman"]

最好轉埋做mp3添 :em12:[/quote]

被你隔離鄰居聽到我把聲係你屋企度"e....e....唉....唉"就唔係幾好啦! :mrgreen:[/quote]

放心!聲音經過特別處理,會將"多餘"o既人聲刪除掉。
到時.....:em17:  :em17:
問你拍味 :em12:
作者: milk    時間: 2006-7-24 01:17:08

[quote:802a8fb570="mandy"]我同老公同仔仔去菲律賓玩 趁仔放暑假.
不如下次落去游水 約埋睇下見唔見到 跟住織左你 我相信好快就可以織到
好多鄰居.... [/quote]我今朝已經落左去游 lu~ h:
約埋一齊去游水都可以呀,妳OK o既就可以 PM 我啦! :wink:

[quote:802a8fb570="dick&queenie"]潛左水咁奈,我真係好想參加架,如果我老婆黎,我一定黎。
搵人傾掂佢先啦.... :em12:[/quote] :sweat: 招數太舊,你有無o的新o的o架~?
作者: FireFire    時間: 2006-7-24 17:08:17

大家好似未決定叫到會或各家庭整一樣食物wor.... :face13:
作者: bikbark    時間: 2006-7-24 17:11:44

e......咁book o左會所未呀?
作者: Tomato    時間: 2006-7-24 17:22:43

我想食肯叔叔蜜糖燒雞翼 :em04:
作者: Robert    時間: 2006-7-24 17:34:54

[quote:0ce61c446a="bikbark"]e......咁book o左會所未呀?[/quote]
已經book o左會所啦!不過宜家再考慮埋盛逸酒店 o個度(星期六晚已經睇 o左場地及溝通 o左勒),因為佢可以每人一百蚊唔使,已經包埋場地及任食既 full buffet ,所以宜家等緊佢個 menu 同埋 sitting plan ,等我格一格睇 o下有冇 so 先,星期二晚可以 confirm 倒咖勒! 8)
作者: Suzuki    時間: 2006-7-24 22:08:00

Hi Suzuki x 2
作者: Robert    時間: 2006-7-24 22:29:22     標題: Re: 三週年版聚

[quote:7cb19ca85e="Robert"][quote:7cb19ca85e="Suzuki"]Hi Suzuki x 2[/quote]

You are welcome !

歡迎所有已經認識或者未認識既鄰居報名參加!

最新報名人數

地點為︰藍澄灣會所

報名人士如下︰

7 ) Ice x 1
9 ) H&H x 1
20) dick&queenie x 2
21) Saga
22) Suzuki x 2
23)

暫時人數︰ 三十八大 五細二個BB

TBC:
2  )[/quote]
作者: stephenyeong    時間: 2006-7-25 00:51:37

[quote:86b6e995df="Robert"]不過宜家再考慮埋盛逸酒店 o個度(星期六晚已經睇 o左場地及溝通 o左勒),因為佢可以每人一百蚊唔使,已經包埋場地及任食既 full buffet ,所以宜家等緊佢個 menu 同埋 sitting plan ,等我格一格睇 o下有冇 so 先,星期二晚可以 confirm 倒咖勒! 8)[/quote]

buffet 都唔錯  :em12:
作者: saga    時間: 2006-7-25 14:25:04

如果D buffet 食得過既話 都ok
作者: Robert    時間: 2006-7-25 21:16:26

Dinner Buffet Menu

Appetizer
Mixed Vegetable Salad
Caesar Salad
Cold Cut
Sweet Corn and Ham Salad
German Potato Salad
Smoked Salmon
Egg Salad
Thai Chicken feet
Soba (Japanese Style)
Cherry Tomato
Tuna Rolls
Mix Sausage Salad

Hot dish
Deep Fried Sole Fillet with Tartar sauce
Yeung Chow Fire Rice
Gratinated Potato
Sirloin Steak with Black pepper sauce
Mix Vegetable
Chicken Steak with Teriyaki sauce
Sweet and Sour Pork
Ox-Tail with Red Wine Sauce

Dessert
Fruit Platter
Cocount Pudding
Cheese Cake
Mixed Buffer Cake
Chocolate Cake
Sweet Soup
Cream Puff

$90 per Person    +10% Service Charged
From 19:00 to 22:00 on 06 AUG 2006

作者: Robert    時間: 2006-7-25 21:45:35

場地係盛逸酒店,上面既餐單係以最少五十人計算,宜家傾緊免加一,應該冇問題,聽日下午可以 confirm ,即係話每人港幣九十元正;上年 o係會所攪每人夾七十幾蚊倒啦!至於小朋友既計法就比較彈性,如大過十歲或比較高大的話要計一位,其他 o個 D 要到時同個經理傾(彈性處理 :em12: )。

宜家請大家俾意見,究竟大家鍾意 o係會所定係酒店? :detective
因為我地未足夠五十人咖!
作者: bikbark    時間: 2006-7-25 22:03:48

o係酒店食buffet有個好處就係食飽咩都唔駛理
大家又唔駛整o野食
不過依家仲有成12個先到50位
我諗要快d叫多d人o黎玩啦
作者: FireFire    時間: 2006-7-25 22:06:59

唔錯喎~~~~~~~~~ :em04:
作者: Robert    時間: 2006-7-25 22:28:37

[quote:a1e5dc3727="bikbark"]o係酒店食buffet有個好處就係食飽咩都唔駛理
大家又唔駛整o野食
不過依家仲有成12個先到50位
我諗要快d叫多d人o黎玩啦[/quote]

