藍澄灣業主社群

標題: 積肥與雪梨 - 新建網頁 [打印本頁]

作者: 積肥    時間: 2005-8-7 22:38:26     標題: 積肥與雪梨 - 新建網頁

哈哈!大家有興趣就黎睇睇啦! :face13:  ops:

http://tsefayi.no-ip.com/tsefayi/
作者: H and H    時間: 2005-8-7 23:10:05

繼續努力!!!!

嘗試留message but 留唔到message既...填晒所有field都話我miss左d information.....
作者: milk    時間: 2005-8-7 23:14:53

衰仔,努力呀!

喂喂~八月頭喇,家用呢?
[quote:2b8e67df73="H&H"]嘗試留message but 留唔到message既...填晒所有field都話我miss左d information.....[/quote]妳係咪留錯左衫為呀? :
作者: 積肥    時間: 2005-8-7 23:25:35

[quote:b846d2a963="H&H"]繼續努力!!!!

嘗試留message but 留唔到message既...填晒所有field都話我miss左d information.....[/quote]
可能有 D 問題,已經改番喇! ops:
作者: H and H    時間: 2005-8-7 23:46:39

[quote:1a49953f64="積肥"][quote:1a49953f64="H&H"]繼續努力!!!!

嘗試留message but 留唔到message既...填晒所有field都話我miss左d information.....[/quote]
可能有 D 問題,已經改番喇! ops:[/quote]good 得左 :
作者: diedsee    時間: 2005-8-8 00:14:59

我又留言~~
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-8-8 11:17:26

已經加左偷拍婚紗相同加左新加玻之旅喇!
得閑就去睇下啦! ops:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-8-8 14:59:44

點解你可以咁有心機?

我地d 結婚相...叫 burn burn 睇多一次都話浪費時間.

唉.........真係羡慕雪梨. :em04:
作者: RangerX    時間: 2005-8-8 16:25:22

岩岩返到香港,上黎就見到d好野喇! 呵~
偷拍婚紗相...雪梨好靚女wor! 但係...點解得咁少既?  :em12:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-8-8 17:27:32

[quote:07d4989ec7="Jess&Burns"]點解你可以咁有心機?

我地d 結婚相...叫 burn burn 睇多一次都話浪費時間.

唉.........真係羡慕雪梨. :em04:[/quote]
吾知點解!不過就係鍾意囉! ops:
造左個初稿之後,就問下雪梨想吾想繼續。佢話無問題就整到而家囉! :roll:
不過 D 相都係經佢同意我先敢比大家睇,如果吾係就.... :em20:
你睇佢好,佢睇妳好啦! :
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-8-8 17:33:30

[quote:a64d423b53="RangerX"]岩岩返到香港,上黎就見到d好野喇! 呵~
偷拍婚紗相...雪梨好靚女wor! 但係...點解得咁少既?  :em12:[/quote]
多謝你讚佢,我會話比佢知,等佢開心下! ops:
咁少既原因係.....因為其他影得吾係太........ ARM 鏡頭。下次啦!(過幾日又有喇) ops:
作者: stephenyeong    時間: 2005-8-8 22:29:29

個網有d Jeffrey feel.
作者: bikbark    時間: 2005-8-8 22:38:57

[quote:cd27485408="stephenyeong"]個網有d Jeffrey feel.[/quote]
史提芬羊,點先係“Jeffrey feel“呀?
可唔可以講解o下呢?
作者: stephenyeong    時間: 2005-8-8 22:42:55

[quote:77af02eea9="bikbark"][quote:77af02eea9="stephenyeong"]個網有d Jeffrey feel.[/quote]
可唔可以講解o下呢?[/quote]

同樣的stlye
同樣的button.....
同樣的design layout

好似無改過似的...
作者: CJ    時間: 2005-8-8 23:45:13

...咁你讚佢專一定話佢一成不變啫? :
作者: hales    時間: 2005-8-9 00:03:12

[quote:626d0b93a0="CJ"]...咁你讚佢專一定話佢一成不變啫? :[/quote]

個人風格嗟..... 8)
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-8-9 13:51:44

[quote:99bb779443="stephenyeong"][quote:99bb779443="bikbark"][quote:99bb779443="stephenyeong"]個網有d Jeffrey feel.[/quote]

同樣的stlye

好似無改過似的...[/quote]
可能方便 design d 圖,所以個 layout 好相似(咁都比你認出) : ,下個 version 會用多少少時間 design。多謝你既寶貴意見。 ops:
作者: hales    時間: 2005-8-9 14:10:33

[quote:ad0459af4c="Jeffrey & Shirley"][quote:ad0459af4c="stephenyeong"][quote:ad0459af4c="bikbark"][quote:ad0459af4c="stephenyeong"]個網有d Jeffrey feel.[/quote]

同樣的stlye

好似無改過似的...[/quote]
可能方便 design d 圖,所以個 layout 好相似(咁都比你認出) : ,下個 version 會用多少少時間 design。多謝你既寶貴意見。 ops:[/quote]

我都係為你好所以有話直說...... :
建議你:
1. 不要再用那種藍色..&..同一個紋理(RC水波紋?)既icon....(你係咪中左RC大魔咒..... 8) ...)
2. 別再用好似好colorful既彩色漸變甚至係彩虹漸變icon/separation bar....
3. 七月份05同八月份05下邊既 12345 and 新加坡旁邊既 12 如果無留意
真係唔知有得click....
4. 換掉瓊瑤feel的banner.......
5. 浪漫feel網頁用上卡通字型....應該改改.............
6. 用太多次數的"主頁"..到底邊個先係主頁???

