藍澄灣業主社群

標題: 男 人 的 手 臂 [打印本頁]

作者: FireFire    時間: 2005-12-12 16:27:16     標題: 男 人 的 手 臂

女 人 和 男 人 拍 拖 後 感 情 穩 定 , 女 人 喜 歡 Hello Kitty , 有 一 次 , 男 人 去 日 本 公 幹 , 買 了 最 新 款 公 仔 。 回 來 的 時 候 女 人 去 機 場 接 機 , 看 到 穿 整 齊 西 裝 , 挽 公 事 包 的 他 , 左 手 , 居 然 抱 粉 紅 色 的 毛 公 仔 , 毫 不 介 意 旁 人 的 眼 光 , 心 中 感 動 , 當 即 決 定 嫁 給 他 。 他 們 開 始 籌 備 婚 事 , 兩 個 人 坐 的 士 去 試 婚 紗 , 途 中 出 了 極 輕 微 的 交 通 意 外 , 的 士 收 掣 不 及 撞 向 前 車 車 尾 , 車 速 不 快 , 所 以 , 大 家 都 沒 受 傷 。 但 是 , 男 人 當 時 的 表 現 令 女 人 傷 透 了 心 , 在 意 外 發 生 的 一 瞬 間 , 男 人 伸 出 手 臂 , 一 隻 手 抱 住 了 自 己 的 頭 , 另 一 隻 手 , 護 住 自 己 的 胸 骨 。 女 人 以 為 , 男 人 , 尤 其 是 一 個 即 將 成 為 她 丈 夫 的 男 人 他 的 手 臂 , 應 該 在 災 難 來 臨 的 一 剎 那 保 護 她 。 那 天 , 他 們 最 終 沒 試 成 婚 紗 , 婚 事 也 告 吹 了 。 女 人 不 接 受 他 的 本 能 反 應 , 她 不 能 嫁 給 一 個 有 事 發 生 時 丟 下 她 不 管 的 男 人 。 他 粗 壯 的 手 臂 抱 一 隻 粉 紅 色 毛 公 仔 曾 經 讓 她 心 動 。 他 同 樣 的 手 臂 抱 護 自 己 卻 也 能 讓 她 心 碎 。
男 人 的 手 臂 , 在 愛 情 之 中 , 充 當 重 要 的 角 色 。 有 個 女 人 , 決 定 嫁 給 一 個 男 人 , 是 因 為 他 的 背 囊 中 永 遠 放 一 把 縮 骨 遮 , 有 太 陽 的 時 候 , 他 細 心 替 她 遮 擋 紫 外 光 。 下 雨 的 時 候 , 他 用 一 隻 手 臂 攬 她 , 用 另 一 隻 手 臂 擔 遮 , 遮 小 , 他 擔 遮 的 手 臂 永 遠 是 濕 的 。
另 一 個 女 人 下 嫁 的 原 因 也 與 男 人 的 手 臂 有 關 , 做 愛 後 , 他 不 是 急 點 事 後 煙 , 而 是 伸 出 手 臂 , 把 她 從 床 上 拉 起 來 , 十 指 緊 扣 帶 她 去 沖 涼 。 每 一 次 , 她 都 有 一 種 「 天 地 茫 茫 間 , 他 不 離 不 棄 拖 她 走 」 的 感 動 。
當 男 人 愛 上 女 人 , 會 樂 意 伸 出 手 臂 替 她 挽 鞋 。 可 是 女 人 對 男 人 手 臂 的 期 望 遠 不 止 此 , 女 人 希 望 有 事 發 生 時 , 男 人 肯 伸 出 手 臂 , 保 護 她 。
作者: Hotcake    時間: 2005-12-12 18:56:12

我曾夢想我會有一對強而有力的臂彎 於危急時 去保護我的愛侶 但每次有事發生 當我伸出我的手臂 期待她那感激的眼神時 我看見的 只是一對迷茫的目光 然後說 "喂 唔好玩啦 一陣間扭親又要我幫你捽......" :dead:

