藍澄灣業主社群

標題: 好煩呀....個洗衣機 [打印本頁]

作者: Tomato    時間: 2006-4-12 09:03:20     標題: 好煩呀....個洗衣機

又唔郁喇.....
已經make sure左度門閂實左 盞燈又著左.....0禁左幾次都唔得 好煩呀 人都顛呀.......
作者: milk    時間: 2006-4-12 17:24:24

呀劉師奶,乜妳部洗衣機成日出事?

不過唔怕啦,夏天都到咯,咪........................................用手洗o羅 :em11: ......順便當做運動減肥.............之o麻........... :mrgreen:
作者: vivian    時間: 2006-4-12 20:46:41

是否洗衣機門未刪實?
有時要好粗暴咁澎埋去,個機先郁!
作者: FireFire    時間: 2006-4-12 22:36:07

首先開門>>再開總掣>>校時間>>校Program>>最後關門
作者: dracula    時間: 2006-4-13 00:56:23

關o左門之後再對住個門扣位大力踢一下~ 咁就識行o架喇~
作者: vivian    時間: 2006-4-13 01:00:00

[quote:05275cc4ec="dracula"]關o左門之後再對住個門扣位大力踢一下~ 咁就識行o架喇~[/quote]

識行去瘋澤買過另一部,因為呢部已經被您踢瓜了~~  :
作者: grassman    時間: 2006-4-13 10:00:44

曰:[乖o下,洗完衫請你食糖糖,再帶你玩波波池!乖!] :mrgreen:
作者: Tomato    時間: 2006-4-14 10:28:39

我已經好大力拍度門 用埋我個肉體迫埋去諗住壓實d度門
......爭d想拎個鎚仔"dum"0下佢....
終於0個日我都試左N咁多次先肯郁......

呢排個柔順劑格好似落唔到柔順劑tim....
真係好煩........
作者: milk    時間: 2006-4-15 10:18:43

[quote:27dad6afd5="Tomato"]呢排個柔順劑格好似落唔到柔順劑tim....
真係好煩........[/quote]我會溝少少水落柔順劑度先再倒入去柔順劑格 :mrgreen:
作者: 維也納    時間: 2006-4-20 00:20:01

[quote:68586bad2c="Mr. & Mrs. FireFire"]首先開門>>再開總掣>>校時間>>校Program>>最後關門[/quote]

唔知點解 我用唔到較時間個function 無論我較幾耐都會即刻洗既
作者: leemoksau    時間: 2006-4-20 03:12:24

應該冇哩個founction喎
作者: saga    時間: 2006-4-21 09:52:19

[quote:a2d98a47ca="維也納"][quote:a2d98a47ca="Mr. & Mrs. FireFire"]首先開門>>再開總掣>>校時間>>校Program>>最後關門[/quote]

唔知點解 我用唔到較時間個function 無論我較幾耐都會即刻洗既[/quote]

較時間係用來乾衣
作者: Henry So    時間: 2006-5-13 15:49:37

[quote:4ad1b0ac40="Tomato"]我已經好大力拍度門 用埋我個肉體迫埋去諗住壓實d度門
......爭d想拎個鎚仔"dum"0下佢....
終於0個日我都試左N咁多次先肯郁......

呢排個柔順劑格好似落唔到柔順劑tim....
真係好煩........[/quote]

你看menu有教你點拆個格架不果要暴力個隻喎!!!!!!!!!!!!
如唔得找我幫你喇因我都研究左好耐先識拆
作者: 維也納    時間: 2006-5-21 12:25:27

終於換左個震過個喇叭既洗衣機
作者: Tomato    時間: 2006-5-21 22:37:19

[quote:a6878f6ce6="維也納"]終於換左個震過個喇叭既洗衣機[/quote]

乜牌子呢?個位係咪可fit晒?
作者: Tomato    時間: 2006-6-4 16:18:41

部機又發顛喇 唔肯郁呀....我就快躁狂 :evil:
你地部機係咪咁0架?
作者: Billy    時間: 2006-6-4 16:28:17

[quote:f48f447420="Tomato"]部機又發顛喇 唔肯郁呀....我就快躁狂 :evil:
你地部機係咪咁0架?[/quote]

托賴重未有事喎...
作者: gp    時間: 2006-6-4 18:24:12

[quote:48a0b0a5b6="milk"][quote:48a0b0a5b6="Tomato"]呢排個柔順劑格好似落唔到柔順劑tim....
真係好煩........[/quote]我會溝少少水落柔順劑度先再倒入去柔順劑格 :mrgreen:[/quote]

個豐澤維修師傅都教我要加少少水落柔順劑度先倒入柔順劑格 否則會塞.

我部洗衣機有一陣"up"味 有無人知點樣可以除去陣味 :?:
作者: Tomato    時間: 2006-6-5 13:46:08

尋晚搞左好耐都唔得 終於我隻佬用左d 膠紙包住個門鈎 等佢閂實d 終於得左....
:sweat: 真係估唔到 用我百幾磅ge肉體迫埋去都閂唔實 竟然一塊少少膠紙就搞掂左.....
作者: milk    時間: 2006-6-7 01:03:40

[quote:e00830b54b="gp"]我部洗衣機有一陣"up"味 有無人知點樣可以除去陣味 :?:[/quote]洗完衫後有無打開個洗衣機門同洗衣粉格等佢透透氣?(透氣3個鐘以上)
作者: 一家四口    時間: 2006-6-7 12:42:22

[quote:ee233b7106="Tomato"]尋晚搞左好耐都唔得 終於我隻佬用左d 膠紙包住個門鈎 等佢閂實d 終於得左....
:sweat: 真係估唔到 用我百幾磅ge肉體迫埋去都閂唔實 竟然一塊少少膠紙就搞掂左.....[/quote]

原來"暴力"真係未必可以解決問題架 :

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2