藍澄灣業主社群

標題: 細個0個陣鍾意邊個明星 [打印本頁]

作者: Tomato    時間: 2005-5-20 14:23:59     標題: 細個0個陣鍾意邊個明星

近排睇學警雄心 見到苗僑偉真係好懷念以前d明星..

我細個鍾意好多明星0架 男ge有苗僑偉、梁朝偉同黃日華
女ge就曾華倩....仲有最最最鍾意翁美玲....大家仲記唔記得佢呀??

原來佢已經死左20年喇...仲記得0個陣佢死 好想好似天師執位咁 幫佢搵返個元神 等佢可以復活 :face13:

http://www.wengmeiling.com/hyh/index.html
作者: bikbark    時間: 2005-5-20 14:53:08

我都係好鍾意翁美玲 "天師執位" 真係好好睇
另外 有套劇"挑戰" 係梁朝偉 翁美玲同陳敏兒做 都係好正 有無印象呢?
作者: Tomato    時間: 2005-5-20 17:33:14

[quote:14106a065e="bikbark"]另外 有套劇"挑戰" 係梁朝偉 翁美玲同陳敏兒做 都係好正 有無印象呢?[/quote]

有印象呀....不過唔係好記得d劇情.....
最難忘都係天師執位 :em04:
作者: milk    時間: 2005-5-20 17:38:09

[quote:056f0ed03e="Tomato"]最難忘都係天師執位 :em04:[/quote]真係最難忘呀!套劇亦都係令我最記得首歌~ :em04:
作者: BT    時間: 2005-5-20 17:47:39

我都係鍾意譚玉英姐姐 :em04:  :em04:
作者: Tomato    時間: 2005-5-20 17:53:01

[quote:42b92d850d="BT"]我都係鍾意譚玉英姐姐 :em04:  :em04:[/quote]

咁你記唔記得最早期430穿梭機0個隻三角型 (好大件0架..)怪物叫乜名......我成日諗起佢 但係又唔記得.....
作者: BT    時間: 2005-5-20 18:07:37

[quote:2221077464="Tomato"][quote:2221077464="BT"]我都係鍾意譚玉英姐姐 :em04:  :em04:[/quote]

咁你記唔記得最早期430穿梭機0個隻三角型 (好大件0架..)怪物叫乜名......我成日諗起佢 但係又唔記得.....[/quote]

:?: 真係無印象喎、我正係記得譚玉英同黑白無常 :em19:
作者: vivian    時間: 2005-5-20 18:12:22

男(電視) - 黃日華
女(電視) - 藍潔英
唱歌 - 譚詠麟
電影 - 許冠傑

死喇  :dead:  暴露了年齡添......
作者: diedsee    時間: 2005-5-20 18:31:41

430穿梭機0個隻三角型 & 天師執位我都唔識呀 ~ ~ 姐~ 姐 ~ :zdevil:
作者: dick queenie    時間: 2005-5-20 19:02:22

我記得淨係鍾意過張曼玉同leon...

q. 8)
作者: Tomato    時間: 2005-5-20 19:25:57

[quote:638d16a52c="BT"][quote:638d16a52c="Tomato"][quote:638d16a52c="BT"]我都係鍾意譚玉英姐姐 :em04:  :em04:[/quote]

咁你記唔記得最早期430穿梭機0個隻三角型 (好大件0架..)怪物叫乜名......我成日諗起佢 但係又唔記得.....[/quote]

:?: 真係無印象喎、我正係記得譚玉英同黑白無常 :em19:[/quote]

係黑白疆屍呀....
作者: Tomato    時間: 2005-5-20 19:26:50

[quote:1f19f5be11="diedsee"]430穿梭機0個隻三角型 & 天師執位我都唔識呀 ~ ~ 姐~ 姐 ~ :zdevil:[/quote]

:sweat:  :sweat:  :sweat:
作者: POON    時間: 2005-5-21 14:50:44

[quote:1345eabfd0="dick&queenie"]我記得淨係鍾意過張曼玉同leon...

q. 8)[/quote]

