藍澄灣業主社群

標題: 好耐未追過日戲... [打印本頁]

作者: FireFire    時間: 2005-7-13 13:29:14     標題: 好耐未追過日戲...

近日又開始追番....
戲名叫(利家與松)...已經係3年前作品..全套有49集...
陣容有唐澤壽明松島菜菜子竹野內豐反町隆史酒井法子... :mrgreen:
一日內追左16集...仲差大半... :nowords:
作者: bikbark    時間: 2005-7-13 14:48:52

雖然大家都唔再鍾意睇日劇 但係我仍然覺得日劇好睇好多好多.
韓劇 我真係完全唔識得欣賞 特別係慘情o個隻  :dead:

pride其實都幾好睇
作者: Jess and Burns    時間: 2005-7-13 14:50:50

[quote:88551e22cf="bikbark"]雖然大家都唔再鍾意睇日劇 但係我仍然覺得日劇好睇好多好多.
韓劇 我真係完全唔識得欣賞 特別係慘情o個隻  :dead:

pride其實都幾好睇[/quote]

think so.

很喜歡木村的角色. 真的很有吸引力.
作者: H and H    時間: 2005-7-13 15:06:40

[quote:7b717c0cbc="bikbark"]雖然大家都唔再鍾意睇日劇 但係我仍然覺得日劇好睇好多好多.

pride其實都幾好睇[/quote]

唔係呀我都仲鍾意睇日劇0架 節奏比較快 我仲鍾意睇木村架 pride 好好睇呀 佢最新果套"Engine" 我都幾鍾意睇 都OK.... 比較另類唔係公式化愛情片lor

睇完H2 之後 就鍾意睇山田孝之 其實佢有D似以前0既堂本剛.....

因為H2 我就搵番佢之前所做過既劇 原來佢有做"在世界中心呼唤愛"電視劇版裡少年朔太郎.....仲有烈火男孩 水男孩等 我會一一睇番

韓劇有時有D都OK 但拉得比較長....
作者: H and H    時間: 2005-7-13 15:08:12     標題: Re: 好耐未追過日戲...

[quote:f1276693b9="Mr. & Mrs. FireFire"]近日又開始追番....
戲名叫(利家與松)...已經係3年前作品..全套有49集...
陣容有唐澤壽明松島菜菜子竹野內豐反町隆史酒井法子... :mrgreen:
一日內追左16集...仲差大半... :nowords:[/quote]一日睇左咁多 好好睇? 睇到停唔到?? 等我搵下先
作者: bikbark    時間: 2005-7-13 15:11:20

[quote:7e983c516f="Jess&Burns"]think so.

很喜歡木村的角色. 真的很有吸引力.[/quote]
係呀 yeah!
其實我由"愛情白皮書"木村做取手治開始 我已經好鍾意佢  :mrgreen:
我最鍾意睇"long vacation" 電視播幾多次 我就追咁多次
(o個陣我有套vcd碟o架 借o左俾朋友就一去不复返啦)
作者: H and H    時間: 2005-7-13 15:19:14

[quote:152ee04545="bikbark"][quote:152ee04545="Jess&Burns"]think so.

係呀 yeah!
其實我由"愛情白皮書"木村做取手治開始 我已經好鍾意佢  :mrgreen:
我最鍾意睇"long vacation" 電視播幾多次 我就追咁多次
(o個陣我有套vcd碟o架 借o左俾朋友就一去不复返啦)[/quote]對對對 真的很有吸引力 我鍾意"love generation"~~~我D friends 都係勁勁勁鍾意"愛情白皮書" 但.....我冇睇呀 :cry:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-7-13 15:36:22

其實 我本身唔係特別喜歡木村.

我覺得戲中的Halu. 是會令我覺得心動的角色. 如果在我的身邊出現這個人 我想. 我一定會喜歡他. 可惜. 現實永遠跟想像有距離.

其他人做 也可能會如此出色的.
作者: bikbark    時間: 2005-7-13 15:45:36

[quote:830e222967="H&H"]對對對 真的很有吸引力 我鍾意"love generation"~~~我D friends 都係勁勁勁鍾意"愛情白皮書" 但.....我冇睇呀 :cry:[/quote]
"愛情白皮書" 木村係做第二男主角取手 但係靚仔過做男主角掛居o個個筒井道隆多多聲
作者: Billy    時間: 2005-7-13 16:05:30

[quote:2807a899ff="bikbark"][quote:2807a899ff="Jess&Burns"]think so.

