藍澄灣業主社群

標題: 鍾意邊個唱歌 [打印本頁]

作者: Tomato    時間: 2003-9-20 00:03:58     標題: 鍾意邊個唱歌

你地鍾唔鍾意聽歌呢??
最鍾意聽乜水d歌呢???

H&H~~~你估我地又係唔係一樣鍾意................................ :em19:
作者: bikbark    時間: 2003-9-20 00:15:33

以前鍾意唱王菲,依家就無乜所謂,反正無以前聽得咁多歌
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-20 00:17:38

我鍾意沖涼個時唱歌......哈哈...因為可以鬼'練'咁聲.....
作者: Tomato    時間: 2003-9-20 00:20:55

我都鍾意0係廁所唱歌
好似特別好聽d............ 8)
作者: Tomato    時間: 2003-9-20 00:23:21

我鍾意李克勤..........會唔會知我幾多歲呢 :em09:
作者: Ice    時間: 2003-9-20 00:28:42     標題: Re: 鍾意邊個唱歌

[quote:a67300ef39="Tomato"]你地鍾唔鍾意聽歌呢??
最鍾意聽乜水d歌呢???

H&H~~~你估我地又係唔係一樣鍾意................................ :em19:[/quote]

鍾意~
我好多歌都聽~
王力宏~ 陶吉吉~ 王菲~ 軟硬~ Celine Dion~ Take That~ english oldies 等~~~~~~~~~~~~~ 太多太多喇~~~~~~

基本上我唔係跟人既 我睇歌~
同埋唔止歌 音樂我都好~ bond 既 victory 馬友友既 libertango 正!  :em11:
當然柴可夫斯基既芭蕾舞曲都係好正好正架啦~~~~~~~~~  :em04:
作者: Ice    時間: 2003-9-20 00:30:21

[quote:606faf700a="bikbark"]以前鍾意唱王菲,依家就無乜所謂,反正無以前聽得咁多歌[/quote]

哈哈 係呀. 我中學時日日聽電台 聽好多歌. 宜家 就真係撞手神架咋~
分分鐘聽到 d 冷門歌~
作者: bikbark    時間: 2003-9-20 00:30:49

[quote:28ef538dbd="Tomato"]我鍾意李克勤..........會唔會知我幾多歲呢 :em09:[/quote]阿茄,你咪又o向度玩自我踢爆啦
家陣克勤咁紅,話唔定你由victory先開始鍾意呢,呵?!
作者: Ice    時間: 2003-9-20 00:31:05

[quote:9dfe481013="Agnes&Henry"]我鍾意沖涼個時唱歌......哈哈...因為可以鬼'練'咁聲.....[/quote]

我都鍾意!!!!!  
晚晚沖涼屋企人都會聽到我唱歌  :
作者: bikbark    時間: 2003-9-20 00:32:57

o丫,我仲鍾意范曉萱,正到不得了
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-20 00:33:35

我亞媽都鍾意沖涼時唱歌..又時仲會大嗌tim ar...^O^
作者: Ice    時間: 2003-9-20 00:37:25

[quote:a9771c6fad="bikbark"]o丫,我仲鍾意范曉萱,正到不得了[/quote]

我鍾意健康歌 眼淚 rain 我要我們在一起~
作者: Tomato    時間: 2003-9-20 00:40:20

[quote:dad7a6f17d="bikbark"]o丫,我仲鍾意范曉萱,正到不得了[/quote]

~~~~
其實 年齡對我0黎講都唔係乜野秘密............... :em05:
仲記得第一次買克勤隻碟係小學六年級 嘻嘻!有返0禁上下年紀lor !!! :wink:

打走晒d皺紋 :em13:  :em13:
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-20 00:40:56

當年的范曉萱啦...而家..唔得啦...成日喪妹咁.......
作者: Ice    時間: 2003-9-20 00:41:40

[quote:f68dc61b5e="Tomato"][quote:f68dc61b5e="bikbark"]o丫,我仲鍾意范曉萱,正到不得了[/quote]

~~~~
其實 年齡對我0黎講都唔係乜野秘密............... :em05:
仲記得第一次買克勤隻碟係小學六年級 嘻嘻!有返0禁上下年紀lor !!! :wink:

打走晒d皺紋 :em13:  :em13:[/quote]

................ 宜家既小六生都可以買克勤既碟架喎   :em09:
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-20 00:44:30

