藍澄灣業主社群

標題: 如果唔封左個鮮風 [打印本頁]

作者: Tomato    時間: 2005-7-20 12:40:08     標題: 如果唔封左個鮮風

唔封 你估間屋會唔會無咁焗???
作者: Amy Poon    時間: 2005-7-20 13:12:35     標題: Re: 如果唔封左個鮮風

[quote:437e2e2cb6="Tomato"]唔封 你估間屋會唔會無咁焗???[/quote]

No. The flat should be cleaner (without open windows) once it was blocked!
作者: bikbark    時間: 2005-7-20 14:17:51     標題: Re: 如果唔封左個鮮風

[quote:aa4fe8e3a9="Amy Poon"][quote:aa4fe8e3a9="Tomato"]唔封 你估間屋會唔會無咁焗???[/quote]

No. The flat should be cleaner (without open windows) once it was blocked![/quote]
agree ar!
d o野無咁易發霉
作者: milk    時間: 2005-7-20 22:35:24     標題: Re: 如果唔封左個鮮風

其實以前o的樓咪一樣冇鮮風系統,當返到屋企先至開窗一樣冇問題呀!
作者: Kiliyan    時間: 2005-7-21 01:09:53

我照封佢呀! 由搬入黎開始我就封左個鮮風口喇~  :em11:
作者: Tomato    時間: 2005-7-21 11:39:49

都係封返佢先........今日無前幾日咁焗喇
作者: hales    時間: 2005-7-21 11:50:33     標題: Re: 如果唔封左個鮮風

[quote:b0eff5a394="milk"]其實以前o的樓咪一樣冇鮮風系統,當返到屋企先至開窗一樣冇問題呀![/quote]

yes~我都認為係咁 所以我都係封左.......
不如統計一下有無人讚成shutdown左佢 慳返o的電費 :
作者: Tomato    時間: 2005-7-21 11:55:27

查實係因為有隻窗成日比風吹開 (次次都"逢"一聲就吹開左 :poor: ) 所以又唔敢開大 驚佢吹落街 :em07: .....唔開又唔得 所以默諗0下其他計仔......

呀某人又話封左鮮風 間屋熱左好多 所以睇0下係咪有關係lor....
作者: P女    時間: 2005-7-21 12:22:57     標題: Re: 如果唔封左個鮮風

[quote:1afd09e21d="hales"][quote:1afd09e21d="milk"]其實以前o的樓咪一樣冇鮮風系統,當返到屋企先至開窗一樣冇問題呀![/quote]

不如統計一下有無人讚成shutdown左佢 慳返o的電費 :[/quote]

讚成.... :em11:
查實d 電費係咪我地交架?
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-7-21 14:07:44     標題: Re: 如果唔封左個鮮風

[quote:a49291554e="女"][quote:a49291554e="hales"][quote:a49291554e="milk"]其實以前o的樓咪一樣冇鮮風系統,當返到屋企先至開窗一樣冇問題呀![/quote]

不如統計一下有無人讚成shutdown左佢 慳返o的電費 :[/quote]

讚成.... :em11:
查實d 電費係咪我地交架?[/quote]
公家野由管理費負責! :dead:
熄左可能會不合法! :em18:
作者: Hello Kitty    時間: 2005-7-21 16:39:30

Well I'll suggest to use 3M filter to cover the outlets. First you can have fresh air & no need to open all the windows. Second all the dirty dust will trap inside it. Your home will keep clean The filters can stand for 2- 3 weeks. One roll of it costs $169.00 I think the roll can last for more than half year. You can try :em12: It feels good. :em04:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2