藍澄灣業主社群

標題: RC shuttle 車資 [打印本頁]

作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-21 01:14:21     標題: RC shuttle 車資

今日我又去睇rc..個經紀同我講...

美孚線confirm...$4
葵芳線confirm...$3.5
青衣線confirm...$2.

都幾好喎...

佢仲話因為用酒店命申請shuttle..所以tst/central都一定批..差在係疏定係密...
作者: wychan    時間: 2003-9-21 01:20:49     標題: Re: RC shuttle 車資

[quote:c2fca5ba65="Agnes&Henry"]今日我又去睇rc..個經紀同我講...

都幾好喎...

佢仲話因為用酒店命申請shuttle..所以tst/central都一定批..差在係疏定係密...[/quote]

和現在九巴差不多.... 最著數是是方便些 :mrgreen:
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-21 01:27:01

如果密就方便...唔密d人都唔會坐...仲要架車要大呀...如果唔係得個20-30個位...實要等幾班車....d人一定會搭巴士...
作者: Solskjaer    時間: 2003-9-21 01:45:43     標題: Re: RC shuttle 車資

[quote:58cc555618="wychan"][quote:58cc555618="Agnes&Henry"]今日我又去睇rc..個經紀同我講...

都幾好喎...

佢仲話因為用酒店命申請shuttle..所以tst/central都一定批..差在係疏定係密...[/quote]

和現在九巴差不多.... 最著數是是方便些 :mrgreen:[/quote]唔好忘記中途係不停站.會快過巴士好多.不過個經紀講既有無代表性架???
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-21 01:53:58

唔知呀...不過佢地的資料的而且確係詳細同實在過之前好多.....
作者: Solskjaer    時間: 2003-9-21 02:00:46

[quote:6ce762346d="Agnes&Henry"]唔知呀...不過佢地的資料的而且確係詳細同實在過之前好多.....[/quote]咁個經紀知唔知你己經係業主呀?
作者: Solskjaer    時間: 2003-9-21 02:03:28

我而家去睇樓我都會話我己經買左只係經過想睇多次咁就無經紀會煩你. :mrgreen:
作者: lamlam    時間: 2003-9-21 08:43:50

但我覺得葵芳要$3.5就貴o左d 現在行走青衣到葵芳的專線van大多數是$3(幾年都無加價)而藍澄一出已經是南橋比其他專線路程短.但就仲貴d.
作者: Tomato    時間: 2003-9-21 11:20:33

如果唔係趕時間 我寧願過對面搭小巴lu :roll:
作者: FireFire    時間: 2003-9-21 11:43:02

車站係唔係正正在RC門口... :?:
作者: wicyh    時間: 2003-9-21 12:04:03

第六座果邊有停車位
作者: kitty Raymond    時間: 2003-9-21 12:12:17

好似話座座都停站上客
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-21 14:21:20

我話左俾佢聽我買左..跟住佢好鬼傾... 同埋好搞笑咁恭喜我 因為而家買貴左好多...話大單位最平要二百三十幾萬.....乜乜物物...跟住仲話rc租盤可以同曉峰園一樣.....$12呎....咁我諗冇咁高gei...雖然各有好同唔好...我諗八折...$10呎都一定得羅....

我地既對話係好無聊嫁.....
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-9-21 14:23:24

曉峰園都幾靚........... 不過好似住係深山咁....................

當年都好似要成4xxx呎
作者: 咩咩豬    時間: 2003-9-21 14:42:47

咩咩豬想問:有無荃灣線架???
嘩..第時咩咩豬o係rc返學校咪要搭四程車??? :|

:em13: 我愛war game :em12:
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-21 14:48:17

如果冇shuttle咪搭巴士啦..... 美景去荃灣.....
作者: wychan    時間: 2003-9-21 14:49:39

[quote:53bcfbe772="Agnes&Henry"]如果冇shuttle咪搭巴士啦..... 美景去荃灣.....[/quote]

長青仲有43 可以搭的
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-21 14:50:00

哈哈...咁曉峰園都幾貴...... 而家的深灣軒都係$4xxx呎....

咁就算我地打八折...回報率都高佢地好多喎....
作者: saga    時間: 2003-9-21 17:04:02

[quote:0fdbd2eb43="Agnes&Henry"]哈哈...咁曉峰園都幾貴...... 而家的深灣軒都係$4xxx呎....

咁就算我地打八折...回報率都高佢地好多喎....[/quote]

買 RC 貪佢係青衣地段新樓咋 ~
如果家人 accept 舊樓 買青衣舊樓回報都唔錯
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-21 20:45:13

曉峰園都唔舊呀.........
作者: Kiliyan    時間: 2003-9-23 16:42:45

[quote:e2ecf6a211="saga"][quote:e2ecf6a211="Agnes&Henry"]哈哈...咁曉峰園都幾貴...... 而家的深灣軒都係$4xxx呎....

