藍澄灣業主社群

標題: 租車 [打印本頁]

作者: Jess and Burns    時間: 2005-6-28 16:17:13     標題: 租車

各位:

我想知是不是很多人在樓下henz 租車的.

本人三個月前在henz 租了架benz  打算過兩日結婚用. 盛惠$300-

今日 突然收到個電話 職員話架車撞左. 所以無得租.
又唔比退錢. 跟住問佢 有咩車可以租架? 大架既就無 得d 細架既車.... 重問我可唔可以改期. ( 我諗唔可以o羅) :nowords:

好慘呀.  :em06:  :em06:
作者: vivian    時間: 2005-6-28 16:22:42

Jessica
我沒有租過車 所以無經驗
但他們應該退錢 您兇下佢!
您的婚期到啦~ 幾時?  恭喜先!
作者: Jess and Burns    時間: 2005-6-28 16:27:07

[quote:7b9be43b66="vivian"]Jessica
我沒有租過車 所以無經驗
但他們應該退錢 您兇下佢!
您的婚期到啦~ 幾時?  恭喜先![/quote]

兇唔起呀.. 無時間呀.

無時間同佢玩野.

而家佢玩我呀.

婚期今個星期六呀.
作者: Billy    時間: 2005-6-28 16:45:29

張合約係寫住可以用同級o既車代替.
如bmw 318ibenz A190 ......$288一日果D.
如果無同級O既車比你我覺得住應該退錢.
但如果佢比架BMW 318i 比你都冇法.
因為係寫明既.
作者: vivian    時間: 2005-6-28 17:00:29

好 就暫時放佢一馬 唔好動氣 因為您要靚靚 心情好!
無賴真係通街都係 第日先sue佢!
將d錢囉其他車做"兄弟車"
唔好益Henz
而快d出去再租車吧!
作者: grassman    時間: 2005-6-28 17:22:44

我有架Corolla,你arm唔arm! :
作者: Jess and Burns    時間: 2005-6-28 17:24:07

[quote:1177930826="Billy"]張合約係寫住可以用同級o既車代替.
如bmw 318ibenz A190 ......$288一日果D.
如果無同級O既車比你我覺得住應該退錢.
但如果佢比架BMW 318i 比你都冇法.
因為係寫明既.[/quote]

你完全估中佢而家做緊既野. 佢話其他車比人租晒喎.

焗你租既!
作者: Jess and Burns    時間: 2005-6-28 17:26:33

[quote:be0554afbf="grassman"]我有架Corolla,你arm唔arm! :[/quote]

多謝你咁有心...

我地都有兄弟有車既.
不過之前係想用benz  型d 麻.
作者: Maggie Johny    時間: 2005-6-29 00:03:42     標題: Re: 租車

[quote:48df8a93fd="Jess&Burns"]各位:

我想知是不是很多人在樓下henz 租車的.

本人三個月前在henz 租了架benz  打算過兩日結婚用. 盛惠$300-

今日 突然收到個電話 職員話架車撞左. 所以無得租.
又唔比退錢. 跟住問佢 有咩車可以租架? 大架既就無 得d 細架既車.... 重問我可唔可以改期. ( 我諗唔可以o羅) :nowords:

好慘呀.  :em06:  :em06:[/quote]

我之前租車 佢地又係突然話我聽架車撞左 叫我轉第二架或改期! 唔通藍澄d車易撞d 定抑或... ??! :?:
作者: grassman    時間: 2005-6-29 00:12:24

會唔會有古惑? :?:
作者: dracula    時間: 2005-6-29 09:06:27

上星期租完 不過係細車 但係好貴....
一日影兩張快相 o個種感覺就好似....有舊黑雲o係頭頂跟住你...間中閃一閃..劈你.... :dead:
作者: Billy    時間: 2005-6-29 09:14:10

[quote:0b3b16983d="dracula"]上星期租完 不過係細車 但係好貴....
一日影兩張快相 o個種感覺就好似....有舊黑雲o係頭頂跟住你...間中閃一閃..劈你.... :dead:[/quote]

抵死啦學人揸快車...
抵死 抵死 抵死 抵死 抵死 抵死
作者: Emil and Jeff    時間: 2005-6-29 10:53:59

[quote:7e5675fdb0="grassman"]會唔會有古惑? :?:[/quote]

我當日結婚都係想係樓下租車的..
不過果次他們早左一個星期同我講我租架車撞左...