我真係好怕人有tatoo..尤其是係女明星...
作者: Tomato    時間: 2003-9-20 00:49:02

[quote:8ba44e836d="Agnes&Henry"]當年的范曉萱啦...而家..唔得啦...成日喪妹咁.......[/quote]

~~~~
我都認同
佢首 "自言自語" 好令人懷念
作者: bikbark    時間: 2003-9-20 00:49:28

[quote:4b2f7ebc23="Ice"][quote:4b2f7ebc23="bikbark"]o丫,我仲鍾意范曉萱,正到不得了[/quote]

我鍾意健康歌 眼淚 rain 我要我們在一起~[/quote]
氧氣,藍旗袍,哭了,You don’t trust me at all......,好多好多啦
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-9-20 00:49:29

點解冇人簡英皇旗下D歌手既.............

祖兒我都幾鐘意...........男就有許志安...................不過去親K D 人都會爭住唱陳奕迅D歌.............  咁有冇人鐘意UNO呀............. 有次睇新聞透視之類的節目............有人(妹妹仔)真係鐘意佢............不過佢又唔似係收左錢...............
作者: bikbark    時間: 2003-9-20 00:57:20

[quote:c78f6a0e19="Tomato"][quote:c78f6a0e19="Agnes&Henry"]當年的范曉萱啦...而家..唔得啦...成日喪妹咁.......[/quote]

~~~~
我都認同
佢首 "自言自語" 好令人懷念[/quote]
其實可以唔睇佢o既外表o既,可能真正o既佢唔係唱健康歌o個個范曉萱,但係佢d音樂同歌係越o黎越有水準
(我第一次見到報紙有佢o個張大手臂紋身時,真係嚇親)
作者: Ice    時間: 2003-9-20 00:59:19

[quote:0d5b4fa223="Teresa&Fai"]點解冇人簡英皇旗下D歌手既.............

祖兒我都幾鐘意...........男就有許志安...................不過去親K D 人都會爭住唱陳奕迅D歌.............  咁有冇人鐘意UNO呀............. 有次睇新聞透視之類的節目............有人(妹妹仔)真係鐘意佢............不過佢又唔似係收左錢...............[/quote]

你~怎~樣~看~ 亦像凝望我
那種~不經意 卻洩露矛盾更多

佢幾好丫~~~ :
作者: saga    時間: 2003-9-20 00:59:49     標題: Re: 鍾意邊個唱歌

陳小天 ..

oh 陳小春先o岩  :
作者: diedsee    時間: 2003-9-20 01:20:35

我最鐘意BEYOND!! :em04:
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-20 01:38:47

我愛周杰倫...愛在西元前...可愛女人...龍捲風...真係好鬼lum佢....
作者: Solskjaer    時間: 2003-9-20 11:39:04

: 我喜歡盧巧音佢隻碟"色放"好正! :em11:
作者: H and H    時間: 2003-9-20 13:55:25

[quote:9e17f4da0d="Tomato"]我鍾意李克勤..........會唔會知我幾多歲呢 :em09:[/quote]吖......救命呀..............又咁啱! 實在太興奮喇!  已經有6樣野中囉喎............
作者: H and H    時間: 2003-9-20 14:10:16     標題: Re: 鍾意邊個唱歌

[quote:067d40bd5e="Ice"]基本上我唔係跟人既 我睇歌~[/quote]依家我都係 冇話特別鍾意聽邊個 最緊要d歌好聽.....

不過都會係睇邊個歌星吸引先.....例如知道sammi cheng有新歌 就會特登去搵佢d歌聽先 有d歌星既歌可能只係因為向radio or tv 聽到覺得好聽 先至去搵佢d歌黎聽ga

除左李克勤之外 鄭秀文 許志安 都係"欣賞"得比較耐 其他d 例如 容祖兒 盧巧音 陳少春 都唔錯
作者: hales    時間: 2003-9-20 15:48:39

[quote:35ab2dfb95="Tomato"]我鍾意李克勤..........會唔會知我幾多歲呢 :em09:[/quote]
同道中人...嘿嘿~~
識貨~ :em11:
作者: Tomato    時間: 2003-9-20 17:24:45