得罪哂~~唔好見怪....... :  :  :  :
以上既comment可以ignore既 最重要個page你造得開心就好~
加油~~~ :em11:

PS:下次背光影相記得開閃燈..... 8)
作者: stephenyeong    時間: 2005-8-9 22:50:50

[quote:c0c2ccc374="hales"]

1. 不要再用那種藍色..&..同一個紋理(RC水波紋?)既icon....(你係咪中左RC大魔咒..... 8) ...)
2. 別再用好似好colorful既彩色漸變甚至係彩虹漸變icon/separation bar....
3. 七月份05同八月份05下邊既 12345 and 新加坡旁邊既 12 如果無留意
真係唔知有得click....
4. 換掉瓊瑤feel的banner.......
5. 浪漫feel網頁用上卡通字型....應該改改.............
6. 用太多次數的"主頁"..到底邊個先係主頁???

PS:下次背光影相記得開閃燈..... 8)[/quote]
全中 :em11:
作者: CJ    時間: 2005-8-10 00:40:18

努力 加油
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-8-11 17:05:27

剛剛加左另一間婚紗店既偷拍相,得閑就過去睇下啦! ops:

http://tsefayi.no-ip.com/tsefayi/

再按 "生活閑情",搵番今日。 :wink:
作者: milk    時間: 2005-8-12 00:02:29

阿 :dead: 母入唔到去睇..... :em18:
作者: dick queenie    時間: 2005-8-14 13:15:34

[quote:7885108244="Jeffrey & Shirley"]剛剛加左另一間婚紗店既偷拍相,得閑就過去睇下啦! ops:

再按 "生活閑情",搵番今日。 :wink:[/quote]

我覺得shirley好幸福 :face13: ...你為佢用咁多心機整個網頁出嚟...我覺得幾靚呀...之緊要你對佢個份心意...睇吓我屋企嗰個...唉...算吧喇! :poor:

q.
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-8-31 15:35:02

小弟新作!多多指教! ops:

http://tsefayi.no-ip.com/tsefayi/video/JP/JapanTour2004.wmv
作者: vivian    時間: 2005-8-31 16:09:51

嘩,好sweet 呀 !
(終於見到亞嫂了,人如其名,溫婉嫻淑,您好幸福呀!)
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-8-31 18:01:03

[quote:b9d511d062="vivian"]嘩,好sweet 呀 !
(終於見到亞嫂了,人如其名,溫婉嫻淑,您好幸福呀!)[/quote]
多謝!多謝!
遲少少仲有一個只有佢既專輯,有興趣就留意下啦!
作者: Jess and Burns    時間: 2005-8-31 23:41:16

第一 二張相影得好靚.....之後張張相既表情同企位99% 一樣.....

睇左10張以後就覺得有一點悶了..

下次不如選多一點不同動作 不同表情的相片.
作者: Tomato    時間: 2005-9-1 13:27:58

相同相之間停頓時間有長.....
點解我去唔返你個網ge...即係下面寫住"完成" 但係個screen係全白色....
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-9-2 10:46:04

[quote:5576107238="Jess&Burns"]第一 二張相影得好靚.....之後張張相既表情同企位99% 一樣.....

睇左10張以後就覺得有一點悶了..

下次不如選多一點不同動作 不同表情的相片.[/quote]
哈哈!旅行相可能比較公式化,又加埋個比較公式化既攝影人(即=>我) 所以幅幅都差吾多。 ops:
下次會同 Shirley 相量下。 :wink:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-9-2 10:50:29

[quote:9aa3c9eeeb="Tomato"]相同相之間停頓時間有長.....[/quote]
今次製作,係為左結婚相o個輯造預備。而家仲搵緊吾到o既 Software 睇下個效果。 ops:
[quote:9aa3c9eeeb="Tomato"]
點解我去唔返你個網ge...即係下面寫住"完成" 但係個screen係全白色....[/quote]
吾係好明! :?:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-9-2 12:31:39

有新一輯婚紗偷拍相睇!
去睇睇啦!
=>"生活閑情"
作者: Tomato    時間: 2005-9-2 18:01:06

[quote:3e93462136="Jeffrey & Shirley"]點解我去唔返你個網ge...即係下面寫住"完成" 但係個screen係全白色....[/quote]
吾係好明! :?:[/quote]

我而家又睇得返喇!!!
作者: 積肥    時間: 2005-9-3 19:36:28

[quote:63b32d9050="Tomato"][quote:63b32d9050="Jeffrey & Shirley"][quote:63b32d9050="Tomato"]點解我去唔返你個網ge...即係下面寫住"完成" 但係個screen係全白色....[/quote]
吾係好明! :?:[/quote]

我而家又睇得返喇!!![/quote]
咁就好喇! h:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2