藍澄灣業主社群

標題: 藍澄灣業主網七月兩周年版聚 [打印本頁]

作者: Ice    時間: 2005-6-22 16:20:19     標題: 藍澄灣業主網七月兩周年版聚

請表態支持你地既心水活動~
作者: dick queenie    時間: 2005-6-22 16:57:52

家陣夏天,戶外活動就.......???(><);
不如去酒樓擺番幾圍丫,兩年前好似仲有D錢響wychan度喎........(不過冇我份 :mrgreen: )
作者: hales    時間: 2005-6-22 17:04:16

RC 泳池開 party.................................
好似真係add o的可以實行既items好o的喎.....
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-6-22 17:08:35

[quote:e89780e680="hales"]RC 泳池開 party.................................
好似真係add o的可以實行既items好o的喎.....[/quote]
咁係空中花園開 party。
作者: Billy    時間: 2005-6-22 17:13:36

我都覺室內活動好d.
建議:
RC會所大食會 OR 酒店自助餐.
作者: Tomato    時間: 2005-6-22 17:32:07

我意見係:

1. 遊船河....天氣熱....唔好 呢排又成日落雨 我又唔識游水 無乜野好玩咁... :poor:

2. 唱k.....都好..我唔唱 都可以聽0下人地唱......RC Leon再現 :em04:

3. 食自助餐....咁大班人分開好多張檯 唔好玩喎......大聲d講野都唔得....

4.BBQ都好..... :zdevil:

5. RC泳池party........有時間限喎 玩夜d都唔得 我唔識游水可以玩乜呢?

所以我揀其他.....都係玩番最原始0個隻......book場開大食會........可以玩夜d 又可近屋企 :em12: ...可唔可以加埋抽獎  :yeah: ??
作者: Solskjaer    時間: 2005-6-22 23:57:04

吊墨魚呀!
作者: Jess and Burns    時間: 2005-6-23 11:18:48

[quote:573427d016="Solskjaer"]吊墨魚呀! [/quote]

都好喎.. 跟住book 架車一次過返Rc. 都幾過瘾  :yeah:

我支持呀.....好耐無吊墨魚啦.. 好好玩架.
作者: Ice    時間: 2005-6-23 11:43:21

吊墨魚係咪一定要夜晚?
我以前去遊船河 係可以吊水母架~
作者: dick queenie    時間: 2005-6-23 11:46:30

[quote:adbb8eb961="Ice"]吊墨魚係咪一定要夜晚?
我以前去遊船河 係可以吊水母架~[/quote]

戶外,都係熱 :cry:
作者: Ice    時間: 2005-6-23 11:54:28

船行緊果陣唔熱架 有風架嘛~ 仲有 有好多船都有冷氣房架~
想出去吹下風 曬下太陽果 d 先出去囉 otherwise 係可以係冷氣房入面玩下 食下野架嘛~
作者: Jess and Burns    時間: 2005-6-23 12:03:06

[quote:155cb31d11="Ice"]船行緊果陣唔熱架 有風架嘛~ 仲有 有好多船都有冷氣房架~
想出去吹下風 曬下太陽果 d 先出去囉 otherwise 係可以係冷氣房入面玩下 食下野架嘛~[/quote]

係要晚上去架.. 無太陽架啦.
作者: hales    時間: 2005-6-23 12:08:20

[quote:89f3998831="dick&queenie"][quote:89f3998831="Ice"]吊墨魚係咪一定要夜晚?
我以前去遊船河 係可以吊水母架~[/quote]

戶外,都係熱 :cry:[/quote]

你係咪唔覺意俾伯爵靜雞雞咬左你幾野呀?
後生細仔無理由見光死...熱又死咖喎........ :dead:

吊墨魚唔係一定要夜晚....... :
不過日光日白係吊唔到...... :
作者: dick queenie    時間: 2005-6-23 12:13:37

好似話某個月份,去吊墨魚先好,比較多....
係咪九月???
作者: dracula    時間: 2005-6-23 22:09:03

端午前後一兩個星期多 d 喎~
作者: milk    時間: 2005-6-24 00:03:09

吊墨魚﹑遊船河﹑卡拉OK﹑自助餐及打麻雀,都可以一次過在船上攪惦! :mrgreen:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-6-24 00:57:31

1.因為 Shirley 怕暈浪吾可以遊船河。 :dead:
2.RC 泳池開 party 無乜可能申請到。 :em18:
3.吊墨魚係好,不過好睇時候。好既時候可以有兩三斤,壞上黎成晚得一隻。 :dead:
4.係會所攪 Party 大家都有經驗,應該無乜問題。 ops:
5.唱 k、食自助餐、BBQ 都可以。
作者: bikbark    時間: 2005-6-29 17:03:24

喂喂 咁其實最終係點搞呢?
不如就咁book兩圍食餐飯 or o係club house function room搞大食會囉.
食自助餐或唱k都可以.

