藍澄灣業主社群

標題: 桂花慕絲清酒o者喱朱古力鮮果杯 [打印本頁]

作者: bikbark    時間: 2005-7-21 00:12:00     標題: 桂花慕絲清酒o者喱朱古力鮮果杯

今晚學o既,味道就清清地啦,不過最搞鬼係o個幾粒清酒o者喱  
作者: grassman    時間: 2005-7-21 00:16:49

最正係兩條 鬚!
作者: bikbark    時間: 2005-7-21 00:19:28

本來佢o地應該係企直o既,不過就因為天生無腰骨,所以就...... ops:
作者: 積肥    時間: 2005-7-21 00:22:35

[quote:d6a8aa6fea="grassman"]最正係兩條 鬚![/quote]
好似懵面焦人個兩條天線!
其實而家有無得食傢! :face13:
作者: grassman    時間: 2005-7-21 00:29:04

[quote:fc03aa3594="積肥"][quote:fc03aa3594="grassman"]最正係兩條 鬚![/quote]
其實而家有無得食傢! :face13:[/quote]

其實我第一眼就覺得似懵面焦人,不個驚無人識!
作者: bikbark    時間: 2005-7-21 00:29:43

有,o係香港仔喎  :mrgreen:
作者: 積肥    時間: 2005-7-21 00:31:54

[quote:0710351873="grassman"][quote:0710351873="積肥"][quote:0710351873="grassman"]最正係兩條 鬚![/quote]
其實而家有無得食傢! :face13:[/quote]

其實我第一眼就覺得似懵面焦人,不個驚無人識![/quote]
原來同你都.........差吾多.......知識水平喎! :
作者: 積肥    時間: 2005-7-21 00:33:15

[quote:f851cd1a62="bikbark"]有,o係香港仔喎  :mrgreen:[/quote]
吾該 E 過黎 RC !吾該 CC 埋比大家喎! :
作者: Kiliyan    時間: 2005-7-21 00:58:42

嘩! 好正呀!
請問d桂花點整呀? 用沖花茶果d桂花整得唔得呀??

我想整桂花糕好耐喇不過仲係唔知點整d桂花+魚膠...etc

好想食呀.. :face13:

作者: milk    時間: 2005-7-21 01:26:22

好想試o下姐~ :face13:

o個幾粒清酒o者喱有o的似..................................眼珠 :shock:
作者: 積肥    時間: 2005-7-21 01:37:04

[quote:b84711148a="milk"]好想試o下姐~ :face13:

o個幾粒清酒o者喱有o的似..................................眼珠 :shock:[/quote]
好似魚既蛋,就黎有條魚走出黎咁! :em18:
作者: bikbark    時間: 2005-7-21 09:13:40

[quote:dd6e4f4a68="Kiliyan"]嘩! 好正呀!
請問d桂花點整呀? 用沖花茶果d桂花整得唔得呀??

我想整桂花糕好耐喇不過仲係唔知點整d桂花+魚膠...etc

好想食呀.. :face13:
[/quote]
用桂花糖呀 上海舖有得賣
個蛋糕呢 今次要同爸媽分享 無辦法啦.  h:
作者: bikbark    時間: 2005-7-21 09:14:49

[quote:f39509902b="milk"]o個幾粒清酒o者喱有o的似..................................眼珠 :shock:[/quote]
其實佢o地係扮龍眼
作者: Tomato    時間: 2005-7-21 11:51:10

[quote:f395bf4416="bikbark"][quote:f395bf4416="milk"]o個幾粒清酒o者喱有o的似..................................眼珠 :shock:[/quote]
其實佢o地係扮龍眼[/quote]

我覺得又有d似珍寶珠.....我以為你插左幾枝珍寶珠0向上面 ops:
作者: bikbark    時間: 2005-7-21 12:03:16

d清酒o者喱幾好食o架 都幾易整.
下次招呼朋友唔駛咁煩
將d清酒加入魚膠及水 雪一陣即可
作者: milk    時間: 2005-7-21 15:21:31

[quote:46f6fb9aa2="bikbark"]d清酒o者喱幾好食o架 都幾易整.
下次招呼朋友唔駛咁煩
將d清酒加入魚膠及水 雪一陣即可[/quote]咁鄰居呢? :face13:
作者: bikbark    時間: 2005-7-21 16:07:16