其實我覺得他們的車不是只for 藍澄灣的 應該第二度都可以租到(不過應該價錢高d)...

o甘無o既 有人出$1000 話同你租 你一定會同個出$300 果個講大話(話撞左)架la...
作者: Hello Kitty    時間: 2005-6-29 11:10:34

Sorry I've a question is that you're talking `our  8 cars' or henz 租車 ?
`Our 8 cars are belonged to RC Henz is just for maintenance.
o甘無o既 有人出$1000 話同你租 你一定會同個出$300 果個講大話(話撞左)架la.
It can't be happen.
作者: Billy    時間: 2005-6-29 11:13:05

[quote:e9321e2393="Emil and Jeff"][quote:e9321e2393="grassman"]會唔會有古惑? :?:[/quote]

我當日結婚都係想係樓下租車的..
不過果次他們早左一個星期同我講我租架車撞左...

其實我覺得他們的車不是只for 藍澄灣的 應該第二度都可以租到(不過應該價錢高d)...

o甘無o既 有人出$1000 話同你租 你一定會同個出$300 果個講大話(話撞左)架la...[/quote]

唔啱喎果八架車係我地架喎. :em16:
hertz只係幫緊我地manage租車費亦只係比hertz o既行政費.
兩年後如果d車賣左d錢都係比番我地o既.
(我地只保證頭兩年有車租)
hertz係冇權將我地d車租比期他人. :em16:

可能部車真係炒左.
因為我地d車係番原廠整o既.
冇咁快整好. :em18:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-6-29 13:56:40

Jessica:

你地搵到車租未呀?
作者: Jess and Burns    時間: 2005-6-29 15:03:53

無心機呀.
而家永其問人借.

以後唔租.
作者: 532    時間: 2005-6-30 19:42:10

我以前睇過樓書寫話用咗一百萬買入呢八部車 hertz 負責 manage 兩年. 所以兩年後呢八部車應該都屬於 rc 不過 maint. fee 應該由 mgt. fee 俾.
作者: grassman    時間: 2005-6-30 23:39:45

[quote:3c018f81e0="dracula"]上星期租完 不過係細車 但係好貴....
一日影兩張快相 o個種感覺就好似....有舊黑雲o係頭頂跟住你...間中閃一閃..劈你.... :dead:[/quote]

你係頭文字D呀!
作者: rambler    時間: 2005-7-11 17:10:52

唔信部車撞0左 咪叫club house俾撞車報告俾你睇囉.
有晒備案number唔通有假?
作者: Jess and Burns    時間: 2005-7-11 17:39:29

[quote:357f355a63="rambler"]唔信部車撞0左 咪叫club house俾撞車報告俾你睇囉.
有晒備案number唔通有假?[/quote]

佢肯比 我又唔拘呀.
作者: grassman    時間: 2005-7-11 18:24:03

Jessica 返來拿? Happy嗎? 幾時有人仔呀?
作者: Billy    時間: 2005-7-11 18:29:08

[quote:c36f784e10="grassman"]Jessica 返來拿? Happy嗎? 幾時有人仔呀?[/quote]

人仔(大陸人民幣)??? :?:
我有喎... :
作者: grassman    時間: 2005-7-11 18:36:34

[quote:e88e515f22="Billy"][quote:e88e515f22="grassman"]Jessica 返來拿? Happy嗎? 幾時有人仔呀?[/quote]

人仔(大陸人民幣)??? :?:
我有喎... :[/quote]

咩呀......? 你係大陸有人仔!  你女友知道未?
作者: Billy    時間: 2005-7-11 22:03:35

[quote:38db3012cb="grassman"]
咩呀......? 你係大陸有人仔!  你女友知道未?[/quote]

我就唔想你番大陸冇人仔喇.... :?:
你又有冇話比你老婆知呀.... :
作者: grassman    時間: 2005-7-11 23:23:24

[quote:7c6b7e64dc="Billy"][quote:7c6b7e64dc="grassman"]
咩呀......? 你係大陸有人仔!  你女友知道未?[/quote]

我就唔想你番大陸冇人仔喇.... :?:
你又有冇話比你老婆知呀.... :[/quote]

我知你為我好,但你自己享用得咧!
作者: Billy    時間: 2005-7-12 08:15:47

[quote:bff10b972e="grassman"][quote:bff10b972e="Billy"][quote:bff10b972e="grassman"]

我就唔信你番大陸冇人仔喇.... :?:
你又有冇話比你老婆知呀.... :[/quote]

我知你為我好,但你自己享用得咧![/quote]

打錯左添.... ops:
作者: Sure Win    時間: 2005-7-12 09:28:02

你地兩個咁多人仔 分0的0黎使0下好喎! :em12:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2