藍澄灣業主社群

標題: 二座有人跳樓!! [打印本頁]

作者: 肥度    時間: 2005-5-7 17:47:30     標題: 二座有人跳樓!!

好彩最後都無事....
作者: RangerX    時間: 2005-5-7 18:07:13

唔係丫嘛? 幾時既事??  :em03:
作者: Tomato    時間: 2005-5-7 18:07:22

唔怪得頭先有消防車同救護車 做乜咁睇唔開.......
作者: Eddy Lam    時間: 2005-5-7 18:08:26

係咩? 唔怪之得我頭先聽到警車聲啦~ o個位人兄做乜咁睇唔開呀?
作者: BT    時間: 2005-5-7 18:22:52

唉...唔好睇唔開啦lee個世界有好多好野架..希望佢無事啦。
作者: 小恐龍    時間: 2005-5-7 19:45:14

對阿
我也聽我同房說了

那個是自殺未遂吧
應該沒有跳吧
作者: 肥度    時間: 2005-5-7 20:01:38

吾知邊位想跳樓呢... 幾多歲呢
作者: milk    時間: 2005-5-8 03:07:22

有見到警車﹑消防車及救護車,但就冇走過去八o下咩事喇。
作者: BT    時間: 2005-5-8 08:05:55

原來唔係跳樓呀、成件事另有內情東方日報今日做左頭條
作者: 菠蘿油王子    時間: 2005-5-8 08:42:16

果架思域我經常見到,
(見過泊平台佢比人鎖車...又見過泊 L1 比人抄牌)
睇完單新聞心都離埋.... :shock:
作者: dragon    時間: 2005-5-8 10:32:16

東方日報專訊】年輕愛侶感情生變,有人不堪對方提出分手,昨雙雙駕乘私家車至荃灣青朗公路汀九橋時,再發生激烈爭執,私家車隨即失控恍如「炮彈飛車」般猛撼路旁鐵欄,險飛墮六十二公尺下的藍巴勒海峽,女友重創命危,駕車男友受輕傷,警方懷疑有人蓄意撞橋,圖與女友「一鑊熟」,另在車內檢獲吸食大麻工具。

涉藏吸毒工具被捕的駕車男子姓文(廿五歲),警方檢獲的吸毒工具呈壺狀,惟未有發現大麻。女傷者姓香(廿二歲),在美容店工作,她一腳折斷,左邊身體嚴重磨損,需在深切治療部留醫,情況危殆。

男友輕傷 女友命危

香母表示,她與丈夫俱從事貿易工作,經常返回內地公幹,女兒與文是男女朋友關係,惟近日多次接獲女兒的電話,哭訴要與男友分手,但男友不允,更被恐嚇若堅持「甩拖」,將對她及其家人不利。香母聞言女兒加倍小心。昨早上十時許,香母在內地突接獲女兒電話,女兒「口震震」謂好驚。香母心感不妙,女兒立即離開青衣藍澄灣住所,另覓地方躲避,自己馬上驅車返港。

至早上十一時許,有駕車人士途經汀九橋大直路時,看見一輛私家車突然失控,高速撞向路邊以鋼纜及鐵柱組成的防撞欄,幸未有將欄柱撞塌,惟撞擊力猛烈,私家車反彈回路中,衝前滑行一百公尺始停下,左邊車頭幾被開,嚴重損毀。駕車的文手腳受傷自行爬出,香女則頭部受傷,下半身被毀爛車廂壓,當場浴血昏迷,消防員接報到場將她救出送院。

車內搜出吸毒工具

在拯救進行時,文見香女傷勢嚴重,在愛恨交織下憂心不已,不顧自己傷口流血,企圖衝前查看,警方好言勸止,惟他情緒激動及不斷掙扎,警員強行將他拖走,送上救護車送院。他其後向警方表示閃避一輛切線貨車失事。警員檢查肇事私家車,在車內搜出一個吸食大麻工具,文涉嫌藏有工具可作吸食毒品用途被捕,另外該車的兩個前輪內側已磨蝕「光頭」,警方已將橋上監察交通情況的錄影帶檢走,以調查意外真相。

另一方面,香母返抵藍澄灣住所後,按門無人回應,以鎖匙亦無法開門,致電女兒手機亦接不通,恐女兒與男友在屋內有不測或跳樓,立即報警求助。警方及消防人員趕至,破門進入單位,發現屋內無人,其後證實大門換上新鎖頭。稍後,香母接獲警方通知,始獲悉女兒發生意外,急忙到醫院探望,她看見女兒身受重傷,憂心不已。
作者: stephenyeong    時間: 2005-5-8 11:06:47

:em03:
作者: Tomato    時間: 2005-5-8 11:10:17

原來件事係咁.....痴情男人其實都幾恐怖 :?
作者: milk    時間: 2005-5-8 11:26:36

唔該晒 dragon ~
作者: vivian    時間: 2005-5-8 11:43:31

情....是何物!
希望個女仔大步濫過!
作者: 加菲 Melody    時間: 2005-5-8 13:07:36

驚~~驚~~ :em07:  :em07:
作者: 肥度    時間: 2005-5-8 18:02:09

點解會攪成咁架....祝個位女仔早日無事...
作者: Cora Kwong    時間: 2005-5-9 17:01:40

唉! 難道愛的反面一定是恨? 在此祝呢位鄰居早日康復!
作者: dick queenie    時間: 2005-5-9 22:39:29

唉~~~作為二座鄰居,真係唔開心!!
如果之前知道的話,一定會開解佢地。 :cry:
作者: POON    時間: 2005-5-9 23:06:57

[quote:3c6ef63351="vivian"]情....是何物!
希望個女仔大步濫過![/quote]

個男仔真係好濺  感情邊到可以勉強 !
用埋啲傷害人又不利自己 !  :evil:  :evil:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2