藍澄灣業主社群

標題: 天線接收 [打印本頁]

作者: Stephen@RC    時間: 2005-11-28 20:35:09     標題: 天線接收

好唔清wor . 你地係咪呀??
作者: Eddy Lam    時間: 2005-11-28 22:29:28

Me too la...
作者: dick queenie    時間: 2005-11-28 22:32:11

2  座no problem.....
你地快D明朝早同管理處講。
8)
作者: 一家四口    時間: 2005-11-28 22:57:53

我搬了入rc近兩個月啦 仲未攪得掂D電視接收問題 放大器同室內天線都試過 但係都唔得 而家只係大廳個電視叫做正常 其他3個房既電視完全係雪花底 請問有冇其他一座高層既街坊可以比下意見呢? 定係其他座數既街坊都有遇過我既情況呢? 可否教吓我應該點做呀?  :?:
作者: unicorn    時間: 2005-11-29 00:50:10

8)
我唔會對以下既吹水內容負責
從前有一間大公司好鍾意搞山豬電話
佢個老細話不如
我地起開樓就對埋d發射既feature對入去
講講下
右話不如我地張
d超市藥房電囂行對入去

最後佢地既leasing officer話
正wor
不過住gor間屋圓既resident
就好似好大發現咁話點解有線feh唔到入去
點解d wall有interference to TV signal 要買抗幹yill線

以上係一個leasing officer + 一個building surveyer同我吹水講既
大家唔好當真
食得radiation多係冇科學証據會即刻死既

:shock:
作者: grassman    時間: 2005-11-29 10:12:19

[quote:fb4f2050f1="一家四口"]我搬了入rc近兩個月啦 仲未攪得掂D電視接收問題 放大器同室內天線都試過 但係都唔得 而家只係大廳個電視叫做正常 其他3個房既電視完全係雪花底 請問有冇其他一座高層既街坊可以比下意見呢? 定係其他座數既街坊都有遇過我既情況呢? 可否教吓我應該點做呀?  :?:[/quote]

我樹都唔掂(1E),o黎check o個個師父仲賴3賴4,話係我裝修問題!
作者: Tomato    時間: 2005-11-29 10:33:41

我就無乜問題 唯獨 mtv台唔知點解成日有聲無畫面?
作者: josyuen    時間: 2005-11-29 12:20:22

我就無問題 可能我只在客廳有天線. (本人亦是E單位)
作者: Charlie Brown    時間: 2005-12-13 23:14:49

亞廂、明珠及國際台接收都極差,亞視甚至夾雜有雜音添!你們有同樣情況嗎?知道點解嘛?可姒點做?
作者: Eddy Lam    時間: 2005-12-14 10:55:52

乜個個人情況都唔一樣? 我個單位 無線收得最差...
作者: chee    時間: 2005-12-14 14:34:42

亞廂、明珠及國際台接收都極差,亞視甚至夾雜有雜音添!你們有同樣情況嗎?知道點解嘛

我都係 !
作者: Eddy Lam    時間: 2005-12-14 15:04:18

我都唔明 之前接收都唔錯 但而家愈來愈差...
作者: FD    時間: 2005-12-14 23:42:09

我就唔覺差左,都係甘上下la。

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2