藍澄灣業主社群

標題: 有意思! [打印本頁]

作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-26 13:52:05     標題: 有意思!

1. 記住該記住的,忘記該忘記的。改變能改變的,接受不能改變的。

2. 能沖刷一切的除了眼淚,就是時間,以時間來推移感情,時間越長,衝突越淡,仿佛不斷稀釋的茶。

3. 如果敵人讓你生氣,那說明你還沒有勝他的把握。

4. 如果朋友讓你生氣,那說明你仍然在意他的友情。

5. 我不知道我現在做的哪些是對的,那些是錯的,而當我終於老死的時候我才知道這些。
所以我現在所能做的就是盡力做好每一件事,然後等待著老死。

6. 也許有些人很可惡,有些人很卑鄙。而當我設身為他想像的時候,我才知道:他比我還可憐。所以請原諒所有你見過的人,好人或者壞人

7. 魚對水說你看不到我的眼淚,因為我在水裡.水說我能感覺到你的眼淚,因為你在我心裡。

8.死亡教會人一切,如同考試之後公佈的結果——雖然恍然大悟,但為時晚矣
~!

9.你出生的時候,你哭著,周圍的人笑著;你逝去的時候,你笑著,而周圍的人在哭!

10. 男人在結婚前覺得適合自己的女人很少,結婚後覺得適合自己的女人很多。

11. 於千萬人之中,遇見你所遇見的人; 於千萬年之中,時間的無涯荒野裡,
沒有早一步,也沒有晚一步,剛巧趕上了。

12. 人生短短幾十年,不要給自己留下了什麼遺憾,想笑就笑,
想哭就哭,該愛的時候就去愛,無謂壓抑自己。

13. 生命中,不斷地有人離開或進入。
於是,看見的,看不見的;記住的,遺忘了。
生命中,不斷地有得到和失落。於是,看不見的,看見了;遺忘的,記住了。 然而,看不見的,是不是就等於不存在?記住的,是不是永遠不會消失?

14. 後悔是一種耗費精神的情緒.後悔是比損失更大的損失 比錯誤更大的錯誤
作者: vivian    時間: 2005-5-26 14:28:36

第七句 剎死人啊! 多浪漫!   :em04:
(如果女人對著男人說這番話 男人則那樣回答)
作者: Tomato    時間: 2005-5-26 14:50:52

[quote:f066739555="vivian"]第七句 剎死人啊! 多浪漫!   :em04:
(如果女人對著男人說這番話 男人則那樣回答)[/quote]

我都覺得係......呢句真係好正....好正...好正呀!!! :em11:
作者: vivian    時間: 2005-5-26 15:08:39

不如我地各人番去問下自己隻佬 您估佢地點答?

"老公 我是魚 您是水; 在水裡你看不到我的眼淚..... "

睇下隻佬惦答?   :?:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-26 15:10:23

[quote:e1a5970fb0="vivian"]不如我地各人番去問下自己隻佬 您估佢地點答?

"老公 我是魚 您是水; 在水裡你看不到我的眼淚..... "

睇下隻佬惦答?   :?:[/quote]

burns: 痴線!  :sweat:
jess:  :nowords:
作者: vivian    時間: 2005-5-26 15:11:12

您do未問?
作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-26 15:13:24

[quote:ba24927a01="vivian"]您do未問?[/quote]

我有問個類似..
佢係咁答既..
作者: Billy    時間: 2005-5-26 15:13:33

[quote:a89b691d08="Jess&Burns"][quote:a89b691d08="vivian"]不如我地各人番去問下自己隻佬 您估佢地點答?

buns: 痴線![/quote]

buns就答"痴線"姐.
咁burns呢??? :?:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-26 15:14:44

[quote:8c9a5a96a2="Billy"][quote:8c9a5a96a2="Jess&Burns"][quote:8c9a5a96a2="vivian"]不如我地各人番去問下自己隻佬 您估佢地點答?

buns: 痴線![/quote]

buns就答"痴線"姐.
咁burns呢??? :?:[/quote]

burns 呀! 打錯之ma. :em13:  :em13:
作者: vivian    時間: 2005-5-26 15:22:23

我地叫 sure win 問 睇您點?  :zdevil:
作者: Billy    時間: 2005-5-26 15:29:16

[quote:3a66c65ec1="vivian"]我地叫 sure win 問 睇您點?  :zdevil:[/quote]

:sweat: 可能或者有機會同burns既回答一樣..... :nowords:
作者: CJ    時間: 2005-5-26 23:46:45

[quote:f09e1900b3="vivian"]不如我地各人番去問下自己隻佬 您估佢地點答?