[quote:abbc74fcc0="H&H"][quote:abbc74fcc0="Tomato"]我鍾意李克勤..........會唔會知我幾多歲呢 :em09:[/quote]吖......救命呀..............又咁啱! 實在太興奮喇!  已經有6樣野中囉喎............[/quote]

~~~~~

又中.....又中....又中......又中 :em03:
太邪喇!
作者: saga    時間: 2003-9-20 17:46:33

[quote:7cd6d5174c="hales"]
同道中人...嘿嘿~~
識貨~ :em11:[/quote]

我都好喜歡克勤既歌~
juliet ~~~

由細支持到大 ~~~ 小天就係幾隻歌喜歡~~~
作者: hales    時間: 2003-9-20 18:01:33

[quote:784778128c="saga"][quote:784778128c="hales"]
同道中人...嘿嘿~~

我都好喜歡克勤既歌~
juliet ~~~

由細支持到大 ~~~ 小天就係幾隻歌喜歡~~~[/quote]
我由佢出道開始就買佢既帶/碟
直到佢轉左去藝能 因為果排o的歌唔係咁ok...
我覺得佢自從去左星光之後 每隻碟總會有一隻"騎lei"歌
例如: 禮拜六冇節目
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-9-20 18:04:04

[quote:9b1dda45e4="Ice"][quote:9b1dda45e4="Teresa&Fai"]點解冇人簡英皇旗下D歌手既.............

祖兒我都幾鐘意...........男就有許志安...................不過去親K D 人都會爭住唱陳奕迅D歌.............  咁有冇人鐘意UNO呀............. 有次睇新聞透視之類的節目............有人(妹妹仔)真係鐘意佢............不過佢又唔似係收左錢...............[/quote]

佢幾好丫~~~ :[/quote]

係歌詞嗎? 係邊個o架? 新歌嗎定係舊歌呀?
作者: H and H    時間: 2003-9-20 18:13:07

[quote:8a6fa94b51="hales"][quote:8a6fa94b51="saga"][quote:8a6fa94b51="hales"]
同道中人...嘿嘿~~

我都好喜歡克勤既歌~
juliet ~~~

由細支持到大 ~~~ 小天就係幾隻歌喜歡~~~[/quote]
例如: 禮拜六冇節目[/quote]我都係由佢出道開始買佢既帶! 不過唔見晒喇!
"大會堂演奏廳" 依然係好最愛既歌
作者: Simpsons    時間: 2003-9-20 20:42:16

Hacken 以前歌就好聽 而家就差少少 . . . :em16:

我同小公主而家最鍾意 "哈林" 非常正 好High 好投入 !!! :em11:  :em11:  :em11:
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-9-20 21:28:57     標題: Re: 鍾意邊個唱歌

[quote:b742c32ff1="saga"]陳小天 ..

oh 陳小春先o岩  :[/quote]

係呀........佢都好正佢係有線度買"算你狠"隻碟 佢講"究竟你想我點你仲想我點你一定要幸福" o華真係超............正 :em11:  :em11:  :em11:
作者: Ice    時間: 2003-9-20 21:34:58

[quote:b97d495472="Teresa&Fai"][quote:b97d495472="Ice"]

係歌詞嗎? 係邊個o架? 新歌嗎定係舊歌呀?[/quote]

係 JUNO 既"沒有人"
作者: Ice    時間: 2003-9-20 21:36:53

[quote:03b781171b="H&H"]我都係由佢出道開始買佢既帶! 不過唔見晒喇!
"大會堂演奏廳" 依然係好最愛既歌[/quote]

呢首好聽呀 一千零一夜呀 月半小夜曲呀 回首呀到宜家既高妹都正~~~~~~

不過我就唔鍾意佢首 VICTORY 喇
作者: Ice    時間: 2003-9-20 21:38:43

[quote:c7e73cbcbd="Simpsons"]Hacken 以前歌就好聽 而家就差少少 . . . :em16:

我同小公主而家最鍾意 "哈林" 非常正 好High 好投入 !!! :em11:  :em11:  :em11:[/quote]

係呀 哈林都好正! 我以前成日睇佢既"超級星期天" 其中一個環節係同好多嘉賓對唱歌 好正! :em11:
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-9-20 21:45:04

[quote:e28c100c45="Ice"][quote:e28c100c45="Teresa&Fai"][quote:e28c100c45="Ice"]

係歌詞嗎? 係邊個o架? 新歌嗎定係舊歌呀?[/quote]

係 JUNO 既"沒有人"[/quote]

呵..........其實佢把聲都好聽................
作者: Ice    時間: 2003-9-20 22:23:04

[quote:320743ef6e="Teresa&Fai"][quote:320743ef6e="Ice"][quote:320743ef6e="Teresa&Fai"][quote:320743ef6e="Ice"]

係 JUNO 既"沒有人"[/quote]

呵..........其實佢把聲都好聽................[/quote]

而且佢好努力咁去投入首歌裡面 難得  
(雖然佢既投入都仍然令我有少少忍唔住笑  :mrgreen: )
作者: Tomato    時間: 2003-9-20 23:00:49

[quote:d3a8faa1c6="hales"][quote:d3a8faa1c6="saga"][quote:d3a8faa1c6="hales"]
同道中人...嘿嘿~~

我都好喜歡克勤既歌~
juliet ~~~

例如: 禮拜六冇節目[/quote]

