藍澄灣業主社群

標題: 今日去睇深灣軒示範單位.... [打印本頁]

作者: FireFire    時間: 2003-9-27 22:53:57     標題: 今日去睇深灣軒示範單位....

個示範單位都係一般而浴室d設施比RC差....
但佢地有一個交樓示範單位同電梯及電梯大堂示範單位供參觀...好有趣...
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-28 01:35:19

SHK 麻...佢地好興咁樣....

樓書仲有業權分佈........
作者: bikbark    時間: 2003-9-28 17:56:42

我今日都睇o左啦,場面比較冷清,唔知係咪個價太高,d人無乜興趣,因為我o地全程都無經紀埋過身邊,就算d一家大細o既客,d經紀都唔係sell得好"行",只係好似朋友傾偈咁交流意見,落單揀單位o既真係唔多。
另外深灣軒都有提供傢俬套餐,兩房單位係4萬8蚊,不過就連埋全屋窗簾,睇d資料,間傢俬公司好似一路有同新地合作,好多新地盤都係佢地承包o黎造o既,但係現場就無傢俬套餐實物。
作者: hales    時間: 2003-9-28 19:13:19

[quote:b394dc5695="bikbark"]我今日都睇o左啦,場面比較冷清,唔知係咪個價太高,d人無乜興趣,因為我o地全程都無經紀埋過身邊,就算d一家大細o既客,d經紀都唔係sell得好"行",只係好似朋友傾偈咁交流意見,落單揀單位o既真係唔多。
另外深灣軒都有提供傢俬套餐,兩房單位係4萬8蚊,不過就連埋全屋窗簾,睇d資料,間傢俬公司好似一路有同新地合作,好多新地盤都係佢地承包o黎造o既,但係現場就無傢俬套餐實物。[/quote]

仲有令我好深刻既對白....

1. 呢個係標準泳池黎咖 足25公呎長
2. 遠少少果個係disney land...
作者: gp    時間: 2003-9-28 19:17:56

:em05: disney land!? 可以望到? 邊個講呀?
作者: hales    時間: 2003-9-28 19:30:44

個staff囉.....當然佢係指住海洋公園既....
作者: bikbark    時間: 2003-9-28 19:44:56

[quote:59e7e4c592="hales"]個staff囉.....當然佢係指住海洋公園既....[/quote]
:em16: nola,係個女仔客o向我身邊問:(天真聲線)咦,o個度係咪disneyland呀?
嘩,離晒譜o架,o個個係海洋公園o黎o架,有無少少常識o架
作者: hales    時間: 2003-9-28 19:48:40

哦....原來係咁...........=.=
作者: gp    時間: 2003-9-28 20:54:22

:em16: 咁天真可愛及無知o既女仔 應該成日俾人o厄! 唔知佢會唔會因為見到disneyland 而買o左樓呢?
作者: bikbark    時間: 2003-9-28 21:03:19

[quote:c37d2184c7="gp"]:em16: 咁天真可愛及無知o既女仔 應該成日俾人o厄! 唔知佢會唔會因為見到disneyland 而買o左樓呢?[/quote]
係呀,我諗如果有人夠膽答佢係o既話,佢可能真係信o架
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-28 23:44:00

哈哈..不得了 不得了......

係港島南會望到迪士尼.....
作者: 小yen    時間: 2003-9-29 00:23:04     標題: hehe...

Mr. & Mrs. FireFire

噤你地有冇take out catalogue? can scan the "單位間格" / 平面圖 to them to see that just for reference.

Thanks a lot.

小YEN
作者: FireFire    時間: 2003-9-29 00:28:56     標題: Re: hehe...

[quote:4400308b99="小yen"]Mr. & Mrs. FireFire

噤你地有冇take out catalogue? can scan the "單位間格" / 平面圖 to them to see that just for reference.

小YEN[/quote]
本書好大本...攞左一陣就俾左大口仔.....
但搵到>>   http://www.shamwantowers.com.hk/script/tc/floorplan/f1_6.php
作者: irisku    時間: 2003-9-29 21:55:13

hales和bikbark

你們倆個約埋一齊睇樓呀??
作者: dick queenie    時間: 2003-9-29 22:24:21

邊度要約架........佢地,行就行架啦!!
作者: dick queenie    時間: 2003-9-29 22:32:47

講真...我晚晚都望住深灣軒,佢地個view真係幾正,但以鴨利洲地段而言
要做豪宅有點兒那個,要成四千蚊呎.......你估九七年咩,
反之真正深灣遊艇會那邊的居屋....雅濤閣就真係360度無敵大海景啦。
唉,如果我唔係當年買左樓,我一早用白表申請...而家在那裡做業主了。
講番深灣軒個價,其實佢地的對像是就來清拆的黃竹坑村居民,所以而家班地產佬
無里頭抬高個底價,等內購時好似好勁,講真....三K比多佢。
作者: wicyh    時間: 2003-9-29 22:39:30

[quote:f8c38272bc="dick&queenie"],
反之真正深灣遊艇會那邊的居屋....雅濤閣就真係360度無敵大海景啦。
[/quote]

尋日先去完 :mrgreen:
景觀......超正 :em11:
大堂走廊.....超窄 :em05:
作者: H and H    時間: 2003-9-29 22:44:01

[quote:cf463cd3ad="irisku"]hales和bikbark

你們倆個約埋一齊睇樓呀??[/quote]佢地既拍拖節目嘛 :em12:
作者: 小yen    時間: 2003-9-30 00:14:19     標題: Re: hehe...

[quote:f3cde215a8="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:f3cde215a8="小yen"]Mr. & Mrs. FireFire

小YEN[/quote]
本書好大本...攞左一陣就俾左大口仔.....
但搵到>>   
http://www.shamwantowers.com.hk/script/tc/floorplan/f1_6.php[/quote]

MR. & MRS. FIRE

I happy for they give me this web add. really want to say "thank you very much"la.

thanks a lot

小YEN
作者: bikbark    時間: 2003-9-30 10:44:00

[quote:d9c56ba8d8="irisku"]hales和bikbark

你們倆個約埋一齊睇樓呀??[/quote]
咁o岩o者 咁o岩o者  :!:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2