藍澄灣業主社群

標題: 大家勒緊褲頭的日子 [打印本頁]

作者: 加菲 Melody    時間: 2005-7-4 20:59:20     標題: 大家勒緊褲頭的日子

明天開始優惠利率加半厘..... :em01:  :em01:  :em01:
作者: Billy    時間: 2005-7-4 21:15:09

又家半厘.... :em06:
作者: vivian    時間: 2005-7-4 22:10:12

今晚收到電費單,要$1035
點止勒緊褲頭
連條頸都要   :em06:
作者: dracula    時間: 2005-7-4 22:21:11

收到電費單...4佰幾...仲有收到先知原來上期都未交... :|
差餉又一季.... 又加息....  :dead:
作者: dick queenie    時間: 2005-7-5 00:10:24

已經勒咗好奈...就快斷氣... :dead:

q.
作者: dracula    時間: 2005-7-5 00:12:41

[quote:bbffa1974f="dick&queenie"]已經勒咗好奈...就快斷氣... :dead:

q.[/quote]

唔係呀~ 仲有四方果o者哩食喎~ :
作者: dick queenie    時間: 2005-7-5 00:16:58

[quote:986d3c5a1b="dracula"][quote:986d3c5a1b="dick&queenie"]已經勒咗好奈...就快斷氣... :dead:

q.[/quote]

唔係呀~ 仲有四方果o者哩食喎~ :[/quote]

你點知0架?!   :x   我啱啱唔見咗一盒...唔通係你偷咗嚟食 :twisted:

q.
作者: leemoksau    時間: 2005-7-5 01:06:33

[quote:3ac0450845="dracula"]收到電費單...4佰幾...仲有收到先知原來上期都未交... :|
差餉又一季.... 又加息....  :dead:[/quote]

:em07:  又o黎差餉?!
算了...都係賣咗佢租返o黎住了.  :sweat:
作者: dracula    時間: 2005-7-5 01:20:43

[quote:5699df77df="leemoksau"][quote:5699df77df="dracula"]收到電費單...4佰幾...仲有收到先知原來上期都未交... :|
差餉又一季.... 又加息....  :dead:[/quote]

:em07:  又o黎差餉?!
算了...都係賣咗佢租返o黎住了.  :sweat:[/quote]

當儲錢囉~ 話哂供樓個本金都係自己o既~
作者: leemoksau    時間: 2005-7-5 01:30:15

[quote:5745ccb1e9="dracula"]

當儲錢囉~ 話哂供樓個本金都係自己o既~[/quote]

之但係...
XXXX學費 + XXXX卡數 + XXXX供款 + 差餉 +...... = OD :em18:
...冇錢交家用了 :em08:
作者: Eddy Lam    時間: 2005-7-5 09:25:50     標題: Re: 大家勒緊褲頭的日子

[quote:34cb54061a="加菲 & Melody"]明天開始優惠利率加半厘..... :em01:  :em01:  :em01:[/quote]

:em06:  :em06:  :em06:
作者: dick queenie    時間: 2005-7-5 09:33:35     標題: Re: 大家勒緊褲頭的日子

[quote:cc4ed3fa2a="Eddy Lam"][quote:cc4ed3fa2a="加菲 & Melody"]明天開始優惠利率加半厘..... :em01:  :em01:  :em01:[/quote]

:em06:  :em06:  :em06:[/quote]

你個仔好靚仔呀 我老公話見到你哋啱啱個星期日去咗游水喎...

q.
作者: Eddy Lam    時間: 2005-7-5 09:39:15     標題: Re: 大家勒緊褲頭的日子

[quote:1e60f8d66f="dick&queenie"][quote:1e60f8d66f="Eddy Lam"][quote:1e60f8d66f="加菲 & Melody"]明天開始優惠利率加半厘..... :em01:  :em01:  :em01:[/quote]

:em06:  :em06:  :em06:[/quote]

你個仔好靚仔呀 我老公話見到你.?畯茯P期日去游水喎...

q.[/quote]

係呀~ 你o個日做乜唔落o黎游水呀? 你老公都好掂呀 快d生番一個啦~
作者: saml    時間: 2005-7-5 09:57:11

其實有無邊間銀行提供較好的還款優惠,轉按至該銀行有著數呢??
作者: dracula    時間: 2005-7-5 10:05:00

[quote:4f29525ed2="saml"]其實有無邊間銀行提供較好的還款優惠,轉按至該銀行有著數呢??[/quote]

應該冇著數啦~ 之前做落o個 d 都有 p-2.5以上 而家新做樓按得 p-2 ->2.25
作者: grassman    時間: 2005-7-5 11:45:49     標題: Re: 大家勒緊褲頭的日子

[quote:b6b794db4d="Eddy Lam"]你老公都好掂呀 快d生番一個啦~[/quote]

:sweat: 你又知?
作者: leemoksau    時間: 2005-7-5 12:25:06

我諗佢講緊游水掂呀. 之不過用錯標點符號 所以睇o既人覺得佢講緊生仔.
作者: Eddy Lam    時間: 2005-7-5 12:27:31     標題: Re: 大家勒緊褲頭的日子

[quote:8431695357="grassman"][quote:8431695357="Eddy Lam"]你老公都好掂呀 快d生番一個啦~[/quote]

:sweat: 你又知?[/quote]

你諗o左去邊呀? 我o個個掂係指靚仔咁解呀... 唉~ 領隊o既思想實在
太污穢喇... :em05:
作者: leemoksau    時間: 2005-7-5 12:38:14

下次應該咁寫:
你老公都好掂呀. (句號)
快d生番一個啦~
作者: grassman    時間: 2005-7-5 12:39:48

[quote:e2a8d4d15d="leemoksau"]我諗佢講緊游水掂呀. 之不過用錯標點符號 所以睇o既人覺得佢講緊生仔.[/quote]

哦..........! :
作者: Billy    時間: 2005-7-5 13:43:39     標題: Re: 大家勒緊褲頭的日子

[quote:6d5f72f8d8="Eddy Lam"][quote:6d5f72f8d8="grassman"][quote:6d5f72f8d8="Eddy Lam"]你老公都好掂呀 快d生番一個啦~[/quote]

:sweat: 你又知?[/quote]

你諗o左去邊呀? 我o個個掂係指靚仔咁解呀... 唉~ 領隊o既思想實在
太污穢喇... :em05:[/quote]

領隊可能真係老喇.
上次又話唔明.
今次又理解錯....
:sweat:  :sweat:  :sweat:
作者: milk    時間: 2005-7-5 15:56:27     標題: Re: 大家勒緊褲頭的日子

[quote:79062c7241="加菲 & Melody"]明天開始優惠利率加半厘..... :em01:  :em01:  :em01:[/quote] :cry:  :cry:
作者: Tomato    時間: 2005-7-6 10:14:23

我日日都見到我隻佬睇住新聞嘆氣、發癲........ :em01:
作者: H and H    時間: 2005-7-6 11:34:40

黎緊仲會加~~都唔理得咁多lu~
作者: bikbark    時間: 2005-7-6 11:54:33

係啦 一加就加成0.5%
今年搞完自己個大project洗晒d錢後 出年要轉工搵份人工高d
作者: POON    時間: 2005-7-10 22:58:52

仲有排加 !
作者: grassman    時間: 2005-7-11 09:56:02

好野!又近減息既日子一步了! :poor:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2