咁就算我地打八折...回報率都高佢地好多喎....[/quote]

如果家人 accept 舊樓 買青衣舊樓回報都唔錯[/quote]

果日睇報紙有個海欣既銀主盤600零尺都係128萬咋...shk樓...正! 我之前都有諗過...因為...
作者: wicyh    時間: 2003-9-23 17:00:44

因為乜呀
作者: Kiliyan    時間: 2003-9-23 17:03:06

[quote:1794f2cf98="wicyh"]因為乜呀 [/quote]

因為個名同我一樣~
哈哈....   
作者: H and H    時間: 2003-9-23 17:34:32

[quote:2f7c90e716="Kiliyan"][quote:2f7c90e716="saga"][quote:2f7c90e716="Agnes&Henry"]哈哈...咁曉峰園都幾貴...... 而家的深灣軒都係$4xxx呎....

如果家人 accept 舊樓 買青衣舊樓回報都唔錯[/quote]

果日睇報紙有個海欣既銀主盤600零尺都係128萬咋...shk樓...正! 我之前都有諗過...因為... [/quote]但是我聽個agent講佢(海欣)唔多實用 又是鑽石廳的 知唔知係係架 :?:
作者: wicyh    時間: 2003-9-23 17:38:46

[quote:77ca8b4039="H&H"][quote:77ca8b4039="Kiliyan"][quote:77ca8b4039="saga"][quote:77ca8b4039="Agnes&Henry"]哈哈...咁曉峰園都幾貴...... 而家的深灣軒都係$4xxx呎....

果日睇報紙有個海欣既銀主盤600零尺都係128萬咋...shk樓...正! 我之前都有諗過...因為... [/quote]但是我聽個agent講佢(海欣)唔多實用 又是鑽石廳的 知唔知係係架 :?:[/quote]

http://www.shkrealestate.com.hk/ghorizon/chinese/showflat/blk1.html
作者: saga    時間: 2003-9-23 21:04:54

[quote:1f683da609="Kiliyan"][quote:1f683da609="wicyh"]因為乜呀 [/quote]

因為個名同我一樣~
哈哈....   [/quote]

咁都得  :shock:
作者: Ice    時間: 2003-9-23 22:00:28

[quote:21b7f622fa="saga"][quote:21b7f622fa="Kiliyan"][quote:21b7f622fa="wicyh"]因為乜呀 [/quote]

因為個名同我一樣~
哈哈....   [/quote]

咁都得  :shock:[/quote]

咁我咪好多 choice??? 我係 shk 呢  :em12:
作者: beda    時間: 2003-9-23 22:50:14

[quote:4f9da1bc49="Kiliyan"][quote:4f9da1bc49="saga"][quote:4f9da1bc49="Agnes&Henry"]哈哈...咁曉峰園都幾貴...... 而家的深灣軒都係$4xxx呎....

果日睇報紙有個海欣既銀主盤600零尺都係128萬咋...shk樓...正! 我之前都有諗過...因為... [/quote]

:cry: 但始終係二手樓 有其他人用過個屎塌硬係唔慣...
作者: H and H    時間: 2003-9-23 23:21:07

原來如此,咁都唔係好差 :roll:
作者: saga    時間: 2003-9-23 23:29:05

[quote:51205957c6="beda"]

:cry: 但始終係二手樓 有其他人用過個屎塌硬係唔慣...[/quote]

當然要換個廁所同浴缸
作者: IWAT    時間: 2003-9-28 15:38:38

去青衣好似係免費...
:?:
作者: Tomato    時間: 2003-9-28 16:36:40

[quote:7150e74189="H&H"][quote:7150e74189="Kiliyan"][quote:7150e74189="saga"][quote:7150e74189="Agnes&Henry"]哈哈...咁曉峰園都幾貴...... 而家的深灣軒都係$4xxx呎....

