藍澄灣業主社群

標題: 商場開左間大陸feel到爆嘅舖頭... [打印本頁]

作者: dragon    時間: 2005-5-24 22:29:50     標題: 商場開左間大陸feel到爆嘅舖頭...

佢地特登制造終極大陸feel嘅郊果!!!!
作者: dracula    時間: 2005-5-24 22:40:43

#@$#%$#^$^$$^ :x
作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-24 22:44:24

我估 :em05: 佢會係第一間"汁凹"既鋪頭.
作者: wychan    時間: 2005-5-24 22:45:48

頂...
作者: dracula    時間: 2005-5-24 22:46:42

[quote:1d70508852="wychan"]頂...[/quote]

陳生你都好溫和~ 我一見就 .....@#$#%$%^%&^&
作者: dracula    時間: 2005-5-24 22:47:24

[quote:34f42ab81e="Jess&Burns"]我估 :em05: 佢會係第一間"汁凹"既鋪頭.[/quote]

希望啦..... 8)
作者: dragon    時間: 2005-5-24 22:48:33

[quote:05887f84f1="Jess&Burns"]我估 :em05: 佢會係第一間"汁凹"既鋪頭.[/quote]希望係啦..(勁賤 :em12: 又會想人執粒嘅!)
作者: dracula    時間: 2005-5-24 22:53:05

間o野真係好唔掂嘛~~~  :x
作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-24 22:53:06

[quote:eab06a7e4d="dragon"][quote:eab06a7e4d="Jess&Burns"]我估 :em05: 佢會係第一間"汁凹"既鋪頭.[/quote]希望係啦..(勁賤 :em12: 又會想人執粒!)[/quote]

我無想呀.

我估炸.
作者: dragon    時間: 2005-5-24 22:58:29

[quote:ef1f2fa563="Jess&Burns"][quote:ef1f2fa563="dragon"][quote:ef1f2fa563="Jess&Burns"]我估 :em05: 佢會係第一間"汁凹"既鋪頭.[/quote]希望係啦..(勁賤 :em12: 又會想人執粒!)[/quote]

我無想呀.

我估炸.[/quote]但係我真係想!! :em12:
作者: diedsee    時間: 2005-5-24 23:03:33

唔 我今日親眼見完都想 .....@#$#%$%^%&^& :mrgreen:
作者: J and P    時間: 2005-5-24 23:16:20

救命呀:em08:! 好想  :em15:
:em05:  :em05:  :em05:  :em05: :em20:  :em20:  :em20:  :em20:
:em07:  :em07:  :em07:  :em07:  :x  :x  :x  :x
:em18:  :em18:  :em18:  :em18:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:
作者: Ricky and Carol    時間: 2005-5-24 23:16:30

[quote:aa3d03f4ef="Jess&Burns"]我估 :em05: 佢會係第一間"汁凹"既鋪頭.[/quote]

但係頭先九點左右我見到有廿幾三十個自由人圍住買嘢喎..... :shock:
作者: grassman    時間: 2005-5-24 23:22:29

你地唔講係RC,我會以為係羅湖火車站!
作者: dracula    時間: 2005-5-24 23:34:07

[quote:ac173f7a61="grassman"]你地唔講係RC,我會以為係羅湖火車站![/quote]

係皇崗.....  :em08:
作者: milk    時間: 2005-5-24 23:39:00

[quote:37bb08d3e4="grassman"]你地唔講係RC,我會以為係羅湖火車站![/quote]羅湖火車站o個o的都好過佢啦,人地起碼落本去裝修先呀!

究竟我地做錯o的乜野,點解攪成咁~ :em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:
作者: dracula    時間: 2005-5-24 23:42:07

我開頭仲以為賣飾物水晶手飾之類o既o野~ 點知  :face13:
祝佢早日關門大吉! :x
作者: CJ    時間: 2005-5-24 23:45:01

呢招(才店)! 表叔話有新切感!
作者: vivian    時間: 2005-5-24 23:47:31

個 Sales girl 幾好樣 !!   :em12:
作者: dracula    時間: 2005-5-24 23:48:40

[quote:9aadbcfe28="vivian"]個 Sales girl 幾好樣 !!   :em12:[/quote]