火火 我都好想好似你咁 有對"強而有力的臂彎"啊....... :em01:
作者: Tomato    時間: 2005-12-12 19:01:47

係咪個女人諗得太多呢? ops:
即係咁 係0個一刻 點解個女仔又唔諗0下用自己個身保護佢個男朋友?
作者: FireFire    時間: 2005-12-12 20:33:52

[quote:36e5a34356="Hotcake"]

火火 我都好想好似你咁 有對"強而有力的臂彎"啊....... :em01:[/quote]

喂~~~係要黎幫火太倒垃圾...扭水喉... :nowords:
作者: Tomato    時間: 2005-12-12 23:25:20

[quote:9386a51c41="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:9386a51c41="Hotcake"]

火火 我都好想好似你咁 有對"強而有力的臂彎"啊....... :em01:[/quote]

喂~~~係要黎幫火太倒垃圾...扭水喉... :nowords:[/quote]

同托米、抽廁紙..... :mrgreen:
作者: FireFire    時間: 2005-12-12 23:52:49

[quote:a13871bb4b="Tomato"][quote:a13871bb4b="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:a13871bb4b="Hotcake"]

喂~~~係要黎幫火太倒垃圾...扭水喉... :nowords:[/quote]

同托米、抽廁紙..... :mrgreen:[/quote]

:nowords:  .... 係呀 ... 係呀 ...
作者: dick queenie    時間: 2005-12-13 08:51:48

[quote:d80763b9a2="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:d80763b9a2="Tomato"][quote:d80763b9a2="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:d80763b9a2="Hotcake"]

同托米、抽廁紙..... :mrgreen:[/quote]

:nowords:  .... 係呀 ... 係呀 ...[/quote]

me too...... :
仲要玩咩(背著走),同抱佢入房訓。 :!:
作者: dick queenie    時間: 2005-12-13 08:55:06

[quote:a398a9ffb6="Hotcake"]我曾夢想我會有一對強而有力的臂彎 於危急時 去保護我的愛侶 但每次有事發生 當我伸出我的手臂 期待她那感激的眼神時 我看見的 只是一對迷茫的目光 然後說 "喂 唔好玩啦 一陣間扭親又要我幫你捽......" :dead: [/quote]

在此,向你表示深切哀悼 :em17:  :em17:
教埋你喇,下次加埋深情一吻響額頭 :em21: ,逢妻必霖!! :em04:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-12-13 09:27:34

[quote:1a66be92b2="dick&queenie"][quote:1a66be92b2="Hotcake"]我曾夢想我會有一對強而有力的臂彎 於危急時 去保護我的愛侶 但每次有事發生 當我伸出我的手臂 期待她那感激的眼神時 我看見的 只是一對迷茫的目光 然後說 "喂 唔好玩啦 一陣間扭親又要我幫你捽......" :dead: [/quote]

教埋你喇,下次加埋深情一吻響額頭 :em21: ,逢妻必霖!! :em04:[/quote]

有d 凍...... :nowords:
作者: bikbark    時間: 2005-12-13 09:39:09

算啦 個個人要求都唔同嘛 太深情o個d我都唔係好受
作者: dick queenie    時間: 2005-12-13 10:15:31

[quote:1189ca4d01="Jess&Burns"][quote:1189ca4d01="dick&queenie"][quote:1189ca4d01="Hotcake"]我曾夢想我會有一對強而有力的臂彎 於危急時 去保護我的愛侶 但每次有事發生 當我伸出我的手臂 期待她那感激的眼神時 我看見的 只是一對迷茫的目光 然後說 "喂 唔好玩啦 一陣間扭親又要我幫你捽......" :dead: [/quote]

教埋你喇,下次加埋深情一吻響額頭 :em21: ,逢妻必霖!! :em04:[/quote]

有d 凍...... :nowords:[/quote]

h:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-12-13 17:09:50

[quote:4055d85b46="bikbark"]算啦 個個人要求都唔同嘛 太深情o個d我都唔係好受[/quote]

都係表達下我强烈既感覺姐...