~~~~~
我最憎佢首"舊歡如夢" :em10:
其實克勤真係好多歌都好好聽 我最鍾意"月半小夜曲"同"仍是老地方":em04:
佢首"當找到妳"好正 我第日結婚 一定會用呢首歌 ops:
仲有"一個人飛"、"誰願分手"、"如果一天"........
諗起就開心    佢d演唱會真係好正 :em11:

除左克勤 我都好鍾意聽張信哲0架!佢把聲好好聴 好似唱詩歌0禁!
作者: dick queenie    時間: 2003-9-21 00:18:10

我喜歡alan tam.....但當年是鍾意...張國榮的....
但都愛聽鄭少秋,佢首大時代同埋笑看風雲.............簡真驚天地、泣鬼神.。
作者: dick queenie    時間: 2003-9-21 00:20:10

但讀書時,比四大天皇毒害。....
leon 好多歌....都好有feel....但而家見佢出來,唔知點解令我諗起胡楓.....(修哥)!!!
作者: wicyh    時間: 2003-9-21 00:35:22

[quote:9c1d792927="dick&queenie"]我喜歡alan tam.....但當年是鍾意...張國榮的....
但都愛聽鄭少秋,佢首大時代同埋笑看風雲.............簡真驚天地、泣鬼神.。
[/quote]

嘩!乜你係同我一個年代既咩 :?:  :roll:
作者: saga    時間: 2003-9-21 00:54:04

[quote:dac83957f6="dick&queenie"]我喜歡alan tam.....但當年是鍾意...張國榮的....
但都愛聽鄭少秋,佢首大時代同埋笑看風雲.............簡真驚天地、泣鬼神.。[/quote]

鄭少秋 .. 我知佢唱歌係 "誓不低頭" ~
作者: wychan    時間: 2003-9-21 01:17:42

好歌就鍾意,尢其是歌詞要有深度、有意景。特別介紹(老餅歌)如:

alam tam
-----------
淩晨一吻 - 講述重遇舊情人的無奈
兩絲情愁 - 寫兩景的淒美,暗戀者希望籍風聲及兩點向愛人表達情懷
風中勁草 - 勵志歌,做人做事要按部就班,打好基礎,不要輕易放棄
最愛的你 - 經典情歌,用詞一流... 以星光比喻留住當年快樂光陰
變湊 - 小提琴如何湊出對愛人的思念? 此曲以洽當的比喻,優美的用詞為你演奏一曲。

陳百強
-------
不再問究竟 - 從頑童和百強的對話,可看出百強在失去件侶那空虛及無奈的心情
畫出彩虹 - 如果你有人能在你最貧窮,最失意的時候仍然默默支持你,為你晝上你人生的彩虹,你說何其幸福呢
當我想起你 - 一段令你刻骨銘心的愛情,即使分開了,但是當你偶爾想起她時仍然是會像昨天一般深愛她的,對嗎?

林子祥
-------
分分鐘需要你 - 為了你深愛的人,你會做很多傻事,扮靚d,扮猩猩叫,揸火箭... 但有朝失去她,你會發覺毫無人生樂趣,寧願對著木頭公仔做戲,花開都感到不美,什至想到荒島長住呢 (不時青衣島藍澄灣呀)
追憶 - 我最鍾意,講述父子之情。喝酒向來是成人的象徵,你和你的爸爸首次喝酒大談你的志願,打算.... 馬戲團的來去比喻時光的消逝.... 去了的父親雖然好比離去馬戲團裡的木偶 - 不可再留下一絲足印,彷彿是曾經伴你一起的像時日總未能留下。但是曾經燃亮你的心的老父... 始終一生在你的心內豆留....
各位 如果父母健在,請好好珍惜.....