搞得太大會小器o架  :em16:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-6-29 17:28:03

[quote:d4af29a928="bikbark"]搞得太大會小器o架  :em16:[/quote]
你講邊個? :?:
好快 D o路喎 :HIT: 仲咁口硬! :evil:
作者: Billy    時間: 2005-6-29 20:13:48

原來16號果晚約左翠怡花園踢波.
所以......... ops:
作者: bikbark    時間: 2005-6-30 09:31:34

[quote:df5596dd2f="Billy"]原來16號果晚約左翠怡花園踢波.
所以......... ops:[/quote]
一路都無話16號搞o架
8月頭先o麻 就埋o岩o岩結婚o個幾pair
作者: bikbark    時間: 2005-6-30 09:42:27

[quote:331718cf80="Jeffrey & Shirley"][quote:331718cf80="bikbark"]搞得太大會小器o架  :em16:[/quote]
你講邊個? :?:
好快 D o路喎 :HIT: 仲咁口硬! :evil:[/quote]
有病就去醫啦 仲要跟足醫生指示食葯
作者: leemoksau    時間: 2005-7-2 10:30:45

乜都得 冇所謂
作者: milk    時間: 2005-7-2 10:57:54

[quote:faff253d96="leemoksau"]乜都得 冇所謂[/quote]咁就不如去妳屋企打攪o下喇~ :em09:
作者: J and P    時間: 2005-7-2 11:04:05

不如包Rambler Caf^m 食自助餐,又近又平又方便,多人可以要求discount,我估~$100/位就得。

好過叫到會,又要搵地方,加埋都唔平! 又要估食物份量,安排食品飲品,多人好難控制。
作者: leemoksau    時間: 2005-7-2 11:26:20

[quote:a1c180c2d2="milk"]咁就不如去妳屋企打攪o下喇~ :em09:[/quote]

冇所謂. 橫掂屋企冇人.
(亞爸亞媽要細唔要大 去咗上海探孫女 唔理我哩個女了 :em06: )
作者: bikbark    時間: 2005-7-2 18:31:12

[quote:b744ae8ac2="J&amp"]不如包Rambler Caf? 食自助餐,又近又平又方便,多人可以要求discount,我估~$100/位就得。

好過叫到會,又要搵地方,加埋都唔平! 又要估食物份量,安排食品飲品,多人好難控制。[/quote]
haven't been there yet heard it's not spacious.......
will it be too small for around 30 ppl?
作者: J and P    時間: 2005-7-2 19:03:38

[quote:f1c6e0bc99="bikbark"][quote:f1c6e0bc99="J&"]不如包Rambler Caf? 食自助餐,又近又平又方便,多人可以要求discount,我估~$100/位就得。

好過叫到會,又要搵地方,加埋都唔平! 又要估食物份量,安排食品飲品,多人好難控制。[/quote]
haven't been there yet heard it's not spacious.......
will it be too small for around 30 ppl?[/quote]

應該可以坐到30人!
作者: Ice    時間: 2005-7-11 00:11:25

大家係咪仲諗住搞版聚?
我細妹之前同 d 朋友去滘西洲公眾高爾夫球場過玩 個 package 就係 $100 包來回船去球場 包 dinner buffet 同打 golf (當然係練習場啦) 大概玩 6pm-10pm
同埋 個 package 咁平 都要預左 d 野唔係咁好食..

我細妹話 30 人或者可能已經可以包場 果度人唔係好多 坐得都幾舒服喎 ....
個 package 既詳情請睇下面個 post
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?p=92962#92962

唔知大家對呢個提議又點睇呢? 如果有 等我出完 trip 返黎再打去問下~
作者: P女    時間: 2005-7-11 09:34:43

大食會.......... :zdevil:
老人家怕晒
作者: grassman    時間: 2005-7-11 10:29:36

[quote:7d7a1202a8="Ice"]大家係咪仲諗住搞版聚?
我細妹之前同 d 朋友去滘西洲公眾高爾夫球場過玩 個 package 就係 $100 包來回船去球場 包 dinner buffet 同打 golf (當然係練習場啦) 大概玩 6pm-10pm
同埋 個 package 咁平 都要預左 d 野唔係咁好食..

我細妹話 30 人或者可能已經可以包場 果度人唔係好多 坐得都幾舒服喎 ....
個 package 既詳情請睇下面個 post
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?p=92962#92962

唔知大家對呢個提議又點睇呢? 如果有 等我出完 trip 返黎再打去問下~[/quote]

打Golf 好呀!

7:30pm係先有得打,唔曬啦!
作者: bikbark    時間: 2005-7-12 14:36:40

其實呢 有d版友有小朋友 未必可以去咁遠o架.

不如訂個日子(多數禮拜日) 下晝有活動(如行山 去海灘 做運動 打麻雀 唱k) 夜晚再o係function room搞大食會 咁大家可以自行選擇join下晝/夜晚/全日o既活動嘛
作者: milk    時間: 2005-7-13 10:43:36

[quote:15b80c18df="bikbark"]去海灘[/quote]嘩.............. :em04:  :em12:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-7-13 14:05:53

其實大家都講左咁耐,幾時 confirm 呢? :?:
作者: dracula    時間: 2005-7-13 16:59:36

[quote:c64b736c9b="Jeffrey & Shirley"]其實大家都講左咁耐,幾時 confirm 呢? :?:[/quote]

係咪即係今個星期日?? :?:
作者: bikbark    時間: 2005-7-13 17:22:21

唔係呀 有網友結婚呀 唔得呀
不如8月7號 好唔好?
作者: milk    時間: 2005-7-14 12:41:03

[quote:36499b4817="bikbark"]不如8月7號 好唔好?[/quote]8月7號我倆應該無問題啊!
作者: Jess and Burns    時間: 2005-7-14 13:11:22

好呀. 約定先.
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-7-14 14:01:08

[quote:cc4ae3ba96="milk"][quote:cc4ae3ba96="bikbark"]不如8月7號 好唔好?[/quote]8月7號我倆應該無問題啊![/quote]
立秋喎! ops:
正式搭入農曆七月。 :em18:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2