:em16:  :em16:  :em16:
作者: dracula    時間: 2005-5-24 23:50:38

[quote:229181d7e6="CJ"]呢招(才店)! 表叔話有新切感![/quote]

聽日o係小巴站賣蔗..賣菠蘿  8)
作者: vivian    時間: 2005-5-24 23:52:45

[quote:81e44a8137="dracula"][quote:81e44a8137="vivian"]個 Sales girl 幾好樣 !!   :em12:[/quote]

:em16:  :em16:  :em16:[/quote]

您追左佢,等佢唔洗做 !!  :em12:
咁就 close 啦!
作者: Billy    時間: 2005-5-25 00:04:33

真係頂唔住.
重大陸過大陸.
不過睇黎佢會執都難.
咁多表叔同佢買野.
唯有記望佢發大達比番些少出黎執吓間鋪啦.
望多幾眼都想.... :em15:
作者: dracula    時間: 2005-5-25 01:24:38

[quote:1c9009eb2d="vivian"][quote:1c9009eb2d="dracula"][quote:1c9009eb2d="vivian"]個 Sales girl 幾好樣 !!   :em12:[/quote]

:em16:  :em16:  :em16:[/quote]

您追左佢,等佢唔洗做 !!  :em12:
咁就 close 啦![/quote]

:em07: 唔好搵 d 咁o既o野攪..... :dead:
作者: KS    時間: 2005-5-25 01:37:07

想知係邊個位....
仲以為係大陸關閘影....
作者: dracula    時間: 2005-5-25 01:38:44

[quote:76e7f73ac5="KS"]想知係邊個位....
仲以為係大陸關閘影....[/quote]

5座 lift 一落 右邊舖面最大o個間垃圾~
作者: RangerX    時間: 2005-5-25 09:16:47

:em05: 頂...

不過我覺得有咁多自由行既客源 佢地唔會咁易執......  :?
作者: bikbark    時間: 2005-5-25 09:31:13

講真 o黎d 先最易做生意 賣乜都得
ai......真係好唔掂
作者: dragon    時間: 2005-5-25 09:34:09

呢班人究竟咩居心攪到我地RC不論不類如果佢有心促進香港經濟咁佢就有責任提高香港鋪頭嘅質素而唔係向後倒退!如果佢只係顧自己賺錢而罔顧我地RC嘅型像咁就唔該快D走而且我覺得管理處(或者係租務處之類)有責任維持RC嘅型像唔可以任可人都租得到鋪位!!出面大部份商場都要知你做咩生意同埋點做法先決定租唔租俾你!!! :em10:  :em10:  :em10:  :em10:如果佢地繼續租俾呢D人攪到RC型像受損而樓價跌的話咁對大家都無好處你地諗下一入商場原本想去地產搵樓但係見到間咁野真係連大年初二餐開年飯都嘔番出來!點會喺呢度買樓!!!!!
作者: grassman    時間: 2005-5-25 10:20:44

有d野大家都唔鍾意聽,但其實大家都心照!

唔係有酒店,唔係有班xxx,商場會唔會有大檸樂、趴街、瀉粉、屈銀紙呢!
作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-25 10:32:36

[quote:37c1ab7a35="grassman"]有d野大家都唔鍾意聽,但其實大家都心照!

唔係有酒店,唔係有班xxx,商場會唔會有大檸樂、趴街、瀉粉、屈銀紙呢![/quote]

同意. 所以唔使問點解會開. 佢覺得有市場. 咁開law.
不過我會不斷咀咒佢.

(睇佢幾時汁凹!) :!:
作者: vivian    時間: 2005-5-25 10:34:28

係呀! 我已經接受現實 將所有的地方 (蛇仔路 平台 車路 商場  會所 泳池) 都唔再係私人地方 亦唔屬於我地 情形等於我地住係彌敦道咁 落左街的範圍已經唔係大家 亦唔可以控制 咁就無咁激氣 無咁失望.