先說咁多.... 慢慢再和你們分享....
作者: Solskjaer    時間: 2003-9-21 01:24:39

[quote:4355d3638c="saga"][quote:4355d3638c="dick&queenie"]我喜歡alan tam.....但當年是鍾意...張國榮的....
但都愛聽鄭少秋,佢首大時代同埋笑看風雲.............簡真驚天地、泣鬼神.。[/quote]

鄭少秋 .. 我知佢唱歌係 "誓不低頭" ~[/quote]你地講鄭少秋唔怕有丁蟹效應 :mrgreen:  :em17:
作者: Simpsons    時間: 2003-9-21 02:23:46

[quote:77ca218b77="wychan"]好歌就鍾意,尢其是歌詞要有深度、有意景。特別介紹(老餅歌)如:

陳百強
-------
不再問究竟 - 從頑童和百強的對話,可看出百強在失去件侶那空虛及無奈的心情
畫出彩虹 - 如果你有人能在你最貧窮,最失意的時候仍然默默支持你,為你晝上你人生的彩虹,你說何其幸福呢
當我想起你 - 一段令你刻骨銘心的愛情,即使分開了,但是當你偶爾想起她時仍然是會像昨天一般深愛她的,對嗎?

[/quote]

有時 d 歌當配合劇情播放時會好聽幾倍 如 電影"最後勝利" 中 陳百強 的 "深愛著你" (曾志偉同李麗珍走佬 :em04:  :em13: ) 及  唔記得o物劇集 中 張志霖 的 "怎會如此" (張志霖見到 宣萱攬住第二個 :em21:  :em06: ) . . . 正 ! :em11:  :em11:  :em11:
作者: hales    時間: 2003-9-21 13:57:41

[quote:bbe2d57456="Tomato"][quote:bbe2d57456="hales"][quote:bbe2d57456="saga"][quote:bbe2d57456="hales"]
同道中人...嘿嘿~~

我都好喜歡克勤既歌~
juliet ~~~

例如: 禮拜六冇節目[/quote]

~~~~~
我最憎佢首"舊歡如夢" :em10:
其實克勤真係好多歌都好好聽 我最鍾意"月半小夜曲"同"仍是老地方":em04:
佢首"當找到妳"好正 我第日結婚 一定會用呢首歌 ops:
仲有"一個人飛"、"誰願分手"、"如果一天"........
諗起就開心    佢d演唱會真係好正 :em11:

除左克勤 我都好鍾意聽張信哲0架!佢把聲好好聴 好似唱詩歌0禁![/quote]
咪o下o下學我嘛..... :em12:  :em12:
張信哲我都好鐘意~
作者: Agnes Henry    時間: 2003-9-21 14:37:27

你地講個d....一係唔識...一係無乜印象........>.<...

我個個年代真係俾四人天王荼毒嫁...我係leon既fans..........

但係我都而家既佢有d騎呢.....??!!

你地無人講周慧敏既? 佢首天荒愛未老好hit...跟住好多女生都扮佢長髮飄飄............
作者: 咩咩豬    時間: 2003-9-21 14:47:47

咩咩豬最鍾意聽張如城 :em12:
哈哈講下笑姐 :em12:
咩咩豬鍾意聽kelly千嬅盧巧音許志安同克勤既歌

:em13: 打呀打呀~~~我支MP5呢??? :em12:
作者: 咩咩豬    時間: 2003-9-21 14:50:07

tomato:
咩咩豬知道點解張信哲唱歌好似唱詩歌咁因為佢爸爸係牧師黎架真架

:em13: 打打打...咦??我支MP5呢??? :em10:
作者: chriz    時間: 2003-9-21 15:36:05

:em17: i m also hacken fans la

from destiny sign la!!!hahaaaa
作者: saga    時間: 2003-9-21 17:00:32

[quote:4969694bd5="chriz"]:em17: i m also hacken fans la

from destiny sign la!!!hahaaaa[/quote]

呢度好多克勤 fans ~
我都係  :
作者: Tomato    時間: 2003-9-21 18:25:01

[quote="咩咩豬"]tomato:
咩咩豬知道點解張信哲唱歌好似唱詩歌咁因為佢爸爸係牧師黎架真架