係呀 yeah!
(o個陣我有套vcd碟o架 借o左俾朋友就一去不复返啦)[/quote]

我剩係睇過一套日劇. LONG VACATION.
一日睇晒勁正. :em11:
作者: H and H    時間: 2005-7-13 16:08:26

[quote:ebf9204839="bikbark"][quote:ebf9204839="H&H"]對對對 真的很有吸引力 我鍾意"love generation"~~~我D friends 都係勁勁勁鍾意"愛情白皮書" 但.....我冇睇呀 :cry:[/quote]
"愛情白皮書" 木村係做第二男主角取手 但係靚仔過做男主角掛居o個個筒井道隆多多聲[/quote]咁我實鍾意都得喇 因我好喜歡"取手"呢個角色(台灣果套我反而有睇不過我friend話感覺差好遠)
作者: bikbark    時間: 2005-7-13 16:30:58

[quote:cbf074c969="H&H"]咁我實鍾意都得喇 因我好喜歡"取手"呢個角色(台灣果套我反而有睇不過我friend話感覺差好遠)[/quote]
佢個角色係勁鍾意女主角成美 明知成美鍾意掛居多d 佢都真心對佢好......

佢初頭係戴黑色膠框眼鏡 o個一期 我對戴黑色膠框眼鏡o既男仔加分不少呢!  ops:
作者: FireFire    時間: 2005-7-13 17:05:42     標題: Re: 好耐未追過日戲...

[quote:0987e66206="H&H"]一日睇左咁多 好好睇? 睇到停唔到?? 等我搵下先[/quote]
我覺得唔錯...但套片係講日本戰國時代...比較另類...恐怕唔係個個鍾意... :nowords:
如果啱可以燒俾你.... RMVB格式都要7個幾G.... h:
作者: Tomato    時間: 2005-7-13 19:57:55

[quote:9899ef990b="H&H"]對對對 真的很有吸引力 我鍾意"love generation"~~~我D friends 都係勁勁勁鍾意"愛情白皮書" 但.....我冇睇呀 :cry:[/quote]

我都係最鍾意love generation......其實我最鍾意ge日劇係同一屋簷下 係勁鍾意.......而家就好想再睇返"海誓山盟".....
作者: Kiliyan    時間: 2005-7-13 20:15:13

[quote:f5dcc8efc3="Jess&Burns"]其實 我本身唔係特別喜歡木村.

我覺得戲中的Halu. 是會令我覺得心動的角色. 如果在我的身邊出現這個人 我想. 我一定會喜歡他. 可惜. 現實永遠跟想像有距離.

其他人做 也可能會如此出色的.[/quote]

嘩!!!! 咁都得既~~~ 哈哈哈...不過Halu又真係幾正既~呵呵~~
佢果種唔係咁有安全感卻又吸引人既性格真係...死左~~ :dead:

作者: H and H    時間: 2005-7-13 23:41:48

[quote:9d177f9016="Tomato"][quote:9d177f9016="H&H"]對對對 真的很有吸引力 我鍾意"love generation"~~~我D friends 都係勁勁勁鍾意"愛情白皮書" 但.....我冇睇呀 :cry:[/quote]

我都係最鍾意love generation......其實我最鍾意ge日劇係同一屋簷下 係勁鍾意.......而家就好想再睇返"海誓山盟".....[/quote]同一屋簷下正呀 我都好鍾意呀 :em04:
作者: FD    時間: 2005-7-14 01:27:06

我鍾意悠長假期及GTO,依兩套真係好好睇架。
真係覺得早幾年D日劇係好睇好多。
作者: Tomato    時間: 2005-7-14 09:10:06

以前真係有好多好睇日劇 真係數都數唔晒....好想再睇常盤貴子、松隆子、中山美穗呀.......
作者: grassman    時間: 2005-7-14 09:11:37

最鍾意"同一屋簷下"!
作者: bikbark    時間: 2005-7-14 09:53:30

[quote:43daecec18="FD"]我鍾意悠長假期及GTO,依兩套真係好好睇架。
真係覺得早幾年D日劇係好睇好多。[/quote]
yeah yeah yeah! long vacation 真係好好睇
山口智子好正 竹野內豐都好正
作者: dick queenie    時間: 2005-7-14 12:06:47

講開冰之嬌子,個結局唔錯。開頭睇個女主角,好似好老咁,但越來越順眼。
特別睇過電影"直著雨點說愛妳"之後,我覺得佢幾好。
是否叫竹內直子...呀
作者: bikbark    時間: 2005-7-14 13:33:02

佢叫竹內結子 係同長瀨智也做"巨星夫婿"成名o架
我都有睇"藉著雨點說愛您" 好正呀 個小朋友做戲好自然
竹內結子同中村獅童(男主角)拍完套戲仲結埋婚呀
作者: milk    時間: 2005-7-14 13:48:10

long vacation 真係好正,無記錯的話我都睇左4次 h:
重有最後之戀﹑美味關係同極舊o既東京愛的故事都好正呀~

女演員就比較鐘意山口智子,男演員就鐘意福山雅治 :em04:
作者: grassman    時間: 2005-7-14 14:01:12

早排無線有套講醫生既,但唔記得個戲名?
作者: bikbark    時間: 2005-7-14 14:07:16

[quote:18fd0d2494="grassman"]早排無線有套講醫生既,但唔記得個戲名?[/quote]
邊個做o架?
"白色巨塔"? 乜唔係有線播咩?
作者: dick queenie    時間: 2005-7-14 14:09:51