最幣呢d地方係好似用大家的管理費付的!!  哈哈~  :dead:
作者: vivian    時間: 2005-5-25 10:44:18

又或者咁睇 希望間舖做落有錢賺 做好少少裝修....
我以前都租過商場的舖 租約係訂明指定"賣乜類型"
for example 賣衫就唔可以私自賣咸鴨蛋
賣咸鴨蛋就唔可以私自賣衫
除非和黃特別"筍"呢間舖則不得而知
容許佢乜都可以賣"雜貨" that means everything (無王管) !
作者: J and P    時間: 2005-5-25 10:52:45

我地有冇D積極正面的對策方法!  :em19:
作者: vivian    時間: 2005-5-25 11:01:09

積極正面 = 接受
人地做乜生意 = 人地的自由
人地做不做裝修 = 人地的自由
您可以控制到咩?   
作者: Hello Kitty    時間: 2005-5-25 11:03:02

我地有冇D積極正面的對策方法!

Yes you're right !!!!!!
That's look ............ :dead:  unbelievable .....   :x  # @ x y z.......
Anyway :detective  I cool down by seeing your daughter's photo - she's cute isn't she ?????
作者: grassman    時間: 2005-5-25 11:23:40

我諗仲有好多更重要既野要做先,例如我希望個蛇仔路做返個靚D既大閘。
作者: Jess and Burns    時間: 2005-5-25 11:41:02

think so.

呢d 咁既商業活動. 無人幫襯會汁凹架啦. 唔使理佢啦.

做多d 真係要做既野好過.
作者: Tomato    時間: 2005-5-25 12:15:21

我都覺得好羅湖feel呀.... :em07:

好討厭好討厭好討厭好討厭好討厭好討厭好討厭好討厭好討厭好討厭好討厭 :x

開入少少都好0Y  一落去就見到 咁鬼礙眼....... :em13:真係無眼睇.... :em18:
作者: vivian    時間: 2005-5-25 12:20:04

睇住來 呢間舖可能做埋"對換店" Money Exchange   
作者: grassman    時間: 2005-5-25 12:20:27

會唔會有錢"唱"呢? 好似羅湖d士多咁! 有冇假一百蚊紙呢?
作者: BT    時間: 2005-5-25 12:22:52

^%%%#%!*&^@#&%^%見到都唔開胃.......
咁攪法遲d可能lee道有野味食同一條龍髮廊都唔定....
作者: Emil and Jeff    時間: 2005-5-25 12:26:57

[quote:c6d3b46e4d="Jess&Burns"]我估 :em05: 佢會係第一間"汁凹"既鋪頭.[/quote]

雖然我都想佢執 但現實d 講 我覺得果間琴行會執先...
我真係未見過有一個人走入去 d 房門永遠開住(無人上堂)
剩係見到個女仔成人係到訓...
作者: Tomato    時間: 2005-5-25 12:34:15

[quote:1743bb7522="Emil and Jeff"][quote:1743bb7522="Jess&Burns"]我估 :em05: 佢會係第一間"汁凹"既鋪頭.[/quote]

剩係見到個女仔成人係到訓...[/quote]

証明左樓下d舖頭係為自由人服務......間琴行係唯一一間唔係以自由人為顧客對象ge舖頭 所以蚊都無一隻 :nowords:
作者: vivian    時間: 2005-5-25 12:41:40

希望琴行執左 改食店!
(是否好黑心 sorry!!)  :em14:
其實我都想學鋼琴 不過費用好貴!   :dead:
作者: grassman    時間: 2005-5-25 12:47:38

[quote:1efbbf0f10="Emil and Jeff"][quote:1efbbf0f10="Jess&Burns"]我估 :em05: 佢會係第一間"汁凹"既鋪頭.[/quote]

剩係見到個女仔成人係到訓...[/quote]

Agree! 我估呢間野都頂唔到耐! 佢完全冇做market research。  RC大部份係2人家庭,淨番個d有2人以上既家庭,人數少兼未上小學! 又冇托兒服務。  如果今個暑假都冇學生的話就執硬!
作者: vivian    時間: 2005-5-25 12:50:30

咁您估做pet shop又如何?
作者: Tomato    時間: 2005-5-25 13:01:41

[quote:2701799f60="vivian"]咁您估做pet shop又如何?[/quote]

原本公契話唔比養動物...如果佢准開pet shop 咁默自打嘴巴 :em10:
不過我諗開pet  shop都真係好過開琴行....... :nowords:
作者: grassman    時間: 2005-5-25 13:23:50

[quote:3a3083c325="vivian"]咁您估做pet shop又如何?[/quote]