~~~~~
所以佢個名都好有哲理lor!!!!
作者: H and H    時間: 2003-9-22 00:02:26

[quote:56b65aa8b1="hales"][quote:56b65aa8b1="Tomato"]
除左克勤 我都好鍾意聽張信哲0架!佢把聲好好聴 好似唱詩歌0禁![/quote]
咪o下o下學我嘛..... :em12:  :em12:
張信哲我都好鐘意~[/quote] me too  
作者: dick queenie    時間: 2003-9-22 21:19:48

全力推介,鄭少秋-----------楚留香。
來~~~得安去也~~捨意,贏得一身清風.........。
作者: chriz    時間: 2003-9-25 23:39:58

如果係hacken fans
上次出"9盒1"有無買先?
(又或者好耐之前已逐一買了...)
作者: saga    時間: 2003-9-26 02:02:44

[quote:e8b26e8f95="chriz"]如果係hacken fans
上次出"9盒1"有無買先?
(又或者好耐之前已逐一買了...)[/quote]

Chris Wong Fans  8)
作者: Billy Chrity    時間: 2003-9-26 02:11:40

wa...真係開心原來呢度咁多人都鍾意克勤
我由小學五年班睇不再少年時已經開始鍾意
一直到宜家不離不棄.....(真係長情....hehe )

佢既9in 1當然有買啦
我連"淘氣雙子星"同"浪族闊少爺"既vcd都買左

大家可以去www.hackenleenet.com  克勤一有時間就會留言架啦~~
作者: Wing and Eva    時間: 2003-9-26 09:06:51

我地D品味當然差唔多啦唔係又點會買RC係咪?
所以我都中意克勤...D歌因為我都係睇歌唔係睇人
作者: Tomato    時間: 2003-9-26 21:32:21

第日大家可以一齊去睇克勤演唱會
作者: H and H    時間: 2003-9-26 21:47:28

[quote:affdea4b95="Tomato"]第日大家可以一齊去睇克勤演唱會 [/quote]好呀!
作者: Tomato    時間: 2003-9-26 21:58:45

仲要整塊大banner 寫住:

"藍澄灣支持你"

:em09:  :em09:  :em09:
作者: H and H    時間: 2003-9-26 22:01:45

[quote:7e4e3153b0="Tomato"]仲要整塊大banner 寫住:

"藍澄灣支持你"

:em09:  :em09:  :em09:[/quote]駛唔駛咁跨呀 :em03:
作者: dick queenie    時間: 2003-9-26 22:07:30

[quote:fa0752bb35="Tomato"]仲要整塊大banner 寫住:
      "藍澄灣支持你"
:em09:  :em09:  :em09:[/quote]

如果係真的話,明天實上要聞版
作者: Tomato    時間: 2003-9-26 22:12:15

Dear H&H~~
你鍾唔鍾意聽陳百強0既歌0架?????
作者: dick queenie    時間: 2003-9-26 22:15:00

[quote:99763964e9="Tomato"]Dear H&H~~
你鍾唔鍾意聽陳百強0既歌0架?????[/quote]

窗外~~~天空每朵白雲.....會寫醉人曲譜~~~~~~~~

可惜 一九九三年十月,一個震驚的消息傳來,在許多人心中留下烙痕,那一天,淚水模糊了當日晴朗的天際,世界彷彿缺了重要的一角,青春歲月的某個部分,似乎隨著Danny的離去而終止......。
:em06:  :em06:
作者: H and H    時間: 2003-9-27 12:08:23

[quote:2b505b3206="Tomato"]Dear H&H~~
你鍾唔鍾意聽陳百強0既歌0架?????[/quote]終於都有樣野唔同喇! 其實我對佢既印象只係一般 :roll:
作者: H and H    時間: 2003-9-27 12:10:38

[quote:e7a3215a53="dick&queenie"][quote:e7a3215a53="Tomato"]Dear H&H~~

窗外~~~天空每朵白雲.....會寫醉人曲譜~~~~~~~~

可惜 一九九三年十月,一個震驚的消息傳來,在許多人心中留下烙痕,那一天,淚水模糊了當日晴朗的天際,世界彷彿缺了重要的一角,青春歲月的某個部分,似乎隨著Danny的離去而終止......。
:em06:  :em06:[/quote]嘩 真係要為dick&queenie鼓掌 咁快又諗到段咁感性既文字
作者: bikbark    時間: 2003-9-27 17:52:33