事實係....我覺得故事中的女孩 有點武斷.

記得從前的我 也試過這種情況. 於是 我深信自己的直覺 去勉強維持一斷沒有結果的愛情...
即使我相信他是一個好男人 又如何? 我們一起 根本不快樂.

結果 我們擁抱著 大哭著 說分手.........

雖然 我覺得burn burn 不是那種天生的保護者.
但我們生活快樂. 所以我已經覺得很足夠.

畢竟 人生不會每天都上演揰車這一幕 但生活快不快樂就是每天都進行  不值得為了一件事便將對方判死罪吧..
作者: bikbark    時間: 2005-12-14 10:51:18

愛情從來就係純個人感受
有個識o左好多年o既朋友 愛上o左一個所有人都認為唔值得鍾意o既人
當身邊所有人都擔心佢o既時候 佢仍然係心口一個勇字
一副大無畏精神繼續堅持 我o地外人唔明唔理解佢o既選擇
放開d睇 可能係我o地太世俗 愛或者係應該好似佢咁 不顧後果只問過程
埋單結算總算愛過一場......
作者: 龍我雷    時間: 2005-12-14 11:28:41

感情呢方面既野的確係因人而異不過上述故事中既女仔又的確太過武斷如果個故事係個男仔渣車抄車時佢將車強行撞向佢自己既司機位而唔係女仔既另一面係心理學上呢個男仔已經可以介定為心理異常我地通常都會考究對方點樣無私地愛護或關心自己而厘定佢有幾愛你不過當情況超出左本能反應或者正常道德觀念既話我可以保証佢一定會愛爆你問題係你會唔會承受到佢對你近乎戀物狂既態度其實我覺得只要凡事反思一下將角色轉換一下就會少好多誤會同誤解
作者: Tomato    時間: 2005-12-14 12:17:45

我地成日話要男女平等 其實男女從來唔會平等..
男人覺得女人要洗衫煮飯 溫柔體貼 如果做唔到 就唔係好老女友 好老婆....
女人又覺得男人要識得保護女人 要事業有成 如果做唔到 就唔係好男人....
其實我覺得男人洗衫煮飯無問題0者....女人保護男人都無問題0者....
點解成日要將性別角色定位呢?

(我估計如果個女人真係嫁左比個男人 一定唔會同個男人一齊供樓 :detective )
作者: leemoksau    時間: 2005-12-15 01:19:09

[quote:bc694fa2aa="Tomato"]

(我估計如果個女人真係嫁左比個男人 一定唔會同個男人一齊供樓 :detective )[/quote]

八卦問吓 你有冇同你隻佬一齊供樓啊?
作者: leemoksau    時間: 2005-12-15 01:20:50

[quote:388218e35c="bikbark"]愛情從來就係純個人感受[/quote]

同意. 無論個人係注重過程定係注重結果 都係整定o既.
作者: Tomato    時間: 2005-12-15 11:10:04

[quote:0671a39b09="leemoksau"][quote:0671a39b09="Tomato"]

(我估計如果個女人真係嫁左比個男人 一定唔會同個男人一齊供樓 :detective )[/quote]

八卦問吓 你有冇同你隻佬一齊供樓啊?[/quote]

緊有啦 我鍾意公一份婆一份 雖然佢供得多過我 :mrgreen:
作者: leemoksau    時間: 2005-12-16 01:03:35

[quote:5229530c68="Tomato"]

緊有啦 我鍾意公一份婆一份 雖然佢供得多過我 :mrgreen:[/quote]

再多口問一句 你介唔介意你供得多過佢呢?
作者: Tomato    時間: 2005-12-17 17:01:49

[quote:786e2dca00="leemoksau"][quote:786e2dca00="Tomato"]

緊有啦 我鍾意公一份婆一份 雖然佢供得多過我 :mrgreen:[/quote]

再多口問一句 你介唔介意你供得多過佢呢?[/quote]

唔介意.....如果我賺得多過佢 :mrgreen:  :mrgreen:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2