藍澄灣業主社群

標題: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ? [打印本頁]

作者: POON    時間: 2005-8-6 22:15:48     標題: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

如題 ?  
作者: CHEUNG    時間: 2005-8-6 22:18:22

我都想知 ?
我將層樓比銀行估價 200萬 !
聽後嚇了我一跳 !
作者: SEVEN    時間: 2005-8-7 12:46:29     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:28a56e0513="OON"]如題 ?  [/quote]

你想賣樓嗎 ?
:mrgreen:
作者: grassman    時間: 2005-8-7 14:57:54     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:029b7d3db5="SEVEN"][quote:029b7d3db5="OON"]如題 ?  [/quote]

你想賣樓嗎 ?
:mrgreen:[/quote]

POON,你嫁人拿!

Seven,你唔係搬左咩?
作者: unicorn    時間: 2005-8-15 03:18:10

以下係少少心duck
1. 中中同美美會有人電話轟炸你叫你減價 - 佢地人多呀嗎
理唔理佢就睇你等唔等錢洗
但我idol see wing ching話d人會在 the beginning of 減息周衝去買屋
信不信由你
2. 我唔覺意咁睇左好多二手盤
發覺少少惰況

if your 估值 is $100
炒家賣化妝樓會賣$130-$160
係咁意gup少少走既人賣$120
走到gup身彩既人賣$110(港灣豪ting同ho king wan 我都friend係呢個case 不過要計埋 租值同息口 幾難計)
再平既人就唔comment啦

以上content 全屬吹水 本人恕不負責
作者: Billy    時間: 2005-8-15 10:07:03     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:f3764102ef="OON"]如題 ?  [/quote]

嫁人嗱 :mrgreen:
恭喜晒喎.
(有人靜雞雞話左比我知喇唔知幾時到佢呢) :mrgreen:

期實賣樓方便過買樓好多.
(交易買家驚過賣家)
人地睇啱簽完臨約再搵埋律師就等收錢.
律師會幫你攪掂架喇.

反而睇吓樓按罰息期到幾時.
我罰息期三年依家都未過.
會唔會等多一陣會罰得冇咁金呢....
作者: POON    時間: 2005-8-15 23:45:06     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:8dd6e00f41="Billy"][quote:8dd6e00f41="OON"]如題 ?  [/quote]

恭喜晒喎.
(有人靜雞雞話左比我知喇唔知幾時到佢呢) :mrgreen:

(交易買家驚過賣家)
律師會幫你攪掂架喇.

會唔會等多一陣會罰得冇咁金呢....[/quote]

是呀 ! 你咁快知啦 ! 你又幾時娶老婆 ?
作者: Jess and Burns    時間: 2005-8-15 23:52:38     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:3bd7fc1839="OON"][quote:3bd7fc1839="Billy"][quote:3bd7fc1839="OON"]如題 ?  [/quote]

恭喜晒喎.

(交易買家驚過賣家)
律師會幫你攪掂架喇.

是呀 ! 你咁快知啦 ! 你又幾時娶老婆 ?[/quote]

真架? 公喜公喜呀..
作者: milk    時間: 2005-8-16 00:19:56     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:13853a6624="Jess&Burns"][quote:13853a6624="OON"]是呀 ! 你咁快知啦 ! 你又幾時娶老婆 ?[/quote]真架? 公喜公喜呀..[/quote]恭喜 too~
閃電式?
作者: Billy    時間: 2005-8-16 00:21:20     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:d132334656="OON"]

是呀 ! 你咁快知啦 ! 你又幾時娶老婆 ?[/quote]

我同你一樣年尾呀.... :em19:
作者: dracula    時間: 2005-8-16 00:38:56     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:358b94d46e="OON"][quote:358b94d46e="Billy"][quote:358b94d46e="OON"]如題 ?  [/quote]

恭喜晒喎.

(交易買家驚過賣家)
律師會幫你攪掂架喇.

恭喜哂~~ 犀利~~~  :em11:
作者: POON    時間: 2005-8-28 12:04:42     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:86b67bf4af="Billy"][quote:86b67bf4af="OON"]

我同你一樣年尾呀.... :em19:[/quote]

我可能要明年先嫁得出 ! 原來結婚好多嘢攪..... :poor:
作者: Billy    時間: 2005-8-29 09:23:18     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:2cd0b01fc5="OON"][quote:2cd0b01fc5="Billy"][quote:2cd0b01fc5="OON"]

我可能要明年先嫁得出 ! 原來結婚好多嘢攪..... :poor:[/quote]

多唔多野攪就要睇吓你同你未來老公要求喇.
簡單o既可以好簡單.
攪足d o既真係好多野攪架. :em03:

由其係定酒席想搵好d就要預多d時間喇.
Anyway下年都好呀下年係好年.
作者: Jess and Burns    時間: 2005-8-29 09:51:30     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:354382daf9="OON"][quote:354382daf9="Billy"][quote:354382daf9="OON"]

我可能要明年先嫁得出 ! 原來結婚好多嘢攪..... :poor:[/quote]

最緊要落左PO. 結婚都係遲早問題. :mrgreen: 你而家先開始攪 係要到下年架啦.無問題啦.(  開心返   )
作者: grassman    時間: 2005-8-29 09:58:19     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:13ccb38602="Jess&Burns"]
最緊要落左PO. 結婚都係遲早問題. :mrgreen: [/quote]

:shock: 你當係乜?
作者: Jess and Burns    時間: 2005-8-29 10:06:01     標題: Re: 如果想賣樓 要注意什麼事項 ?

[quote:23fda1c688="grassman"][quote:23fda1c688="Jess&Burns"]
最緊要落左PO. 結婚都係遲早問題. :mrgreen: [/quote]

:shock: 你當係乜?[/quote]

人.

即係唔使咁擔心.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2