藍澄灣業主社群

標題: 固網電話 [打印本頁]

作者: dracula    時間: 2005-5-25 23:32:04     標題: 固網電話

本人想申請固網電話 請問大家用o緊邊間公司? 月費幾多? :?:
作者: rstfung    時間: 2005-5-25 23:43:39

和記 但因為好多個月免費 所以已經好多個月無交過$ 已經唔記得月費幾多 我簽了3年約 Package包好多 基本上 PCCW大部份增值服務都唔駛加錢 如果沒有記錯 應該拉勻每個月40-50蚊左右.

質素都幾好 我用大半年都無問題!
作者: dracula    時間: 2005-5-25 23:46:02

thankyou 哂~ 原來真係咁平~ 仲等我慳慳埋埋用哂手機講電話 仲爆到七彩! :dead:
作者: Billy    時間: 2005-5-26 02:25:03

我都係和記ok喎....
作者: Tomato    時間: 2005-5-26 07:11:46

我係用緊和記喎...唔記得幾多錢 好似係中間價個plan
作者: milk    時間: 2005-5-26 11:17:57

都係用緊和記,好似簽左2年約,平均每月大約$7x至$80(太耐,所以有些少資料唔係太記得)
作者: Tomato    時間: 2005-5-26 11:23:07

大家都唔記得自己每個月比幾多錢...哈哈 :
作者: milk    時間: 2005-5-26 11:25:33

[quote:47a767059e="Tomato"]大家都唔記得自己每個月比幾多錢...哈哈 :[/quote]後生癡呆症~ :em18:
作者: Tomato    時間: 2005-5-26 11:25:55

dracula 你申請固網電話最好打返去佢地個申請熱線申請 唔好0向街邊d哥哥姐姐度申請呀!!
作者: grassman    時間: 2005-5-26 11:28:29

[quote:e2a89c32f7="Tomato"]大家都唔記得自己每個月比幾多錢...哈哈 :[/quote]早排講過!

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?p=75584&highlight=%B9q%B8%DC#75584
作者: vivian    時間: 2005-5-26 12:14:33

我都係用和黃 都係唔記得幾錢一個月
原因係佢個plan好怪
一年有幾個月不同價錢
所以每月交的錢是不同 ...... 架   
作者: bikbark    時間: 2005-5-26 13:05:49

我地都係用和記 因為貪平
記得應該係平均60幾蚊一個月 不過唔駛個個月交錢
作者: diedsee    時間: 2005-5-26 20:59:52

喂 和記用戶推薦你用和記有禮物收 wor 不如我推薦你啦 :mrgreen:
作者: dracula    時間: 2005-5-26 22:09:42

[quote:8a12fc9102="Tomato"]dracula 你申請固網電話最好打返去佢地個申請熱線申請 唔好0向街邊d哥哥姐姐度申請呀!![/quote]

:?: 點解呢??
作者: dracula    時間: 2005-5-26 22:11:26

[quote:1daf5d5730="diedsee"]喂 和記用戶推薦你用和記有禮物收 wor 不如我推薦你啦 :mrgreen:[/quote]

都好喎~ 咁有咩優惠呢?? :mrgreen:
作者: diedsee    時間: 2005-5-26 22:57:00

[quote:cac70cf7ad="dracula"][quote:cac70cf7ad="diedsee"]喂 和記用戶推薦你用和記有禮物收 wor 不如我推薦你啦 :mrgreen:[/quote]

都好喎~ 咁有咩優惠呢?? :mrgreen:[/quote]
推薦人有 pk 現金券 or 屈銀紙迷你水機
電話申請人用24個月plan有9個月free or 用18個月plan有4個月free
作者: Tomato    時間: 2005-5-27 10:40:52

[quote:e94f185818="dracula"][quote:e94f185818="Tomato"]dracula 你申請固網電話最好打返去佢地個申請熱線申請 唔好0向街邊d哥哥姐姐度申請呀!![/quote]

:?: 點解呢??[/quote]

無保障lor...
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-5-27 13:50:30

不如你都申請 "和記" 視像電話啦!可以一齊玩下視像吖o麻!
作者: grassman    時間: 2005-5-27 13:59:24

[quote:d9bd21b680="Jeffrey & Shirley"]不如你都申請 "和記" 視像電話啦!可以一齊玩下視像吖o麻! [/quote]

乜價錢呀?
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-5-27 14:06:47

[quote:e240ea1baa="grassman"][quote:e240ea1baa="Jeffrey & Shirley"]不如你都申請 "和記" 視像電話啦!可以一齊玩下視像吖o麻! [/quote]

乜價錢呀?[/quote]
申請左一段時間,而家吾 update 喎! ops:

如有查詢,請到以下網頁瀏覽:
http://www.three.com.hk
:mrgreen:
作者: dracula    時間: 2005-5-27 23:11:31

[quote:c1b59e7cfd="Jeffrey & Shirley"]不如你都申請 "和記" 視像電話啦!可以一齊玩下視像吖o麻! [/quote]

:shock: 我同你玩視像電話呀??  :nowords:  :nowords:  :nowords:
作者: EpSon    時間: 2005-5-31 15:49:23

你地個個都講和記... 無人用其他公司的固網電話嗎? 俾d意見呀 我都係度留意緊 申請邊間好.
作者: rstfung    時間: 2005-5-31 21:24:30

因為RC只可以用李氏家族之電訊公司 即PCCW及和記 PCCW質素如何好 :em11:  大家十分清楚 價錢就更加 :em17: 所以在這裡要平就只有一個選擇... 和記

[quote:8a5672f30d="EpSon"]你地個個都講和記... 無人用其他公司的固網電話嗎? 俾d意見呀 我都係度留意緊 申請邊間好.[/quote]
作者: dracula    時間: 2005-5-31 23:53:43

今日打過去和記登記 佢話 rc 做o緊系統提升喎~ 連申請都做唔倒~
pccw 就 $110/m 18個月約 送 256mmp3 or 室內無線電話 or...唔記得o左~
作者: milk    時間: 2005-6-1 00:12:14

[quote:1fdd149954="dracula"]pccw 就 $110/m 18個月約 送 256mmp3 or 室內無線電話 or...唔記得o左~[/quote]都幾貴喎! :roll:
作者: dracula    時間: 2005-6-1 00:20:17

[quote:8d8a9f37d7="milk"][quote:8d8a9f37d7="dracula"]pccw 就 $110/m 18個月約 送 256mmp3 or 室內無線電話 or...唔記得o左~[/quote]都幾貴喎! :roll:[/quote]

係呀~ 佢話個電話值九佰幾喎~ 都唔知用邊間好~ 唔想爆電話費 又唔想簽 18個月~ 唉~
作者: milk    時間: 2005-6-1 00:30:16

你主要係要用電話,而唔係要佢地o的增品,
唔好 join 住先,睇o下遲o的會唔會有更加平先去 join 啦!

我覺得$90/m樓下就比較合理。

(或者去加大手提電話個 plan 先啦,如果唔係會好傷o架)
作者: dracula    時間: 2005-6-1 00:37:16

原來幾間都係要簽 18個月 和電又無得登記......我都係申請 pccw lu~
作者: EpSon    時間: 2005-6-1 18:58:12

本來用手提電話當固網電話都無問題 但唔知點解 係我個單位用手提電話就好多干擾 只有一兩個位收得好少少... 唔知係唔係因為近貨櫃碼頭所致. 唔知你地有無類似的問題呢?
以你地所講 我都無咩選擇呀 只係得和記 因為比較平.... 但其實都貴(至少我想象中係$50一個月)

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2