藍澄灣業主社群

標題: bb今天出世!好高興 [打印本頁]

作者: calvin and mei    時間: 2006-4-10 00:56:51     標題: bb今天出世!好高興

係瑪嘉烈等了一晚(9/4)終於等到bb出世           h:  h:  h:  :em21: 媽媽真偉大!!!!!!護士真好人!!!!!瑪嘉烈產房姑娘very good!!!!專業!!! :em11:  :em11:
作者: grassman    時間: 2006-4-10 01:00:59

恭喜你榮升老豆,飯桌加多雙筷子,BB幾重呀?Boy or Girl? :em19:
作者: calvin and mei    時間: 2006-4-10 01:06:12

同你一樣女仔呀!!!! h:  h:
作者: calvin and mei    時間: 2006-4-10 01:09:11

剛剛回家很彼倦!!!!6磅呀 :em12:
作者: kyu    時間: 2006-4-10 01:12:47

Calvin

恭喜你榮升爸爸. 同我問候你太太!
作者: grassman    時間: 2006-4-10 01:14:07

女,Good!
我好明白你呢刻的興奮,好想話比全世界知! :mrgreen:
倦咪明天放假囉!
作者: calvin and mei    時間: 2006-4-10 01:23:50

kyu thank you!!!
作者: FireFire    時間: 2006-4-10 02:04:11

恭喜恭喜~~~~~ :em19:
買定BB用品未呀.......
有BB女玩lu...... :yeah:
作者: calvin and mei    時間: 2006-4-10 03:20:43

THANK YOU FIRE FIRE!!!切緊牀仔!!!!
作者: Billy    時間: 2006-4-10 09:11:48

嘩~~~
恭喜恭喜..... :yeah:
作者: wychan    時間: 2006-4-10 09:36:27

恭喜恭喜.....
作者: Sure Win    時間: 2006-4-10 09:48:13

恭喜晒! :em19:
作者: dracula    時間: 2006-4-10 09:57:58

恭喜哂~ :em19:
諗o左改咩名未? 諗o左讀邊間幼稚園未? 諗o左要佢比幾多家用未? 仲有...佢結婚o係邊度擺酒?? :em18:
作者: 一家四口    時間: 2006-4-10 10:43:53     標題: Re: bb今天出世!好高興

[quote:b870117c5d="calvin&mei"]係瑪嘉烈等了一晚(9/4)終於等到bb出世           h:  h:  h:  :em21: 媽媽真偉大!!!!!!護士真好人!!!!!瑪嘉烈產房姑娘very good!!!!專業!!! :em11:  :em11:[/quote]

睇到你話"喺瑪嘉烈等左一晚",另我諗起當年生我個仔果時,我老公企響產房門口,想等我生(我個仔係朝早六點幾出世),結果比姑娘"提"左好多次,叫佢返屋企先,話生第一個BB冇咁快,叫佢第二朝至來過,當晚,姑娘亦同我講笑咁講,你老公仲喺出面,叫極都唔走,真好笑...

事後,我問佢做咩叫極都唔走,因為企響產房門口等亦冇用,點知,我老公同答我 :

我睇電視,唔洗等好耐,就有個姑娘抱個BB出來,同個老豆講 :  呀咩生! 恭喜你 ! 你太太生左個XX....之類....咁我好心急,諗住唔洗等好耐姐,咪等下囉...

睇來,你等左一晚,係咪又係好似我老公咁比電視影響左呢?  :  :

恭喜! 恭喜!
作者: Kiliyan    時間: 2006-4-10 12:20:55     標題: Re: bb今天出世!好高興

[quote:b9d642b0b2="calvin&mei"]係瑪嘉烈等了一晚(9/4)終於等到bb出世           h:  h:  h:  :em21: 媽媽真偉大!!!!!!護士真好人!!!!!瑪嘉烈產房姑娘very good!!!!專業!!! :em11:  :em11:[/quote]

恭喜晒~
我表姐上兩個月都0係瑪嘉烈生 但d護士就不敢恭維喇! 仲要生左等兩個鐘先同佢縫針... :nowords:
不過 小寶寶到這個世界上的喜悅真係好大好大~ ^.^

作者: Eddy Lam    時間: 2006-4-10 14:00:39

雖然唔認識你地 但都要講聲 ~ 恭喜! 恭喜!
作者: grassman    時間: 2006-4-10 14:57:32

[quote:9e4eb137fd="Eddy Lam"]雖然唔認識你地 但都要講聲 ~ 恭喜! 恭喜![/quote]
咁你要識o下人啦,隨時你地下一代o係RC會青梅竹馬,做埋你新抱!  :zdevil:
作者: sunday    時間: 2006-4-10 15:11:38

congrats!!! :yeah:

Bless your baby girl and your wife the new mother!
作者: Tomato    時間: 2006-4-10 18:58:03

喂 恭喜你地呀!!!
真係登你地開心 一家三口樂也融融呀!!!
阿mei 陀住bb 0個陣身材無乜點變 但係個肚就好大
哈哈 靚媽咪呀!!!
作者: H and H    時間: 2006-4-10 20:48:22

恭喜晒呀~
作者: calvin and mei    時間: 2006-4-10 23:53:00

我唔係在門口等,我係在產房倍產。過程很特別,很感動。神奇嘅一刻,可增加夫妻感情! :face13:  :em21:  
作者: grassman    時間: 2006-4-11 10:21:25

[quote:713b5221ae="calvin&mei"]我唔係在門口等,我係在產房倍產。過程很特別,很感動。神奇嘅一刻,可增加夫妻感情! :face13:  :em21:  [/quote]

我個女出生時眼碌碌,週圍望。你個女呢?
作者: bikbark    時間: 2006-4-11 11:57:47

嘩 恭喜晒
祝b女精叻活潑 快高長大
作者: calvin and mei    時間: 2006-4-11 12:22:02

成日想睡懶覺!!吃奶都合上眼! :nowords: 超可愛 :yeah:  :yeah:今日可以接佢出院!!!! :face13:  :face13: 好開心己經set好了牀仔!!!她的名字叫"心怡" h:
作者: calvin and mei    時間: 2006-4-11 12:25:42

我代我個女同老婆多謝各位祝福!!!!       
作者: Ice    時間: 2006-4-11 12:52:49

恭喜呀~
祝 bb女快高長大 聽聽話話.
祝你地一家一直都快樂融洽
作者: dick queenie    時間: 2006-4-11 20:36:54

Congratulations and thanks for sharing the happiness with us!  Glad to know that mother and baby are doing well.  

Q.
作者: J and P    時間: 2006-4-11 22:57:11

感受到你那份喜悅興奮的心情,恭喜恭喜!

祝BB女精靈可愛。
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2006-4-12 14:02:15

[glow=red]恭喜![/glow] [glow=red]恭喜![/glow]
祝心怡快高長大,將來成為 RC 之花。 :face13:
作者: milk    時間: 2006-4-12 17:14:35

恭喜晒~恭喜晒~
作者: 維也納    時間: 2006-6-17 11:50:00

恭喜晒

依~~點解老公唔入埋產房既 唔通唔入得

閃下眼 bb 滿月啦....
恭喜晒
作者: Hotcake    時間: 2006-6-17 14:20:25

恭喜 恭喜 祝快高長大 精乖伶俐.........

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2