藍澄灣業主社群

標題: 有無人炒股票? [打印本頁]

作者: wicyh    時間: 2003-9-24 16:18:52     標題: 有無人炒股票?

如題
作者: LJJ    時間: 2003-9-24 16:42:47

有 你有冇
作者: H and H    時間: 2003-9-24 16:44:48

有"投資"but not "炒" because 唔識炒 & also no money to 炒!  :em12:
作者: wicyh    時間: 2003-9-24 16:46:17

我都係玩少少咋
作者: H and H    時間: 2003-9-24 16:47:48

咁大家有冇心水股呀? 大家可以研究下 交流一下 :em12:
作者: wicyh    時間: 2003-9-24 16:49:33

正有此意
作者: Ha and Kui    時間: 2003-9-24 17:39:37

我都有投資 d股最少一兩年.  但好少炒 因為炒股好花時間.

長線投資首選梗係"五號仔"啦.
作者: wicyh    時間: 2003-9-24 17:44:10

[quote:fbc59dae84="Ha&Kui"]我都有投資 d股最少一兩年.  但好少炒 因為炒股好花時間.

長線投資首選梗係"五號仔"啦.[/quote]

買五號仔賺唔少 :mrgreen:
作者: kenny    時間: 2003-9-24 17:44:58

日日玩.............平時玩窩輪介紹你們9929中移動.................0.2111買應該可升到0.275................一個星期內..........
作者: kenny    時間: 2003-9-24 17:57:56

今日個市升到你唔信...........應該可上11750......新地去到63.75......升5圓....我認為rc到入伙時應可升3成......2300元可升到3000元...............
作者: H and H    時間: 2003-9-24 17:58:45

[quote:1ae0490ebe="kenny"]日日玩.............平時玩窩輪介紹你們9929中移動.................0.2111買應該可升到0.275................一個星期內..........[/quote]我都有try 用好少錢.....等我留意下做下功課先!
咁有冇留意9523(長實)呀?
作者: kenny    時間: 2003-9-24 18:07:59

9523是定點輪以經計5次價最多去到0.35......無爆炸性........
作者: Ha and Kui    時間: 2003-9-24 18:10:18

[quote:833faced58="wicyh"][quote:833faced58="Ha&Kui"]我都有投資 d股最少一兩年.  但好少炒 因為炒股好花時間.

長線投資首選梗係"五號仔"啦.[/quote]

買五號仔賺唔少 :mrgreen:[/quote]

五號仔幾年點都會有 d 斬穫 靚價買到真係賺唔少o架 . 最.痤L乜時間睇市人.

悶就悶d 而且等靚價同幾年都好考耐性. 不過keep住有4至5厘息 就算高位都唔捨得放晒o架.
作者: Ha and Kui    時間: 2003-9-24 18:16:10

[quote:472d4541a2="kenny"]今日個市升到你唔信...........應該可上11750......新地去到63.75......升5圓....我認為rc到入伙時應可升3成......2300元可升到3000元...............[/quote]

嘩 新地就o黎追到一號仔.  不過都唔奇 佢坐度就袋成十一億... :shock:
作者: wicyh    時間: 2003-9-24 18:22:25

嘩!原來呢度有咁多投資人 :em04:
可以學下野 :mrgreen:
作者: saga    時間: 2003-9-24 19:46:45

[quote:1593a64e75="kenny"]今日個市升到你唔信...........應該可上11750......新地去到63.75......升5圓....我認為rc到入伙時應可升3成......2300元可升到3000元...............[/quote]

係就好喇 XD
作者: saga    時間: 2003-9-24 19:49:15

[quote:0387887440="wicyh"]嘩!原來呢度有咁多投資人 :em04:
可以學下野 :mrgreen:[/quote]

有錢我都想玩下 不過我仙都唔仙下 ..
作者: wicyh    時間: 2003-9-24 19:59:07

我有唔少舊時d蟹貨近排都鬆綁 :mrgreen:
作者: saga    時間: 2003-9-24 20:19:20

[quote:4287536d3d="wicyh"]我有唔少舊時d蟹貨近排都鬆綁 :mrgreen:[/quote]

恭喜恭喜  :
作者: Solskjaer    時間: 2003-9-24 20:30:58

: 我都有少少只係用黎收息而家雖然升左但係都唔會賣因只得嗰少少. :em08:
作者: H and H    時間: 2003-9-24 21:48:46

[quote:941e8314ec="saga"][quote:941e8314ec="kenny"]今日個市升到你唔信...........應該可上11750......新地去到63.75......升5圓....我認為rc到入伙時應可升3成......2300元可升到3000元...............[/quote]

係就好喇 XD[/quote]

