藍澄灣業主社群

標題: 好熱呀! [打印本頁]

作者: gp    時間: 2005-5-16 12:11:18     標題: 好熱呀!

近日好熱呀 又唔想開冷氣怕電費貴 又唔想煮飯但大家樂又未開 你o地係屋企熱唔熱呀? 點樣散熱呀? :evil:

見到陽光普照o既天氣 又令我諗起去年今日 大熱天時成日要入o黎跟執漏個段辛酸史 :dead:
作者: BT    時間: 2005-5-16 12:35:38     標題: Re: 好熱呀!

[quote:ad7dbef60a="gp"]近日好熱呀 又唔想開冷氣怕電費貴 又唔想煮飯但大家樂又未開 你o地係屋企熱唔熱呀? 點樣散熱呀? :evil:

見到陽光普照o既天氣 又令我諗起去年今日 大熱天時成日要入o黎跟執漏個段辛酸史 :dead:[/quote]

咁熱唔開冷氣都會開風扇掛 :!:
咩都唔想好似做人無咩樂趣喎
作者: Billy    時間: 2005-5-16 13:07:27     標題: Re: 好熱呀!

[quote:97b454c17e="gp"]近日好熱呀 又唔想開冷氣怕電費貴 又唔想煮飯但大家樂又未開 你o地係屋企熱唔熱呀? 點樣散熱呀? :evil:

見到陽光普照o既天氣 又令我諗起去年今日 大熱天時成日要入o黎跟執漏個段辛酸史 :dead:[/quote]

我覺得落會所睇吓報紙嘆吓泠氣都幾正架.
(不過要有join會所先得)
作者: dick queenie    時間: 2005-5-16 14:31:10     標題: Re: 好熱呀!

[quote:2b70ebd618="BT"][quote:2b70ebd618="gp"]近日好熱呀 又唔想開冷氣怕電費貴 又唔想煮飯但大家樂又未開 你o地係屋企熱唔熱呀? 點樣散熱呀? :evil:
咁熱唔開冷氣都會開風扇掛 :!:
咩都唔想好似做人無咩樂趣喎 [/quote]

咁咪係,開冷氣都要計住計住,咁辛苦搵錢為乜,錢都係用黎使。
最緊要量力而為,唔好洗腳唔抺腳。
炎炎夏日,安坐家中,輕輕冷氣,一杯凍飲,耳邊奏著音樂。
人一生追求什麼呢??
作者: MandyG室    時間: 2005-5-16 20:46:16

出面好熱 我而家食緊雪條 好爽呀.

其實我買左家庭裝 有十二支 好正呀.
作者: 加菲 Melody    時間: 2005-5-16 21:00:06

[quote:c44448d42d="MandyG室"]出面好熱 我而家食緊雪條 好爽呀.

其實我買左家庭裝 有十二支 好正呀.[/quote]

我都食緊雪條而且今日百x做特價10蚊5支橙汁雪條11蚊5支紅豆雪條我買咗好多... :em12:  :em12:
作者: MandyG室    時間: 2005-5-16 21:06:14

橙汁雪條係咪今季先出番黎ga jor?
我係美景惠康買的 買一送一.
22.8 有十二支紅豆雪條 我好鍾意食ga!!! 不過 而家個雪柜得番二支 要入貨lu!~~

有冇人知:
點解而家冇綠豆樂既 ?
點解百佳冇牛奶公司o的甜筒賣? 我聽人講過 有o的產品百佳係冇....得賣 但我又唔知點解喎?
作者: 加菲 Melody    時間: 2005-5-16 21:18:38

[quote:9a62195fb2="MandyG室"]橙汁雪條係咪今季先出番黎ga jor?
我係美景惠康買的 買一送一.
22.8 有十二支紅豆雪條 我好鍾意食ga!!! 不過 而家個雪柜得番二支 要入貨lu!~~

有冇人知:
點解而家冇綠豆樂既 ?
點解百佳冇牛奶公司o的甜筒賣? 我聽人講過 有o的產品百佳係冇....得賣 但我又唔知點解喎?[/quote]

早排下面紅豆雪條都買一送一我都有買不過食晒 ops: 我今日見到下面超市有綠豆樂賣...
我都是聽人講因為如果要x佳賣你d貨品就要超低價錢給他而且數期超長所以有些貨品不接受寧願不在百x擺賣. :em10:
作者: Tomato    時間: 2005-5-17 19:38:21

真係好熱..好熱....都未真正係夏天 五月之嘛...都已經成30度 今年夏天唔會日日35度以上0卦............ :em18:
作者: dick queenie    時間: 2005-5-17 19:53:30

[quote:a4328b0317="Tomato"]真係好熱..好熱....都未真正係夏天 五月之嘛...都已經成30度 今年夏天唔會日日35度以上0卦............ :em18:[/quote]

幾熱都好,你個靚仔老公仔,點都唔比妳開冷氣 :
作者: Royhk    時間: 2005-5-17 22:12:25

D E F 單位最熱又無風唔開冷氣頂唔住 記得有人post 過個溫度計有成40'c
作者: P女    時間: 2005-5-17 22:51:17

40'C????........ :em07:
温度計係咪壞左?
作者: Tomato    時間: 2005-5-18 07:43:43

[quote:ee912b9511="dick&queenie"]點都唔比妳開冷氣 :[/quote]

無錯.. :nowords:
我老公30度都覺得凍......我就25度都覺得熱......
真係開冷氣都要鬧一輪交先開.....好彩我仲有風扇
作者: Tomato    時間: 2005-5-18 07:47:26

[quote:89ee891fae="Royhk"]D E F 單位最熱又無風唔開冷氣頂唔住 記得有人post 過個溫度計有成40'c[/quote]

G單位都熱0架 冬天凍到死 夏天熱到死....

