藍澄灣業主社群

標題: 鋼之鍊金術師 [打印本頁]

作者: hales    時間: 2005-6-12 00:13:41     標題: 鋼之鍊金術師

有無人睇既呢? h:
我想問呢個 馬斯坦 最後係咪會死?? :shock:
作者: Suzuki    時間: 2005-6-12 00:24:32     標題: Re: 鋼之鍊金術師

[quote:662b94f63c="hales"]有無人睇既呢? h:
我想問呢個 馬斯坦 最後係咪會死?? :shock:[/quote]

DVD 版以經有52集了....但冇買所以唔知佢係咪會死...

Alex I want to buy the D70s kit set...any comment? And i heard from Brian you both all have some RBG curve setting...right? I want to know more about it...
作者: 肥度    時間: 2005-6-12 00:25:49

漫畫版同tv 版吾同架喎
作者: stephenyeong    時間: 2005-6-12 01:33:53     標題: Re: 鋼之鍊金術師

[quote:c4af92430b="Suzuki"][quote:c4af92430b="hales"]有無人睇既呢? h:
我想問呢個 馬斯坦 最後係咪會死?? :shock:[/quote]

DVD 版以經有52集了....但冇買所以唔知佢係咪會死...

Alex I want to buy the D70s kit set...any comment? And i heard from Brian you both all have some RBG curve setting...right? I want to know more about it...[/quote]

之前一口氣看完51集了.
馬斯坦是否炎之鍊金術師 ? 他最後無死到.

等緊電影出. :face13:
作者: stephenyeong    時間: 2005-6-12 01:38:44

個故事很好 看完一集又想看多一集...
結果在兩日內看完51集.

有無人聽過首插曲 ? 用俄文寫的. 作得好感人.

歌名: ()
中文:
  请原谅我吧,弟弟!
  在你眼前的我,罪无可恕
  已经无法再回到过去了
  那,大地到底孕育了什么?

有谁能找到万物的法则?
  它会指引我正确的方向
  可是一切都错了
  因为死亡是无法挽回的

亲爱的妈妈!那么温柔的妈妈!
  我们因而深爱您
  但我们所有的努力
  竟然都只能变成一场空

被强烈的希望所指引
  想要找回那个温暖的家庭
  我的兄弟
  所有的一切都是罪

不要哭泣,不要悲伤,哥哥!
  这并不是你的错
  一路上
  让我们彻底赎罪

我不会责备你什么\r
  这没办法怨天尤人
  全都是想要坚强起来的我们的罪孽

话虽如此,但有谁能分辨事情的正确与否
  是把失去的所有都找回来,还是忘记?
  已经无法回头了
  那,大地到底孕育了什么?

俄文:
     !
      .
    
     .

   
      .
    :
     .

 ! !
     .
     
    .

 
   
     .
       .

     !!
     .
     
     .

     .
     .
    
     .

 ! !
     .
     
    .

 
   
     .
     .

      ?
     ?
    
    .
作者: grassman    時間: 2005-6-12 01:47:39

段俄文堅定流架,咩零咩稱既!
作者: hales    時間: 2005-6-12 01:50:02     標題: Re: 鋼之鍊金術師

[quote:bffc6fb43f="Suzuki"][quote:bffc6fb43f="hales"]有無人睇既呢? h:

Alex I want to buy the D70s kit set...any comment? And i heard from Brian you both all have some RBG curve setting...right? I want to know more about it...[/quote]

DVD版我之前都見到有 不過....太貴喇....成98蚊一隻(一隻有幾多集??)

我係o的web上面睇有講話馬斯坦行刺總統失敗重傷之後重病死左.......

alex? :em03:
我有load custom curve的我之前係用white wedding
不過而家轉左用 Bright4 curve 覺得個效果好好多
作者: unicorn    時間: 2005-6-12 01:59:18

呢個古仔
好多香港人都明
因為...

男主角搵一輪 賢者之石
最後發現...
係一個好同想像中差好遠既野

1. 我讀完u之後以上既故事發生左一次
因為我發現我讀既野係... 廢既
搵左一次賢者之石
2. 我買完8號仔右明一次
因為我hold一輪之後...
右搵多一次賢者之石

3. 我後來聽xyz講去進修
進修完之後
因為係搵唔到工既
右搵多一次賢者之石

4. 之後我右參加一次
賢者之石行動
買左RC
你地睇到後面
用軍人做賢者之石
你地就明架啦

我真係一便睇
一面見好多個香港旦丁夫人 <- 最鍾意叫人搵賢者之石

唔知我幾時會冇手冇腳呢
作者: 肥度    時間: 2005-6-12 02:08:14

[quote:d42cb2538b="unicorn"]呢個古仔
好多香港人都明
因為...

男主角搵一輪 賢者之石
最後發現...
係一個好同想像中差好遠既野

1. 我讀完u之後以上既故事發生左一次
因為我發現我讀既野係... 廢既
搵左一次賢者之石
2. 我買完8號仔右明一次
因為我hold一輪之後...
右搵多一次賢者之石

3. 我後來聽xyz講去進修
進修完之後
因為係搵唔到工既
右搵多一次賢者之石

4. 之後我右參加一次
賢者之石行動
買左RC
你地睇到後面
用軍人做賢者之石
你地就明架啦

我真係一便睇
一面見好多個香港旦丁夫人 <- 最鍾意叫人搵賢者之石

唔知我幾時會冇手冇腳呢[/quote]

睇到傻左 ...呢d吾通都係等價交換... 要一早睇晒既代價就係....
作者: stephenyeong    時間: 2005-6-12 02:31:08

[quote:4d0a67692c="grassman"]段俄文堅定流架,咩零咩稱既![/quote]
段俄文堅架.

http://aska.holy.jp/METAL-translation.htm
http://www.hzsw.org/cgi-bin/topi ... 19&changemode=1
作者: FireFire    時間: 2005-6-12 07:16:50

:sweat: BT有得download.... 1-51集...
作者: stephenyeong    時間: 2005-6-12 10:00:12

[quote:0f715d798a="Mr. & Mrs. FireFire"]:sweat: BT有得download.... 1-51集...[/quote]

BT 一早有得download 多數是rmvb版.