今日個市真係傻左隻隻都係勁升!!!
作者: wicyh    時間: 2003-9-24 21:55:55

股市好, 樓市自然好  :em11:
作者: saga    時間: 2003-9-24 23:50:30

[quote:f669ed925f="H&H"]

今日個市真係傻左隻隻都係勁升!!![/quote]

鬼咩...美國 日本 歐洲股都跌 ~
大家放估完咪玩下港股 ~~
作者: LJJ    時間: 2003-9-25 09:38:57

[quote:035010e178="wicyh"]股市好, 樓市自然好  :em11:[/quote]

樓市好 大家自然好
作者: wicyh    時間: 2003-9-25 09:44:16

[quote:2bea8bb4e7="saga"][quote:2bea8bb4e7="H&H"]

今日個市真係傻左隻隻都係勁升!!![/quote]

鬼咩...美國 日本 歐洲股都跌 ~
大家放估完咪玩下港股 ~~[/quote]

不過都要小心d玩
作者: LJJ    時間: 2003-9-25 09:50:38

前日放左恒生 跟住尋日升左3蚊 :em05:
作者: wicyh    時間: 2003-9-25 09:53:28

[quote:82fb0a91b4="LJJ"]前日放左恒生 跟住尋日升左3蚊 :em05:[/quote]
尋日諗住開市追smartone可惜追唔切 :em06:
作者: dick queenie    時間: 2003-9-25 10:20:09

嘩....你地好大時代呀......
作者: dick queenie    時間: 2003-9-25 10:20:28

嘩....你地好方展博同丁蟹呀........
作者: saga    時間: 2003-9-25 11:09:37

[quote:ad12dbaf0a="wicyh"]尋日諗住開市追smartone可惜追唔切 :em06:[/quote]

Very obvious you are short term invest ...
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2003-9-25 13:10:48

喵~
仲有益蟹 利蟹 旺蟹 孝蟹。
作者: H and H    時間: 2003-9-25 13:11:06

[quote:117d26c333="dick&queenie"]嘩....你地好方展博同丁蟹呀........[/quote]唔好係蟹好慘架 :roll:
作者: FireFire    時間: 2003-9-25 13:22:10

我唔識玩架......最少可以用幾多錢玩.... :?:
作者: Ha and Kui    時間: 2003-9-25 13:28:15

[quote:16fa30823f="wicyh"][quote:16fa30823f="LJJ"]前日放左恒生 跟住尋日升左3蚊 :em05:[/quote]
尋日諗住開市追smartone可惜追唔切 :em06:[/quote]

算啦 錢係搵唔晒.  留意過其他股票啦.
作者: wicyh    時間: 2003-9-25 13:36:11

[quote:0bb7227462="saga"][quote:0bb7227462="wicyh"]尋日諗住開市追smartone可惜追唔切 :em06:[/quote]

Very obvious you are short term invest ...[/quote]

very obviously 佢係派錢嘛  :|
作者: wicyh    時間: 2003-9-25 13:37:23

[quote:3bd24c0cb3="Ha&Kui"][quote:3bd24c0cb3="wicyh"][quote:3bd24c0cb3="LJJ"]前日放左恒生 跟住尋日升左3蚊 :em05:[/quote]
尋日諗住開市追smartone可惜追唔切 :em06:[/quote]

算啦 錢係搵唔晒.  留意過其他股票啦.[/quote]

係 :em11:  不過我唔識買輪 :em18:
作者: Ha and Kui    時間: 2003-9-25 13:39:44

[quote:119489ffcf="Mr. & Mrs. FireFire"]我唔識玩架......最少可以用幾多錢玩.... :?:[/quote]

隻隻股票唔同.  例如買一手匯豐 (400股) 要四萬零蚊 買一手恆生 (100股) 就九千多元有交易.  另外佣金加埋其他駛費大約百零蚊 (按買賣金額而定).

另外有d銀行提供股票月供計劃 通常入場費係月供一千.
作者: Ha and Kui    時間: 2003-9-25 13:44:12

[quote:2d076237f0="dick&queenie"]嘩....你地好大時代呀......[/quote]

大時代好睇呀 (心郁郁想買返套vcd黎睇... )
作者: candy-cheung    時間: 2003-9-25 13:55:57

[quote:6fdd6fe7b0="Ha&Kui"][quote:6fdd6fe7b0="dick&queenie"]嘩....你地好大時代呀......[/quote]

大時代好睇呀 (心郁郁想買返套vcd黎睇... )[/quote]

依家個市都幾難玩唔知有咩好介紹.   (只9929今天已升但正股就唔郁 :em06: )
作者: wicyh    時間: 2003-9-25 13:58:02

你地投左票開新topic未呀 :em04:
作者: candy-cheung    時間: 2003-9-25 14:10:34

[quote:0e35b7df2b="wicyh"]你地投左票開新topic未呀 :em04:[/quote]

已投票支持啦     

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2