[quote:5205e62ab7="Tomato"]Dear H&H~~
陳百強d歌其實好好聽,不過都係我媽咪成日o向屋企勁播佢d歌我先識得多咋
"幾分鐘的約會","漣漪","偏偏喜歡你","盼望的緣份","脈搏奔流,全部都好好聽
作者: saga    時間: 2003-9-27 18:59:02

[quote:f3106c0dd0="bikbark"]陳百強d歌其實好好聽,不過都係我媽咪成日o向屋企勁播佢d歌我先識得多咋
"幾分鐘的約會","漣漪","偏偏喜歡你","盼望的緣份","脈搏奔流,全部都好好聽[/quote]

再見puppy love ~  :
作者: Tomato    時間: 2003-9-28 00:05:55

[quote:223ef56110="H&H"][quote:223ef56110="Tomato"]Dear H&H~~
你鍾唔鍾意聽陳百強0既歌0架?????[/quote]終於都有樣野唔同喇! 其實我對佢既印象只係一般 :roll:[/quote]

~~~
可惜.....可惜!!
我都係佢走左之後先至喜歡聽佢d歌!
因為人大左就會懷舊..........

以下幾首歌 唔知有無人鍾意呢????
張學友 ---- 生命的插曲
陳昇 -----把悲傷留給自己
張洪量 -----你知道我在等你嗎
beyond----- 冷雨夜
作者: saga    時間: 2003-9-28 18:24:25

[quote:f16844771f="Tomato"]
~~~
可惜.....可惜!!
我都係佢走左之後先至喜歡聽佢d歌!
因為人大左就會懷舊..........

以下幾首歌 唔知有無人鍾意呢????
張學友 ---- 生命的插曲
陳昇 -----把悲傷留給自己
張洪量 -----你知道我在等你嗎
beyond----- 冷雨夜[/quote]

四首都有聽 ~~
但 beyond 唔夠另三隻喜歡
作者: bikbark    時間: 2003-9-28 18:29:37

[quote:4f1c6fb0e5="Tomato"]beyond----- 冷雨夜[/quote]
其實beyond好多歌都正o架,不過我好鍾意"早班火車"o黎首歌
而學友呢,就最鍾意佢隻"這麼近(那麼遠)",當然啦,"你的名字,我的姓氏"都好有意思。
作者: saga    時間: 2003-9-28 18:41:21

[quote:c61d13e052="bikbark"][quote:c61d13e052="Tomato"]beyond----- 冷雨夜[/quote]
其實beyond好多歌都正o架,不過我好鍾意"早班火車"o黎首歌
而學友呢,就最鍾意佢隻"這麼近(那麼遠)",當然啦,"你的名字,我的姓氏"都好有意思。[/quote]

這麼近(那麼遠) <- 最最最喜歡 ~~ 的學友歌
作者: bikbark    時間: 2003-9-28 18:43:43

[quote:4c691e6de0="saga"][quote:4c691e6de0="bikbark"][quote:4c691e6de0="Tomato"]beyond----- 冷雨夜[/quote]
而學友呢,就最鍾意佢隻"這麼近(那麼遠)",當然啦,"你的名字,我的姓氏"都好有意思。[/quote]

這麼近(那麼遠) <- 最最最喜歡 ~~ 的學友歌[/quote]
saga,give me 5,yeah!
"這麼近(那麼遠)"d詞真係寫得好好
作者: H and H    時間: 2003-9-28 18:45:02

[quote:95388b68dd="saga"][quote:95388b68dd="bikbark"][quote:95388b68dd="Tomato"]beyond----- 冷雨夜[/quote]

這麼近(那麼遠) <- 最最最喜歡 ~~ 的學友歌[/quote]呢首真係好正 :em11:
作者: saga    時間: 2003-9-28 18:56:02

[quote:8d80443ab9="bikbark"]
"這麼近(那麼遠)"d詞真係寫得好好[/quote]

去K 成日逼人陪我一齊唱  :
作者: bikbark    時間: 2003-9-28 19:03:05

[quote:312ded0d7d="saga"][quote:312ded0d7d="bikbark"]

去K 成日逼人陪我一齊唱  :[/quote]
我都係喎,明明唔o岩自己唱但就係都要唱
作者: Simpsons    時間: 2003-9-28 22:59:52

Yes !  這麼近(那麼遠) 好好聽 !!!  