平時去街前 諗住開少少窗 等佢空氣流通d 等間屋無咁焗...不過呢排又成日無啦啦落大雨 所以真係唔知開好 定唔開好...
作者: Billy    時間: 2005-5-18 08:53:13

[quote:555d9e5288="Tomato"]
我老公30度都覺得凍[/quote]

咁三十一度呢??????? :?:
呢幾日下午都高過三十度喎. :em12:
作者: 加菲 Melody    時間: 2005-5-18 09:13:40

[quote:5611b4dd65="Royhk"]D E F 單位最熱又無風唔開冷氣頂唔住 記得有人post 過個溫度計有成40'c[/quote]

因為DEF單位有西斜所以下午過後非常熱.... :em18:  :em18:
作者: Eddy Lam    時間: 2005-5-18 09:22:27

[quote:26e7b496b4="Royhk"]D E F 單位最熱又無風唔開冷氣頂唔住 記得有人post 過個溫度計有成40'c[/quote]

又唔係喎~ 我係D單位 雖然西斜 但都好好風呀~
作者: Kiliyan    時間: 2005-5-18 10:48:59

H單位都熱架! 一陣風都無呀....熱死~

尤其是朝早係最熱.... :em05:

作者: Tomato    時間: 2005-5-18 11:39:41

[quote:cfaf483ce9="Billy"][quote:cfaf483ce9="Tomato"]
我老公30度都覺得凍[/quote]

咁三十一度呢??????? :?:
呢幾日下午都高過三十度喎. :em12:[/quote]

:sweat: 佢無時無刻都嗌凍......但係佢又唔係著好多衫喎..

超過30度呀....日日係咁 真係熱死人呀 都未到夏天....
作者: Tomato    時間: 2005-5-18 11:42:02

[quote:ed3220d632="Kiliyan"]H單位都熱架! 一陣風都無呀....熱死~

[/quote]

除左無風 係咪好曬??我屋企最曬係對住酒店ge書房... :em12:
作者: P女    時間: 2005-5-18 18:59:07

B單位好大風 夜晚訓覺要閂窗
作者: 加菲 Melody    時間: 2005-5-18 20:07:59

[quote:8e0626ca39="Kiliyan"]H單位都熱架! 一陣風都無呀....熱死~

[/quote]

我都係H室不過可能是6座冇俾酒店遮好好風
作者: J and P    時間: 2005-5-18 22:21:29

[quote:c945fb81d6="Eddy Lam"][quote:c945fb81d6="Royhk"]D E F 單位最熱又無風唔開冷氣頂唔住 記得有人post 過個溫度計有成40'c[/quote]

又唔係喎~ 我係D單位 雖然西斜 但都好好風呀~[/quote]

係呀! 呢排成日吹西南風,我係E單位,真係好好風.
晚上坐係梳化睇電視,一陣一陣大風吹入來,好涼快。
好多時候,仲唔洗開風扇訓覺。真係始料不到,冇誇大。

Royhk: 有人講過D、E單位冇風咩,咁奇怪!?
作者: grassman    時間: 2005-5-18 23:25:05

我都係E,好大風喎!有時吹到房門Band一聲拴埋。
作者: P女    時間: 2005-5-19 00:00:41

[quote:4cde448979="grassman"]我都係E,好大風喎!有時吹到房門Band一聲拴埋。[/quote]

我估因為你係一座, 冇野遮擋, 所以好大風
作者: milk    時間: 2005-5-19 00:05:03

[quote:571b04647d="grassman"]有時吹到房門Band一聲拴埋。[/quote]你係咪時運低,所以咁猛  :em03:  :em07:  :em05:  :dead: .............................
作者: bikbark    時間: 2005-5-19 09:34:15

[quote:2d545dffae="加菲 & Melody"][quote:2d545dffae="Kiliyan"]H單位都熱架! 一陣風都無呀....熱死~

[/quote]

我都係H室不過可能是6座冇俾酒店遮好好風[/quote]
我係5H 都幾好風喎 d勁厚窗簾都吹郁 洗完d衫吹一晚就得啦!
作者: grassman    時間: 2005-5-19 09:35:29

[quote:942254138b="milk"][quote:942254138b="grassman"]有時吹到房門Band一聲拴埋。[/quote]你係咪時運低,所以咁猛  :em03:  :em07:  :em05:  :dead: .............................[/quote]

可能同你見面太多,時運低! :em05:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2