係嗯!我都係因為懶叫老婆整o野食,所以試 o下炸! ops:

係喎!你地對 buffet menu 有咩意見快 D 講啦,今個禮拜尾要 Confirm 咖啦!
作者: wychan    時間: 2006-7-25 23:26:13

[quote:ff13307ffe="Robert"]場地係盛逸酒店,上面既餐單係以最少五十人計算,宜家傾緊免加一,應該冇問題,聽日下午可以 confirm ,即係話每人港幣九十元正;上年 o係會所攪每人夾七十幾蚊倒啦!至於小朋友既計法就比較彈性,如大過十歲或比較高大的話要計一位,其他 o個 D 要到時同個經理傾(彈性處理 :em12: )。

宜家請大家俾意見,究竟大家鍾意 o係會所定係酒店? :detective
因為我地未足夠五十人咖![/quote]

:zdevil: 如果多廿蚊多魚生 壽司 生蠔... 就very good 啦...

唔知有冇台玩遊戲呢? :em18:
作者: milk    時間: 2006-7-25 23:33:25

[quote:5bed6c2a75="wychan"] :zdevil: 如果多廿蚊多魚生 壽司 生蠔... 就very good 啦...[/quote] :sweat: 陳企鵝,你俾人打暈左呀?

[quote:5bed6c2a75="wychan"]唔知有冇台玩遊戲呢? :em18:[/quote]嘩~你開到口,無都變到有啦!
咁今年o既遊戲活動就麻煩晒你喇~ :mrgreen:
企鵝萬歲~企鵝萬歲~企鵝萬歲~企鵝萬歲~企鵝萬歲~ :zdevil:
作者: Patrick Cherry    時間: 2006-7-25 23:47:45

我睇呀陳企鵝應該系近來新工工作壓力大 做到short咗 8)
陰公囉 甘後生就..... :em18:
作者: leemoksau    時間: 2006-7-26 00:58:45

[quote:3a5636d99d="atrick & Cherry"]我睇呀陳企鵝應該系近來新工工作壓力大 做到short咗 8)
陰公囉 甘後生就..... :em18:[/quote]

Connie 陰公D :face13:
作者: leemoksau    時間: 2006-7-26 01:04:15

[quote:9c4d18e080="Robert"]係嗯!我都係因為懶叫老婆整o野食,所以試 o下炸! ops:

係喎!你地對 buffet menu 有咩意見快 D 講啦,今個禮拜尾要 Confirm 咖啦! [/quote]

冇所謂. 雖然酒店食物品種少 味道亦都一般 但胜在環境好 又唔使煩叫乜嘢食 又唔使煩唔夠食或者食唔哂.
作者: turbowing    時間: 2006-7-26 11:24:30

[quote:392f032eea="Robert"]Dinner Buffet Menu

Appetizer
Mixed Vegetable Salad
Caesar Salad
Cold Cut
Sweet Corn and Ham Salad
German Potato Salad
Smoked Salmon
Egg Salad
Thai Chicken feet
Soba (Japanese Style)
Cherry Tomato
Tuna Rolls
Mix Sausage Salad

Hot dish
Deep Fried Sole Fillet with Tartar sauce
Yeung Chow Fire Rice
Gratinated Potato
Sirloin Steak with Black pepper sauce
Mix Vegetable
Chicken Steak with Teriyaki sauce
Sweet and Sour Pork
Ox-Tail with Red Wine Sauce

Dessert
Fruit Platter
Cocount Pudding
Cheese Cake
Mixed Buffer Cake
Chocolate Cake
Sweet Soup
Cream Puff

$90 per Person    +10% Service Charged
From 19:00 to 22:00 on 06 AUG 2006
[/quote]

繁體中文版:

晚餐自助餐菜單
開胃菜被混合的菜沙拉
Caesar 沙拉
冷盤甜玉米和火腿沙拉
德國土豆沙拉熏製的三文魚蛋沙拉
泰國雞腳Soba (日本式)
蕃茄金槍魚勞易斯勞萊斯混合香腸沙拉

熱的盤
油炸了單一內圓角用調味汁
Yeung 食物火米
Gratinated 土豆
牛腩牛排用黑胡椒調味汁
混合菜雞牛排用Teriyaki 調味汁
甜和酸豬肉牛尾用紅葡萄酒調味汁

點心
果子盛肉盤
Cocount 布丁
乳酪蛋糕混合了緩衝蛋糕巧克力蛋糕
甜湯奶油
色吹
$90 每人+10% 服務充電從19:00 到22:00 在2006 年8月06 日

:em04:
作者: J and P    時間: 2006-7-26 12:51:16

去年我已贊成到樓下酒店聚餐
不需場租,不需預食物,食物又夠熱多選擇,仲有waiter招待! 好方便!

我個仔4月時開生日會都係在盛逸酒店食 LUNCH BUFFET,29位大小朋友,埋單不用$2000,勁抵!

預我一家,2大+1小+1個B (3歲以下是免費,並會RESERVE 1個BB椅座位的!)

作者: H and H    時間: 2006-7-26 13:04:25

buffet OK ar
作者: J and P    時間: 2006-7-26 13:21:19

23) J&   2大1小1個B

50位以上計唔計BB位?

38大5細2個BB + 2大1細1個BB = 49位了

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2