藍澄灣業主社群

標題: 村巴去紅磡 [打印本頁]

作者: Patrick Cherry    時間: 2005-8-17 22:56:49     標題: 村巴去紅磡

各位 如果早上番工及放工時間有1條村巴線由美景花園去紅磡 但中途會停尖東 請問大家會唔會搭或支持呀 :?:
煩請大家踴躍回覆
作者: Jess and Burns    時間: 2005-8-17 22:59:41

10 萬個支持!!!!
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-8-17 23:46:27

[quote:ef715ce69e="Jess&Burns"]10 萬個支持!!!![/quote]

甘你會唔會搭呀? :mrgreen:
作者: grassman    時間: 2005-8-17 23:56:03

[quote:64fa6b76b6="Jess&Burns"]10 萬個支持!!!![/quote]

你實掂喇!我一個點頂你10 萬個!
作者: Jess and Burns    時間: 2005-8-17 23:58:48

[quote:a927f0424f="atrick & Cherry"][quote:a927f0424f="Jess&Burns"]10 萬個支持!!!![/quote]

甘你會唔會搭呀? :mrgreen:[/quote]

o岩時間 一定答.

我而家早上返工 用盡方法.
都最少要1hour 先可以返到公司.
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-8-18 00:37:51

尼條線好大都會會開 我而家同美景嗰邊相談緊 最主要要睇吓我地尼邊多唔多人搭 所以希望响網上做1個小型咨詢 希望各位多多發言
作者: unicorn    時間: 2005-8-18 01:08:04

如果用者自負
超級support
因為可以做賣(樓)點
作者: unicorn    時間: 2005-8-18 01:16:34

有d野真係唔想講都要爆出黎
如果我地唔係冇shuttle
我地個價洗鬼咁殘
人地對正晒 grave
工廠煙通
bun yee 管
垃圾站
chicken 鬥
都升到 bang bang 聲
我地個environment 唔差架
xx半島在青x城櫻上
樓下都有大把是由人啦

不過你叫人朝朝跑一百米去長青再等十分鐘車再dun十分鐘
我自己都唔入去住啦
作者: leemoksau    時間: 2005-8-18 01:34:10

[quote:e755778e79="unicorn"]

不過你叫人朝朝跑一百米去長青再等十分鐘車再dun十分鐘
我自己都唔入去住啦[/quote]

唔送了 :em02:
作者: leemoksau    時間: 2005-8-18 01:36:15     標題: Re: 村巴去紅磡

[quote:6f19ea0e52="atrick & Cherry"]各位 如果早上番工及放工時間有1條村巴線由美景花園去紅磡 但中途會停尖東 請問大家會唔會搭或支持呀 :?:
煩請大家踴躍回覆 [/quote]

請問係合法村巴定係非法村巴?
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-8-18 03:03:30

據我了解 尼條線系盤古初開之前運輸處批比美景嗰邊d居民 但因為運輸處比壓力佢地話要收番嗰牌 所以佢地想知道周邊有冇人搭尼條線 以便同村巴公司相討令尼邊線可以行走 唔好比佢甘易褶埋 :mrgreen:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-8-18 09:21:33

我想知去紅磡邊度呀?
作者: eric_818    時間: 2005-8-18 11:46:46

停尖東
我代我朋友支持. :mrgreen:
作者: panda    時間: 2005-8-18 12:14:20

緊係會搭la轉車去觀塘方向都慳大半時間. 最好非繁忙時間半小時都有一班
作者: grassman    時間: 2005-8-18 12:38:01

[quote:82af4abc3e="panda"]緊係會搭la轉車去觀塘方向都慳大半時間. 最好非繁忙時間半小時都有一班[/quote]

點計呢?
作者: Patrick Cherry    時間: 2005-8-19 00:02:23

[quote:60bec818c6="Jess&Burns"]我想知去紅磡邊度呀?[/quote]

唔知去紅磡邊道 但我會嘗試儘快問佢地業委會攞d資料 包裝路線及時間表再回覆大家.  :mrgreen:
作者: 肥度    時間: 2005-8-19 00:13:51

我支持...仲支持有巴士全日去...同埋加埋全日過海
作者: dracula    時間: 2005-8-19 00:32:55

[quote:7943d8ab7a="肥度"]我支持...仲支持有巴士全日去...同埋加埋全日過海[/quote]

可以去到尖東都已經好好~最好係通宵~  :em04:
作者: panda    時間: 2005-8-19 17:26:53

[quote:d02f9ae83c="grassman"][quote:d02f9ae83c="panda"]緊係會搭la轉車去觀塘方向都慳大半時間. 最好非繁忙時間半小時都有一班[/quote]

點計呢?[/quote]

三號幹線到紅磡一般約15分鐘. 如果搭42號巴士 15分鐘仲係荔景山路飄移緊 到太子轉12A到紅磡冇60-70分鐘都會好趕. 由紅磡往觀塘方向大把巴士揀. 例如215x 15分鐘又到觀塘. 前後30分鐘.
又如由rc經小巴轉地下鐵 30分鐘最好彩都係到九龍站或長沙灣站.

雖然我很少去觀塘但係rc去紅磡及tst比例上最花時間.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2