藍澄灣業主社群

標題: 睇下人地點求婚... [打印本頁]

作者: FireFire    時間: 2005-7-25 10:14:29     標題: 睇下人地點求婚...

一名與女友相戀12年的醫學系男生,為了要向女方求婚,竟然大手筆包下戲
院,精心設計一場浪漫求婚記,甚至請杜德偉來唱情歌,不知情的女主角一開始完
全被蒙在鼓裡,最後發現自己掉入男友設計的浪漫陷阱後,感動的淚流滿面。  
女主角廖郁芬走進電影院,以為要看電影首映會,看到自己出現在大螢幕上嚇一 大跳。  
這是男主角林奎佑精心策劃的浪漫求婚記,但高潮還在後頭,因為杜德偉竟然出 現,還大唱情歌。

一連串的驚喜讓女主角哭成淚人兒,她站起來才發現,整個電影院的觀眾,原來通通是自己的親朋好友,男主角捧著花出現,策劃三個月的求婚記,就等這一刻。

小倆口愛情長跑12年,男方是實習醫師,女主角是國中老師,為了給對方驚喜,男方假裝約女友參加電影首映會,還請來杜德偉唱情歌,讓女友陷入浪漫陷阱。

男友的心意,讓女主角笑的甜蜜蜜,幸福的感覺盡在不言中。

http://www.ee.ntu.edu.tw/~b8901134/ettoday.wmv
作者: Sure Win    時間: 2005-7-25 13:49:58

嘩! 好"lum"呀!
作者: Jess and Burns    時間: 2005-7-25 16:19:46

我反而覺得有點不切實際呢.... :!:
作者: Billy    時間: 2005-7-25 16:31:34

[quote:845e8130de="Jess&Burns"]我反而覺得有點不切實際呢.... :!:[/quote]

個個人都好似你咁識諗就好lu.....     
作者: wychan    時間: 2005-7-25 17:00:26

[quote:bb12e0beb3="Billy"][quote:bb12e0beb3="Jess&Burns"]我反而覺得有點不切實際呢.... :!:[/quote]

個個人都好似你咁識諗就好lu.....     [/quote]

Billy 你打錯字啦... 應該係..

o個個人都好似你咁識諗就好lu.....     :

又可以咁講...

sure win 都好似你咁識諗就好lu :em12:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-7-25 17:03:36

[quote:ca17fd78f6="wychan"][quote:ca17fd78f6="Billy"][quote:ca17fd78f6="Jess&Burns"]我反而覺得有點不切實際呢.... :!:[/quote]

個個人都好似你咁識諗就好lu.....     [/quote]

又可以咁講...

sure win 都好似你咁識諗就好lu :em12:[/quote]

無錯. 無錯.
作者: Billy    時間: 2005-7-25 17:29:42

[quote:77894c318e="wychan"]

又可以咁講...

sure win 都好似你咁識諗就好lu :em12:[/quote]

多事.....
wychan :em20: billy
作者: wychan    時間: 2005-7-25 17:32:22

[quote:b0769d7f3e="Billy"][quote:b0769d7f3e="wychan"]

又可以咁講...

多事.....
wychan :em20: billy[/quote]

哈.. 哈.. 哈... :yeah:
作者: bikbark    時間: 2005-7-25 17:32:57

嘩 咁有感而發呀

個人睇法 求婚involved親友係幾感動o既
即係好似等自己o既親友都可分享喜悅 (亦係結婚行禮擺酒o既目的之一)
但同樣產生問題 就好似逼人答應咁
你話如果個女仔唔係即刻應承 真係相當好睇啦

包戲院+歌星就真係搞到好大啦
作者: Sure Win    時間: 2005-7-25 17:48:44

[quote:4d579620aa="wychan"][quote:4d579620aa="Billy"][quote:4d579620aa="Jess&Burns"]我反而覺得有點不切實際呢.... :!:[/quote]

又可以咁講...

你多事!
<-A :HIT:  S->
我要多的同Bearbeary通話先得.
作者: Sure Win    時間: 2005-7-25 18:02:05

我淨係鄧女主角開心0者  :em08: 你地駛唔駛咁大反應呀 尤其你呀 B先生.

[quote:9d1c78f802="bikbark"]嘩 咁有感而發呀

即係好似等自己o既親友都可分享喜悅 (亦係結婚行禮擺酒o既目的之一)

[/quote]

我其實好同意Bikbak 姐既睇法 就係包戲院同歌星太過大"震將"
作者: Jess and Burns    時間: 2005-7-25 18:48:20

[quote:fe876c9130="Sure Win"]我淨係鄧女主角開心0者  :em08: 你地駛唔駛咁大反應呀 尤其你呀 B先生.