果日睇報紙有個海欣既銀主盤600零尺都係128萬咋...shk樓...正! 我之前都有諗過...因為... [/quote]但是我聽個agent講佢(海欣)唔多實用 又是鑽石廳的 知唔知係係架 :?:[/quote]

~~~~~
我買rc之前 都去過睇海欣 真係好唔實用 個廳超細不特止 仲係鑽石廳 唔知點樣擺家俬。d房好似比bb住0禁 細到離奇.........我睇0既係600幾呎單位!:em05:
不過佢因為新 樓下lift口真係好靚 好grand......由地下上平台都要搭程lift 仲係子彈lift tim :em03:
0個時睇個價仲係150萬以上估唔rc 0禁大影響力..................  :mrgreen:
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-28 17:20:22

[quote:6df2fa7592="saga"][quote:6df2fa7592="beda"]

:cry: 但始終係二手樓 有其他人用過個屎塌硬係唔慣...[/quote]

當然要換個廁所同浴缸[/quote]

好大工程喎...師傅做得唔好 分分鐘漏水 咁咪仲衰過唔整.....??!!
作者: saga    時間: 2003-9-28 17:59:27

[quote:d702940899="IWAT"]去青衣好似係免費...
:?:[/quote]

welcome back IWAT

作者: bikbark    時間: 2003-9-28 18:58:50

[quote:53e3df04e1="saga"][quote:53e3df04e1="IWAT"]去青衣好似係免費...

welcome back IWAT
    [/quote]
歡迎歡迎,你可以將你個臨時買賣合約編號pm俾wychan,咁你就可以入埋去業主專區啦
作者: beda    時間: 2003-9-28 22:24:27

[quote:a8efbf6587="IWAT"]去青衣好似係免費...

我認為酒店車一定有免費 at least 去MTR o個D 有
作者: KK and J    時間: 2003-10-13 10:54:26

上星期四上華人行碰巧做sony推廣,同和記職員好好傾知道o的o野,同大家分享。

佢話綠色van仔去青衣站要$2.5,shuttle bus 會收費接近這個價錢。shuttle bus 會用回現有藍澄灣推廣大巴,大家有無見過:idea:
作者: 小yen    時間: 2003-10-13 13:15:27     標題: SHUTTLE BUS

[quote:df07fef0bb="KK & J"]上星期四上華人行碰巧做sony推廣,同和記職員好好傾知道o的o野,同大家分享。

佢話綠色van仔去青衣站要$2.5,shuttle bus 會收費接近這個價錢。shuttle bus 會用回現有藍澄灣推廣大巴,大家有無見過:idea:[/quote]

KK & J

有呀咪在 "售樓書"喥見過囉 你睇試範單位果陣有冇拿呀?

小YEN
作者: FireFire    時間: 2003-10-13 13:23:00

[quote:98f19d33ea="KK & J"]上星期四上華人行碰巧做sony推廣,同和記職員好好傾知道o的o野,同大家分享。

佢話綠色van仔去青衣站要$2.5,shuttle bus 會收費接近這個價錢。shuttle bus 會用回現有藍澄灣推廣大巴,大家有無見過:idea:[/quote]
旅遊巴...... :|
作者: KK and J    時間: 2003-10-13 13:49:46     標題: Re: SHUTTLE BUS

[quote:6fce0515bd="小yen"][quote:6fce0515bd="KK & J"]上星期四上華人行碰巧做sony推廣,同和記職員好好傾知道o的o野,同大家分享。

KK & J

小YEN[/quote]

小YEN
多謝你提點,我有取 "售樓書",行街亦見過推廣大巴行走(旅遊巴士)。當初心想shuttle bus是以van 仔車型行駛(班次會較密及快捷,因為坐位少)。 :wink:

而家是旅遊巴士,大家會唔會有去旅遊o既感覺 :em17:
作者: Agnes Henry    時間: 2003-10-13 23:50:38

旅遊巴先正呀...咁多人....一次過上晒..... 千幾戶喎..仲有酒店客呢...小巴要幾多架先上得晒喎........ (小巴好迫好迫...大隻d都坐唔到嫁....)
作者: wicyh    時間: 2003-10-14 01:07:34

酒店客唔會同車架 :em16:
作者: wychan    時間: 2003-10-14 11:01:51     標題: Re: SHUTTLE BUS

[quote:b392168444="KK & J"][quote:b392168444="小yen"][quote:b392168444="KK & J"]上星期四上華人行碰巧做sony推廣,同和記職員好好傾知道o的o野,同大家分享。

KK & J

小YEN[/quote]

小YEN
多謝你提點,我有取 "售樓書",行街亦見過推廣大巴行走(旅遊巴士)。當初心想shuttle bus是以van 仔車型行駛(班次會較密及快捷,因為坐位少)。 :wink:

而家是旅遊巴士,大家會唔會有去旅遊o既感覺 :em17:[/quote]

唔係呀馬.... 現在的車是舊車(仲係好殘個隻),放學時候仲見到俾人做校車(係銅鑼灣QC傍)...

冇理由俾D舊野我地然後要我們承擔維修 :?:  :twisted:  :evil:
作者: manhk167    時間: 2004-1-16 10:12:59

[quote:e3db6e6781="IWAT"]去青衣好似係免費...

我都好似見個d單張話免費... 邊個有copy?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2