不過講"型",都係"竹野內豐"套with love裡面飾演"長谷川天",響我心目中係無人取代......。
作者: P女    時間: 2005-7-14 14:14:58

我用左兩個星期0既星期六日煲左套白色巨塔......... :mrgreen:
但好多人都嫌套劇D演員太老
作者: grassman    時間: 2005-7-14 14:19:51

[quote:adcc31bb64="bikbark"][quote:adcc31bb64="grassman"]早排無線有套講醫生既,但唔記得個戲名?[/quote]
邊個做o架?
"白色巨塔"? 乜唔係有線播咩?[/quote]

唔係xxx塔,男主角係 江 口 洋 介 !
作者: hales    時間: 2005-7-14 14:31:05

[quote:a13f2224eb="FD"]我鍾意悠長假期及GTO,依兩套真係好好睇架。
真係覺得早幾年D日劇係好睇好多。[/quote]

GTO好~~GTO好~~~ 8)
作者: bikbark    時間: 2005-7-14 14:32:32

[quote:5c2cb66c27="grassman"][quote:5c2cb66c27="bikbark"][quote:5c2cb66c27="grassman"]早排無線有套講醫生既,但唔記得個戲名?[/quote]
邊個做o架?

唔係xxx塔,男主角係 江 口 洋 介 ![/quote]
為了慶祝開播45周年台慶,日本富士電視台歷時5年籌備,特地邀請兩大演技派巨星唐澤壽明、江口洋介,以前所未有的大製作、大規模、大卡司,甚至遠赴海外拍攝,完成了長達兩季、日劇史上的不朽名作-「白色巨塔」!
草生 你係咪講呢套呀?
作者: bikbark    時間: 2005-7-14 14:38:21

[quote:af9fbebe16="dick&queenie"]不過講"型",都係"竹野內豐"套with love裡面飾演"長谷川天",響我心目中係無人取代......。[/quote]
但係with love個女主腳真係勁唔掂喎 劇情都好似麻麻地 但隻主題曲就好正 以前去唱k(big echo)會唱.
竹野內豐都係留鬚型d 所以我鍾意佢o係long vacation 個造型多d 人物性格又似返佢個造型  :em04:
作者: grassman    時間: 2005-7-14 14:52:40

[quote:04a005c1de="bikbark"][quote:04a005c1de="grassman"][quote:04a005c1de="bikbark"][quote:04a005c1de="grassman"]早排無線有套講醫生既,但唔記得個戲名?[/quote]
邊個做o架?

唔係xxx塔,男主角係 江 口 洋 介 ![/quote]
為了慶祝開播45周年台慶,日本富士電視台歷時5年籌備,特地邀請兩大演技派巨星唐澤壽明、江口洋介,以前所未有的大製作、大規模、大卡司,甚至遠赴海外拍攝,完成了長達兩季、日劇史上的不朽名作-「白色巨塔」!
草生 你係咪講呢套呀?[/quote]

我記得啦,叫"急症群英"!
作者: dick queenie    時間: 2005-7-14 15:42:37

[quote:43f791e37a="bikbark"][quote:43f791e37a="dick&queenie"]不過講"型",都係"竹野內豐"套with love裡面飾演"長谷川天",響我心目中係無人取代......。[/quote]
但係with love個女主腳真係勁唔掂喎 劇情都好似麻麻地 但隻主題曲就好正 以前去唱k(big echo)會唱.
竹野內豐都係留鬚型d 所以我鍾意佢o係long vacation 個造型多d 人物性格又似返佢個造型  :em04:[/quote]

個女腳又真係差D ,但佢同"己香"一樣都係"日本小姐"出身... :
而long vacation 裡面的竹野內豐,則比較幼齒,即使留鬚,但唔得Man。
作者: dick queenie    時間: 2005-7-15 07:02:40

[quote:17d21403d6="Tomato"]以前真係有好多好睇日劇 真係數都數唔晒....好想再睇常盤貴子、松隆子、中山美穗呀.......[/quote]

我鍾意 "with love" 裡面0既 竹野內豐同埋讀書年代睇0既"偶像媽咪"裡面0既中山美穗... :em04:

q.
作者: FireFire    時間: 2005-7-15 07:26:08

[quote:cd00beca60="dick&queenie"]