[quote:fe876c9130="bikbark"]嘩 咁有感而發呀

[/quote]

我其實好同意Bikbak 姐既睇法 就係包戲院同歌星太過大"震將"[/quote]

所以我咪覺得不切實際o羅...  :!:

如果我係果女仔 我諗我嚇到走左去都唔定. 好驚law . 咁大場面.
作者: Tomato    時間: 2005-7-26 11:02:51

係咪電視台幫手0架....??幾好笑喎.... :
對於我呢d從未試過咩叫求婚( :poor: ) 又真係覺得好lum ge :face13:

個男仔平日緊係好識social 又會請得郁咁多親友ge
作者: 維也納    時間: 2005-7-26 14:42:27     標題: Re: 睇下人地點求婚...

[quote:81fd2bac07="Mr. & Mrs. FireFire"]一名與女友相戀12年的醫學系男生,為了要向女方求婚,竟然大手筆包下戲院,精心設計一場浪漫求婚記,甚至請杜德偉來唱情歌,不知情的女主角一開始完全被蒙在鼓裡,最後發現自己掉入男友設計的浪漫陷阱後,感動的淚流滿面。  
女主角廖郁芬走進電影院,以為要看電影首映會,看到自己出現在大螢幕上嚇一 大跳。  
這是男主角林奎佑精心策劃的浪漫求婚記,但高潮還在後頭,因為杜德偉竟然出 現,還大唱情歌。

一連串的驚喜讓女主角哭成淚人兒.......[/quote]

咁你又點求婚未架?
作者: FireFire    時間: 2005-7-26 15:36:22     標題: Re: 睇下人地點求婚...

[quote:5e3417565d="維也納"][quote:5e3417565d="Mr. & Mrs. FireFire"]一名與女友相戀12年的醫學系男生,為了要向女方求婚,竟然大手筆包下戲院,精心設計一場浪漫求婚記,甚至請杜德偉來唱情歌,不知情的女主角一開始完全被蒙在鼓裡,最後發現自己掉入男友設計的浪漫陷阱後,感動的淚流滿面。  

一連串的驚喜讓女主角哭成淚人兒.......[/quote]

咁你又點求婚未架?[/quote]
h:  ...  h:  ...  h:  ...  h:  ...  h:  ...
作者: Jess and Burns    時間: 2005-7-26 16:42:21     標題: Re: 睇下人地點求婚...

[quote:ae4e226f59="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:ae4e226f59="維也納"][quote:ae4e226f59="Mr. & Mrs. FireFire"]一名與女友相戀12年的醫學系男生,為了要向女方求婚,竟然大手筆包下戲院,精心設計一場浪漫求婚記,甚至請杜德偉來唱情歌,不知情的女主角一開始完全被蒙在鼓裡,最後發現自己掉入男友設計的浪漫陷阱後,感動的淚流滿面。  

咁你又點求婚未架?[/quote]
h:  ...  h:  ...  h:  ...  h:  ...  h:  ...[/quote]

講黎聽下啦. 唔好怕羞啦. :zdevil:
作者: milk    時間: 2005-7-27 02:27:09

唔.........................求婚都去到咁恆,咁結婚當日咪唔得了! :!:  
如果換轉比較吝惜o既我,就情願叫未來老公將求婚駛o既錢攞去旅行好過!

講開求婚,我家皇上都冇什麼求婚可言................想起當日.........那時身在細房o既佢上緊網,
而我就o係廚房炒緊餸(冇錯,我又o係廚房 :em18: )所以我同佢見唔到面之餘,連對話都係要比較豪邁(大聲)o個隻............

r︰  milk~
m︰乜樹嘩~~
r︰  不如就x月1號o羅~
m︰乜話~聽唔到,你講大聲o的呀~
r︰  不如x月1號呀~好唔好呀~~
m︰o下~咁呀................哦!好啦~
r︰  咁我o係網到登記喇喎~
m︰(急急腳走去細房)o下...你講真o架 :shock:
r︰  係呀... :mrgreen:
m︰嘩...乜你咁慳皮呀...花墟o的花舖執晒咩...花都冇枝... :sweat: .....
r︰  我地講心o麻 :face13:
m︰嘩...............你............. :nowords:
r︰  咁...點好呀 :face13:
m︰咁你咪好快就係我o既人... :
r︰  ... :em12:

