藍澄灣業主社群

標題: 今晚 - 法國蝸牛 vs 葡國雞 [打印本頁]

作者: Eddy Lam    時間: 2006-7-5 10:59:20     標題: 今晚 - 法國蝸牛 vs 葡國雞

葡國雞加油呀!!!
作者: saga    時間: 2006-7-5 12:18:40     標題: Re: 今晚 - 法國蝸牛 vs 葡國雞

世界盃荷蘭魔奏:

如果荷蘭出現係世界盃決賽周出線十六強 咁係淘汰賽踼佢出局既隊伍將會入決賽

1990前 : 荷蘭唔係入唔到決賽周 or 出唔到線 就係自己去到決賽拎亞軍 擊敗佢既隊伍自然係入到決賽兼拎冠軍 1974 西德同 1978 阿根廷就係咁喇
1990: 西德十六強 2:1 擊敗荷蘭 最後冠軍
1994: 巴西八強 3:2 擊敗荷蘭 最後冠軍
1998: 巴西四強 十二碼擊敗荷 因為十二碼贏得唔夠光彩 所以得亞軍
2002: 荷蘭入唔到決賽周...
2006: 葡萄牙 1:0 擊敗荷蘭 (又係贏一球波) 應該會隊死法國入到決賽 但因為打交拎紅 贏得唔光彩 所以決賽輸俾意大利          
作者: Eddy Lam    時間: 2006-7-6 09:05:46

唉...始終都係俾法國入到決賽...
作者: hales    時間: 2006-7-6 10:37:09

[quote:6c0c950c60="Eddy Lam"]唉...始終都係俾法國入到決賽...[/quote]

葡國雞情願插水搏12碼都唔射波........... :x
作者: Eddy Lam    時間: 2006-7-6 15:42:44

[quote:aedbde4c29="hales"][quote:aedbde4c29="Eddy Lam"]唉...始終都係俾法國入到決賽...[/quote]

葡國雞情願插水搏12碼都唔射波........... :x[/quote]

佢地季軍戰對咸豬手實兇多吉少...  :em18:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2