用share 可以 download 齊13隻 DVD (日本版)
但是~6GB * 13 = 78GB.....

還是等港版dvd出齊才買.
作者: Suzuki    時間: 2005-6-12 10:19:42     標題: Re: 鋼之鍊金術師

[quote:fb6dc4ac29="hales"][quote:fb6dc4ac29="Suzuki"][quote:fb6dc4ac29="hales"]有無人睇既呢? h:

DVD版我之前都見到有 不過....太貴喇....成98蚊一隻(一隻有幾多集??)

我係o的web上面睇有講話馬斯坦行刺總統失敗重傷之後重病死左.......

我有load custom curve的我之前係用white wedding
不過而家轉左用 Bright4 curve 覺得個效果好好多[/quote]

Actualy if you buy in China only need $150 for 51 chapter.....Very good price....but last time I bought too much DVD then we room for it then didn't buy it la..
作者: grassman    時間: 2005-6-12 16:55:02     標題: Re: 鋼之鍊金術師

[quote:9952a2dcf8="Suzuki"][quote:9952a2dcf8="hales"][quote:9952a2dcf8="Suzuki"][quote:9952a2dcf8="hales"]有無人睇既呢? h:

不過而家轉左用 Bright4 curve 覺得個效果好好多[/quote]

Actualy if you buy in China only need $150 for 51 chapter.....Very good price....but last time I bought too much DVD then we room for it then didn't buy it la..[/quote]

聽聞大陸海關捉得好嚴,捉到一萬蚊一隻!
作者: stephenyeong    時間: 2005-6-12 17:56:17     標題: Re: 鋼之鍊金術師

[quote:f825dd90ff="grassman"]
聽聞大陸海關捉得好嚴,捉到一萬蚊一隻![/quote]

我念被大陸海關足到罰的錢 多數會落入他們的袋. 所以他們會好努力
:em05:
作者: Suzuki    時間: 2005-6-14 18:58:26     標題: Re: 鋼之鍊金術師

[quote:ae802ed841="grassman"][quote:ae802ed841="Suzuki"][quote:ae802ed841="hales"][quote:ae802ed841="Suzuki"][quote:ae802ed841="hales"]有無人睇既呢? h:

Actualy if you buy in China only need $150 for 51 chapter.....Very good price....but last time I bought too much DVD then we room for it then didn't buy it la..[/quote]

聽聞大陸海關捉得好嚴,捉到一萬蚊一隻![/quote]

Depends.......
作者: hales    時間: 2005-6-14 19:45:20

D/L左 不過第32及33話睇唔到 :x
有無人可以講o下呢兩集大約講到乜野 :mrgreen:
另外修茲幾時死咖....我突然睇到話佢死左 :em03:
作者: H and H    時間: 2005-6-14 19:56:43

[quote:83f2918565="hales"]D/L左 不過第32及33話睇唔到 :x
另外修茲幾時死咖....我突然睇到話佢死左 :em03:[/quote]成套片我好多時都睇到 "吓.吓.吓 唔會掛 唔係嘛...."

我覺得佢死個集(第25集)好悲 對住個mon係咁 "吓.吓.吓. 唔係嘛 真係死???" 跟住影住大助佢地向墓地 (仲要出埋d完場字幕) 大助自已留緊眼淚講左句落雨喇...." 真係好心酸好心酸! 我先至接受個劇情真係講佢死....睇到喊 好悲~~果集完左唱緊歌都仲眼光光 :shock:

仲有呢套動漫我覺得所有d背景音樂真係一流~~~
作者: H and H    時間: 2005-6-14 19:59:02

[quote:ceab190a85="hales"]D/L左 不過第32及33話睇唔到 :x
另外修茲幾時死咖....我突然睇到話佢死左 :em03:[/quote]你不如一氣過睇晒佢啦 知道劇情相對冇咁刺激緊張咖
作者: stephenyeong    時間: 2005-6-14 22:59:25

[quote:8d3fe88722="hales"]
另外修茲幾時死咖....我突然睇到話佢死左 :em03:[/quote]
第25話「別儀式」
作者: hales    時間: 2005-6-15 15:38:05

[quote:c806e07854="H&H"][quote:c806e07854="hales"]D/L左 不過第32及33話睇唔到 :x
另外修茲幾時死咖....我突然睇到話佢死左 :em03:[/quote]你不如一氣過睇晒佢啦 知道劇情相對冇咁刺激緊張咖[/quote]

已經係順住睇了 :em18:
就係無左呢兩集所以中途斷左.... :dead:

目前覺得最爆笑情景係阿姆士壯和愛德華師父個老公之
完美肌肉大對決...... :sweat:
這是我們阿姆斯壯家代代相傳的藝術型鍊金術.... :dead:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2