[quote:fb86443b1c="milk"][quote:fb86443b1c="bikbark"]d清酒o者喱幾好食o架 都幾易整.
下次招呼朋友唔駛咁煩
將d清酒加入魚膠及水 雪一陣即可[/quote]咁鄰居呢? :face13:[/quote]
我o既意思係大家可以試整o下 因為又易整又好味

不過我當你係朋友 乜你當我係鄰居咋 勁hurt中!  :em01:
作者: Sure Win    時間: 2005-7-21 17:36:27

Bikbak

你好犀利呀 :em11:
我地版聚既時候有冇得食呢. :em12:
作者: bikbark    時間: 2005-7-21 17:47:53

[quote:507e507077="Sure Win"]我地版聚既時候有冇得食呢. :em12:[/quote]
無 因為自己o係屋企整通常唔會整咁多餅面裝飾
作者: milk    時間: 2005-7-22 01:36:33

[quote:772469bd0b="bikbark"]不過我當你係朋友 乜你當我係鄰居咋 勁hurt中!  :em01:[/quote] :shock:
嘩~冤枉呀大少奶,妳咪喊住先 :em21: 我當妳係朋友o架,我只係幫其他鄰居問咋~ :face13:

點呢~點呢~咁其他鄰居有冇得食姐o下...? :em04:
作者: bikbark    時間: 2005-7-22 09:45:29

[quote:212afd9be2="milk"][quote:212afd9be2="bikbark"]不過我當你係朋友 乜你當我係鄰居咋 勁hurt中!  :em01:[/quote] :shock:
嘩~冤枉呀大少奶,妳咪喊住先 :em21: 我當妳係朋友o架,我只係幫其他鄰居問咋~ :face13:

點呢~點呢~咁其他鄰居有冇得食姐o下...? :em04:[/quote]
我當大家都係朋友 ai......又hurt多次  :em06:
作者: Billy    時間: 2005-7-22 11:41:54

[quote:3b3d06c2dc="bikbark"]我當大家都係朋友 ai......又hurt多次  :em06:[/quote]

既然大家都係朋友咯咁大食會果日............蛋糕...... :face13:
作者: bikbark    時間: 2005-7-22 11:57:01

[quote:1d85de3bac="Billy"][quote:1d85de3bac="bikbark"]我當大家都係朋友 ai......又hurt多次  :em06:[/quote]

既然大家都係朋友咯咁大食會果日............蛋糕...... :face13:[/quote]
都估你o地有此一著
不過麻煩睇返前頁最後個post
招呼朋友係用o者喱
招呼鄰居先用蛋糕
作者: wychan    時間: 2005-7-22 12:53:29

[quote:8b9ce8e4ae="bikbark"][quote:8b9ce8e4ae="Billy"][quote:8b9ce8e4ae="bikbark"]我當大家都係朋友 ai......又hurt多次  :em06:[/quote]

既然大家都係朋友咯咁大食會果日............蛋糕...... :face13:[/quote]
都估你o地有此一著
不過麻煩睇返前頁最後個post
招呼朋友係用o者喱
招呼鄰居先用蛋糕[/quote]

咁我地住係你隔離 相識一場都叫做朋友呀 咁咪o者喱同埋蛋糕都有得食 :zdevil:
作者: bikbark    時間: 2005-7-22 13:58:19

[quote:f90d9acb69="wychan"]咁我地住係你隔離 相識一場都叫做朋友呀 咁咪o者喱同埋蛋糕都有得食 :zdevil:[/quote]
我其中一邊隔離係樓梯 另一邊係吉屋

仲有 你都未報名 未報名唔好講咁多 你唔好唔俾BearBear o黎o添呀  :zdevil:
作者: milk    時間: 2005-7-22 15:17:43

[quote:41ecadd313="bikbark"]我當大家都係朋友 ai......又hurt多次  :em06:[/quote]得~我識點做喇~............?......?.....?.....?....

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2