我都係好鍾意佢地 ~  ops:
作者: Tomato    時間: 2005-5-21 15:34:19

其實細個0個陣 我係因為家姐鍾意劉德華 所以我鍾意梁朝偉......佢鍾意黃凱芹 所以我鍾意李克勤..........搞對抗呀  : 不過佢而家兩個都唔鍾意啦 我就仲係咁鍾意佢地.... :mrgreen:
作者: gp    時間: 2005-5-21 17:34:57

嘩! 天師執位 正呀 :em11: 我仲好鍾意有套香城浪子及蓋世豪俠

係喎 又真係唔記得430穿梭機0個隻銀色機械人個名.
:roll:
作者: Tomato    時間: 2005-5-22 12:14:23

[quote:ae7c5ca99e="gp"]嘩! 天師執位 正呀 :em11: 我仲好鍾意有套香城浪子及蓋世豪俠

係喎 又真係唔記得430穿梭機0個隻銀色機械人個名.
:roll:[/quote]

香城浪子...我好記得0架. 因為有一晚睇緊香城浪子0個陣 比阿媽的左出騎樓罰企......所以呢世都記得呀...
作者: grassman    時間: 2005-5-22 16:52:34

我細細個就鍾意Twins,男就鍾意BoyZ! :mrgreen:
作者: Tomato    時間: 2005-5-22 18:16:28

[quote:68fc42c905="grassman"]我細細個就鍾意Twins,男就鍾意BoyZ! :mrgreen:[/quote]

嘩.....扮細呀!!!!
作者: H and H    時間: 2005-5-22 19:33:35

[quote:b99ae0fef1="milk"][quote:b99ae0fef1="Tomato"]最難忘都係天師執位 :em04:[/quote]真係最難忘呀!套劇亦都係令我最記得首歌~ :em04:[/quote]yes me too.
作者: dick queenie    時間: 2005-5-23 00:34:31

[quote:41b3a002ff="OON"][quote:41b3a002ff="dick&queenie"]我記得淨係鍾意過張曼玉同leon...

我都係好鍾意佢地 ~  ops:[/quote]

不過我而家對佢倆個都冇乜感覺囉...唔記得幾時開始又唔係咁鍾意...可能係响我老公出現0既時候開始囉... ops:

q.
作者: dracula    時間: 2005-5-23 01:46:04

[quote:9e740bb0fc="dick&queenie"][quote:9e740bb0fc="OON"][quote:9e740bb0fc="dick&queenie"]我記得淨係鍾意過張曼玉同leon...

不過我而家對佢倆個都冇乜感覺囉...唔記得幾時開始又唔係咁鍾意...可能係响我老公出現0既時候開始囉... ops:

q.[/quote]

我.....頂..............你地唔順咯~ :dead:
作者: BT    時間: 2005-5-23 03:57:57

[quote:71e5df261f="dracula"][quote:71e5df261f="dick&queenie"][quote:71e5df261f="OON"][quote:71e5df261f="dick&queenie"]我記得淨係鍾意過張曼玉同leon...

q.[/quote]

我.....頂..............你地唔順咯~ :dead:[/quote]

我.....頂..............怕唔怕醜架..........咁妳都講得出 :em05:
作者: Tomato    時間: 2005-5-23 10:08:32

[quote:096991dcfb="BT"][quote:096991dcfb="dracula"][quote:096991dcfb="dick&queenie"][quote:096991dcfb="OON"][quote:096991dcfb="dick&queenie"]我記得淨係鍾意過張曼玉同leon...

q.[/quote]

我.....頂..............你地唔順咯~ :dead:[/quote]

我.....頂..............怕唔怕醜架..........咁妳都講得出 :em05:[/quote]

有乜怕唔怕醜呢 對女人來講 老公緊係最好0架...... :em11:
作者: bikbark    時間: 2005-5-23 10:43:25

[quote:bd82aa6681="Tomato"]咁你記唔記得最早期430穿梭機0個隻三角型 (好大件0架..)怪物叫乜名......我成日諗起佢 但係又唔記得.....[/quote]
我都唔記得 係咪d疊字名?  :?:
作者: dick queenie    時間: 2005-5-23 18:27:47