:  天生一對水魚?
作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-27 00:15:56

[quote:133d970194="vivian"]不如我地各人番去問下自己隻佬 您估佢地點答?

我今日問左啦.......

jess: BURNS~~~ 我是魚 您是水; 在水裡你看不到我的眼淚.....(扮奄春咁款)

Burns: (呆左~~望住.................包叔一燒) 你係魚. 我係水. 雖然我看不到你的眼淚.但你的眼淚溶內我裡面. 我感受到! ( 忽然望住我.  :face13: )
( 唔該玫瑰花背景 )

jess  ops: :  : 又會咁答既?  :

burns: (爆笑)  :em17:  :em17:

burns 似乎不知不覺間浪漫了~ :yeah:
作者: Billy    時間: 2005-5-27 09:18:43

[quote:99cc383d53="Jess&Burns"]

burns 似乎不知不覺間浪漫了~ :yeah:[/quote]

嘩恭喜你喎.

唔知佢係咪睇到呢個post呢.
比著我就真係唔識點反應喇. :em18:
作者: Tomato    時間: 2005-5-27 10:58:24

[quote:edbb502751="vivian"]不如我地各人番去問下自己隻佬 您估佢地點答?

唔駛問 我隻佬一定會答:死開、彈開、水你個頭........或者佢會不停搵呢句說話有無語病 有無別字..... :nowords:
作者: Tomato    時間: 2005-5-27 10:59:47

[quote:0534ffb028="Jess&Burns"]

jess: BURNS~~~ 我是魚 您是水; 在水裡你看不到我的眼淚.....(扮奄春咁款)

Burns: (呆左~~望住.................包叔一燒) 你係魚. 我係水. 雖然我看不到你的眼淚.但你的眼淚溶內我裡面. 我感受到! ( 忽然望住我.  :face13: )
( 唔該玫瑰花背景 )[/quote]

:face13:  :face13:  :face13:  :face13:  :face13:  :face13: 嘩........
作者: vivian    時間: 2005-5-27 11:42:33

Jess 恭喜您! (證明Burns有留意您寫的東西 及知道作為您的男人應該這樣回答!) 把心裝載 係好事 !  :em11:
番茄 您隻佬唔答您 係因為佢好有信心 根本唔會比您流眼淚! 都係好事!  :em11:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-27 12:22:52

[quote:6f7061a077="vivian"]Jess 恭喜您! (證明Burns有留意您寫的東西 及知道作為您的男人應該這樣回答!) 把心裝載 係好事 !  :em11:
番茄 您隻佬唔答您 係因為佢好有信心 根本唔會比您流眼淚! 都係好事!  :em11:[/quote]

唔知佢有無睇過啦.. 不過佢好似真係有諗既 ( 呆左時 )
作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-27 12:27:48

[quote:931e65e9aa="Tomato"][quote:931e65e9aa="Jess&Burns"]

( 唔該玫瑰花背景 )[/quote]

:face13:  :face13:  :face13:  :face13:  :face13:  :face13: 嘩........[/quote]

我地只係有一秒感動 (做戲)
之後. 大家都覺得好好笑. (哈哈哈哈..........)

jess心諗: 竟然問d 咁白痴既問題既. :nowords:  
burns 在想: 竟然我會答d 咁白痴既答案.  :nowords:
作者: bikbark    時間: 2005-5-27 12:32:23

咁樣o既 通常男生都知道唔經大腦作答o黎類問題o既後果堪虞 :em01:
作者: Tomato    時間: 2005-5-27 13:37:50

[quote:86d68444db="bikbark"]咁樣o既 通常男生都知道唔經大腦作答o黎類問題o既後果堪虞 :em01:[/quote]

咁如果你問hales 佢唔會唔同你分析...魚同水ge關係..... :nowords:
作者: vivian    時間: 2005-5-27 14:35:27

Hales 會先好詳細分析水的份子 繼而剖析魚的生理構造 以及研究海洋的生態 再引出眼淚的成因  推引宇宙 地球 海洋 生物 太空... 的一連串連鎖反應之類......

