藍澄灣業主社群

標題: 邊隻mask好用?? [打印本頁]

作者: 咩咩豬    時間: 2003-9-30 22:03:48     標題: 邊隻mask好用??

請各位女士推介下啦~~~

:em13: 羊咩咩愛MP5更愛豬豬 :em21:
作者: bikbark    時間: 2003-10-1 13:03:01

mask都分好多種唔同用途喎,你想知邊樣呀?
(以下全用化名,免得賣廣告,純粹個人同身邊朋友o既親身體驗)
排毒:聽聞話boods o個隻幾好
美白:我自己用過olate同hk2,覺得兩樣都唔錯,效果參唔多,但係hk2貴好多,所以都係用olate
保濕:我係用avane,但係香港賣得貴,要等有朋友去新加坡或者馬來西亞旅行先至買,平一半有多;有朋友用過newtrogena話唔錯,而 ipza 同biofirm o既保濕用品都應該唔差

不過用護膚品係好個人o既,好難話人o地用得好,然後用落自己到會得出一樣o既效果
作者: 咩咩豬    時間: 2003-10-1 17:56:13

咩咩豬趁前排FAXXL減價買左好多美白mask但係都無料到既~~~~
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-10-1 18:05:54

[quote:102c232322="咩咩豬"]咩咩豬趁前排FAXXL減價買左好多美白mask但係都無料到既~~~~ [/quote]

呢間野d product 係唔掂.....................
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-10-1 18:11:36

其實我都好少用mask 個人懶呀...........不過olate 我用過幾好............. 聽人講話olate 同hk2其實係同一個生產商不過走唔同line..........olate走中低價而hk2走貴價..........但人地話hk2 後生女唔好用..........因為係比較成熟既皮膚用......而且有倚賴性........用就好好..........唔用就仲衰過之前
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-10-1 18:14:13

係萬x有一隻藍色包裝(一盒好似有5包)既骨膠原mask都幾ok.............
作者: 咩咩豬    時間: 2003-10-1 23:14:34

係咪POXXS架???
用緊lu不過都好似....
或者係我皮膚太差

豬豬唔鍾意放煙花因為放煙花羊咩咩就要返工羊咩咩返工就陪唔到豬豬了 :em16:
作者: Tomato    時間: 2003-10-19 23:55:10

各位有無好用eye mask 介紹呢???
作者: 咩咩豬    時間: 2003-10-26 23:20:03

estxx lauder...豬媽媽用緊話好過咩咩豬用緊o個隻shixxxdo喎
作者: Amy Poon    時間: 2003-10-26 23:28:18

Besides HK2 Ernonazo is okay too.
作者: 咩咩豬    時間: 2003-10-27 21:28:09

呢排好似有隻燕窩mask....不過唔知好唔好用.... :em05:
作者: 45B    時間: 2004-1-29 20:15:32

我好DRY又皮膚敏感我用AVENE好好。
作者: bikbark    時間: 2004-1-29 21:37:50

[quote:ca9a4345df="45B"]我好DRY又皮膚敏感我用AVENE好好。[/quote]
yeah yeah yeah 我都係呀,我最近乾到頂唔順,直頭晚晚用佢隻水份mask,掂  :em11:
作者: 45B    時間: 2004-1-29 21:58:24

to bikbark
你有冇同佢支礦泉水一齊用呀仲正呀用mask'full'15minsthen用佢支礦泉水噴濕個face按1-2mins不洗只用tissue抹去mask 就ok la。好過只用mask架。
作者: bikbark    時間: 2004-1-29 22:47:25

[quote:ac29856948="45B"]to bikbark
你有冇同佢支礦泉水一齊用呀仲正呀用mask'full'15minsthen用佢支礦泉水噴濕個face按1-2mins不洗只用tissue抹去mask 就ok la。好過只用mask架。[/quote]
hi 45B,nice to meet u
有呀,之前係跟住個方法用,但係我o黎期試過掉轉先後次序,先用佢支礦泉水噴濕塊面,然後就敷mask,輕輕按摩,跟住敷過夜,第二朝塊面好滑o架
作者: 45B    時間: 2004-1-29 22:53:18

會唔會整dirty張bed?
作者: bikbark    時間: 2004-1-29 23:00:50

我訓覺比較少動作,so far 都好似無乜問題
不過我都試過係唔敷過夜,20 mins左右已經好掂
作者: 45B    時間: 2004-1-29 23:05:00

does it make the bed dirty?
作者: 45B    時間: 2004-1-29 23:06:33

sorry type the wrong question.
個mask會唔會硬左?乾哂?
作者: bikbark    時間: 2004-1-29 23:28:13

唔會喎又,可能係有層礦泉水,所以個mask無乾晒硬晒
其實你試一晚睇o下,唔得都無壞嘛
作者: 45B    時間: 2004-1-30 22:20:40

我今晚噴左礦泉水先搽mask wait左20mins 我都係afraid it will make te bed dirty so i use the tissue to clean it but the feeling is also good.
作者: bikbark    時間: 2004-2-1 17:12:59

我覺得用o左隻水份mask之後,塊面無咁乾,無出咁多油,所以無咁容易出粒粒
作者: 45B    時間: 2004-2-1 19:47:01

我都係咁話宜家我一星期會用1-2次。你呢?
作者: bikbark    時間: 2004-2-1 20:03:50

我早排出o左好多粒粒,所以晚晚都用  :wink:
不過近排就隔一兩晚敷
作者: 45B    時間: 2004-2-1 21:34:06

我成日都好懶2 TIMES PER WEEK 已經好多LA。
作者: Jess and Burns    時間: 2004-4-14 16:12:42

我聽人話呢 HK2 & Olate mask 含有太多水洋酸成分 所以用後 即時會覺得白左同滑左. 但如果一直用就會整亂d皮膚的生理時鐘. 一唔用會好易生粒粒架啦~ 所以都係唔好用啦.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2