[quote:f468914bc1="Tomato"][quote:f468914bc1="BT"][quote:f468914bc1="dracula"][quote:f468914bc1="dick&queenie"][quote:f468914bc1="OON"][quote:f468914bc1="dick&queenie"]我記得淨係鍾意過張曼玉同leon...

q.[/quote]

我.....頂..............怕唔怕醜架..........咁妳都講得出 :em05:[/quote]

有乜怕唔怕醜呢 對女人來講 老公緊係最好0架...... :em11:[/quote]

好多謝你0既支持 :em06:   不過BT同伯爵都misunderstood咗...I meant 識咗我老公之後,掛住拍拖...所以冇乜時間同精神放落啲明星呀...歌星呀0度咁啫...完全唔關怕唔怕醜0既事 :

q.
作者: grassman    時間: 2005-5-23 18:35:07

[quote:ae85146b19="dick&queenie"]好多謝你0既支持 :em06:   不過BT同伯爵都misunderstood咗...I meant 識咗我老公之後,掛住拍拖...所以冇乜時間同精神放落啲明星呀...歌星呀0度咁啫...完全唔關怕唔怕醜0既事 :

q.[/quote]

嘩!亞Dick做左d乜,"CHER"到你咁盡,dd時間精神都冇呀?講黎聽下!

(八卦o下姐,唔好打面呀! :mrgreen: )
作者: 肥度    時間: 2005-5-23 18:57:33

米高佐敦...yeah !
作者: Tomato    時間: 2005-5-23 20:08:27

[quote:e3760c40e6="bikbark"][quote:e3760c40e6="Tomato"]咁你記唔記得最早期430穿梭機0個隻三角型 (好大件0架..)怪物叫乜名......我成日諗起佢 但係又唔記得.....[/quote]
我都唔記得 係咪d疊字名?  :?:[/quote]

我諗左好耐喇......係咪叫"多多"....呢排又彈多個名出來 係咪叫"robot" (robo...類似啦)... :?:
作者: Billy    時間: 2005-5-23 20:21:22

[quote:350295a5ed="grassman"]我細細個就鍾意Twins,男就鍾意BoyZ! :mrgreen:[/quote]

你幫澄澄寫就得..... :
作者: bikbark    時間: 2005-5-24 09:50:35

[quote:f76a0f9a42="Tomato"][quote:f76a0f9a42="bikbark"][quote:f76a0f9a42="Tomato"]咁你記唔記得最早期430穿梭機0個隻三角型 (好大件0架..)怪物叫乜名......我成日諗起佢 但係又唔記得.....[/quote]
我都唔記得 係咪d疊字名?  :?:[/quote]

我諗左好耐喇......係咪叫"多多"....呢排又彈多個名出來 係咪叫"robot" (robo...類似啦)... :?:[/quote]
我諗唔係robot啦 邊可能有d咁深o既英文(以當年o既程度)
仲有 乜隻怪o野唔係外星生物咩?
作者: Tomato    時間: 2005-5-24 11:51:13

[quote:ec348298f9="bikbark"]仲有 乜隻怪o野唔係外星生物咩?[/quote]

唔知佢係 淨係知佢古古怪怪 (細個0個陣覺得得意...) 所以就稱佢為"怪物" :yeah:
作者: 肥度    時間: 2005-5-24 12:52:39

米高佐敦..米高佐敦..米高佐敦..米高佐敦..米高佐敦.. yeah !!

睇佐敦...有今生...無來世...yeah  :yeah:
作者: POON    時間: 2005-5-29 18:01:03

我好鍾意"天涯歌女"黎明做主角 !
作者: yo and lok    時間: 2005-7-6 02:31:25

咁你記唔記得最早期430穿梭機0個隻三角型 (好大件0架..)怪物叫乜名......我成日諗起佢 但係又唔記得.....