我鍾意 "with love" 裡面0既 竹野內豐同埋讀書年代睇0既"偶像媽咪"裡面0既中山美穗... :em04:

q.[/quote]

講起中山美穗...即刻諗起(情書)...呢套戲. :em04:
我又係好鍾意.... :yeah:
作者: Tomato    時間: 2005-7-15 10:01:55

[quote:a7635900ab="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:a7635900ab="dick&queenie"]

q.[/quote]

講起中山美穗...即刻諗起(情書)...呢套戲. :em04:
我又係好鍾意.... :yeah:[/quote]

情書..無得頂!!! :em04:
我都幾鍾意"東京日和"...拍到中山美穗好鬼靚!!
作者: Tomato    時間: 2005-7-15 10:03:29

[quote:2fce7397d8="dick&queenie"]講開冰之嬌子,個結局唔錯。開頭睇個女主角,好似好老咁[/quote]

喂 咁0岩ge 我都覺得係老左d....... :mrgreen:
木村好似無乜點老咁.... :face13:
作者: dick queenie    時間: 2005-7-15 10:17:40

不嬲男人係襟D......^_^;就以我超級偶像"鄭少秋"為例,響御用閒人裡面,都係襯"楊怡"
作者: Tomato    時間: 2005-7-16 12:01:15

[quote:5c88743cc3="dick&queenie"]不嬲男人係襟D......^_^;就以我超級偶像"鄭少秋"為例,響御用閒人裡面,都係襯"楊怡" [/quote]

秋官係你偶像.......我就鍾意修哥...不過係石修 (好鬼英..... :yeah: )
作者: bikbark    時間: 2005-7-16 12:38:55

嘩 阿茄 你駛唔駛即刻轉頭像呀?
作者: milk    時間: 2005-7-16 13:18:28

[quote:0c093ab49c="Tomato"][quote:0c093ab49c="dick&queenie"]講開冰之嬌子,個結局唔錯。開頭睇個女主角,好似好老咁[/quote]喂 咁0岩ge 我都覺得係老左d....... :mrgreen:
木村好似無乜點老咁.... :face13:[/quote]個女腳指係..... http://over-time.idv.tw/cast/castshow_common.php?num=128 ...真係人不可以貌相 :em05:

我就覺得木村老左喇!
作者: dick queenie    時間: 2005-7-16 14:27:38

[quote:e7591b79ac="milk"][quote:e7591b79ac="Tomato"][quote:e7591b79ac="dick&queenie"]講開冰之嬌子,個結局唔錯。開頭睇個女主角,好似好老咁[/quote]喂 咁0岩ge 我都覺得係老左d....... :mrgreen:
木村好似無乜點老咁.... :face13:[/quote]個女腳指係..... http://over-time.idv.tw/cast/castshow_common.php?num=128 ...真係人不可以貌相 :em05:

我就覺得木村老左喇![/quote]

我都覺得木村老咗...仲係幾多嗰隻... 8)

q.
作者: dick queenie    時間: 2005-7-16 14:28:52

[quote:7bd03b9e9f="Tomato"][quote:7bd03b9e9f="dick&queenie"]不嬲男人係襟D......^_^;就以我超級偶像"鄭少秋"為例,響御用閒人裡面,都係襯"楊怡" [/quote]

秋官係你偶像.......我就鍾意修哥...不過係石修 (好鬼英..... :yeah: )[/quote]

咁你鍾唔鍾意方力申or石仔呢??? :

q.
作者: Kiliyan    時間: 2005-7-16 23:08:29

[quote:75d5d99640="Tomato"][quote:75d5d99640="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:75d5d99640="dick&queenie"]

q.[/quote]

我又係好鍾意.... :yeah:[/quote]

情書..無得頂!!! :em04:
我都幾鍾意"東京日和"...拍到中山美穗好鬼靚!![/quote]

Yeah! 情書好正!!!! :yeah:  :yeah:

作者: Tomato    時間: 2005-7-17 16:46:38

[quote:74b37def73="dick&queenie"][quote:74b37def73="Tomato"][quote:74b37def73="dick&queenie"]不嬲男人係襟D......^_^;就以我超級偶像"鄭少秋"為例,響御用閒人裡面,都係襯"楊怡" [/quote]

秋官係你偶像.......我就鍾意修哥...不過係石修 (好鬼英..... :yeah: )[/quote]

咁你鍾唔鍾意方力申or石仔呢??? :

q.[/quote]

我都幾鍾意方力申0架 好健康 佢地個樣真係好似 仲似過佢個親生仔 :mrgreen:
作者: Tomato    時間: 2005-7-17 16:48:00

[quote:0bacb99744="bikbark"]嘩 阿茄 你駛唔駛即刻轉頭像呀?[/quote]

唔襯咩????襯晒個網d顏色 又襯我個簽名公仔.......好襯..yeah :zdevil:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2