哈~我就係咁樣嫁左人喇~ h:
作者: Tomato    時間: 2005-7-27 09:46:17

你係咪渣住把鑊鏟走出0黎??? :nowords:
作者: bikbark    時間: 2005-7-27 09:58:09

[quote:c5f65aca51="Tomato"]你係咪渣住把鑊鏟走出0黎??? :nowords:[/quote]
可能係菜刀兩把呀 --> q/-_-\p
作者: grassman    時間: 2005-7-27 10:54:42

[quote:d0db034c57="bikbark"][quote:d0db034c57="Tomato"]你係咪渣住把鑊鏟走出0黎??? :nowords:[/quote]
可能係菜刀兩把呀 --> q/-_-\p[/quote]

可能係"搭"住兩粒糖出黎! :em04:
作者: bikbark    時間: 2005-7-27 11:13:38

[quote:95c8263755="grassman"][quote:95c8263755="bikbark"][quote:95c8263755="Tomato"]你係咪渣住把鑊鏟走出0黎??? :nowords:[/quote]
可能係菜刀兩把呀 --> q/-_-\p[/quote]

可能係"搭"住兩粒糖出黎! :em04:[/quote]
可能o個晚炒儂晒d o野
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-7-27 13:52:19

我都求左 :em14: 兩次 Shirley 先肯咋! ops:
作者: grassman    時間: 2005-7-27 14:50:23

[quote:645bbb08d7="Jeffrey & Shirley"]我都求左 :em14: 兩次 Shirley 先肯咋! ops:[/quote]

Shirley 有冇考慮清楚架? ops:
作者: bikbark    時間: 2005-7-27 16:38:55

[quote:1c996804de="grassman"][quote:1c996804de="Jeffrey & Shirley"]我都求左 :em14: 兩次 Shirley 先肯咋! ops:[/quote]

Shirley 有冇考慮清楚架? ops:[/quote]
你咁問可能會提醒o左Shirley
可能會提醒埋GW喎
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-7-27 17:17:17

[quote:b64e5a6f05="bikbark"][quote:b64e5a6f05="grassman"][quote:b64e5a6f05="Jeffrey & Shirley"]我都求左 :em14: 兩次 Shirley 先肯咋! ops:[/quote]

可能會提醒埋GW喎[/quote]
Shirley 就提醒,
GW 就後悔0姐! :
作者: bikbark    時間: 2005-7-27 17:32:40

[quote:c90bdaeef4="Jeffrey & Shirley"][quote:c90bdaeef4="bikbark"][quote:c90bdaeef4="grassman"]
可能會提醒埋GW喎[/quote]
Shirley 就提醒,
GW 就後悔0姐! :[/quote]
我想話提醒佢o地係好幸福咋  :mrgreen:
作者: milk    時間: 2005-7-30 02:02:42

[quote:801b89e27f="grassman"][quote:801b89e27f="bikbark"][quote:801b89e27f="Tomato"]你係咪渣住把鑊鏟走出0黎??? :nowords:[/quote]可能係菜刀兩把呀 --> q/-_-\p[/quote]可能係"搭"住兩粒糖出黎! :em04:[/quote]全部估錯晒~當時..........我攞o既包括... 8)

工具︰大菜刀﹑砧板﹑湯匙﹑叉﹑大煲﹑細煲﹑鑊鏟﹑大鑊...
調味︰糖﹑鹽﹑生油﹑麻油﹑生抽﹑老抽﹑豆粉﹑薑﹑蔥﹑蒜頭﹑紹興酒﹑米酒﹑黑/白胡椒粉...
肉類︰ 鼠﹑牛﹑虎﹑兔﹑龍﹑蛇﹑馬﹑羊﹑猴﹑雞﹑狗﹑豬﹑鴨﹑鵝﹑河馬﹑鱷魚﹑貓頭鷹...
蔬菜︰椰菜﹑娃娃菜﹑菜心﹑白菜﹑紹菜﹑鮮百合﹑筍﹑絲瓜﹑南瓜﹑冬瓜﹑節瓜﹑花菇﹑蘑菇﹑草菇...

實在太多,恕小女子不能盡錄... :em18:
作者: milk    時間: 2005-7-30 02:09:17

[quote:2f8e08ae63="grassman"][quote:2f8e08ae63="Jeffrey & Shirley"]我都求左 :em14: 兩次 Shirley 先肯咋! ops:[/quote]Shirley 有冇考慮清楚架? ops:[/quote] :idea:
可能積肥事前俾左o的古方糊塗藥過雪梨食 :em18: ,所以雪梨就咁應承左喇... :em05:
作者: dick queenie    時間: 2005-7-30 07:58:19

[quote:673794bff0="Tomato"]你係咪渣住把鑊鏟走出0黎??? :nowords:[/quote]

我諗0既嘢同你一樣喎! :em18:

q.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2