另外一首 "當愛變成習慣" d 歌詞都好正 !  :em11:  :em11:  :em11:
作者: Tomato    時間: 2003-9-28 23:22:18

0夷!你地好似好大感觸喎!

"心太軟"曾幾何時係我最有feel 0既歌! :|
作者: 咩咩豬    時間: 2003-9-29 12:47:49

咩咩豬鍾意許志安.佢首爛泥同窮爸爸既melody好正仲有kelly好鍾意佢既最愛演唱會candy都好鍾意呢排成日聽三角誌~~
仲有梁漢文呀不過唔明點解七友MTV入面王子未錫公主公主就已經醒左既???

:em13: 我愛MP5更愛咩咩 :em21:
作者: Ice    時間: 2003-9-29 12:59:15

[quote:15ed59ca3b="bikbark"][quote:15ed59ca3b="saga"][quote:15ed59ca3b="bikbark"][quote:15ed59ca3b="Tomato"]beyond----- 冷雨夜[/quote]

這麼近(那麼遠) <- 最最最喜歡 ~~ 的學友歌[/quote]

Did you guys listen to this radio drama "A Young Man with One Arm" (Sorry for my poor translation :p)? I love this drama so much! And this is another drama with Jan Lamb and Cass Pang!  
作者: Ice    時間: 2003-9-29 12:59:54

[quote:12ea9184ff="saga"][quote:12ea9184ff="bikbark"]

去K 成日逼人陪我一齊唱  :[/quote]

ask me ask me!!!!!!!!!!!!!!!!!1  :em02:
作者: Ice    時間: 2003-9-29 13:01:26

[quote:ba939939a1="Tomato"]0夷!你地好似好大感觸喎!

"心太軟"曾幾何時係我最有feel 0既歌! :|[/quote]

For some time Jay Chow's "Quiet" is my "最有feel 0既歌"

But now with Saga of cause this is not the case lu  :em21:
作者: saga    時間: 2003-9-29 14:13:25

[quote:347fcf776d="Tomato"]0夷!你地好似好大感觸喎!

"心太軟"曾幾何時係我最有feel 0既歌! :|[/quote]

心太軟 <- This song was very useful on 2002 April  :
作者: saga    時間: 2003-9-29 14:16:47

[quote:ef4efd3a71="Ice"]

But now with Saga of cause this is not the case lu  :em21:[/quote]

ops:
作者: Ice    時間: 2003-9-29 15:12:28

[quote:47408abc56="saga"][quote:47408abc56="Tomato"]0夷!你地好似好大感觸喎!

心太軟 <- This song was very useful on 2002 April  :[/quote]

:cry:
作者: dick queenie    時間: 2003-9-29 16:13:58

2002年4月.....一個雷電交加的晚上....
我為我今晚做過既事....而o奧腦 :?  ,沒想過一時的衝動 :?:  :mrgreen: ,竟負了妳。

可惜真的要走,唯有忍心向你邊別:我要走啦,得閒call妳。 :em05:

只見你冰冷小手緊緊捉著我: saga...你唔好走啦~~~ :cry:

見你眼角淚水不斷,個心好痛,但只知道非走不可。
輕輕安撫妳臉蛋:冰冰,對唔住,我地跟本就係兩個唔同世界既人。算吧啦!!

一句恨心的話語,使你越哭越大聲。....... :em06:  :em06:
作者: Ice    時間: 2003-9-29 16:52:40

[quote:ad9bb0e2de="dick&queenie"]2002年4月.....一個雷電交加的晚上....
我為我今晚做過既事....而o奧腦 :?  ,沒想過一時的衝動 :?:  :mrgreen: ,竟負了妳。

可惜真的要走,唯有忍心向你邊別:我要走啦,得閒call妳。 :em05:

只見你冰冷小手緊緊捉著我: saga...你唔好走啦~~~ :cry:

見你眼角淚水不斷,個心好痛,但只知道非走不可。
輕輕安撫妳臉蛋:冰冰,對唔住,我地跟本就係兩個唔同世界既人。算吧啦!!

一句恨心的話語,使你越哭越大聲。....... :em06:  :em06:[/quote]

哈哈哈哈哈哈 寫得好好~~~~~~~~~~~`

BUT 發神經  :em05:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2