藍澄灣業主社群

標題: 唔知 幾時可以換大廈管理公司 [打印本頁]

作者: Penny and Matt    時間: 2005-5-19 00:20:54     標題: 唔知 幾時可以換大廈管理公司

管理處 D 職員好廢 問也唔知也 永遠幫唔到手

大廈天線永遠收唔清 CCTV 聲畫唔一致 bbc 台永遠收唔到 投訢N咁多次 永遠
無跟進 無回覆

泳池好骯髒 從單位睇落去 成過底都係黑色 管理處點可以視若無睹
作者: diedsee    時間: 2005-5-19 00:34:46

之前我收到一個冇理投訴 反映返管理處 D 職員知 係投訴人攪錯咗 管理處 D 職員話覆我都覆成個月都未有 reply
作者: Tomato    時間: 2005-5-19 11:39:56

咁如果換 點樣去搵另一間管理公司??
作者: vivian    時間: 2005-5-19 12:13:24

我都等著這一日 雖然知道很渺茫
但呢間公司令我好失望
他最有效率就是收錢 !!  :em11:

問心丫! 自收樓至今 大家對和黃可有滿意及信心?
有邊樣野make sense ?
既然佢乜都幫唔到
管理費又係咁交
點解大家唔比大家一個機會
爭取應有及更好的情況?

既成事實 亦只有默然接受
我有什麼亦不會打電話落去問
個個月$900當做善事
不過我就會"記錄在案"
我希望將來業主會表決" 會否 renew term of service " 的時候
大家請好好認真地想想今天您我的待遇
您想永世係咁?
定係將個話事權掌握
爭取較好的東西
大家住得好d?

作者: Emil and Jeff    時間: 2005-5-19 13:51:33     標題: Re: 唔知 幾時可以換大廈管理公司

[quote:92f7a9003a="enny & Matt"]管理處 D 職員好廢 問也唔知也 永遠幫唔到手

大廈天線永遠收唔清 CCTV 聲畫唔一致 bbc 台永遠收唔到 投訢N咁多次 永遠
無跟進 無回覆

泳池好骯髒 從單位睇落去 成過底都係黑色 管理處點可以視若無睹[/quote]

你有時落去一樓office 果道望下佢地d 樣都知la..
個個好似食左藥先返工o甘...
作者: Billy    時間: 2005-5-19 15:09:04

[quote:063ea5c00f="Tomato"]咁如果換 點樣去搵另一間管理公司??[/quote]

招標囉.
我有個住名逸居同事話佢地.
1) 先招標.
2) 然後選四個最好o既出黎.
3) 四間公司每間十五分鐘presentation.
4) 再投票.
作者: Wing and Eva    時間: 2005-5-19 17:00:23

Agree!! I think all of people who living in RC will agree that.
Anyone know how about the requirements to implement the above processes?
作者: vivian    時間: 2005-5-19 17:50:20

究竟佢地個 terms 係幾時完?
作者: Tomato    時間: 2005-5-19 17:53:16

好想快d換 :|
作者: Royhk    時間: 2005-5-19 18:15:34

[quote:1258d924f2="vivian"]究竟佢地個 terms 係幾時完?[/quote]

業委會會知不過你要先寫落大堂提問箱記得要寫地址電話跟住等多幾星期業委會開會收集提問再分析後話你知
作者: Royhk    時間: 2005-5-19 18:19:52

大家可以去睇睇睇下洗唔洗開一次業主大會 因G-NET 唔會係到POST 文章喎!!!!
http://forum.hkpropertycity.net/phpbb2/viewtopic.php?t=29145&start=140
作者: grassman    時間: 2005-5-19 18:56:26

[quote:6ff3607f49="Royhk"]大家可以去睇睇睇下洗唔洗開一次業主大會 因G-NET 唔會係到POST 文章喎!!!!
http://forum.hkpropertycity.net/phpbb2/viewtopic.php?t=29145&start=140[/quote]

大個人,叫佢咪咁小氣啦!
可況,依家連D業委都好少係到"蒲"!