Bikbark已經訓左教了...   :em18:
作者: bikbark    時間: 2005-5-27 14:36:32

[quote:5f443160c2="Tomato"][quote:5f443160c2="bikbark"]咁樣o既 通常男生都知道唔經大腦作答o黎類問題o既後果堪虞 :em01:[/quote]

咁如果你問hales 佢唔會唔同你分析...魚同水ge關係..... :nowords:[/quote]
請參考以下範例:
一.
h: 其實魚係無淚線o既 應該唔會有眼淚 可能以鹽粒形式排出. 不過鹽o係水中都係睇唔到!
b: 哼 你又知道魚無淚線?
h: 我上次睇discovery channel.......(bah bah bah.....)
b: zzzzzzz...........
h: 喂喂.....

二.
h. 因為有水壓 眼淚應該流唔到出o黎 除非有一個大過水壓o既力先得.
b: 哦 所以可以o係水中小便.
h: .................

係咪好浪漫呢?  :nowords:
作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-27 14:42:43

[quote:82e02da794="bikbark"][quote:82e02da794="Tomato"][quote:82e02da794="bikbark"]咁樣o既 通常男生都知道唔經大腦作答o黎類問題o既後果堪虞 :em01:[/quote]

咁如果你問hales 佢唔會唔同你分析...魚同水ge關係..... :nowords:[/quote]
請參考以下範例:
一.
h: 其實魚係無淚線o既 應該唔會有眼淚 可能以鹽粒形式排出. 不過鹽o係水中都係睇唔到!
h: 我上次睇discovery channel.......(bah bah bah.....)

二.
h. 因為有水壓 眼淚應該流唔到出o黎 除非有一個大過水壓o既力先得.

係咪好浪漫呢?  :nowords:[/quote]
:em17:  :em17:  :em17:
無野好講............. :em17:  :em17:  :em17:
作者: H and H    時間: 2005-5-27 14:51:30

[quote:0ac57fbad7="vivian"]Hales 會先好詳細分析水的份子 繼而剖析魚的生理構造 以及研究海洋的生態 再引出眼淚的成因 推引宇宙 地球 海洋 生物 太空... 的一連串連鎖反應之類......

Bikbark已經訓左教了...  [/quote]

[quote:0ac57fbad7="bikbark"][quote:0ac57fbad7="Tomato"][quote:0ac57fbad7="bikbark"]咁樣o既 通常男生都知道唔經大腦作答o黎類問題o既後果堪虞 :em01:[/quote]

請參考以下範例:
一.

二.

係咪好浪漫呢?  :nowords:[/quote] :yeah:  :yeah:  :em17: 我已經笑到收唔到聲 :
作者: Tomato    時間: 2005-5-27 14:52:48

[quote:e64f5841a5="Jess&Burns"][quote:e64f5841a5="bikbark"][quote:e64f5841a5="Tomato"][quote:e64f5841a5="bikbark"]咁樣o既 通常男生都知道唔經大腦作答o黎類問題o既後果堪虞 :em01:[/quote]

請參考以下範例:
一.

二.

:em17:  :em17:  :em17:
無野好講............. :em17:  :em17:  :em17:[/quote]

完全係hales feel......正....哈哈 :em17:
作者: hales    時間: 2005-5-27 15:04:55

錯哂........
眼淚不是用來排泄鹽份和廢物的
(正確名稱是...hydro-osmotic regulation process)..... :roll:
眼淚目的只是用來滋潤眼球......人傷心的時候會流淚只是因為腦神經
刺激了淚腺所產生的副作用.......