好似叫LOBO呀!
作者: Tomato    時間: 2005-7-6 09:58:00

[quote:3123f5f664="yo & lok"]

好似叫LOBO呀![/quote]

真係??????謎團終於解開左.....
作者: bikbark    時間: 2005-7-6 10:19:10

[quote:cb1df66ac3="Tomato"][quote:cb1df66ac3="yo & lok"]

好似叫LOBO呀![/quote]

真係??????謎團終於解開左.....[/quote]
但都係用"好似"咋
不過算啦 佢叫乜都好啦 佢都係一舊o野咁行o黎行去
作者: bikbark    時間: 2005-7-6 12:20:49

[quote:eb392ff554="Tomato"]最難忘都係天師執位 :em04:[/quote]
喂 亞茄 今期TVD週刊搞o左個50位藝人選出"十大最恨重播經典劇集" "天師執位"排第5位 唔知係唔係想將d經典劇集重播或者出碟 所以搞d選舉出o黎.

1. 神鵰俠侶
2. 鹿鼎記
3. 大時代
4. 執到寶
5. 天師執位
6. 今生無悔
7. 流氓大亨
8. 新紮師兄
9. 蓋世豪俠
10. 寵物情緣
作者: Tomato    時間: 2005-7-6 19:32:22

[quote:ff454d13e1="bikbark"][quote:ff454d13e1="Tomato"]最難忘都係天師執位 :em04:[/quote]
喂 亞茄 今期TVD週刊搞o左個50位藝人選出"十大最恨重播經典劇集" "天師執位"排第5位 唔知係唔係想將d經典劇集重播或者出碟 所以搞d選舉出o黎.

1. 神鵰俠侶
2. 鹿鼎記
3. 大時代
4. 執到寶
5. 天師執位
6. 今生無悔
7. 流氓大亨
8. 新紮師兄
9. 蓋世豪俠
10. 寵物情緣[/quote]

重播好喎.... :em09:
作者: Hotcake    時間: 2005-7-6 19:55:09

九成都會揀12:30am的時段重播 慘 :dead: ......好辛苦先捱到創世紀II就黎做完 唔係又要我繼續捱夜掛....... :em08:
作者: Tomato    時間: 2005-7-7 09:14:09

[quote:7506dd2070="Hotcake"]九成都會揀12:30am的時段重播 慘 :dead: ......好辛苦先捱到創世紀II就黎做完 唔係又要我繼續捱夜掛....... :em08:[/quote]

都好過朝早六點鐘重播..以前天師執位都試過6點重播......而家6點鍾仲有無播d電視劇 係咪好似無喇??
作者: bikbark    時間: 2005-7-7 09:52:36

[quote:2f2e68113c="Tomato"][quote:2f2e68113c="Hotcake"]九成都會揀12:30am的時段重播 慘 :dead: ......好辛苦先捱到創世紀II就黎做完 唔係又要我繼續捱夜掛....... :em08:[/quote]

都好過朝早六點鐘重播..以前天師執位都試過6點重播......而家6點鍾仲有無播d電視劇 係咪好似無喇??[/quote]
係呀 好耐之前試過朝早重播 5點幾要起身睇
其實我都想佢重播"大時代" 因為真係好好睇
不過我諗TVD未必會敢搏 費事d人嘈
作者: Hotcake    時間: 2005-7-9 09:48:27

[quote:8b32551e16="Tomato"][quote:8b32551e16="Hotcake"]九成都會揀12:30am的時段重播 慘 :dead: ......好辛苦先捱到創世紀II就黎做完 唔係又要我繼續捱夜掛....... :em08:[/quote]

都好過朝早六點鐘重播..以前天師執位都試過6點重播......而家6點鍾仲有無播d電視劇 係咪好似無喇??[/quote]

宜家6:00am做 "哈姆太郎" :em08:
作者: dracula    時間: 2005-7-9 09:57:56

[quote:dbe5eccee0="Hotcake"][quote:dbe5eccee0="Tomato"][quote:dbe5eccee0="Hotcake"]九成都會揀12:30am的時段重播 慘 :dead: ......好辛苦先捱到創世紀II就黎做完 唔係又要我繼續捱夜掛....... :em08:[/quote]

宜家6:00am做 "哈姆太郎" :em08:[/quote]

蝦蟆太狼好睇咩??  :?:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2