真係想多D鄰居知既,緊係過黎呢面post啦!
你係呢度咁耐,你feel到呢度有黑幕嗎?
作者: Billy    時間: 2005-5-19 19:26:36

[quote:b0148529ea="grassman"][quote:b0148529ea="Royhk"]大家可以去睇睇睇下洗唔洗開一次業主大會 因G-NET 唔會係到POST 文章喎!!!!
http://forum.hkpropertycity.net/phpbb2/viewtopic.php?t=29145&start=140[/quote]

大個人,叫佢咪咁小氣啦!
可況,依家連D業委都好少係到"蒲"!

真係想多D鄰居知既,緊係過黎呢面post啦!
你係呢度咁耐,你feel到呢度有黑幕嗎?[/quote]

agree咪咁小氣啦.
真心幫人就兩邊都post啦.

我冇記錯就係頭兩年唔換得.
依家過左一年多好快架喇..... :yeah:
作者: BILLY CHOW    時間: 2005-5-20 09:38:48

大家有冇睇過業權 我地所有業主加埋 夠唔夠 50% 以上可以炳走班白痴
作者: 加菲 Melody    時間: 2005-5-20 09:48:58

[quote:68b89ac7fd="BILLY CHOW"]大家有冇睇過業權 我地所有業主加埋 夠唔夠 50% 以上可以炳走班白痴[/quote]

補充:因酒店都有業權.
作者: vivian    時間: 2005-5-20 10:45:55

[quote:7c5f85b643="BILLY CHOW"]大家有冇睇過業權 我地所有業主加埋 夠唔夠 50% 以上可以炳走班白痴[/quote]

有一個朋友絕對可以答以上的問題 可惜.....
作者: BILLY CHOW    時間: 2005-5-20 11:58:55

唉.........所以我地才是白痴.....為何走不出李氏皇朝的魔掌
[quote]
BILLY CHOW 寫到:
大家有冇睇過業權 我地所有業主加埋 夠唔夠 50% 以上可以炳走班白痴

補充:因酒店都有業權.

作者: grassman    時間: 2005-5-20 12:18:14

但酒店是否買出的,如果是,酒店業權唔係和黃!
作者: BILLY CHOW    時間: 2005-5-20 13:57:03

唔好意思... 妳相的明星是邊個....好熟但一時想唔到叫乜水
作者: vivian    時間: 2005-5-20 15:00:37

嘩 離題發問 您想陰我?
我也不知是誰 見佢靚靚地貼上來
入番正題 : 其實好多管理公司都好馬虎 我老世住山頂區 好鬼有錢個隻 他們最近都成功地炒左間管理公司 可喜可賀!
作者: grassman    時間: 2005-5-20 15:19:47

[quote:395d255c95="vivian"]嘩 離題發問 您想我死咩?
入番正題 : 其實好多管理公司都好馬虎 我老世住山頂區 好鬼有錢個隻 他們最近都成功地炒左間管理公司 可喜可賀![/quote]

唔駛死,唔俾離題o個個都成功地炒左啦! :em17:  :em17:  :em17:
作者: BILLY CHOW    時間: 2005-5-20 16:18:14

嘩 離題發問 您想我死咩?
入番正題 : 其實好多管理公司都好馬虎 我老世住山頂區 好鬼有錢個隻 他們最近都成功地炒左間管理公司 可喜可賀!

SORRY 呀... 我唔想嫁... 不過真係好似我 F.4 的格離班同學....失散多年... 好想搵反佢姐....真係好靚...好靚....

妳老板唔同....因為佢個度的發展商應該唔係李氏皇朝....唔會咁九.....唔放話事權給業主.......惟一方法是業主齊心唔交管理費...攪大佢....但一定要齊心...
作者: vivian    時間: 2005-5-20 16:32:35

惟一方法是業主齊心唔交管理費.

您的提議好 我都想 個個月$900 乜都冇唔緊要
而係條氣唔順 好似老奉養佢地咁  :x
d工作態度可以咁爛漫!
和黃出名"爛"
試下唔交 淋您漒水 燒您全家   :HIT:

好了 講笑完畢 ~
講番正題吧!
作者: eric_818    時間: 2005-5-20 18:03:10

[quote:8dd6ed754e="BILLY CHOW"]

唔好意思... 妳相的明星是邊個....好熟但一時想唔到叫乜水[/quote]

田中麗奈

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2