魚之所以唔會流淚....係因為佢長期在水中所以不需要作出滋潤眼球的行為...
:sweat:  :sweat:  :sweat:  :sweat:  :sweat:  :sweat:

大家係咪好滿意呢個答案呢...... :em01:  :em01:  :em01:
作者: bikbark    時間: 2005-5-27 15:08:10

好煩 悶出鳥來  :em18:
作者: Hello Kitty    時間: 2005-5-27 15:14:02

Hales :
錯哂........
(正確名稱是...hydro-osmotic regulation process).....  
眼淚目的只是用來滋潤眼球......人傷心的時候會流淚只是因為腦神經

魚之所以唔會流淚....係因為佢長期在水中所以不需要作出滋潤眼球的行為...

大家係咪好滿意呢個答案呢......   

:em17: ...... Hales本色.
作者: H and H    時間: 2005-5-27 15:14:40

救命 :dead: 點解次次都撻到D學名出黎 點解好似乜都會記得咁(雖然我都唔知0岩唔0岩 : )
作者: hales    時間: 2005-5-27 15:16:51

從來都有人懷疑過我既account係有好多個人share一齊用的........ :sweat:
作者: H and H    時間: 2005-5-27 15:22:21

題外話...hales 你個簽名都好正...有意思 :
作者: hales    時間: 2005-5-27 15:23:51

抄返黎咖咋...唔係我作咖....... :roll:
作者: bikbark    時間: 2005-5-27 16:43:49

[quote:7c4638e1cf="hales"]從來都有人懷疑過我既account係有好多個人share一齊用的........ :sweat:[/quote]
即係好似當年亞骨精強同肥龍咁!
作者: CJ    時間: 2005-5-27 16:47:58

[quote:5c64960819="Tomato"][quote:5c64960819="vivian"]不如我地各人番去問下自己隻佬 您估佢地點答?

唔駛問 我隻佬一定會答:死開、彈開、水你個頭........或者佢會不停搵呢句說話有無語病 有無別字..... :nowords:[/quote]

... 喂 咁妳姐係響我度食 響我度住 仲響我度排毒tim...

~閃...唔切 :HIT:
作者: milk    時間: 2005-5-28 00:47:42

[quote:5d2cf859b4="bikbark"]請參考以下範例:
一.

二.
係咪好浪漫呢?  :nowords:[/quote][quote:5d2cf859b4="hales"]錯哂........
(正確名稱是...hydro-osmotic regulation process)..... :roll:

:sweat:  :sweat:  :sweat:  :sweat:  :sweat:  :sweat:
大家係咪好滿意呢個答案呢...... :em01:  :em01:  :em01:[/quote]你兩個......... :em17:  :em17:  :em17:
作者: Kiliyan    時間: 2005-5-28 01:01:56

[quote:faa91dfa60="bikbark"][quote:faa91dfa60="Tomato"][quote:faa91dfa60="bikbark"]咁樣o既 通常男生都知道唔經大腦作答o黎類問題o既後果堪虞 :em01:[/quote]

請參考以下範例:
一.

二.

hahahahahhaa....哈哈哈....原本我無login但係睇到呢度真係忍唔住要login回應下~ 哈哈... :em17:  :em17:  :em17:  :em17: 笑死人 :yeah:  :yeah: ~~~~~~
作者: vivian    時間: 2005-5-28 09:28:38

我終於問左啦......
"您流的眼淚是暖的,縱使我看不見,水因為您的眼淚,暖了,我又怎會不知道?"
作者: Tomato    時間: 2005-5-28 12:08:47

[quote:c222bf569b="vivian"]我終於問左啦......
"您流的眼淚是暖的,縱使我看不見,水因為您的眼淚,暖了,我又怎會不知道?"[/quote]

嘩..........佢講ge"您"...係指條魚 定係指你........嘩 :face13: 講完有無擁抱 :em12:

我都問左我隻佬喇 佢話:"咩呀??都唔知你講乜....."

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2