藍澄灣業主社群

標題: 藍澄灣 $4200/呎 [打印本頁]

作者: grassman    時間: 2005-6-14 17:58:21     標題: 藍澄灣 $4200/呎

如果有一日,RC升到比現價高20/30%,around $4200/呎,你會點呢?
作者: bikbark    時間: 2005-6-14 18:06:50

好開心 然後繼續住
因為rc都$4200/呎 出面都應該相當好景
除非賣o左之後係租樓住 如果唔係就只係換樓 可能會由一個小陷阱踩入一個大陷阱
作者: grassman    時間: 2005-6-14 18:16:35

就是嗎,assume出面只升5-10%,RC價錢依然同外面差多遠!
作者: Billy    時間: 2005-6-14 18:18:22

我會諗諗賣左佢租樓住.
等個市平番先再買番樓.
作者: Stephen@RC    時間: 2005-6-14 18:23:13

sure 賣左佢啦. 

個市唔會一直rise or drop .

去到呢個價, 個市都幾危lor i think  :nowords:
作者: grassman    時間: 2005-6-14 18:43:51

[quote:f6f3339929="Billy"]我會諗諗賣左佢租樓住.
等個市平番先再買番樓.[/quote]

到時D租一樣升到呀媽都唔認得! (家陣都唔平!)
作者: POON    時間: 2005-6-14 20:40:55

[quote:74455ad0bd="bikbark"]好開心 然後繼續住
因為rc都$4200/呎 出面都應該相當好景
除非賣o左之後係租樓住 如果唔係就只係換樓 可能會由一個小陷阱踩入一個大陷阱[/quote]

同意你的說法 ! 好彩 ; 早買RC 我覺得自己"讚"咗 !
家陣啲息好高 ! 我都係供P-2.75% (每月只係供5千多啲)  :mrgreen:
作者: gp    時間: 2005-6-14 21:00:12

近日有個agent打電話問我o地放唔放 而個價錢比我買時升o左50% :em04: ......都幾心動. 但係如果放o左 咁我會無家可歸 又唔知買唔買到其家樓喎. :?:
作者: Billy    時間: 2005-6-14 21:02:05

[quote:81e8899d7e="grassman"][quote:81e8899d7e="Billy"]我會諗諗賣左佢租樓住.
等個市平番先再買番樓.[/quote]

到時D租一樣升到呀媽都唔認得! (家陣都唔平!)[/quote]

經驗話比我知樓價升唔代表租金升.
租應該唔會升太多.
作者: gp    時間: 2005-6-14 21:02:14

[quote:b0afdefd47="OON"]
同意你的說法 ! 好彩 ; 早買RC 我覺得自己"讚"咗 !
家陣啲息好高 ! 我都係供P-2.75% (每月只係供5千多啲)  :mrgreen:[/quote]

我遲o左轉按 要供p-2.65% :em01:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2