成功既pet shop只會係街鋪,因幫親既顧客十個裡面有八個都鍾意違例泊車! :zdevil:
作者: Sure Win    時間: 2005-5-25 13:37:28

我覺得間舖可能係自由人士開0既! :
間舖之所以似大陸feel 可能想0的自由人士有賓自如歸0既感覺. :mrgreen:
作者: Tomato    時間: 2005-5-25 15:06:00

去親第d地方酒店 都緊有一間類似 賣埋d唔等駛 又懶係有地方特色ge 紀念品呃遊客錢......所以我估間舖係酒店附屬精品店..... :
作者: eric_818    時間: 2005-5-25 15:40:10

不如夾錢開間賣魚旦
賺晒 D 自由行 o既 錢 :zdevil:
作者: milk    時間: 2005-5-25 15:48:57

[quote:0e97fd07e5="eric_818"]不如夾錢開間賣魚旦
賺晒 D 自由行 o既 錢 :zdevil:[/quote]好提議 :em11:
你要大份我要細份,你八我二,好冇~ :
不如賣埋汽水,橙汁啦~ 8)
作者: grassman    時間: 2005-5-25 15:50:40

[quote:d61f473e1e="eric_818"]不如夾錢開間賣魚旦
賺晒 D 自由行 o既 錢 :zdevil:[/quote]

魚旦檔!:shock:   
:sweat: 你.....你有貨路?
作者: eric_818    時間: 2005-5-25 16:00:25

[quote:da26664a65="grassman"][quote:da26664a65="eric_818"]不如夾錢開間賣魚旦
賺晒 D 自由行 o既 錢 :zdevil:[/quote]

:sweat: 你.....你有貨路?[/quote]

死仔... ...

eric_818 ->  :HIT:  <- 草人
(大大力)
作者: FireFire    時間: 2005-5-25 19:34:37

[quote:24f62fdf62="grassman"][quote:24f62fdf62="eric_818"]不如夾錢開間賣魚旦

:sweat: 你.....你有貨路?[/quote]
我有...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
四海魚旦... :
作者: EpSon    時間: 2005-5-25 21:36:49

設計無品味 貨品又低檔.... 我都想問下 佢地幾時會結業呢.
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2005-5-25 22:05:57

喵~
咁搞法遲d 分分鍾有大陸煙同茅台賣添喎?!
作者: 加菲 Melody    時間: 2005-5-25 22:15:58

咁可能有ma電單車載自由人如果係就好起碼唔洗同自由人爭小巴坐.. :
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2005-5-25 22:59:35

老闆應該係台灣人,因為門口個牌寫住 "打大陸.............20分鐘" 喎! :
作者: Billy    時間: 2005-5-26 02:23:40

[quote:a152be519b="Jeffrey & Shirley"]老闆應該係台灣人,因為門口個牌寫住 "打大陸.............20分鐘" 喎! :[/quote]

好"段章取義"喎......
作者: beda    時間: 2005-5-26 11:10:01

希望:
有仙跡岩 酒樓卡啦OK
蛇仔路有扶手電剃 好似TimeSquare o個隻弧形的
酒店全透明 有海景
可以自由地原住海邊踩單車來往青衣城 又有免費任拍單車位.
地鐵整個藍澄站 經Disneyland 直通銅鑼灣 跟住南區.
作者: vivian    時間: 2005-5-26 12:05:25

您的提議非常好! (假如您性"李"就好) !
作者: grassman    時間: 2005-5-26 12:15:51

可唔可以唔經Disney? 有RC人會日日去Disney,再者自由人實頂爆架地鐵!

仙跡岩 轉 茶餐廳 得唔得?
作者: bikbark    時間: 2005-5-26 13:15:13

[quote:a73da58185="grassman"]
仙跡岩 轉 茶餐廳 得唔得?[/quote]
我都鍾意  :face13:
作者: POON    時間: 2005-5-29 18:04:30

晤會係"rc"個場 ? 我好少落去 ! 是真的嗎 ?
作者: yo and lok    時間: 2005-6-1 23:38:28

可能呢間至係全場最好生意.......自由痕........
作者: grassman    時間: 2005-6-2 00:05:33

[quote:962d207d5f="yo & lok"]可能呢間至係全場最好生意.......自由痕........[/quote]

我時常行過都見有好多自由神圍住間鋪!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2